Clio RXT 1.4 Otomatik Vites Sorunu !

sebmert

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Kas 2016
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
selamlar,

Haziran ayı içerisinde bende Renault ailesine giriş yapmış bulunmaktayım. Clio RXT 1.4 2001 Model Otomatik ( benzin + lpg. lpg'yi yeni taktırdım.) vites aracım var. aldığım günden geçen aya kadar ufak tefek sıkıntılar hariç çok şükür herhangi bir aksamında sıkıntı yaşamadım. fakat geçtiğimiz ayın başından itibaren (bilhassa soğuklarla beraber) vites geçişlerinde sıkıntılar başladı. vites yükselirken ve düşerken arabada teklemeler veya kasılmalar baş göstermeye başladım. İzmit oto sanayinde bir tanıdık vasıtasıyla ustaya gösterdim. şikayetlerimi anlattıktan sonra direk şanzıman yağı değişimi yapılacak dedi. kabul ettim ve yağ değişimi yaptık. 4,5 lt elf marka şanzıman yağı kullandı. işlem sonrası sanayinde biraz tur attık denemek için sıkıntı düzelmiş gibiydi. ödememi yaptım ve ayrıldım.

evim Kocaelinin yukarı kesimlerinde olduğu için her gün işten eve gelirken yokuş yukarı çıkmak zorundayım. fakat aldığım günden itibaren yokuş yukarıda arabada herhangi bir sorun yaşamamıştım. şanzıman yağını değiştirdiğim gün eve çıkarken aynı yokuşta araba bu sefer zorlandı ve boğuldu. yüksek rampadan zor bela çıktıktan sonra hafif rampalı bir yolum daha var. orada gaza bastığım için vites yükselirdi genelde. fakat bu sefer araba ikinci viteste takılı kaldı ve vites geçmedi. biraz yavaşlayıp tekrardan gaza bastım fakat yine vites geçişi gerçekleşmedi ve o günden sonra hergün aynı sıkıntıyı yaşadım. ayrıca arabanın içerisinde şanzıman yağ deposunun olduğu taraf aşırı derece de sıcak oluyor. hatta arabayı park ettikten sonra araba soğutma fanını çalıştırıyor. bunun haricinde normal bir yolda seyir halindeyken de araç vites geçişi yapıyor fakat yine zorlanma yapıyor gibi geliyor.

benzer sorunu yaşayan veya konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa ve bilgi verirse çok sevinirim. hayırlı akşamlar tekrardan.
 
Üst