Evet Karşınızda Araba Fıkraları ...

ujnat81

Tanju DEMİR - 81, 1998 Europa 1.6e RNE Alize,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 Eki 2014
Mesajlar
176
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
ARABA FIKRALARI

1) Bir gün Temel araba pazarından 2.el bir hacı murat almış. Bir gün otobanda seyir halindeyken arabada bir sorun çıkar ve sağa çeker. O sırada bir Mercedes yanına gelir ve sorunu öğrenir. Ve bir teklifte bulunur, iki arabayı çelik bir iple bağlayarak yavaş yavaş gitmeyi önerir. Temel de bunu kabul eder. Mercedes’e ki adam da eğer bir sorun olduğunda selektör yak der ve kendisinin duracağını belirtir. İki araba yavaş yavaş ilerler. Bir süre sonra mercidesin yanına bir Ferrari gelir ve yarışmayı teklif eder. Mercedes’i de Temeli unutarak bu teklifi kabul eder ve bunlar yarışmaya başlarlar. 100, 150, 200 gidiyorlarmış. Arkadaki temel ise sürekli selektör yakıyormuş. Otobanın üstünde ise bir polis helikopteri rapor veriyormuş. Raporunda şöyle yazıyormuş: “Mercedes ile Ferrari saatte 200 km hız ile yarışıyorlar arkadan da Hacı Murat selektör ile yol istiyor demiş.

2) 4 tane üniversite öğrencisi, uyanamadıkları için matematik finaline geç kalırlar ve okula gidince hocaya arabalarının lastiğinin patladığını söylerler... Hoca ilk basta inanmaz ama öğrencilerinin yalvarmalarına dayanamayarak, onları 3 gün sonra sınav yapacağını söyler. Sınav günü gelince hoca, 4 öğrencinin hepsini bos bir salonun ayrı ayrı köşelerine oturtur. Sınav geçme sistemi şöyledir: 100 üzerinden 50 puan alan herkes sınavı geçebilir... Hocanın hazırladığı sınavda ise ön sayfada 10 ar puanlık 4 tane basit matematik sorusu vardır... Bunları kolayca çözerler. Arka sayfada ise 60 puanlık 1 soru vardır: "Hangi lastik patladı?"

3) Amerika da 22 nolu karayolunda, devriye görevi yapan bir otoyol polisi arabasından yolu takip ederken, bir araba görmüş. Bu aracı radarla incelemiş ve minimum 50 km. ile gidilmesi gereken yolda bu aracın tam 22 km./saat ile gittiğini fark etmiş. Bu araba yolu tıkıyormuş. Ve aracı durdurup sürücüyü uyarmaya karar vermiş. >Ve aracın pesinden gidip aracı durdurmuş, birde ne görsün. Aracı kullanan çok yaslı bir teyze. Ve aracın arkasındaki koltuklarda da çok korkmuş 3 tane yaslı teyze daha var. Polisi görünce yaslı sürücü: Polis bey çok mu hisli gidiyordum? diye endişe ile sormuş. Polis demiş ki; hanımefendi, hızlı değil, aksine çok yavaş gidiyorsunuz Ve bütün otoyol trafiğini etkiliyor! Radardan gördüğüm kadarıyla 22 km. hızla gidiyorsunuz. Yaslı teyze: Ama, otoyolun girişinde 22 yazıyordu ve bende bu hızla uymak istedim! Polis: teyzeciğim demiş, o 22 otoyolun numarası. Bu yolda min.50 km hızla gitmelisiniz. Kadın tamam, bundan sonra hızlanacağım demiş. Polis tam kendi arabasına giderken, gözü yine arkada oturan, hiç konuşmayan ve çok korkmuş 3 yaslı teyzeye kaymış. Ve sormaya karar vermiş sürücüye. Teyzeciğim birse sorabilir miyim? Bu ardada oturan kilslerin nesi var? Çok korkmuş gözüküyorlar, sanki dillerini yutmuşlar gibi! Kadın söyle cevap vermiş: Valla bende anlamadım, 250 nolu karayolundan çıktıktan beri böyleler.

4) Her sabah olduğu gibi adam işe gitmek için arabasına biner ve yola koyulur. Aradan 5 dk. sonra bir kadınla çarpışır ne olduğunu anlayamayan adam apar topar arabadan iner karsısında felaket güzel bir kadın adama aman beyefendi der bu bir işaret Allah bizi böyle tanıştırdı der ve hasarlı arabasının arkasından bir sise şarap getirip, bu ilişki beklide ömür boyu sürer der ve adama şarabi uzatır adam sakin sakin şarabi açar ve bir dikişte yarısına gelir ve kadına uzatır, kadın ise içmeyeceğini ve polisi bekleyeceğini söyler.

5) Trafik polisi Temelin kullandığı arabayı durdurur ve: -Sizi tebrik ederim beyefendi, bu günkü kontrollerimizde emniyet kemeri takan tek sürücü sizsiniz bu yüzden size üçyüzmilyon lira ödül vereceğiz, ne yapmayı düşünüyorsunuz, demiş. Temel: -Hemen cip bil ehliyet alacağım demiş. -Ne! senin ehliyetin yok mu? demeye kalmadan yandan Fadime söze girmiş: -Siz ona bakmayın memur bey içince hep böyle sabitiyim Polis iyice sinirlenmeye başlamış. Derken arkadan dursun: -Ula ben size demedim mi çalıntı arabayla yola çıkmayalım basımıza bil is gelir diye. Trafik polisi iyice zıvanadan çekmiş ve bagajdan İdris atlamış: -Nolu uşaklar geçtik mi siniri?

6) Kayseri’nin bir köyünde imece yöntemiyle yol yapılıyor. Bunun için de eşekten yararlanılıyor. Eşek hangi yolu izlerse, orası genişletilip araba yoluna dönüştürülüyor.... Koye gelmiş olan Amerikalı Barış Gönüllüsü ne olup bittiğini kavrayamadığı için sorar: - Ne yapıyorsunuz böyle? - Yol yapıyoruz. - Bu eşek ne için? - O, yolun mühendisi. Yola uygun geçeneği o gösterir. Barış Gönüllüsü katıla katıla güler:
- Ya eşek bulamasaydınız?
- Ista o zaman Amerika dan mühendis getirirdik!

7) Temel le Dursun bürgün iki katlı bir otobüse binmişler fakat otobüste biri üst katta biri alt katta iki kişilik yer varmıs.Temel üst kata çıkmış Dursun alt kata oturmuşuyla çıkmışlar, aradan bir süre geçmiş Dursun un yanında ayakları çok kokan bir adam varmış. Dursun bakmış adam uyumuş ,ayaklarını da dursun a doğru uzatmış. Bizim ki yukarıya Temel e seslenmiş: "Ula temel, ha burada yanımda bil adam var uy ayakları bil kokayı ki sorma!" demiş. Temel de ona cevap vermiş: "ula haline sükret, bizim otobüsün şoförü yok, Allah a emanet gidiyorduk".

8) Temel arabasıyla yolda giderken arabanın benzini biter. Temel benzin deposuna islemeye baslar. Temel'i
gören adam: "senin yaptığın normal mi? “diye sorar. Temel: "Yok abi bu kurşunsuz" der.

9) Temel, dere kenarında oturuyormuş. Oradan jeeple geçmekte olan bir adam suyun derin olup olmadığını sormuş. Temel: - Derin değildir geçebilirsin demiş. Adam da Temel e güvenerek suya jeeple girmiş. Jeep bir anda sulara gömülmüş. Kan ter içinde sudan çıkan adam Temel in yakasına yapışmış:
-Hani derin değildi ulan.
Temel : - Abi vallahi benim suçum yok, demin bir ördek geçiyordu su beline geliyordu.

10) Bir çiftçi mercedes firmasından yeni bir mercedes alır. Aldığı arabaya ekstra fiyatların yansıtılmasından rahatsız olmuştur. Bir süre sonra mercedes firmasını yöneticisi kendi hobi çiftliği için çiftçiden inek alır. Çiftçide şu faturayı düzenler...
FATURA
1 İnek (Taban fiyat-standart)......................3.500$
2 renkli(Siyah/Beyaz Ekstra)...................... 250$
Deri kaplama----------------------------------- 200$
Yaz-Kış Süt Depolama............................... 50$
4 tane süt musluğu (Herbiri 25$)................ 100$
2 tampon boynuz(Tanesi 30$)................... 60$
Sinek vurucu kuyruk(Yarı otamatik)............ 50$
Her türlü arazi içi bot(Tırnak 4x50$)............ 200$
2 devre fren sistemi(ön arka bacaklar)....... 150$
Çeşitli korna melodileri(Moo...İle başlar)..... 150$
2 Göz (Halojen: 2x75)............................... 150$
2 Hassa işitme Cihazı(Kulak:2x50)............. 100$
Farklı yakıt imkanı(Bio Gaz imali).............. 1.000$
KDV (%18)............................................. 540$
Toplam............................................ .....6.500$

YALNIZ; ALTIBİN BEŞYÜZ DOLARDIR....
 
Son düzenleme:

KaRaHaN

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Eki 2010
Mesajlar
7,127
Tepki puanı
442
Puanları
0
Yaş
43
hehe hehe
 
Üst