Büyük Ortaklık Dağılacak Mı?

TheSero

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
10 Tem 2013
Mesajlar
298
Tepki puanı
128
Puanları
0
Amerikalı General Motors ve PSA Peugeot Citroen arasında geçtiğimiz yıl inişli çıkışlı tutumlar içerisinde başlayan iş birliği Automotive News’in haberine göre pek de uzun sürmeyecek. Her iki şirketinde bu yıl yaşadığı büyük maddi kayıpların ardından tekrar gözden geçirme kararı aldıkları iş birliği, PSA Peugeot Citroen’in Çinli Dongfeng şirketine satışına ilişkin görüşmelere başlaması ile tamamen iptal olacak gibi görünüyor.

Opel ve Peugeot Citroen arasında 40 ortak otomobil üzerine dayalı olan iş birliği sonucunda Opel Meriva ve Citroen C4 Picasso gibi 2 ufak MPV modelin üretime geçmesi ile sonlanacak.

General Motors ve PSA Peugeot Citroen arasında şimdilik devam eden ortaklık, Paris merkezli markanın Çinli Dongfeng şirketine satılması durumunda sona erecek ve ortak geliştirilmiş gelecek jenerasyon Opel Corsa, Peugeot 208 ve Citroen C3 modelleri çöpe gidecek.
psa-gm.jpg

Yine Automotive News sitesinde yer alan bir habere göre General Motors bundan sonra kendi geliştirecek, mevcut Corsa’da olduğu gibi Chevrolet Spark ve Buick Encore modellerinde kullanılan ve Fiat tarafından üretilen Global Gamma platformu kullanılmayacak.

Öyle ki eğer Çinli otomobil üreticisi Dongfeng PSA Peugeot Citroen’in % 30 hissesini almayı başarırsa General Motors ve PSA’nın ortak üretim otomobillerine ve ortak satın almalarına ne olacağı bilinmiyor. PSA Peugeot Citroen’in talibi Dongfenf, Çin’de General Motors ile çalışan SAIC Motor şirketinin ezeli rakibi.
 
Üst