Yeni Espace Euro Ncap'tan 5 Yıldız İle Ayrıldı ......

ROADFOX

Kerem SAYARI, T.C. Vatandaşı,
Başkan
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
12,738
Tepki puanı
530
Puanları
113
Yaş
55
7319.jpg





Yeni Renault Espace, aktif güvenliğe büyük katkı sağlayan çok çeşitli sürücü uyarısı ve yolcu koruma teknolojileri sayesinde güven veren bir sürüş performansı sunuyor.

YETİŞKİN KORUMA KRİTERLERİ

Yeni Renault Espace, kendini pazarın en üst sırasına yerleştirecek bir yetişkin yolcu koruma skoru elde etti (38 puan üzerinden 31,4 puan).

Herhangi bir kafa kafaya çarpışma durumunda yeni Renault Espace'da bulunan yolcular, darbeye ve yolcunun konumuna uygun biçimde devreye giren iki ön hava yastığı ile koruma altına alınıyor. Yolcular aynı zamanda koltuklara entegre yükseltilerle emniyet kemerinin altından kaymaya karşı korunuyor. Ayrıca darbenin şiddetine göre kendini ayarlayan adaptif yük sınırlayıcılı ön gergiler de yolcu güvenliğini üst düzeye çıkarıyor. Motor alt çerçevesi de değişken direnç değerlerine sahip ezilme bölgeleri sayesinde kafa kafaya çarpışmalarda önemli bir koruyucu rol oynuyor. Yandan darbe durumunda ise ön yolcular iki adet en son nesil yan kasık/göğüs/omuz ve iki perde hava yastığıyla çifte koruma altına alınıyor.

2.EL ARAÇ PİYASASININ EN ÇOK SATAN MODELLERİ
ÇOCUK KORUMA KRİTERLERİ

Yeni Renault Espace, çocuk koruma alanında 49 puanın 44'ünü alarak bir kez daha pazarın en üst sırasında yer aldı. Yeni Renault Espace, emniyet kemerinin altından kaymayı engelleyen teknolojiyi ikinci koltuk sırasında da sunan nadir D-segmenti otomobillerinden bir tanesidir. Arkada oturan yolcular da perde hava yastıklarıyla ve yük sınırlayıcılı ön gergi sistemiyle korunuyor.

UZUN ZAMANDIR SÜREGELEN GÜVENLİK ANLAYIŞI

Renault, 15 yıldan bu yana, Euro Ncap kriterlerinin ötesinde, güvenlik konusu çalışmalarının merkezinde yer alıyor. Örneğin Fransız üretici emniyet kemerinin altından kaymayı engelleyen sistemi 2000'li yıllarda sunan ilk otomobil üreticilerinden biridir. Kafa kafaya çarpışmalarda yolcuların emniyet kemerlerinin altından kaymalarını engelleyecek biçimde tasarlan bu sistem, Euro NCAP'in 2015 başında revize ettiği değerlendirme protokolü sonucunda kuruluşun derecelendirme kriterleri arasındaki yerini aldı.

ÜST DÜZEY AKTİF GÜVENLİK İLE BİRLİKTE PASİF GÜVENLİK

Renault mühendisleri, yeni Renault Espace'ı hem yolculuğu eğlenceye dönüştürecek hem de sürüşü emniyetli, güvenli ve yalın hale getirecek biçimde tasarladı. Konu, sürüş yardımcıları olunca yeni Renault Espace sunduğu özelliklerle D-segmentinde en iyiler arasında yer alıyor:

- Sürüşü mümkün olduğunca güvenli hale getirmek amacıyla yeni Renault Espace şu sistemlerle donatıldı:

o Otomobilin hızını öndeki araçla yeterli mesafeyi koruyacak biçimde otomatik olarak ayarlayan Adaptif Cruise Control sistemi.

o Kafa kafaya çarpışmayı engellemek için fren yapılması gerektiğinde sürücüyü görsel ve sesli olarak uyaran Aktif Acil Fren Sistemi. Sistem frenleri otomatik olarak da devreye sokabilmektedir.


yeni-renault-espace-euro-ncaptan-5-yildiz-ile-ayrildi.png


- Yeni Espace'da dört adet ileri uyarı sistemi de bulunuyor:

o Şerit Takip Sistemi (görsel ve sesli uyarılar).

o Sürücülerin öndeki trafik ile uygun mesafeyi korumalarına yardımcı olan Güvenli Mesafe Uyarısı.

o Sürücülerin hız sınırını aşmaları durumunda görsel uyarı veren hız uyarıcılı Karayolu İşareti Tanıma sistemi.

o Otomobilin kör noktalarında başka bir araç bulunması halinde sürücüleri görsel olarak uyaran Kör Nokta Uyarı sistemi.

- Bunlarla birlikte yeni Renault Espace sürücüler için hayatı kolaylaştıran ve onları sürüşe odaklayan özellikler sunuyor:

o Baş üstü gösterge

o Sürücü müdahalesine gerek kalmaksızın kısa/uzun farlar arasında geçiş yapan otomatik far sistemi.

o Easy Park Assist (Park Asistanı), park sensörleri (ön, arka ve yan) ve geri görüş kamerası da içeren park yardımcıları.

Son olarak, yeni Renault Espace'daki aktif güvenlik seviyesi D segmentinde eşsiz olan bir dizi teknoloji ile artırıldı: aktif amortisörlü 4Control şasi. Tüm bu sistemler yeni crossover'a şehir içinde Clio'nun çevikliğini ve virajlı yollarda sıra dışı hakimiyet ve denge gibi özellikler kazandırıyor.
 

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Genel Başkan
09-Aydın
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33,489
Tepki puanı
1,661
Puanları
113
Yaş
55
Renault bunu alışkanlık haline getirdi...
 

Emir

Emirhan SERKUŞ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
7,991
Tepki puanı
239
Puanları
0
Yaş
42
Espace ve diğer modellerde de uygulaması güzel olur.
 

Uther77

Savaş ŞEN , Able Seaman,
Başkan
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Eki 2010
Mesajlar
6,305
Tepki puanı
30
Puanları
48
Yaş
34
:bravo:bravo
 

Aykut Karabulut

,
Başkan
35-İzmir
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
12,080
Tepki puanı
729
Puanları
113
Yaş
59
Güvenlik şart ve Renault bunu iyi yapıyor..:eyv
 
Üst