R.S. 19 F1 - Renaultun 2019 F1 Aracı Tanıtıldı

alfa-xxx

F1 Bölüm Sorumlusu,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
18 Eki 2010
Mesajlar
1,019
Tepki puanı
6
Puanları
0
Yaş
44
Bu yıl Renault F1 takımından oldukça umutluyum :) açıklamalara göre ciddi beygir gücü buldular .Birçok ünlü teknik ismide takıma almışlardı.Pilot olarakda Ricardo farkı olacak.İlk 3 hedef :)

Haber:

Renault, bugün Enstone fabrikasında yaptığı lansmanla birlikte 2019 Formula 1 sezonunda mücadele edeceği yeni aracı R.S.19'u tanıttı.

2018 yılında Formula 1 geri döndükten sonraki en iyi şampiyona sonucu olan dördüncülüğü yakalayan Renault, 2019'da bir adım daha atıp öndeki üç takımı yakalamak istiyor.

Bu kapsamda geçen yıl orta grubun en iyi ismi olan Nico Hulkenberg'i takımda tutmayı başardılar ve mevcut gridin en yetenekli sürücüleri arasında yer alan Daniel Ricciardo ile anlaştılar.

Hem Enstone'daki şasi fabrikasına, hem de Viry'deki motor departmanına büyük yatırımlar yapan Renault artık "yükseliş dönemine" girmeyi umut ediyor.

Takım bu kapsamda uzun süredir üzerinde çalıştı 2019 Renault F1 R.S.19 aracını Enstone fabrikasında yaptığı lansmanla birlikte tanıttı.

Hem motoru hem de şasiyi geliştirebilmek adına kış boyunca çok çalışan Renault, yeni R.S.19'da son yıllarda olduğu gibi siyah ve sarı renk tonlarını tercih etti.

Takım son ana kadar gelişim kaydedebilmek için parçaların üretimini sona ana kadar bıraktı ve bu, aracın gelecek haftaki teste kadar hazır olabilmesi için takımın hafta boyunca çok fazla çalışacağı anlamına geliyor. Ancak takım tüm bu çalışmanın karşılığını artan performansla almayı umuyor.

Araçta geçen yılki C-versiyon içten yanmalı motor temelli ancak yeni bir tasarıma sahip olan yeni versiyon bir güç ünitesi bulunuyor.

Kaynak:
https://tr.motorsport.com/f1/news/renault-2019-formula-1-araci-r-s-19u-tanitti/4336304/
 
Üst