Yerli elektrikli otomobil 1-2 aya yollarda

EndSpeed

Erdem,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 Eyl 2014
Mesajlar
2,979
Tepki puanı
0
Puanları
0
[h=1]Elektrikli otomobilin, spor, makam ve 4 kapılı aile modelleri bulunacak, fiyatı da mevcut otomobillere göre daha ucuz olacak.[/h]ektrikli_otomobil_1_2_aya_yollarda_1430362339_1059.jpg


Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Murat Tuncer, üniversitenin geliştirdiği ve 1-2 aya kadar piyasaya çıkacak elektrikli otomobilin, spor, makam ve 4 kapılı aile modellerinin bulunacağını, fiyatının da mevcut otomobillere göre daha ucuz olacağını söyledi.

Tuncer, otomobilin ilk 500 adet üretimi ve satışı için çalışmaların olumlu sonuç verdiğini ifade etti. İlk elektrikli otomobili kendisinin kullanacağını belirten Tuncer, “Bugün satılan elektrikli arabalardan çok daha ucuz olacak. Arabanın tamamına yakını Türk ürünüdür. Her bir parçasını teknokentimizde geliştirdiler. Son derece dengeli bir araba. Ben de kullandım. ‘Bir yarış arabası dengesinde’ diyebiliriz. Ciddi sürat yapıyor” dedi.

Üniversitenin ürettiği yerli elektrikli otomobilin motor parçalarının Ankara İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde geliştirildiği öğrenildi. İvedik Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin, şunları söyledi:
‘HACETTEPE’YE DÜŞMEZ’
“Yerli araba üretmek o kadar kolay değil. Yerli bir arabayı yapmak Hacettepe ÜniversiteHacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer,si’ne düşen bir şey de değil.Açıklamalardan sonra motor parçası üreten firmaların hepsini aramadım ama Hacettepe Üniversitesi’ne motor parçası üreten bir firma yok. Yerli araba büyük firmaların yapabileceği bir şey. Devlet bize ‘Yerli motor parçası üretin’ derse o zaman kümelenme modeli ile üretmeye çalışırız.”
 

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Genel Başkan
09-Aydın
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33,513
Tepki puanı
1,671
Puanları
113
Yaş
55
İlginç bir dizaynı var, seri üretime geçtiklerinde verdikleri fiyat politikasını tutturabilirlerse iyi iş yapar...
 

RedFoX

Levent
Süper Moderator
14-Bolu
Katılım
23 Eyl 2012
Mesajlar
3,465
Tepki puanı
61
Puanları
48
Yaş
38
Aksaray'a 2 adet şarj edilmeden gönderilir test sürüşü yapılır ve araba yolda kalır. Devrim arabasının yanına konulur....
 

alfa-xxx

F1 Bölüm Sorumlusu,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
18 Eki 2010
Mesajlar
1,019
Tepki puanı
6
Puanları
0
Yaş
44
Aksaray'a 2 adet şarj edilmeden gönderilir test sürüşü yapılır ve araba yolda kalır. Devrim arabasının yanına konulur....

Devrim Darbeyle gelen birinin ,kafasına göre yapın lan deyip ,araba yapılacak yap :)) , sonrada darbeyi yaptıranların ( a b d )biz size bunun için mi destek verdik diyerek bırakın bu işleri demesi üzerine bırakılmıştır.

Zaten darbe olmasa ilk yerli lokomotif üzerine çalışan , 1954 de nükleer santral kurulması için kanun çıkaran , astıkları , %50 ile seçilmiş Rahmetli Menderes döneminde üretilecekti.Devrim gibi hava civa bir projede olmayacaktı.

Şu an istesek yine üretiriz sorunsa pazarı olacak ,rekabetten uzak kalmayacak bu nedenle dinamik yapıya sahip özel sektörün üreteceği bir otomobil.Yoksa garajda bile otomobil üretilir.Hele elektrikli otomobil en kolayı.

Bu sefer bu işin arkasında karalı bir yapı var ,birçok alanda daha zor projelerde Yerli üretim yapabilirken araba işi an meselesi.Birden fazla marka çıkacak İNŞALLAH
:eyv
 

bazdu

Batuhan Dursun BAZDU,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
8 Eyl 2014
Mesajlar
3,255
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
İnsallah hayirli olur bu tarz seyler gurur verici olur ama sonu insallah devrim arabasi gibi olmaz
 
Üst