Sahibinden satılık araba alırken dikkat

EndSpeed

Erdem,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 Eyl 2014
Mesajlar
2,979
Tepki puanı
0
Puanları
0
Sahibinden internette reklamını görüp beğendikleri araç "başkasına satılmasın" diye kapora gönderen pek çok kişinin dolandırıldığını belirterek, alıcılara bu konuda dikkatli olmalarını önerdi.
1457346780186.jpg
Erkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde internette piyasa değerinin altında gösterilerek tüketici için cazip kılınan pek çok araç alışverişinde "kapora dolandırıcılığı"nın arttığını söyledi. Sahibinden satılık ikinci el araba alırken aman dikkat edin.
Vatandaşların satıcının güvenirliliğini teyit etmeden kapora yatırmaması gerektiğini vurgulayan Erkoç, "İnternetten araç alanlar, kapora yatırırken iyi düşünsün. Anlaşma yapılırken ve önden ödeme yapılırken çok dikkat edilmesi gerekmektedir" dedi.
MASFED Başkanı Erkoç, kapora dolandırıcılığının yanı sıra vatandaşların kilometresiyle oynanmış, ağır kazalara karışmış, ciddi teknik ve kalıcı sorunları olan araçları farkına varmadan ve değerinin çok üstünde paralar vererek alıp mağdur olabildiğini de aktardı.
İkinci elde nelere dikkat etmeli
Araç satın alacakların mağduriyet yaşamaması için çok dikkatli olmaları ve güvenilir ticarethanelerle bu alışverişi gerçekleştirmeleri gerektiğini anlatan Erkoç, şunları kaydetti:
"Öncelikle tüketiciler, ikinci el araç alırken kayıtdışı satış yapan kişileri değil, güvenilir ciddi kurumları tercih etmesi şart. Otomobil, otomobil ticarethanelerinde alınıp satılması gereken bir üründür. İkinci el araç alacak vatandaşlara bazı pratik tavsiyelerde bulunabiliriz.
Öncelikle alacakları aracı çok dikkatlice ve Aydınlık bir ortamda incelemeliler. Tanıdık bir motor veya kaporta ustası varsa birlikte gidebilirler. Aracın ruhsatını kontrol etsinler, araba üzerindeki motor ve şase numarasıyla ruhsattaki numaraların aynı olmasına dikkat etsinler.
Motor ve şaside bir yama, kaynak gibi durumların olmamasına dikkat etsinler. Aracın sicil kayıtlarını araştırmak gerekiyor, geçmişte kazası var mı, varsa nerelerinde ve ne boyutta bunları bilmeleri gerekir."
sahibinden.com' da alışveriş yapmak ve ilan vermek için ücretsiz üye olabilirsiniz.
Üye olurken dikkat edilmesi gerekenler;
Üye kayıt formunda belirtiğiniz bilgiler doğru olmalıdır.
Üye kayıt formuna sahibinden.com'a daha önce kayıt olmuş bir kullanıcı adı ve e-posta adresi yazmamalısınız. Yazmanız halinde sistem size bir uyarı mesajı gönderecektir.
Seçeceğiniz şifre kolay hatırlayacağınız fakat başkaları tarafından tahmin edilemeyecek şekilde olmalıdır. Rakam ve harflerden oluşan karma şifreler güvenlidir.
Doğum tarihi bilgilerinizi doğru olarak kayıt etmelisiniz. Herhangi bir sorunda müşteri hizmetlerimize başvurduğunuzda, doğum tarihinize dair bilgiler sizden istenmektedir. Bu uygulama, üye kimliğinizin onaylanması ve 3. şahısların sizin üyeliğinizle sisteme girmesini önlemek için yapılan bir uygulamadır. Üye kimliğiniz konusunda bir şüphe söz konusu olursa sahibinden.com' a girişiniz engellenecektir.
Kullanıcı adınızda bir e-posta ya da internet sitesi adresine benzer uzantılar ve bunu anımsatan yazımlar ( .com, .net, .org, .edu, -com, _com gibi) kullanamazsınız. Kullanıcı adlarınızda ancak, bu adların internet uzantıları olmayan halini kullanabilirsiniz. Örn: "sahibinden.com" bir kullanıcı adı olamazken, "sahibinden" olabilir.
Banka kartı ile alışveriş yapabilir miyim?
sahibinden.com'da sadece kredi kartı ile alışveriş yapılabilmekte, banka kartları ile yapılamamaktadır.
Banka hesap bilgilerimi sisteme nasıl kayıt edebilirim?
"Güvenli e-Ticaret > Satış İşlemlerim > Banka Bilgilerim> Yeni Banka Ekle" bölümlerine giriş yaparak vadesiz hesap bilgilerinizi sisteme kayıt edebilirsiniz.
Güvenli Alışveriş özelliği ile ürün satın alırken aşağıda belirtilen kredi kartları kullanılmaktadır.
§ Bonus (Garanti Bankası, TEB, Denizbank, ING Bank)
§ Maximum (İş Bankası, Ziraat Bankası)
§ Axess (Akbank)
§ World (AnadoluBank, Vakıfbank, YapıKredi, TEB)
§ Advantage (HSBC)
§ CardFinans (FinansBank)
Not 1: 3D Secure güvenlik sistemini destekleyen diğer tüm kredi kartlarıyla tek çekim olarak alışveriş yapılabilmektedir. Lütfen bankanızla irtibata geçerek kartınızın 3D Secure uyumlu olup olmadığını öğreniniz.
Not 2: 3D Secure, herhangi bir ödeme işlemi sırasında kartınızın sahibi olan bankanın web sitesine yönlendirilerek kredi kartınıza ait şifre ile onaylama işlemi gerçekleştirmenizi sağlar. Böylelikle kart numaranız başkaları tarafından biliniyor olsa bile şifrenizi sadece siz bildiğiniz için elektronik güvenliğinizi sağlamış olursunuz.
 
Son düzenleme:

Befe

Süper Moderator
41-Kocaeli
Katılım
4 Şub 2016
Mesajlar
5,131
Tepki puanı
59
Puanları
48
Paylaşım için teşekkürler.
 
Üst