Trafik sigortasında indirimler başladı

EndSpeed

Erdem,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 Eyl 2014
Mesajlar
2,979
Tepki puanı
0
Puanları
0
Trafik sigortasında indirimler başladı
Trafik sigortasında yasal düzenleme yapıldıktan sonra gözler astronomik artan primlere çevrilmiş durumda.

trafik-sigortasinda-indirimler-basladi-1463977339.jpg

Trafik sigortası bu yıl araç sahiplerini çok üzdü. Sigorta Bilgi Merkezi’nin (SBM) rakamlarına göre geçen yılın mayıs ayına göre ortalama prim tutarı yüzde 132 artarak 286 liradan 689 liraya çıktı. Sigortacıların fiyat belirsizliği oluşturduğunu ifade ettikleri ve bu nedenle son 10 yılda 7 milyar liralık zarara yol açan iki düzenleme ise bu astronomik fiyat artışlarının ardından geldi. Bu düzenlemelerden ilki kusurlu sürücüye kendi kusuru dolayısıyla yol açtığı kaza nedeniyle tazminat ödenmemesi. İkincisi tazminatlar ödenirken Hazine’nin yaş tablosunun kullanılması ve böylece şirketlerin de ne kadar tazminat ödeyeceğinin hesabını yapabilmesi. Şimdi bu iki sorun da halledilmiş durumda. Şirketlerin gelecek yıllardaki giderleri böylece bir belirsizlikten de kurtulmuş oldu. Gerçi sektörün istediği 2 nokta daha vardı ama her iki konu da Anayasa’ya aykırı olacağı gerekçesiyle Hazine Müsteşarlığı tarafından torba yasaya konulmadı. Diğer yandan sigorta şirketleri yaptıkları zamlarla yılın ilk 4 ayında trafik sigortasından 2.2 milyar lira kâr etmiş durumdalar. Toplanan 3.8 milyarlık prime karşılık 1.6 milyar liralık hasar ödemesi gerçekleşmiş durumda. Eğer çok önemli hasarlar çıkmaz ise bu rakam yıl genelinde şirketlerin 6.8 milyar liralık bir kazançları olduğunu ortaya koyuyor.

BAŞLADI ARTARAK SÜRECEK

Artan kârlar bir yandan da şirketlerin kardan daha fazla pay alma mücadelesini başlatmak üzere. Sektör yetkilileri yüzde 5 veya 10’luk küçük indirimlerin başladığını belirtiyor. Gerçi bu indirim rakamları şimdilik ortalama prim tutarlarının yansıdığı SBM rakamlarına girmiş değil. Bu rakamlara göre mayıs 2016’da prim artışı nisana göre çok az artarak 681 liradan 689 liraya çıktı. Ancak şirket bazında başlayan indirimlerin genele yayılması beklentiler arasında. Sektör yetkilileri şirketlerin pay almak için kısa süre içinde bu pazarda olma rekabetine gireceğini belirtiyor. Şirketler şu anda pazara hızlı girip pay kapmanın planlarını yapıyor. Bu rekabet ise her zamanki gibi fiyatları aşağı çekecek. İlk durak olarak primlerin yüzde 20 düşmesi beklentisi hâkim.

300 LİRANIN ALTINA SİGORTA YAPILDI

Sigorta Bilgi Merkezi internet sitesinde bulunan ve son 1 ayda şirketlerin yaptığı en düşük, en yüksek ve ortalama primlere sahip sigorta poliçleri de fiyatların gevşediğini gösteriyor. Sitede aracınız ve sizinle ilgili bilgileri girerek hangi sigorta şirketinin sizin aracınıza benzer araçlara ne kadar prim kestiği görülüyor. Buna göre son 1 ay içinde sürücüsü 7’nci basamak yani 4 yıl ve daha fazla süredir kaza yapmayan 5 yaşındaki bir araç için sigorta priminin 300 liranın altına düştüğü görülüyor. Aynı araç için farklı bir sigorta şirketinin 1.269 lira prim aldığı da görülüyor. Bu nedenle sigorta primini düşürmek isteyenlerin SBM’nin internet sitesine girip oradan kişisel bilgileri ve araç bilgileri ile hangi şirketin o araca daha ucuz prim istediğini öğrenmesi gerekiyor.

PRİMLER MARKAYA GÖRE DEĞİŞİYOR

hwBQN_1463973102_7984.jpg

SİGORTA HAFTASI BAŞLIYOR

Her yıl mayıs ayının son haftası kutlanan Sigorta Haftası, bu sene de bugün V. Ulusal Sigorta Sempozyumu ile başlıyor. Bostancı Dedeman İstanbul Hotel’de düzenlenecek sempozyumda, yabancı sermayenin Türk sigorta sektörüne etkileri, yerli sermaye, acente ve broker perspektifiyle değerlendirilecek. Sempozyumda ayrıca zorunlu trafik sigortasına ilişkin yeni düzenlemeler, yasal çerçeveler, sorunlar ve çözüm önerileri, düzenleyici kurum, sigorta şirketi, acente broker, eksper ve sigortalı perspektifiyle ele alınacak. Sempozyuma Hazine Müsteşar Yardımcısı ve Sigortacılık Eğitim Merkezi Yönetim Komitesi Başkanı Dr. Ahmet Genç, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar ile Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Ramazan Ülger de katılacak.
 

Htmakina

Hakkı TAM, ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
8 Nis 2013
Mesajlar
9,332
Tepki puanı
527
Puanları
0
Yaş
58
Halen bir belirlilik söz konusu değil yani. Şirketler kafalarına göre takılacaklar anlaşılan. Olan yine bize olacak..
 

albaykadir

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
24 Mar 2016
Mesajlar
606
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Halen bir belirlilik söz konusu değil yani. Şirketler kafalarına göre takılacaklar anlaşılan. Olan yine bize olacak..
Alayi hikaye eski fiyatlari gormesi imkansiz olabilecek indirim en fazla %10 olur

LG-H525 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

EndSpeed

Erdem,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 Eyl 2014
Mesajlar
2,979
Tepki puanı
0
Puanları
0
Sanırım bende temmuzda zamlı ödeyeceğim. Yeni aldığınız fiyat veya ödediğiniz miktar varmı son 3 ayda.

SM-G800HQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

ROADFOX

Kerem SAYARI, T.C. Vatandaşı,
Başkan
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
12,738
Tepki puanı
530
Puanları
113
Yaş
55
DEVLET zorunlu yapacaksın bunu diyor yapmazsan aracını bağlarım cezayıda basarım diyor adamlar % 500 zam koyuyor vatandaş çıldırma noktalarına geliyor yok devletin BAKANI çıkıp diyebiliyor ne yapalım kardeşim bunlar ÖZEL şirket!!!Devlet devlet olacak bakanda bakacak ki vatandaşım gözgöre göre soyuluyor oha lan çüşşş diyecek sen ne yaptığını sanıyorsun % 10 değil 20 değil % 500 zammı VATANDAŞ a gömüyorlar kimsede TIK yok....sonrasında meclisten değişiklik yapılacağı MÜJDELERİ veriliyor ondada bir sürü HAK elimizden alınıyor yok şu olursa para alamazsın bu olursa alamazsın eee ona rağmen yine vatandaş yalvar yakar minicik indirimler bekliyor....amma nafile tabii malı götüren götürene hırsıza arsıza TIK yok garibana sürekli hak ihlalleri memleket MUZ cumhuriyeti oldu artık birileri çok tatlı vurgunlar yapmakta dahası yok bunun ...... yeni aldığım bir motosiklete 125 cc'lik 1300-1400 ytl para istiyorlar örneğin hakmıdır?hukukmudur?alıp başımı alıp gidesim varda ben ne gidecem bizi bu hallere getirenleri kovmadan yani özetle SÖYLESEM TESİRİ YOK,SUSSAM GÖNLÜM RAZI DEĞİL yetmez amma Allah belalarını versin diyorum kısaca bizi bu hale getiren irili ufaklı herkese.............
 
Üst