Bir fluence deneyimi

tolga77

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Eki 2010
Mesajlar
98
Tepki puanı
16
Puanları
0
Merhaba.Şirket işleri için bir haftalığına kullanmak için bir adet fluance tahsis edildi bana. Bu araç ile uzun yolda yaklaşık 2000 km yol yaptım.Eski bir Renault Megane kullanıcısı olarak Megane Sedan'ın yerine gelen Fluance konusunda acizane yorumlarımı paylaşmak isterim.Araç 2012 model, 1,5 dci 85 hp lik Business donanımlıdir.

Yaklaşık 40 bin km civarında. Makyajsız kasa.Aracı otoban ve şehirlerarası bölünümş yollar ile istanbul şehir içinde kullandım.Eskiden babamda olan ve 8 yıllık onunla ortak kullanmış olduğum Megane 1 faz 1 araç ile 5 yıl 70 bin km kullandığım Megane 2 sedan faz 1 araçlarını kullanmış biri olarak, yani Renault Markasını daha önceden tanıyan biri olarak yorumlamaya çalışacağım. Ayrıca Uzun yıllar Broadway ve Twingo kullanarak da bayağı bayağı Renocu bir yapım olduğunu da belirtmek isterim :) )Araç, filo aracı. Yani doğal olarak biraz hor kullanılmış. Bunları da göz önüne almak gerek.Hali hazırda şahsıma ait FB7 kasa Honda Civic kullanıyorum. Doğal olarak biraz da bu araçla kıyaslamam olacak

.Bu kadar girizgahtan sonra, kendi çapımda görüşlerimi paylaşmaya başlayayım.Birincisi araç çok heybetli, çok kaslı geldi bana. Honda Civic sanki bir alt segmentmiş göründü. Tabi bu kaslı ve heybetli duruşun doğal sonucu olarak aracın içi çok geniş, bagajı kocaman. (Civic'in 440lt bagajından sonra Fluance derya deniz geldi bana.) Koltukları rahat, uzun yolda yormuyor, ayarlaması kolay. Megane2 de yaşadığım ön camın kafa hizasında üzerime üzerime geliyor hissi Fluancede yok. Donanım olarak alt seviyede olduğu için kol dayama yok. Aslında fazla maliyet olmadığını düşündüğüm bu donanımın tüm serilerde olması fena olmazdı. Örneğin Honda'da tüm serilerde var kol dayama.

Araç içinde ergonomik olarak bir sıkıntı hissetmedim. Özellikle Megane 1 ve Megane 2 lerde olan bazı saçma ergonomi kusurları bunda yok (megane 1 in flaşör, arka cam açma düğmelerini hatırladım şimdi :) ) Vİtes kolu biraz uzak ve küçük geldi bana, Megane 2 de daha büyük kol ve sürüceye daha yakındı sanki. Bunun biraz uzakta gibi. Ama öyle çok büyük sorun edecek bir durum değil. Donanımsal bir şey mi bilemem ama torpido gözü aydınlatması yok bu araçta. Bu konuda da alt tarafı bir ampul yaw diyorum. Ey Renault duy beni :)

Ayrıca iç mekan ışık sistemi basit geldi bana. Sanki ucuz çin malı hissayı var. Düğmeler kırılacak gibi. Bu konuda Honda daha kaliteli bir malzeme kullanmış gibi.Koltuk pozisyonumu çok rahat ayarladım, bu işlemi yaparken 2013 model Civic'de hala koltuk sırt ayarının kollu olduğu (çevirmeli mekanizma daha kullanışlı bence) aklıma geliyor ve Hondaya selam gönderiyorum.:)

Klima düğmeleri, metal görünümlü. Kaliteli duruyor. Dokunma hissi de güzel. Manuel klima araçları pek sevmem, ama Fluance nin düğmeleri hoşuma gitti. Sadece konumu ön cama getridğinde klima otomati olarak devreye giriyor ve bunu kullanıcı devre dışı bırakamıyor. Yani konum camda iken klima kapalı olsun diyemiyorsunuz. Mantık doğru, amaç cam buğusu çözmek ise en kestirme yol bu, ancak yine de isteğe bağlı devre dışı kalsa iyi olurmuş.Radyo teybini beğenmedim. Bir kere çok aşağıda, ikinci düğmeleri çok küçük. Sanki sonradan takılmış emaney gibi duruyor. Ha belki business donanım böyledir de ne bileyim privilage de başka bir radyo teyp vardır bilemem.


Çocuk kilidi işini mekanik yöntem yerine sürücü tarafına bir düğme ile halletmiş Renault, Fluance modelinde. Ancak bu düğme hem arka camları kilitliyor hem kapıları. Keşke bu iki düğme birbirinden ayrı olsaymış. Zira kullanımda biraz zorluk var. Arka kapıya kilit koyup, camları serbest bırakmak isteyebiliriz, ya da tam tersi.

Direksiyon sistemi aynı Megane 2 de olduğu gibi hissiz geldi bana. Yumuşak olması ve hızlandıkça sertleşmesi iyi, ama yine de yol hissiyatı hiç yok. Bu konuda Civic'in hakkını vermek isterim. Boyutu küçük ve yumuşaklığı iyi ayarlanmış hissiyatı bana yeterli bir direksiyona sahiptir kendisi.

Sonuçta donanım ve motor özellikleri farklı olduğu için tüketim, performans ve doanımsal karşılaştırma yersiz bence. Bundan sonra sadece Fluance odakli devam edeceğim.85 hplik makine bence yeterli. Eski aracım megane 2 de 80 hp idi, onun için performansı bana kötü gelmedi. Tüketim ise hala rüye gibi. Otobanda hiç dikkat etmedim, 140 ın altına düşmedim, köprü trafiğinde 2 vitesi görmeden kilometrelece gittim ama aracın ortalama tüketimi hala 5,5 görünüyordu. Şaka gibi bir motor bu dci. Megane 2 aracım eskimişti, araçtan, bir kısımını burada da paylaştım, bazı şikayetlerim vardı. Sonuçta sattım. Şimdi tek pişman olduğum şey tüketim hususu. Gerçekten* piyasanın en az yakan motoru diyebilirim. İnanılmaz güzel tüketim değerleri var. ve buna karşın performans olarak da sürücüsünü üzmüyor.

Debriyaj ortada kavrıyor. Megane yi sattıktan sonra Linea kullandım bir süre. Onunki de dipte kavrardı. Şimdi ise zaten otomatik bir aracım var. Diyeceğim şu ki ortada kavrama işi de alışkanlık istiyor. Stop etme riski düşük ama gereksiz araç bağırtma, yokuşta biraz fazla geriye kaçırma, vites değişimlerinde arabayı sarsma gibi sorunlar çıkabilir, alışmayan kişi için.

Fren dozlaması yeterli. Stil olarak kullandığım araçları fazla zorlamam, emniyetli bir tarzda sürmeye çalışırım. Onun için viraj kabiliyeti ve fren için çok da yorum yapamayacağım. Ama her ikiside benim kullanma stilime göre iyi geldi.Megane 'de en sinir olduğum şeylerden biri de iç mekan tıkırtıları idi. Fluance hor kullanılmış olmasına rağmen daha az tıkırtı yaptı sanki. Ama yine de çok sessiz değil, plastik aksamdan yine ses geliyor.Çok uzattım, kusura bakmayın. Özetle Fluance yi beğendim. Tavsiye eder miyim. Evet. ederim.
 

KaRaHaN

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Eki 2010
Mesajlar
7,127
Tepki puanı
442
Puanları
0
Yaş
43
Tolga bey emeğinize sağlık çok güzel ve yerinde bir yazı olmuş tekrar dan elineze sağlık :eyv
 

YiGitalp

ID=04, R5 Coupe,
Genel Başkan
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
856
Tepki puanı
42
Puanları
28
Yaş
29
Eline Emeğine Sağlık Tolga Abi...:eyv
 

dikizaynasi

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
31 Eki 2012
Mesajlar
491
Tepki puanı
25
Puanları
0
Objektif bir yorum olmuş bence güzel teşekkürler....
 

resatsirin

Reşat ŞİRİN
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
25 Eyl 2012
Mesajlar
543
Tepki puanı
87
Puanları
0
Yaş
34
Güzel bir yorum olmus gercekten
 

karacan

Taylan AYDIN
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
22 Ara 2012
Mesajlar
2,700
Tepki puanı
93
Puanları
0
bilgilendirici, objektif yorumlarınız ve emeğiniz için çok teşekkür ederiz.

benim gözümde de orta sınıf, kullanışlı, geniş, ekonomik bir araba...

sonuç olarak, yazınızın son cümlelerine bende katılıyorum: "Özetle Fluance'i beğendim. Tavsiye eder miyim. Evet. ederim."
 

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Genel Başkan
09-Aydın
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33,495
Tepki puanı
1,664
Puanları
113
Yaş
55
Anıtkabir ziyaretimiz sırasında sponsorumuzun bize tahsis ettiği Fluence 1.5 dci EDC Touch araçları 2 gün kullandık,evet kesinlikle tavsiye ederiz...
Paylaşımın için teşekkür ederim kardeşim..:eyv
 
  • Beğen
Tepkiler: tolga77

tolga77

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Eki 2010
Mesajlar
98
Tepki puanı
16
Puanları
0
Tesekkurler
 

Baki Cali

,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 Ağu 2013
Mesajlar
456
Tepki puanı
178
Puanları
0
Yaş
27
gerçekten çok güzel bir yorum yapmışsınız aracı beğenmeyenler bu yazıyı kesinlikle okumalı dediğiniz gibi businesslerde teyp biraz farklı ancak direksiyondaki kumandaya el alışında insanın eli zaten oraya gitmiyor kullanan ve alacak arkadaşlara tavsiyem kumanda kolunu kullanmak olucaktır dediğiniz gibi 2 liralık maliyeti olan bir torpido aydınlatmasını renault eksik tutmuş bence koymalıydı tek kelime ile yorumunuzu beğendim yeni alacak arkadaşlara da güzel bir konu olacaktır :eyv
 

ketoral

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
6 Haz 2013
Mesajlar
847
Tepki puanı
39
Puanları
0
tam şirket arabası,uzun geniş bagajı promosyon eşantiyon dolduruyorlar koli koli özellikle ilaç firmaları..
 
Üst