Fluence'i satayım mı

galove

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
22 Ocak 2015
Mesajlar
38
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Arkadaşlar 2012 privilege edc aracım var. Şu an 79.000 km'de. Ağır bakıma 1000 km kalmış. Serviste yaptırırsam 1300 lira, sanayide yaptırırsam 600-700 arası tutuyor.

Duyduğuma göre 2015'ten sonra artık fluence üretilmeyecekmiş. Yerine başka bir araba gelecekmiş diye duydum. Ayrıca yeni megane da geliyor.

Şimdi ben aracımı önümüzdeki yaz satmayı düşünüyorum. Bu üretimin bırakılması vs. fiyatları düşürür mü? Bir de aracımın km'si yükseliyor. Yani optimum satış noktasına sizce ulaşmış mıdır. Bu saatten sonra değeri çok hızla azalır mı? Piyasada 52-53 arası istiyolar. Ben de o fiyatlara satmayı düşünüyorum. Siz ne dersiniz? Dursun mu yoksa satacaksam tam sırası mıdır. Yerine alacak araba da çok bulamadım aslında.
 

can604

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
21 Eki 2015
Mesajlar
48
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
Öncelikle iyi günler. Uzun yıllar babamla birlikte galericilik yaptık size birkaç tecrübemden bahsedeyim kararı siz verin. Özellikle piyasada o kadar güzel araba varken kuş serisi, hiçbir özelliği olmayan arabaları başının üstünde tutup, kaliteli uzun ömürlü araçları yerden yere vurmak maalesef toplumumuzun genel yapısı. Fluence'ler güzel araçlar fakat artık devamının gelmemesi gibi bir durum söz konusu olunca birçok fluence sahibi tanıdığım aracı ellerinden çıkardı. Aslında kafaya takılacak bir durum değil. Sonuçta Renault firması bu araçlar üstünden yedek parça ve teknik servis hizmetlerini çekmiyor ama biz toplum olarak bu arabanın devamı yok diyerek o aracı satın almaya yanaşmıyoruz. Bu da doğal olarak Fluence piyasasını düşürüyor ve satışını zorlaştırıyor. Tabi bu durum için daha erken ama önümüzdeki birkaç yıl içerisinde durum bu hali alacak maalesef. Karar size ait. Eğer satmayı düşünürseniz piyasada daha serisi devam eden toplum nezinde kendini ispatlamış bir otomobil alınız. Hem satış derdiniz olmaz hem fazla değer kaybetmez. İyi günler.
 

safakhan

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
13 Eki 2015
Mesajlar
30
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Kuş serisi yani Tofaş benden büyük yaş olarak hala zibil gibi parçası var. Fluence güzel bir araç. Maymun iştahlılık kötü bişey.
 

onesquare

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
21 Eyl 2015
Mesajlar
22
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
36
fluencenin serisi devam ediyor sadece elektrikli olanınki durduruldu bunuda 2. eli etkiliyeceğini ben düşünmüyorum. sırf ağır balkımları geldi diye araba satılmaz ayrıca hoşuna gitmiyodur sıklmışsındır yada ihtiyacını karşılamıyodur o zamanda gözünün yaşına bakılmaz
 
Üst