Fluence Soğutma Suyu Değişimi

emre473

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
10 Şub 2015
Mesajlar
8
Tepki puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar merhaba, bugün 2012 model fluence 1,5 dcı in soğutma suyunda antifriz eksik dediler ve 3 litre antfriz eklemek gerektiğini söylediler bende onayladım ve değişimi yapmaya başladılar. Normalde aracın başına gitmem ama çok güvenmediğim ve devamlı gitmediğim bir yer olduğu için aracın başına gittim yaptıkları işlemler bana çok sağlam gelmedi uygulamayı şöyle yaptılar;

soğutma suyu yedek deposunun kapağını açtılar ve su haznesinin sağında yer alan hortumu söktüler aracın içindeki eski suyu boşaltmaya başladılar, hızlıca boşalsın diye aracı çalıştırdılar, su bir yandan boşalmaya devam ederken diğer yandan açık olan üst kapaktan antifriz eklemeye başladılar sonrasında işlem bitti dediler. Aracın fan açmasını bekledik hararet göstergesi orta seviyeye geldi fakat fan açmadı daha sonra çalışanlardan biri hangi mantıkla hareket ettiyse su haznesinin kapağını açtı ve su hazneden geri gelmeye başladı sonrasında kapağı kapattı, biraz daha çalıştırdık ve fan açtı. bende aracı yüksek devirde sürdüm hararet yükseldi fan açtı fakat içimde bir şüphe var bu işlem çok sağlıklı olmadı , antifriz eklemesi yapıldı fakat suyun içindeki ve sistemin içindeki hava nereden alındı? radyatörün kapağını açmak gerekmiyor mu havanın alınması için?

Benim sizlere sorum bu işlem sizce ne kadar sağlıklı oldu? ve sistemin içinde havayı bizim kolayca alabileceğimiz bir yer var mı?

bu işlemi tekrardan yetkili serviste yaptırmak niyetim var aklım hep motorda gözüm hep hararet göstergesinde kalacak eminim.

Şimdiden teşekkürler.
 

Cagri_06

Çağrı ÇAĞLAR
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
31 Ocak 2013
Mesajlar
215
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yapılan İşleme İlk Defa Şahit Oldum Böyle Antifiriz Suyu Değiştirmek Ve Su Boşalırken Aracı Çalıştırmak Ne Alakadır Alttan Radyator Hortumunu Sökse Motordaki Su Zaten Boşalır. Bence Tekrar Göstermenizde Fayda Var Ama Doğru Bir İşlem Mi Tartışma Konusu..
 

RedFoX

Levent
Süper Moderator
14-Bolu
Katılım
23 Eyl 2012
Mesajlar
3,465
Tepki puanı
61
Puanları
48
Yaş
38
Radyatorun sag altinda tipa olmasi lazim oradan suyu bosaltabilirler sonrasinda genlesme kabina antifiriz eklenir kapagi kapatilip araba calistirilir genlesme kabindaki suyu cekince kapak acilip cekme islemi bitene kadar antifiz eklenir. Arac sabit oldugu yerde 5 10 dakika calistiilir fan acip kapatinca islem tamam.
 

mr.sailor

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 May 2015
Mesajlar
5
Tepki puanı
0
Puanları
0
benim önceki aracımada böyle yapmışlardı. sıkıntı olmamıştı. sanayide ustalar genelde böyle yapıyor .antifirizin geldiğini görünce devirdaim tamamlanmış oluyor.sonrada hortumu yerine takıyorlar.
 
Üst