Fluence EDC sorunsalı!!!

bektasaslantas

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
24 Mar 2015
Mesajlar
15
Tepki puanı
0
Puanları
0
Merhaba herkese

Başınıza gelirse diye benim yaşadığım ve hala yaşamaya devam ettiğim süreci anlatmak istedim.
Bir yıl önce dizel ve otomatik ve de uygun fiyatlı diye Fluence 1,5 dize EDC 110 BG 2013 model arabamı aldım. Aldığımda 60.000 km de idi ve bir sorunu yoktu vede yetkili servis bakımlıydı (muhtemelen şirket arabasıydı 34 plakaydı aldığımda)

İki üç ay öncesine kadar sorun yoktu arabayla ilgili saat gibiydi çokta memmundum. İki ay önce 70.000 km de iken egsoz emisyonu kontrol ettiriniz hatası verdi. (Burdan yardım istedim bi kişi bile yazmadı) Hemen yetkili servise götürdüm. Bir hafta parçanın gelmesini bekledim ve vites sistemini ve baskı balatayı değiştirdiler. Garanti karşıladı. Onbinliralık fatura kestiler renoya)

Aracı aldım bir iki gün sonra yine aynı hata. Geri gittim servise başka bir arabanın vites beynini takacaklarını, böyle bir kaç gün kullanmamı, hata vermezse renodan yeni vites beyni isteyeceklerini söylediler. Kullandım dedikleri gibi hata vermedi. Götürdüm değiştirdiler. Garanti yine karşıladı.(3-4 bin lira faturada burda kestiler renoya)

Aracı aldıktan bir kaç gün sonra bir ses duydum 80-90 la giderken cartlama yada dızzzzzttt gibi bir ses bu. Önce anlayamadım sonra bir kaç kere daha aynı sesi duydum. Götürdüm servise yine bu vites rahatlama sesidir bişey olmaz dedi ve resmen başlarından savdılar beni. Ama ses vites geçişinde gelen rahatlama sesi falan değil baya bir arıza sesiydi. Biraz böyle kullandım ses artık daha sık gelmeye başladı. Nasıl geldiğinide anladım kullandıkça. Hafif yokuş yukarı bir düz bir yolda 80-90 la giderken 6dan 5. vitese yada 5ten 4. vitese geçerken geliyordu ses. Götürdüm geri servise tamam dediler ustayla gezin usta videoya çeksin sesin geldiği anı gönderelim renoya halledelim dediler. Ustayla geziyoruz ses mes gelmiyor. Ses gelmezse kayıt yapamazsak bişey yapamayız dediler. Sinirlendim söylene söylene arabayı aldım tam çıktım yola yine ses geliyor!!! Tam çıldırmalık. Ertesi gün geri götürdüm servise geliyor bu ses dedim benim bu işimi çözün dedim. Yine çıktık ustayla sesi kaydedecez videoya alacağız, yine ses yok!!! dahada tam çıldırmalık. Dedim ben çıkıyım dolaşıyım sesi kaydediyim videoya ustanın yaptığı gibi tamam dediler çıktım sesi çıkarırken kaydettim gösterdim servise aktardım videoyu gönderdiler renoya. Vites değişim çatalından geliyor ses dediler. Garanti kapsamında bu parçayı değiştireceğiz dediler. Bugün parçalar gelmiş arabayı teslim ettim sabah yine. Aradım öğleden sonra şanzıman indirildi yeni nesil vites çatalı geldi onu takacaz üstelik debriaj setini yine değiştirecez dediler garanti kapsamında.(yine 10 15 bin fatura kesecekler sanırım) Yani bitmeyecek gibi benim bu servis macerası.

Esas kafama takılan aracın garantisinin dolmasına bir ay kaldı. Bu masraflar garantiden karşılanmasa benim karşılamama imkan yok. Aracı elden çıkarmayı düşünüyorum. Başınıza gelirse böyle şeyler bilginiz olsun dedim. Garantiniz dolmadan bu konuda servisinizden bilgi alın sorun baktırın. Ustanın dediğine göre kronik bir hata ve tüm fluencelerde var (yeni nesiller hariç).

Son olarak sormak istediğim eğer garanti dolunca olduki yine çıktı bu sorunlar yada çıkmadı renaulta dava açabilrmiyim. Bu aracın bedelini versin alsın aracını gibi. Çünkü sizinde okuduğunuz gibi araba tam bir sorun yuvası. Yazık değil mi bize nasıl kazanıp alıyoruz o aracı. Kafamda deli sorular yani anlayacağınız.
 

Aykut_25

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Haz 2012
Mesajlar
1,352
Tepki puanı
3
Puanları
0
Yaş
37
bu yüzden sattım ben manuel aldım. geçmiş olsun.
 

bektasaslantas

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
24 Mar 2015
Mesajlar
15
Tepki puanı
0
Puanları
0
bu yüzden sattım ben manuel aldım. geçmiş olsun.
Sağolun benimde aynı düşünce kafamda. Bir daha asla reno, fiat, hyundai gibi alt sınıf markaların otomatiğini almayacağım. Aslında otomatik almayacağım. Manuel süpermiş haberimiz yokmuş :)
 

azalin

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
24 Ocak 2016
Mesajlar
16
Tepki puanı
0
Puanları
0
Öncelikle geçmiş olsun, benzer sorunları 5 ay önce aldığım 2011 1.5dci EDC aracımda yaşadım. 110500km de egzos emisyon uyarısı verdi, ve forumdan araştırdığımda enjektörlerde ki partikullerden kaynaklı oldugunu baska bir arkadaşında başına geldiğini servisten Würth marka dizel enjektör temizleyici kullanılmasının tavsiye edildiğini gördüm ve bende önce özel serviste hatayı sildirdim sonrasında würth temizleyiciyi kullandım ayda 1 2 aydır bir sorun yaşamadım.
 

BaselTuning

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
608
Tepki puanı
16
Puanları
0
2012 1.5dci edc var bende 2 yıldır kullanıyorum. 30500 kmde aldım aracı şu an 77500 km de. Bahsettiğiniz hataların tamamı benim aracımda da yaşandı.

Daha 32-33 bin kmde motorda hasar riski ve stop lambası yandı. İncelediğimizde partikül filtresinin tıkanmasından kaynaklı olduğu görüldü. Uzun yola çıkıp 120-130 km süratle belli süre sabit gittim sonrasında stop edip çalıştırdığımda lambanın söndüğünü gördüm. Yakıt kalitesinin düşük olmasından ve yoğun şehir içi kullanımdan kaynaklanıyor bu hata.

Sonrasında 1. vitesten 2. vitese geçmesindeki titretme sorunu ve aracın 2. vitesle kalkması şikayeti ile gittiğimde de şanzıman beyni değiştirildi. 2. viteste kalkış sorunu düzeldi ama titretme aynı şekilde devam ediyor ( baskı balatanın değişmesi sonrasında azalabiliyor bir müddet )

Son olarak 6.vitesten 5. vitese hafif rampa yukarı çıkarken gelen sürtünme sesi (demir demire sürtüyor gibi "garc" gibi bir ses sanki yarım debriyaj yapıp vites değiştirmişsiniz gibi) bununda aşınarak düzeleceğini zamanla geçeceği bilgisi verildi. Çataldaki sorundan oluyormuş dediğiniz gibi. Yalnız bu sorunlardan dolayı özellikle 6 dan 5 e gelen sesten dolayı şanzıman komple değişen kullanıcılarda var.

Geçmiş olsun. Güzel 1.6dci denk gelirse bende değiştiririm :)
 

sportwagon

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
17 Eki 2013
Mesajlar
12
Tepki puanı
0
Puanları
0
Bende 120 binde yetkili servis bakımlı fluence edc sahibiyim, aracımı ikinci el olarak aldım alırken satıcı 6 dan 5 geçerken olan o sesi bana söylemedi expertizde de çıkmadı tabi ki neyse...... Aracı aldıktan sonra uzun yolda virajlı inişli çıkışlı yollarda bu sesi duymaya başlayınca şikayet var sitesinde başlık açtım, 3 gün sonra servisten aradılar verdikleri cevap aynen şu şekilde : araç daha önce bu ses sorunuyla bize gelmişti ama biz araç sahibine önemsiz bir ses olduğunu sorun olmayacağını belirtmiştik:):) araç az yakıyor diye üstelemiyorum sorunu ,servis kapısında bu şekilde açıklamalarda bulunan dandik firma ve hizmet anlayışıyla da zaman kaybetmek istemiyorum.....

Araçlarını 0 alıp bu şekilde sorun yaşayan araç sahipleri nasıl olur da toplu olarak hareket edip ,yasal yönüyle haklarını talep etmezler anlamıyorum.
 

zerqcool

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
7 Kas 2011
Mesajlar
230
Tepki puanı
0
Puanları
0
arkadaşlar merhaba 2012 1.5 edc dci fluence sahibiyim.araçta vites 6 dan 5e inerken yaklaşık 5 ay önce cirlama sesi geldiğini farkettim ve servise başvurdum o ara araç 102k kmdeydi.servis kontrol etti ve sürüş güvenliğini etkileyen birşey yok dedi.hiç bir işlem yapmadı lar.sonra tabi tatmin olmadım bu çvptan ve başka bir ildeki yetkili servise goturdum araci ve oradaki kontrolden sonra aracin surus guvenligi acisindan herhangibir sorun teskil etmedigini soylediler ve bir islem yapilmadi.ustune ustluk ikinci yerdeki halkla iliskiler personeli sahsimi azarlamaya kalkarak "herkesin butur problemlerini ucretsiz cozemeyiz ben sirketimin arkasindayim" filan gibi sacma sapan seyler soyleyerek iyice olayi cigirindan cikardi bende bunun uzerine kendisini sikayet ettim musteri hizmetlerine kim kimin arkasinda heralde anlamistir artik.neyse tabi istedigim olmadi yine neydi istedigim? Aracimin km sinin 100k nin hemen uzerinde olmasi ve fakat 3 yasin uzerinde olmasina ragmen arizanin ucretsiz giderilmesiydi.2 servistende olumsuz cvp alinca müşteri hizmetleri telefonuna ayni sorunu ilettim ve beklemeye basladim.size en kisa zamanda doncez filan dediler 2_3 hafta gibi kisa bi zamanda donduler ve ayni cvp surus guvenligini etkilemiyor...istedigim hala olmadi ne ypiyim dedim kendi kendime. Dedim iadeli taahhutlu dilekce yaziyim.ve dilekce yazdim renault genel mudurlugu istanbula sikayetimi anlattim ve ve aracimin musteri memnuniyeti kapsaminda onarilmasini istedim ve mahkmeye ve basina basvuracagimi yazdim.cvp gelene kadar benim ilk servise basvuru yaptigim tarihden itibaren 5 ay filan gecti ve sonra talebimi ciddiye alip araci servise yonlendirdiler.ilk basvurdugum srvise ikinci kez gittim ve araci incelediler.tabi bu sefer genel mudurlukteki bir muhendiste surece dahil oldu ve butun bilgiler aninda ona gidiyordu.ve servisin tutumu cok degismisti.sadete geliyim servis aracin catal ayak denen bi parcasinda sorun oldugunu ve degismesi gerektigini soledi tamam dedim.sanzimani indirdiklerinde volanin uzerindeki yayli metal bir parcanin yerinden cikmis oldugunu ve yere dustugunu solediler ve volanin degismesi gerektigini solediler ona da tamam dedim.ayrica baski balatanin da yaglandigini vites jutusundan yag kacirdigini oradaki kecenin yag sizdirdigini ve baski balatanin bu sebeple siyirdigini ve baski balatanin ve bilesenlerininde degisecegini solediler ona da tamam dedim.bu kadar rahat tamam dememin sebebi musteri memnunniyetinden dolayi ucret vermeyecek olmamdi tabi..sonucta 11 bin tl gibi bir masraf cikmis benim aracta arac suan 115k kmde ve 2012 model genelde uzun yolda kullaniliyor ve zorlanmadan kullaniliyor.benden talep ettikleri sadece volanin parca ucreti oldu onun da fiyati 1500 tl cik.eee naapalim aracin degeri 44 bin tl masraf 11
Bin tel. 1500 u verip yola devam diyelim dedik.aracimi bugun yetkili servisten teslim aldim test surusu yaptim ve eski halinde gercekten baski balatanin siyirdigini frkettim suan gayet saglikli ve iyi calisiyor insallah sorun yaratmaz bana bi uzun sure.yapilan islemlerin ayrintisini yazabilirim mrk eden varsa hatta bu konuda ozelden msjda atabilirsiniz gerekli belgeleride gonderebilirim.tum edc kullananlara saygilar.hayirli bayramlar simdiden.
 

tozer

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
18 Nis 2016
Mesajlar
33
Tepki puanı
0
Puanları
0
Aracimi alirken bayide 3 tane icon fluence vardi. Biri siyah manuel, biri bej renginde EDC sonuncusu da gri olan manuel vardi (aldigim arac). Bayi ile pazarliga oturdugumda EDC'li olanla manuel arasindaki fiyat farki neredeyse yoktu. EDC ile soylenenler ve yorumlara bakinca manuel versiyonu tereddutsuz sectim. Kafa rahatligi var😅 Tabi istanbul gibi trafigi iptal olan sehirlerde ne kadar problemli olursa olsun EDC candir.
 

tanseler

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 Tem 2015
Mesajlar
4,375
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
42
Öncelikle sorun yaşayan herkese geçmiş olsun. Sorunu çözülemeyenler de umarım kısa sürede çözüme ulaştırır.

Benim öncelikle değinmek istediğim nokta; forumda genel olarak edc ile ilgili bir şikayet havası olduğu yönünde. Sorun elbette ki olacak ama sıkıntı bu forumda genel olarak şikayetlerin yazılıyor olması sebebi ile memnuniyetler arada kayboluyor. Bu konu Rusya'da araç içi kameranın yasalar tarafından zorunlu olması sebebi ile YouTube da en fazla kazanın Rusya'da yaşandığı algısı ile aynıdır. Yazılanların tamamı edc ile alakalı sorunlar ( üretim ve malzeme hatası ) olabilir fakat bende edc fluence kullanıyorum ve yer yer öyle sıkıştırıyorum ki buna rağmen 1-2 geçişindeki aptallık dışında bir sorun yaşamadım. Bahsettiğiniz sorunlar hemen her markada var. Arkasında durur veya durmaz bu markanın müşterisine verdiği değeri gösterir ki Renault bu noktada tam bir fiyasko. İletişimde olduğum servis ile aram iyi olmasa İnan'ın kapısından geçmezdim Renault'un ve aracımı da bu servisteki yorumlar sonucu aldım. En ufak bir sorunda giderim hallederler. Ama unutmayın ki kullanılan şanzıman son derece hassas bir yapıya sahip ve ayni dsg gibi. Bu sorunların daha fazlası dsg de var. Yakından şahit olduğum bir passat vakası var ki akıllara zarar. Dogus aracın sanzimanini garantiden değiştiriyor ve 800 lira işçilik ücretini müşteriye fatura ediyor vs.. bir çok şey. Yukarıdaki arkadaşımız hakkını aramış aslında tütmüş kopartmış. Musteri Hizmetleri de ilgisiz olsa nurtopu gibi şanzımanlı olacak elinde. Fakat olay su; büyük marka karşısında kimsenin şansı yok. Özellikle bu marka Türkiye'de ise bu olmayan sansınız daha da diplere vuruyor. Uzayan mahkemeler, ilgisiz avukat hakim, yukarıda donen rusvetler.. özetle kaybettiğiniz para ve zaman da yanınıza kar kalıyor. Hakkınızı tabi ki bırakmayın sonuna kadar arayın. Kazanan bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar kişiye karşılık kaybeden binlerce kişi.

Özetle arkadaşlar hepimizin allah yardımcısı olsun ama yine de edc iyili almamışım basıma bela olacakmış gibi yorumlara kapılmadan en kötü ihtimalle bir kaç gün edc araç kiralayarak kendiniz deneyimleyin. Yine Türk insanına mahsus olan bir durum. Bir mal aldınız memnun kalmadınız ama bir size bu mal nasıl dediğinde kimse kötü demez. Neden? Bu kadar para verdiniz sizi salak olarak görecek kötü derseniz, anlamıyor olacaksınız o ürünle alakalı olarak. Maalesef algımız bu. Bu yüzden bir şey yapmak / almak istiyorsanız yorumlara ek olarak kendiniz de mutlaka deneyimleyin.


Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Son düzenleme:

gte77

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
1 May 2014
Mesajlar
139
Tepki puanı
0
Puanları
0
Bunları okuyunca arabacımdan soğudum :(
 
Üst