Yeni Üye-Yeni Fluence

Burak Korkmaz

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 Mar 2017
Mesajlar
2
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
36
Öncelikler herkese merhaba, aranıza yeni katıldım daha doğrusu katılmak üzereyim. Uzun aramalar sonucunda bütçeme uygun olarak fluence almayı düşünüyorum. Bir kaç sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim. Kullanıcı olarak size sormak istedim.

2011 Model, 1.5dci edc extreme edition almayı düşünüyorum eşimin otomatik ısrarından kaynaklı olarak, bu aracın artı ve eksileri nelerdir. sürüş keyfi yakıt ve performans bu arada araç 110 hp olanı. şanzımana hangi servisin bakması lazım ki sağlam desin, oto testlerde çıkarmı mesela en önemli unsur şanzıman sanırım. Parçaları nasıl ucuzmu bildiğim kadarıyla ön çamurluklar plastik, bakımı nasıldır, bide aklımı kurcalayan izalasyon meselesi var, motor sesi, yol sesi içeriye fazla geliyormu? Yardımlarınız ve düşünceleriniz için şimdiden teşekkürler.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

Mirackutlu

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Haz 2015
Mesajlar
203
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
İyi günler daha önce 2010 business kullandım şuan 2011extreme manuel kullanıyorum genel olarak memnunum.Edc şanzıman genel olarak beğeniliyor ancak alırken expertizin dışında bir şanzımancıyada göstermekte fayda var ayrıca alacağınız araç servis kayıtlıysa servisten daha önce hangi arızalardan servise girdiğibe baktırmayı deneyebilirsiniz eğer vites arızasından girdiyse fikir verir size.bugüne kadar hep rüzgar sesinden bahsedilirdi ben hiç yaşamamıştım anlayamıyordum ancak biraz hız yaparak denedim 150 km den sonra içeri ses alıyor hissettim ama şehir içi rahatsız edecek bir aşırı durum yok.

Çamurluklar plastik değil.

Bakımı 20.000 km yada senede bir kere diye öngörülüyor

İzolasyonu sıfırken serviste yaptıranlar var aracı alırken ilk sahibinden bulabilirseniz sorarsınız belki yaptırmıştır.
 

Ömer Tuncay

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
27 Haz 2016
Mesajlar
64
Tepki puanı
0
Puanları
0
Şimdiden hayırlı olsun. Otomatik araç kullanmak büyük kolaylık ve çok keyif verici. Özellikle de EDC şanzımanı ben çok beğeniyorum. Km fazla olmayan bir araç bulmanızı tavsiye ederim. Ama en önemlisi bakımlı ve düzgün kullanılmış olması. Şirket çıkması olmamasına dikkat edilmeli ve işin ehli bir servis yada ustaya gösterilmeli. Aracım dizel ve ortalama şehir içi 6-6,5lt, şehir dışı 5-5,5lt yakıt tüketiyor. Serviste rutin bakım yaptırdım 3 hafta önce 450TL gibi tuttu. Bakımlar 20000km de yapılıyor yada senesi dolunca. Ayrıca fren balataları değişti, bunlarda 420TL civarında tuttu. Ön çamurluklar plastik değil sac. Ses izolasyonu çok kötü değil. Bi vw kadar yalıtımlı değil mutlaka ama rahatsız edici değil bence. Ancak 130-140km gibi hızlardan sonra gerçekten rahatsız edici sesler gelmeye başlıyor. Ben haziranda aldım. Öncesinde 2012 dizel focus vardı. Yüksek hızlarda focus kadar oturaklı değil. Ancak ben süratli araç kullanmadığım için problem olmuyor ve hiç pişman değilim. Fiyatına göre en uygun araç diyebilirim. Geniş olması özellikle bizim için çok önemli. Tavsiye ederim.
 

tanseler

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 Tem 2015
Mesajlar
4,375
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
42
Arac iç hacim olarak oldukça tatminkar. Gerek on gerek arka mesafe oldukça geniş ve 5 kişi rahatlıkla kullanılabilir. Bagajda ayni oranda büyük. Otomatik şanzımanlı araçları ( edc ) genel olarak sorunsuz. Bazi ufak tefek kararsızlıklar yaşanıyor zaman zaman ama şanzıman icin sıkıntılı bir durum yaratmadigindan sorun edilmemeli. On taraf kaput hariç plastik. Onun haricinde arka tampon ve on tampon dışında yanı geri kalan kısım sac. Arac yerden yüksek görüntü olarak leylek gibi dursa da sihir içi kullanımda ve Türkiye yollarının bozukluğunu düşündüğünüz zaman ciddi avantajı oluyor. Trim sesleri Renault'un maalesef tek ve en büyük sıkıntısı. Arac ne kadar diri olsa da bir yerlerden mutlaka ufak sesler duyuyorsunuz. Yol gürültüsü var. Sınıf normalinde ama rüzgar sesi 90-100 km itibari ile duymaya başlarsınız. Mutlaka izolasyon yapılmalı. Bendeki arac 2014, 2016 da makyajlanan kasada belki rüzgar sesi iyilestirilmistir ama son makyaj öncesi kasalarda rüzgar sesi kesinlikle vasat altında. Konfor kısmı güzel üzmez sizi ama arac yüksek olduğundan hızlı virajlarda arkadan veya önden kayma eğilimi oluyor fakat edc olanlarda yani otomatik araçlarda esp standart olduğundan pek endişe edilecek bir durum kalmıyor. Donanım olarak eğer bütçesiniz müsait ise kesinlikle en dolu olanı alın.


Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

thetuzla

Güray GÜRBÜZ Captur Outdoor 1.5 Dci EDC ,
Süper Moderator
34-İstanbul
Katılım
26 Ara 2014
Mesajlar
3,328
Tepki puanı
1
Puanları
38
Yaş
46
Ailemize Hoş Geldiniz.Kazasız sürüşler , keyifli forumlar.....
 

Aykut Karabulut

,
Başkan
35-İzmir
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
12,080
Tepki puanı
730
Puanları
113
Yaş
59
Ailemize hoş geldiniz, keyifli ve faydalı forumlar dilerim. Allah gönlüne göre bir araba almayı nasip etsin.:eyv
 

adres63

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
18 Haz 2016
Mesajlar
82
Tepki puanı
0
Puanları
0
Edc şanzıman soru işareti biraz daha para bulup 2014_2015 garantili modellere bak derim en azından garanti dewam ediyor ve sıkıntı olma ihtimalini karşı
 

Befe

Süper Moderator
41-Kocaeli
Katılım
4 Şub 2016
Mesajlar
5,128
Tepki puanı
58
Puanları
48
Hoşgeldiniz.
 

Manuple

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
31 Ocak 2017
Mesajlar
40
Tepki puanı
0
Puanları
0
Biraz dolu ve temiz bir araba almaya çalışın..
Özellikle şirket arabası olmamasına dikkat edin..

Şirketlerinde temizi vardır.. Ancak, bazı şirketler 2-3 yıl muayene istasyonuna uğramıyorlar, cezasına razı oluyorlar ve 150 ve üzeri km yaptıktan sonra tam satacakları zaman km'yi düşürüp sonra da muayene gittikleri şeklinde söylentiler var... Tabi ki bu kurallara, mevzuata aykırı bir durum, bir çok şirketin de böyle yaptığını sanmıyorum, Ciddi olmayan merdivanaltı diyebileceğimiz çapsız şirketler diğerlerini de töhmet altında bırakıyor..

İşte 1/1000 de de olsa böyleleriyle karşılaşmamak için dikkatli olun..

Onun dışında fluance'ler her bakımdan güzel arabalar..

O paralara alınabilecek en güzel arabalar..
 

ozgursanli2580

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
13 Tem 2016
Mesajlar
45
Tepki puanı
0
Puanları
0
Benzinli CVT tavsiye ederim. Bende 2 araçda var. Dizel ile benzinli ortalama tüketimi 1lt fark ediyor. EDC probleme yatkın, CVT sıkıntısız. 2013 sonrası makyajlı modellerde CVT şanzıman var. Ben CVT'den çok daha memnunum.
 
Üst