Cam filmleri artik yasal

sentimental

Ali UÇAR,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
13 Mar 2016
Mesajlar
634
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
43
Adamın birisini polis çevirmiş.
Polis - Ehliyet ruhsat lütfen
Sürücü - Bakmış tam ,ceza yazamamış.
P -Trafik sigortası ?
S - O da tam.
P -Sinyaller ışıklar vs demiş
S - Ee onlarda sorunsuz.
P - Emniyet kemeri /ön arka yolcular ?
S - Onlarda takılı.
P - Lastikler ?
S- Onlarda sürüşe engel değil.
Polis en son sormuş.
P - Eeee teyp çalışıyor mu?
S - Evet.
P - Mezdeke kasedin var mı?
S - Var anasını satayım.O da var.
Polis sonunda dayanamaz ve
P - E be kardeşim çalda iki dönelim bari, öyle para yapıştır.

Anlayacağınız o cezayı bir şekilde kitleyecekler.Yasa açık bırakmış.Diyorki yok solüsyonu şöyle böyle olacak yok şu malzemeden yapılacak.Napacağız elimizde raporla mı gezeceğiz.Bakacak ispat edemiyoruz yine yazacak.Daha ötesi var mı? Yine mahkemeyle uğraşacak vatandaş.
Geçenlerde aracım otobus geçmeyen yerde otobus durağına park diye ceza yemişti.Ceza 90küsür liraydı.İşi gücü bırakıp bunun iptaliyle uğraşamadığım için paşa paşa ödedik.
 

RedFoX

Levent
Süper Moderator
14-Bolu
Katılım
23 Eyl 2012
Mesajlar
3,465
Tepki puanı
61
Puanları
48
Yaş
38
yazarlar yine
 

Ömer Tuncay

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
27 Haz 2016
Mesajlar
64
Tepki puanı
0
Puanları
0
Sadece standartlara uygun olarak üretilmiş ve onaylı cam filmlerinin kullanılmasının mümkün olacağını vurgulayan........ Buradaki uygun ve onaylı olan filmleri nasıl anlayacağız. Şimdi benim araçtaki uygun mu acaba? Bence değil, çünkü ucuzunu yaptırdım :)
 

tanseler

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 Tem 2015
Mesajlar
4,375
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
42
Yeni yasa neleri getirdi mevcut olanda ne gibi bir degisiklik yapti bilemiyorum ama soyle bir durum var; benim aracta tum camlar filmli, sofor tarafi camlari acik arka kapilar ve arka cam dha koyu. Bir cok kere polis cevirmesine girdim ve bibtanesi de bu boyle olmaz yasak demedi, ceza uygulamadi. Bir tanesine ozellikle sordum bir cokta polis arkadasim var. trafik polisi sunu soyledi; aracta suruse engel bir durum uoksa zaten biz film gibi seylere takilmiyoruz. Takilmiyoruz derken boyle zifir karanlikta olmamali. Koyu film varsa ceza uygulanir hatta polis uygun gorurse orada bile cikarttirabilir. Ama disaridan ve iceriden bakildiginda sorun yasamadan arac ici gorunuyorsa ceza kesmezler. Zaten araca film icin ceza uygulanacaksa goze batar sekilde koyu olmasi lazim onun da hic bir sekilde kacari yok sokulecek. Durum bu. tavsiyem ozellikle gece cevirmesine denk gelirsniz mutlaka tavan lambanizi yakip sizi rahat gormelerini saglayin.
 

myaman

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
23 Şub 2017
Mesajlar
170
Tepki puanı
0
Puanları
16
Eski Focus aracımla bir gece beni de çevirmişlerdi. Hiçbir sorun görmeyince bu camlar neden filmli demişlerdi. Ben de önceki sahibi öyle yaptırmış aldığımda böyleydi dedim. Orjinalinde yok demişti polis, ben de benden önceki takmış ben ne yapabilirim demiştim. Sonra yok bagajı aç falan demişlerdi. Açarken ne iş yapıyorsun diye sorduklarında memurum deyince tamam geç demişlerdi. :)

Şu an ki aracımda yok film ama en yakın zamanda taktıracağım. Önler 2, arkalar 3 numara gibi bir muhabbet döndüğünü hatırlıyorum. Ben de o şekilde yapacağım. Çünkü güneş inanılmaz yakıyor yazın. Film olunca çok rahat yolculuk yapılıyor.

Ayrıca haberde bahsedilen özelliklerin olup olmadığını polis nasıl tespit edecek? Yoksa, muayene sırasında artık filmler hafif kusur şeklinde değerlendirilmeyip, ağır kusura mı alınacak? Bunun haricinde tespiti mümkün değil de.
 

Y_nokta_T

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
26 Tem 2016
Mesajlar
319
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
OHAL muhabbetlerine ceza yazılabiliyor arkadaşlar. 2 3 ay öncesinde cam filmleri dahil olmak üzere aracın üzerindeki aksesuar ruhsata işli olmadığından dolayı bile ceza yazmışlardı. o yüzden ya fabrika çıkışı araç kullanıcaksınız ya da bu polis arkadaşların cilvelerine alışıcaksınız..
izmir meydan kavşağında cam filmi için ceza yazılırken geçen kasksız motorluları gösteriyorum. diyorumki siz sırf dikkat çektiği için bana ceza yazarken şu kasksız motorlulara neden göz yumuyorsunuz? diyolarki her geçeni durduramıyoruz...
 

sharkemre

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
17 Ocak 2016
Mesajlar
322
Tepki puanı
1
Puanları
16
Yaş
42
polislerin yüzde doksanının ne olduğunu söylememe gerek yok hepimiz biliyoruz
 
Üst