laguna 3 klima problemi

yildiray75

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 May 2018
Mesajlar
2
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
42
öncelikle herkese merhaba. bundan 3 ay önce laguna 3 150 bg 2.0 dci 2010 model 240000 km aracımı aldım.
aldığımda klimasında problem var dediler o şekilde aldım.

Sorun şu ;
klimayı açtım 10 dakika sonra motor kaputundan duman attı araç yanıyor sandım çektim sağa kapattım aracı . panelde herhangibir arıza sinyal vs vermedi. açtım kaputu duman çıkıyordu ilk baş motor yanıyor sandım sonra klimayı açtıktan sonra oldu demekki klimayla alakalıdır diye düşündüm. duman kesti ve klimasız kullandım.

sefaköyde sıradan bir elektrikçi kompresörü çıkardı açtı ve rektefiye yaptı sonra geri döndüm. 2 gün geçti 15 dakika araç sürdüm klima açık aynı sorun gene tekrar etti motor kaputundan duman çıktı .

sonra maslakta koyuncuoğlu oto klimaya götürdüm aracı adamlar klima işinde çok iyiler heryer test aleti rektefiye deseniz klimayı yalamış yutmuşlar. neyse götürdüm anlattım durumu alete bağladı tam 2 saat boyunca çalıştı klimam fakat aynı arızayı vermedi :) hiçbir sorun yok kompresörde 1 gram sorun yok dediler.

sonra eve gittim 2 gün düşündüm neden olabilir diye . bende birde şöyle bir sorun daha var bazen kornam basmıyor basmayınca bazen aracı kapatana kadar çalışmıyor bazen 5 dakika basmıyor sonra basıyor. bugün mesela uzun yol araç sürdüm klimayı en hafife aldım sürekli kornayı kontrol ettim. kornam çalıştı fakat bir ara gitti gene gidince korktum klimayı kapattım .

kornam bazen çalışıp bazen çalışmayınca acaba diyorum ki elektriksel bir kısa devre oluyor bu da klima sisteminde arızaya sebep mi oluyor. oldu kaç tane yere gidiyorum delirrti beni bu sorun ne yapmalıyım varmı tavsiyesi olan arkadaşlar. en son ya servise götürücem ya da satıcam aracı . böyle de arızası varken satacak kadar geniş değilim soğudum gitti arabadan.
 

eberkol

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
19 May 2019
Mesajlar
5
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
Geçmiş olsun sorununuz gerçekten çok garip, korna sorunu soketlerle alakalı olabilir. Eğer kısa devre gibi bir sorun olmuş olsa araç arıza lambasını yakar diye düşünüyorum Diğer sorunlarla ilgili çözümü bulursanız buradan paylaşın bizde öğrenmiş olalım.
 
Üst