Megane 4 Test Sürüşü

tatarfigo

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
8 Nis 2016
Mesajlar
8
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
Megane 4 ü çıktığı ilk gün daha test aracı 83 km de iken test etme şansı bulduk. Test ettiğimiz model otomatik icon 1.5 dci 110 hp full donanımlı versiyonuydu. Arabanın dış görünüşe söylenecek pek bir söz yok. Tek kelimeyle muhteşem. İç tasarım da birkaç basit ayrıntı haricinde gayet başarılı. Koltuğa oturduğunuzda konsol sizi sarıyor arabaya tam olarak hakim olduğunuzu hissediyorsunuz. Malzeme kalitesinde ciddi bir artış olmuş. Koltukları çok rahat hele ki masaj opsiyonunuzu aktif hale getirirseniz :) Megane 3 teki arka diz mesafesinin inanılmaz darlığı yerini genişliğe bırakmış. Ön koltuğu kendime göre gayet rahat bir şekilde ayarlayıp (Boyum 1.83) arkaya oturduğumda rahat bir şekilde konumlanabildim. 2 kişi çok rahat oturabilir ama 3. kişi orta konsoldan dolayı biraz zorlanabilir. Bagaj hacmi görünüşte 434 litre gibi görünmüyor. Bu hacmi derinliği artırarak sağlamışlar yani çok sayıda valizi yan yana değil üst üste koyarak yerleştirebilirsiniz. Sanırım arka diz mesafesinin genişliği böyle sağlanmış. Led farların uzun kısa performansı gayet etkileyici. Multimedya sistemi başarılı. 8 inchlik ekran gayet şık duruyor. Dokunmatik hassasiyeti iyi ve kolay bir şekilde kullanılabiliyor. Ses sistemini beğenmedim. Böyle bir arabaya çok daha iyisi yakışabilirdi. Yüksek seslerde zevkten çok rahatsızlık uyandırıyor. Bu modelin 0-100 katalog değeri 12.3 saniye görünüyor ve ilk gördüğümde açıkçası hayal kırıklığına uğratmıştı. Fakat arabayı sürdüğümüzde göründüğünden daha farklı halde iyi bir şekilde hızlandığını gördüm. Hele ki yokuşta yüksek torkuyla duraksamadan hızlanmaya devam etti. Adaptif cruise control önünüzdeki arabayı dikkate alarak aracın kendi hızını otomatik olarak ayarlayıp mesafeyi korumasını sağlıyor. Optik park sensörü aracın her yerinde bulunan sensörlerle çevredeki her şeyi algılayabilmenizi sağlıyor ve gayet işlevsel. Yol tutuşunu çok sert bir şekilde test ettik. Çok keskin ve uzun bir viraja 100-110 arası bir hızla girdik. Araç çok başarılı bir şekilde herhangi bir kayma olmadan virajı çok rahat alıp çıktı. En çok hayran kaldığım özelliklerinden biri de bu idi. Genel olarak aracı başarılı buldum ve tüm izlenimlerimi size aktarmayı çalıştım. En sevmediğim yanı tabi ki fiyatı oldu. Gtline 1.6 dci 130 beygirlik modelini tercih etmek istediğim için onun hesaplamasını yaptırdığımda hiçbir ek donanım olmadan 90500 gibi bir fiyat söylediler. Belki arabanın kalitesine yakışır bir fiyattır ama direk istek kırıcı bir etkisi olabiliyor. Daha ucuza olsa tadından yenmezdi:)
 

Htmakina

Hakkı TAM, ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
8 Nis 2013
Mesajlar
9,332
Tepki puanı
527
Puanları
0
Yaş
58
İncelemenizi burada paylaştığınız için teşekkür ederiz.:eyv
 

mobilman

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
4 Nis 2013
Mesajlar
381
Tepki puanı
0
Puanları
0
Bende cumartesi showroom da incelediğimde tek handikap arka koltuklarda oturanlar için yaşam sahası çok dar. 1.72cm biri olarak ayaklarımı sokamıyordum çarpmaktan.. İç hacminin biraz daha büyük olması gerekirdi diye düşünüyorum. Sırf bu yüzden çok fazla kullanıcı tercihini değiştirebilir.
 

mehmet_ozturk05

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
18 Ara 2014
Mesajlar
5,048
Tepki puanı
0
Puanları
0
Güzel bir inceleme olmuş . Teşekkürler
 

YiGitalp

ID=04, R5 Coupe,
Genel Başkan
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
856
Tepki puanı
42
Puanları
28
Yaş
30
İyi Bir İnceleme Yapmışsınız Ve Bunu Bizlerle Paylaştığınız Için Teşekkür Ederiz .:eyv
 

Uther77

Savaş ŞEN , Able Seaman,
Başkan
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Eki 2010
Mesajlar
6,305
Tepki puanı
30
Puanları
48
Yaş
34
Teşekkürler :eyv
 

tatarfigo

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
8 Nis 2016
Mesajlar
8
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
En çok merak ettiğim model olan 1.6 dci 130 hp gtline modelini sonunda test edebildim. İlk başta söylemem gereken ayağınızın altında kontrol etmeniz gereken 320 Nm tork ve 130 beygir var. İlk kalkışta normal meganelardaki (85 hp megane sahibiyim:) )gibi bir kalkış yapmaya çalışınca bu gücün arabaya bir hayli aniden yüklendiğini gördüm. 1 ve 2. viteste gaza yüklendiğinizde arabanın bu güçle başetmekte zorlandığını görüyorsunuz çünkü güç gerçekten çok fazla. Daha sonra 3. vitese geçtiğinizde ise arabayı kullanmak acayip zevkli hale geliyor. Parkurum çok uzun olmadığı için 4. vitesten ileri çok gidemedim fakat yeteri kadar yol ve zaman olsa bu arabayla etkileyici ve eğlenceli bir performans yakalamanız içten bile değil. Zamanla araba kullanıldıkça 1 ve 2 de görülen ani torku nasıl dengeleyebileceğimizi öğreneceğimizi tahmin ediyorum. En çok hayal kırıklığına uğradığım nokta megane 3 gt line modelindeki gibi aracın spor şasi üzerinde olmaması ve spor vites şanzımanına sahip olmaması. Sanırım hepsi megane gt modelinde olacak fakat fiyatları ulaşabileceğimiz seviyede olabilecek mi bilmiyorum :)
 
Üst