0 megan 4 debriyaj volan arzasi...

2016megane1.5dcitouch.

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
1 Eyl 2016
Mesajlar
16
Tepki puanı
0
Puanları
0
Arkadaslar merhaba.ankara mais den 0 megan 4 touch modelini aldim.araba 1300 km de debroyajin kendi kendine takili kalmasi debriyaj pedalinin geri gelmemesi soru ile servise gittim.servisteki eleman uzun bi sure test ettikten sonra sorunun debtiyaj volanin denilen birseyden kaynakli oldigini soyledi ve parcanin degismesi gerektigini soyledi.ispanya dan parca bekliyoz ve nredeyse araba 1 ay dir serviste parca bekliyo.ne yapilmali ?
 
Son düzenleme:

Befe

Süper Moderator
41-Kocaeli
Katılım
4 Şub 2016
Mesajlar
5,132
Tepki puanı
59
Puanları
48
Geçmiş olsun.İnsallah teşhisleri doğrudur.
Debriyaj pedalı geri gelmiyorsa debriyaj üst merkez ve ya daha düşük ihtimal olarakta debriyaj alt merkez problemi daha yüksek ihtimaldir.
Parçaya gelince aslında bu tarz bir parçanın cabuk gelmesi lazım.
Ben de 2.5 aydır ön cam bekliyorum.
 

2016megane1.5dcitouch.

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
1 Eyl 2016
Mesajlar
16
Tepki puanı
0
Puanları
0
Kardesim anlattigin gibi. Ust devriyaj bisi felan anlattilar volan dediler.gecen aradim bir parca geldi diger parcayi bekliyoriz dediler.ankaradamisin sende
 

ercan_kocak

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
26 Mar 2016
Mesajlar
265
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
57
Arkadaşlar ben de Ankara mais de park sensörü ve tesisatını 1,5 ay bekledim, sık sık arayın, onların verdiği tarihlere bağlı kalıp beklemeyin. Bir cam için 2,5 ay çok uzun bir süre, benim yedek parça da fransa dan gelmişti, bir ayda 35-40 günde geldi. işlemlerinizi takip edin.
Ben aracı ilk götürdüğümde 5 Ağustos'tu aynı gün şöyle bi bakıp 16 Ağustos'a randevu verdiler, tamam dedik. 16 Ağustos ta aracı sevişe bıraktım, 19 Ağustos ta teslim edeceklerini söylediler. teslim zamanı geldiğinde aramadan gittim, bir baktım ki daha araca bakılmamış bile, bu nasıl iş diye sordum gak guk yoğunluk falan bi sürü mazeret, peki şimdi ne olacak dedim araç 4 gündür burada anlamsız biçimde yatıyor ben bir sürü araç kirası ödüyorum ne olacak, nasıl iş yapıyorsunuz sözde bölge servisi olacaksınız diyerek aracımın geri verilmesini istedim. Bu kez efendim kaskodan talep açtık iptal edemeyiz, iptal ederseniz bir daha kaskodan yaptıramazsınız gibi saçma sapan mazeretler ürettiler, ben aracımı verin mazeret üretmeyin, sonucu ne olursa olsun ben de katlanırım sizde katlanırsınız diyerek aracı geri aldım. Bu esnada bir görevli gelip efendim aracınızın parçası backorder (yanılmıyorsam böyle söyledi) parça onun için fransa dan istek yaptık 1 ay gibi bir sürede geliyor biz sizi arayalım dedi, eh peki dedik. 35 gün zarfında bir kaç sefer ben telefonla arayıp bilgi almak istediğimi parçaların durumunun ne olduğunu sordum. En sonunda mutlu son..... arandım ve parçanın geldiğini aracımı servise getirmemi, işlemin 4-5 saat süreceğini, sabahtan aracı bırakırsam akşama alacağımı söylediler, ertesi gün aracı teslim ettim ve teslim sırasında akşama kesin alacak mıyım aracı diye üstüne basa basa sordum tabi ki dediler, akşam oldu servisten tık yok, tekrar aradım araç ne oldu diye; efendim fransa dan gelen parçayı taktık ama arka park sensörü de arızalıymış acil istek yaptık özel kargoyla geliyor aracı akşama yetiştirmeye çalışıyoruz dediler, Ben de kardeşim dalga mı geçiyorsunuz araç 4 gün burada önceden yattı durdu, hasar tespiti yapmadınız mı yok onu taktık bu arızalı yok şunu yaptık bu patladı yapmayın aracı istemiyorum, 1-1,5 ayda elin oğlu yeniden motor yapıyor, siz bana yeniden araba mı üretiyorsunuz, sanayide merdiven altı elektrikçiye gitsem 1 saatte çözerdi işimi, siz de servis olmuş ağalık, beylik yapıyorsunuz, ben bu arabayı yaptıramadım ama eminim ki mahkeme gayet güzel yaptırır bu arabayı size, ben geliyorum servise, aracımı teslim parkına çekin gelip alacağım hiç bir şey yapmayın dedim sinirle gittim servise. Arabam nerede diye sordum, yine gak guk. Ben direttikçe serviste ortalık karışmaya başladı, yok servis sorumlusu, yok sorumlu müdür, bir sürü kişi mazeret üretmeye başladılar yine. Araba yeniymiş, onun için sıkıntı oluyormuş, yok çok yoğun durumdalarmış, her zamanki klasik mazeretler. Sakince dinledim sesimi çıkarmadım, adamlar da şaşırdı; sonra ne diyorsunuz dediler. Ben de arabamı istiyorum kardeşim yarım saattir neyin dilini döküyorsunuz arabamı istiyorum dedim sakince, benden 15 dakika istediler peki dedim sonra da aracı onarımı, testleri yapılmış olarak 10 dakika sonra getirip bana teslim ettiler, teslim alırken aracın her tarafını, bütün elektroniğini denedim, mesai bitti benim aracı kontrol edip teslim almamı beklediler.
Ha bir de dip not; bundan sonra mais bölge müdürlüğü servisine gitmek mi, asla önünden bile geçmeyi düşünmüyorum, aracı oradan aldım diye gitmiştim ama 5 ağustostan sonra onarım sürecinde yetkili tüm servisleri gezdim, inanın Ankara daki diğer yetkili servisler mais ten hem daha ilgili, hem daha düzgün çalışıyorlar. (Bir de clio IV'üm var, onu başka bir servise götürüyorum çok memnunum)
 

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Genel Başkan
09-Aydın
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33,533
Tepki puanı
1,675
Puanları
113
Yaş
55
Yeni ve garantili araçlarınız da parça yüzünden beklenmesi gerekiyor ise size ikame araç temin etmek zorundalar...
 

Oknlksy

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 Ocak 2013
Mesajlar
184
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
51
Aynen garantideki aracın servis suresinde araba vermeleri gerekir.
 

2016megane1.5dcitouch.

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
1 Eyl 2016
Mesajlar
16
Tepki puanı
0
Puanları
0
Ercan ağbi.cetintasa gittim istanbul yolindaki yer.ordan bana debriyaj hidroligi ne hava kacmis 2 gune hallederiz dediler.guya arabayi birakmamak icin aldigim yere gideyim dedim maise gittim gitmez olaydim.abi 1 aydir araba yok ikame arac verdiler bende sesimi ondan cikarmiyorim birazda:) bende sikistiriyorum ama sana verdikleri cevaplari banada veriyorlar.yok arac yeni yok aracin parcasi turkiyede yokk felan.
 

Befe

Süper Moderator
41-Kocaeli
Katılım
4 Şub 2016
Mesajlar
5,132
Tepki puanı
59
Puanları
48
Ben aracı bırakmadığım için ikame araç ihtiyacım olmadı.
 

ercan_kocak

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
26 Mar 2016
Mesajlar
265
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
57
Arkadaşlar ikame araç vermek zorunda olduklarını ben de biliyorum, hatta ikame araç olmasa bile servise kadar ulaşımı kendilerinin sağlamaları gerektiğini de biliyorum zira serviste böyle bir reklamlarını da görmüştüm. 16-19 Ağustos arası yanıldım aracı bıraktım servise, önceki mesajımda bahsetmeyi unutmuşum, 19 Ağustosta aracı almak için gittiğimde aracın burada kalması lazım eksper görecek, onaylayacak eksper onaylamadan aracı veremeyiz falan dediler dinlemedim ısrar edip aldım aracı. ikame aracı da bilerek hiç talep etmedim onlar da adını bile anmadı, ben de sesimi çıkarmadım, çünkü genel müdürlüğe şikayet edeceğim, bu saate kadar niye bekledin diyebilirsiniz, o da şundan dolayı; servis işlemlerinden sonra genel müdürlükten müşteri memnuniyeti maksatlı anket için aranmam gerekiyordu, onu da yapmadılar. Bunların hepsini birleştirip şikayette bulunacağım. Adamlar kendini ne zannediyorsa artık, malı sattıktan sonra insanın yüzüne bakmıyorlar. Çok sinir bozucu bir durum.
 
Son düzenleme:

ercan_kocak

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
26 Mar 2016
Mesajlar
265
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
57
Aslında burada yetkili servis mağdurları diye bir konu başlığı mı açsak. hehe
 
Üst