Sayfa 1 Toplam 9 Sayfadan 1234 ... SonuncuSonuncu
Toplam 81 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: IDE çalışmıyor

  1. #1
    Cantekin YAVUZ
    cantekin67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Şubat.2012
    Yaş
    30
    Mesajlar
    647
    Teşekkür / Beğen

    Angry IDE çalışmıyor

     
    Arkadaşlar Merhaba,
    Aracımı satacağım şu günler de başıma gelmeyen kalmadı, resmen aracım beni satma diyor.

    Ben aracına oldukça bakımlı davranan ve hiçbir sorunun aksatmayan bir insanım fakat aksilikler peşimi bırakmıyor.
    Bayram dolayısıyla aracımla 3 günde toplam 2000 km yaptım, herşey sorunsuz ve güzeldi. Dün akşam saatlerin de ufak bir şehir turundan sonra aracımı bir yere parkettim fakat içinden çıkmadım, 5dk sonra tekrar marşa bastığımda aracım çalışmadı.

    Hemen kontrollere başladım. Manyetik kaptör arıza ışığı yanmıyor (söküp taktım temizledim), yakıt hattına yakıt geliyor, müşürleri çalışıyor ve ateşleme problemsiz fakat araç bir türlü çalışmıyor. Boğazdan yanıcı madde sıktığım da araç çalışıyor tabi gaz yemeyip hemen stop ediyor. Sabahtan beri uğraşıyoruz, çözemedik.
    En son bir usta geldi "immo" dan kaynaklı olduğunu söyledi, ben de işimden dolayı aracın başından ayrılmak zorunda kaldım, akşama yeniden bakacağım.

    Fikirleriniz varsa paylaşırsanız memnun olurum.

  2. #2
    Cihangir BAŞEL
    @cotech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Ekim.2010
    Yaş
    43
    Mesajlar
    182
    Teşekkür / Beğen
    ateşleme ve yakıt sisteminde sıkıntı yoksa immodan kaynaklı değildir.neticede immo motor kilididir ve ya ateşlemeyi yada yakıtı keserek müdahale eder.aracın çalışmama sebebini cihaza bağlamadan araştırmayın.

  3. #3

    Üyelik tarihi
    Haziran.2011
    Yaş
    30
    Mesajlar
    0
    Teşekkür / Beğen
    butun aksamlar Calıssada immo calısmaya engel oolur. ama siz stop edip 5 dk sonra bastım diyorsunz Calısan arac stop ettiğinde 5 dk icinde immo Devreye girmez hemen usTelik kontak takılıysa immo hic devrreye girmez istediğin zaman bas calıstır. immonun gosterge panelinde Kırmız nokta işareti devredeyken Calısmadıgında ustuste sinyal verir ..

  4. #4
    Cantekin YAVUZ
    cantekin67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Şubat.2012
    Yaş
    30
    Mesajlar
    647
    Teşekkür / Beğen
    İmmo konusunda zaten tedirginim, ustanın gelmesini bekliyorum.
    İnşallah aracı bilgisayara bağlayınca çıkar. Benim gibi otomobilinin üstüne titreyen birinin başına böyle şeyler gelmesi maalesef üzücü.

  5. #5
    selcukyilmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Ekim.2011
    Yaş
    46
    Mesajlar
    243
    Teşekkür / Beğen
    akü? diyeceğim ama mutlaka kontrol etmişsinizdir.

  6. #6
    Cantekin YAVUZ
    cantekin67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Şubat.2012
    Yaş
    30
    Mesajlar
    647
    Teşekkür / Beğen
    Çalışmaması için hiçbir teknik eksiklik yok, deniyoruz.

  7. #7
    ZgN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nisan.2011
    Yaş
    31
    Mesajlar
    706
    Teşekkür / Beğen
    idelerde çift benzin pompası vardır arkadşım depoda ve kranka baglı ön kaput altında depodaki çalışıyor olabilr kranka baglı olan pompa keceden blok içine benzin kaçırıyor olabilr aracınızn yagını kontrol edin yagda benzin kokusu varsa pompayı değiştrmeniz gerekir veya regulasyon elektro vanası uyarılmıyor olabilr beyinden kaynaklı bunları kontrol et yada ettir
    2.0 İDE-VVR Coupé

  8. #8
    Cantekin YAVUZ
    cantekin67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Şubat.2012
    Yaş
    30
    Mesajlar
    647
    Teşekkür / Beğen
    İyi geceler arkadaşlar,
    Manifoltu söktük, gizli tüm parçaları tek tek kontrol ettik. Son kontrolde enjektörlere gelen kablodan akım gelmediğini fark ettik, sanırım kaptör arızası, yarın değiştireceğim, eğer yine olmazsa tesisata bakıcaz.

    Görüşmek üzere.

  9. #9
    Cantekin YAVUZ
    cantekin67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Şubat.2012
    Yaş
    30
    Mesajlar
    647
    Teşekkür / Beğen
    Tekrar Merhaba Arkadaşlar,
    Maalesef sorun çözülmedi, universal cihazla bakıldığında hiçbir problem yok.
    Enjektörler benzin pompalıyor, ateşleme tamam, kaptör değiştirildi, herşey tamam fakat çalışmıyor.

    Ben ve ustalar kafayı yemek üzereyiz, yarın Bursa'dan özel bilgisayarı gelecek onunla bakıcaz birde, eğer o zaman da problem çözülmez ise işimiz karanlık.

    Akşam üstü depoyu söktük, içindeki benzinin iyi kalitede olmadığı ve özelliğini kaybetmiş gibi gördük, depoyu temizledik, temiz benzin koyduk, boru hattından temiz benzini getirttik, enjektörlere pompalattık fakat sonuç aynı.

    Konuyu yeni takip edenler için söylüyorum, sorun başlamasından bir gün önce aracı stop etmeden hemen önce 5 sn civarın da ön ısıtma şeklinde gibi olan yakıt sensörüne bağlı arıza ışığı yanmıştı, sonra çalıştı fakat bir daha ki start maalesef gerçekleşmedi.

    İyi akşamlar.

  10. #10
    ZgN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nisan.2011
    Yaş
    31
    Mesajlar
    706
    Teşekkür / Beğen
     
    arkdaşım bende buna benzer bi sorun yaşadım daha önce benim aracım ilk marşta çalışmıyordu nekdr basarsan bas ikinci marştata biraz uzun basmak gerekiyodu ilk marşta çalışsa bile sanki boazdan yanıcı maddyle çalıştrmışsın gibi hemn stop ediyordu bende cok ugraştm sonuçta yüksk basınç pompasının arıza yaptını gördük aynı arıza lambası bende de yanmıştı elktronik bi arıza olsa universal chzdada görünr sorunn mekanik gibi görünüyr enjktrler yanma odasına benzin püskürtüyosa yine çalışmıyrsa atşlemede bi skıntı vardr bence bursadan gelen cihsdada bişi çıkmıcak bence muhtemel arızalar ateşleme ekipmanları ,yüksek basç pompası veye ecu ama ecu olsa chazda görünrdü die tahmin ediyrum kolay gelsin
    2.0 İDE-VVR Coupé

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •