Coupé'nin Göstergelerindeki Tuhaflaşma

SerCoupe

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
6 Haz 2012
Mesajlar
100
Tepki puanı
1
Puanları
18
Yaş
37
Selamlar,

2001 Coupé 1.6 16V RXI'nin göstergelerinde 1,5 yıl içerisinde kademe kademe tuhaf gelişmeler olmaya başladı. Şöyle ki,

1. Benzin göstergesi doğru göstermiyor, kafasına göre bazen tam deponun da üzerinde gösteriyor, bazen ortalarda geziniyor. (Test moduna alınca düzeliyor, bir süre sonra yine sapıtıyor)

2. Birkaç ay önce hararet göstergesi de sapıtmaya başladı, durumu tıpkı benzin göstergesinin durumuna dönüştü.(Test moduna alınca düzeliyor, bir süre sonra yine sapıtıyor)

3. En son olarak da devir göstergesi kafayı yedi, araç rölantideyken 30'larda, 40'larda geziniyor; bazen 70'in de üzerine çıkarak tam aşağı doğru bakıyor falan :D (Test moduna alınca düzeliyor, bir süre sonra yine sapıtıyor)

Bir tek hız göstergesinde sorun yok çok şükür. Ama sanki bulaşıcı bir hastalık gibi adım adım 3 göstergede de bu sorunu yaşamaya başladım. Sürekli test moduna alıp göstergeleri olmaları gereken yere çekmek/resetlemek zorunda kalıyorum.

Sorum şu, bu problemi yaşayan var mı daha önce, sebebi ne olabilir, komple göstergeleri mi değiştirmek gerekir yoksa ufak bir sorun mudur, masraf çıkarır mı tahminleriniz nelerdir tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum. Önüne gelene de gösterge panelini söktürüp kurcalatmak istemediğimden biraz ön bilgiye sahip olsam iyi olacak.

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim. :)
 
Son düzenleme:

Kadir Salim

T.C. Vatandaşı,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
7,391
Tepki puanı
247
Puanları
0
Yaş
31
bağlantıları temizleyin vd 40 ssıkın en güzeli.
 
Üst