Toplam 5 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Megane 2 motor performansı yardım!!

  1. #1

    Üyelik tarihi
    Kasım.2018
    Yaş
    21
    Mesajlar
    5
    Teşekkür / Beğen

    Megane 2 motor performansı yardım!!

     
    arkadaşlar 2006 model megane II 1.6 16v benzinli aracım var suan 15000kmde..aracım hızlanmıyor ve rampada resmen agır vasıtlar gibi gidiyor 2.viteste bile anca cıkabiliyorum hafif rampaları bile..bundan 1 hafta önce baskı balata setini orjinal valeo takarak değiştirdim cünkü baskı balatam bitmişti hızlanma sorunu bundan kaynaklanıyor diye düşünüyordum ama degilmis bujileri orjinal bosh ile değişti yine aynı bilgisayara bağlattıgımda ekteki hataları verdi sizce bundan kaynaklanır mi yaptırsam ne kadar masraf çıkar ve sorun hallolur mu ?
    resmen işin içinden cıkamıyorum siz ne dersiniz ? fikirlerinizi paylaşabilirseniz cok sevinirim.

  2. #2
    Tunahan ÖZGENÇ-Trabzon
    tozgenc61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Kasım.2012
    Yaş
    31
    Mesajlar
    173
    Teşekkür / Beğen
    Öncelikle geçmiş olsun kardeşim
    Aracının sorunu hata raporunda görünüyor zaten
    https://www.ototasarruf.com/mobile/s...bilgilerID=215
    Linkteki konuyu incelemekte fayda var
    ​61 LH 592

  3. #3
    kostantin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nisan.2014
    Yaş
    30
    Mesajlar
    64
    Teşekkür / Beğen
    Hocam aracın sentesini kontrol ettir. Sentesi kaçık olabilir ama once kam mili sensörunu ve soketini değiş, bakirla da lehimlettir. Orjinal cihazla hatayı sildir. Ayni hatayi veriyorsa Eksik dış falan diye diger yerlere baktirsin.
    Orjinal veya valeo marka egzantirik sensoru 200 tl falandir.Delphi falan da var 100 tl civarinda.
    Sorun devam ederse , Aci kaydiricinin oradaki sol tarafta bulunan ektrovana ve motorun sentesi kontrol edilmeli.
    Aslinda orjinal ariza tespit cihazinda anlik olarak bu sensorlerin aktif olarak çalışıp çalışmadığı goruluyor. Iyi bir elektronik ve motor ustasi rahat çözer bu arizayı.
    Ucuzdan pahaliya godeceksin artik.
    Sorun muhtemelen kam sensörü ve soketi bence.
    Usta değilim sadece fikir vermek için yazdım.

  4. #4

    Üyelik tarihi
    Kasım.2018
    Yaş
    21
    Mesajlar
    5
    Teşekkür / Beğen
    Alıntı kostantin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam aracın sentesini kontrol ettir. Sentesi kaçık olabilir ama once kam mili sensörunu ve soketini değiş, bakirla da lehimlettir. Orjinal cihazla hatayı sildir. Ayni hatayi veriyorsa Eksik dış falan diye diger yerlere baktirsin.
    Orjinal veya valeo marka egzantirik sensoru 200 tl falandir.Delphi falan da var 100 tl civarinda.
    Sorun devam ederse , Aci kaydiricinin oradaki sol tarafta bulunan ektrovana ve motorun sentesi kontrol edilmeli.
    Aslinda orjinal ariza tespit cihazinda anlik olarak bu sensorlerin aktif olarak çalışıp çalışmadığı goruluyor. Iyi bir elektronik ve motor ustasi rahat çözer bu arizayı.
    Ucuzdan pahaliya godeceksin artik.
    Sorun muhtemelen kam sensörü ve soketi bence.
    Usta değilim sadece fikir vermek için yazdım.
    çok teşekkür ederim yorumun için en kısa zamanda sensöre baktıracağım konuyu ona göre güncellerim sorun çözülünce inşallah sensörle kurtarırız..

  5. #5

    Üyelik tarihi
    Kasım.2018
    Yaş
    21
    Mesajlar
    5
    Teşekkür / Beğen
     
    Alıntı tozgenc61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle geçmiş olsun kardeşim
    Aracının sorunu hata raporunda görünüyor zaten
    https://www.ototasarruf.com/mobile/s...bilgilerID=215
    Linkteki konuyu incelemekte fayda var
    kesin sensörden diyorsunuz yani teşekkür ederim sensöre baktırır baktırmaz konuyu güncelleyecegim

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •