Sorun Çıkarmayan Sorunlu Arabam 2010 1.5 dci Yardım

cmlbtt

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
1 Nis 2019
Mesajlar
6
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
Arkadaşlar selam

2010 dpf'siz 1.5 dci 90bin Km'de Megane 3 sahibiyim. Yurtdışında yaşıyorum ve dili zor biryer olduğu için ustalara detaylı olarak derdimizi anlatamıyoruz. Aracı 1 sene önce Renault Yetkili servisine kontrol ettirerek aldım. Sonuç tertemizdi. Aracı aldıktan sonra zaman içerisinde 4 adet sorununu buldum bunun üzerine tekrar yetkili servise götürdüm ücretsiz baktılar gene birşey yok normal dediler. 1 sene içerisinde aracım bana hiçbir sorun çıkarmadı ancak şu anda aracımı satmak istiyorum ancak bu durumda gelen alıcı aracı beğenmeyecektir. Bu yüzden 4 adet soruna çözüm bulmak istiyorum. Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.

1- Soğuk günlerde araç baya geç ve zor çalışıyor (akü bitik). Yazın rahat çalışıyor ancak bu çalışmalar esnasında beyaz mavimsi(araç yağ yakmıyor) bir duman atıyor ve bu duman kokuyor. Bu dumanı motor sıcakken çalıştırdığımda yapmıyor. Sorun ne olabilir, kızdırma bujileri sağlam dediler, bütün sorun aküyü değiştirince geçer mi ?

2- Araç 3 bin devire yakınken ve sonrasında gaza yüklenince yoğun bir siyah duman atıyor (aynadan görülüyor). Hatta araç muyanesinde deviri sona dayayınca servisin içi duman altı olmuştu o derece. Çekişte bir sorun yok ancak çok nadir mesela ayda bir kesik yapıyor turbo aktifken, serviste turbo normal dediler. Sorun ne olabilir ?

3- Araç şehir dışında 4,8-5,5 arası yakarken şehir içinde 9,5 yakıyor 17 km ortalama ile. Sadece işe gidip geliyorum çok kısa bir mesafe belki 2 km ve 5 kat park yerine tırmanıyorum. Bu normal midir ?

4- Düşük hızlarda veya kalkarken sağa sola dönerken lastiklerin oralardan takırtılar geliyor ancak servis sorunu bulamadı. Tıkırtılar böyle sanki bir kablo gerilmişte sürtüyor gibi ve dönme bitene kadar devam ediyor. İşin ilginci araba uzun bir mesafe gittikten 200 300km sonra sanırım oralar ısındığından dolayı bu sesi yapmıyor. Ayrıca mesela kavşak etrafında dönerken sesi yapıyorsa diyelim aracı boşa alınca ses kesiliyor. Sorun ne olabilir ?
 
Son düzenleme:

ertangun

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
18 Ara 2019
Mesajlar
355
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
Öncelikle umarım kısa sürede çözülür sorunlarınız. Forumda tecrübeli arkadaşlar da bilgilerini paylaşacaktır.

3. konu için ben de uzun süre Fluence 1.5 dci kullandım. DPF'liydi. Ben çok kısa mesafeye bağlıyorum. İstanbul'da trafik olsa da ortalama hız 23-24 oluyordu. Sizinki çok daha yavaş. Bu tüketimi artıracak. Bunun dışında en büyük etken dizel araç geç ısınıyor. Bu yüzden de tüketim çok daha fazla oluyor. Ortalama sıcaklık da önemli soğuk bir ülkedeyseniz daha da geç ısınacak ve tüketim fazla olacak. Ayrıca motor ısınsa da sıcak havaya göre soğuk hava da biraz daha fazla yaktığı gerçeği var. Kış lastiği, Lastik basıncı da etkileyecek.
 

coskun34

Coşkun,
Süper Moderator
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 Eki 2016
Mesajlar
4,317
Tepki puanı
0
Puanları
0
Merhaba hoşgeldiniz keyifli aktif forumlar dilerim.
1Akü en kısa sürede değişmeli araçların bir çok parçası elektrik ile çalıştığı için özellikle ilk çalıştırma da sistemi check ettiği için olmadık şeyden arıza gösterebilir ve hata verebilir. Enjektör ve geri dönüş hattı+ egr kontrol edilmeli servis kontrolünde turbo basınç ve maf sensörü kontrol edilmiştir ama kirli ise oda duman yapar. Aracın yakıt tüketimi şehir dışında normal bence şehir içi de kısa mesafe için normal .
Ön takımdaki ses ise aktarma da aranmalı debriyaj a basınca gidiyor ise ses yada şanzıman yada baskıdan dır diye düşünüyorum net bişey diyemem
 
Üst