Göstergede yanan arıza lambası.

general

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
13 Haz 2020
Mesajlar
2
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
27
Herkese merhabalar. 1 hafta önce aile dostumdan 1.5 dizel 2015 megane araç aldım. İlk defa bu denli bir araç kullanıyorum daha önce kuş serisi kullandığım için pek bilgim yok. Göstergede yanan semboller var internetten araştırdım fakat sizede sormak istedim. Göstergede airbag sembolü yanıyor ve gitmiyor sürekli devam ediyor. Airbagleri kontrol ettirin gibi bir mesaj geliyor. Araç sahibi bunun koltuklarından dolayı olduğunu söyledi. Bir diğer problemim göstergede ingiliz anahtarıda yanıyor. Bakıma 1.500 km kaldı yanmasına rağmen bu sembolün yanması normal mi ? Acaba erkenden uyarımı veriyor ? En kısa zamanda servise gideceğim fakat bu aralar pek müsait olamıyorum. Bu şekilde kullanmanın bir zararı olur mu? Çekişte gidişte mekanik olarak bir sıkıntısı yok gibi hissediyorum.
 

coskun34

Coşkun,
Süper Moderator
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 Eki 2016
Mesajlar
4,317
Tepki puanı
0
Puanları
0
Merhaba Airbag ışığı koltuk altı soket den de yanabilir söküp tekrar takabilirsiniz . Koltukları hızlı ileri geri hareket ettirince yanıyor bazen
 

cool_ive45

Kayıtlı Üye
45-Manisa
Katılım
13 Tem 2019
Mesajlar
82
Tepki puanı
0
Puanları
6
Sürücü ve yolcu koltuğunun altında airbag soketleri var bunlar zamanla tozlanıyor. Onları sökün. Balata spreyi ile bir güzel temizleyin. Kuruyunca tekrar takın. Işık söner büyük ihtimalle. Eğer sönmezse airbag sargısında problem vardır benimki gibi. 200 TL ye tamir ediyorlar ama ben 600 TL ye sıfır taktırdım.
 
Üst