Megane 2 sorunlar hakkında yardım

akinalkan

Kayıtlı Üye
11-Bilecik
Katılım
13 Kas 2013
Mesajlar
5
Tepki puanı
0
Puanları
1
Merhaba,
2004 model hb 1,5 Dci Dynamique model aracım için bazı sorunlar hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var. Ufak bir yerde yaşıyorum ve bu aracında dahi dilinden anlayacak insanlar bulamıyorum.

1. Far aydınlatması çok kötü. Geceleri önümü aydınlatmıyor. Mercekli xenon var galiba bunlarda. Tam olarak bilemiyorum çeşidini. Yükseklik ayar düğmesi bulunmuyor fakat kendisi de otomatik yapmıyor yüksekliğini. Far beyinleri değiştirilmiş daha önceden. Farları söktürdüm sağ kısa far bazen yanmıyordu ampül değişikliği yaptırdım. Mercekleri de kontrol ettirmek için içini açtılar kararma yok merceklerde. Photon d2s ampül taktırdım diğeriyle aynı ve orijinal olmaz için fakat aydınlatma çok kötü. Buna çözüm olarak ne yapabiliriz. Son çare far takımını sarı düz takımla değiştireceğim çözüm bulamazsam. Farlar için resim ekliyorum alta.

2. Far yıkamalar çalışmıyor. Hortumları takılı değildi taktılar far için tampon söküldüğünde fakat motor bozuk dediler. Farlar açıkken silecekleri açıp su attığımda herhangi bir çalışma olmuyor far yıkamalarda.

3. Katlanır ayna bulunuyor fakat sağ dikiz aynası durması gerektiği yerde durmayıp tamamen geriye katlanıyor. Galiba dişlisi kırıldı. Tamir edemeyiz yenisini al dediler. Herhangi bir çözümü var mı?

4. Kumandadan iki defa kilit açmaya veya kapatmaya bastığımda sunroof ve camlarda herhangi bir hareket olmuyor. Kumandadan açılma kapanma olayı olmuyor camların. Sorun acaba nedendir?

5. Çok nadir de olsa ani hızlanmalarda "enjeksiyon sorun var" hatası verip hemen kayboluyor. Ne yapmam gerekir?

6. Lastik algılama sorunu var. Bu zaten hep oluyormuş, arka iki lastiği okuyamıyor. Bunu kapatma şansımız yok mu arızayı. Basınç sensörleri daha sonra değiştireceğim hayati bir şey değil sonuçta.

7. Orijinal teyp takılı değil fakat aracın yanında aldım. Orijinalini takacaktım orijinal harici sevmiyorum ancak elektrikçi takacağı zaman elektrik tesisatıyla çok oynandığını ve orijinal soketlerin olmadığını bu yüzden takamayacağını söyledi. Orijinal olmayınca da direksiyonda ki multimedya kumandası çalışmıyor ve saat ayarlamama rağmen geride kalıyor. Soketlerini nasıl temin edip orjinal teybini faaliyete geçirebilirim?

8. Emniyet kemer uyarısı görsel ve sesli olarak alamıyorum. Aracı aldığımda hava yastığı simgesi yanıyordu ve service lambası yanıyordu. Hız sabitleyici düğmeleri çalışmıyordu direksiyonda. Direksiyon sargısını değiştirttim ve sorunlar düzeldi hız sabitleyici ve limitleyici oldukça verimli şekilde çalışıyor arızalar yanmıyor. Emniyet kemeri uyarısını faal hale getirmek için ne yapmak gerekir?

Çok uzun olmuş yazı ve sorular. Yardımcı olduğunuz konular olursa çok sevinirim.
Saygılarımla.



fSdzJV.jpg

CHAKiI.jpg
 
Üst