Megane 1 genleşme kabından ses gelmesi

enessoz

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
24 Eyl 2020
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
23
Merhaba, araç 1999 model 1.6 8 valf megane. Öncelikle 2 gün önce gidiş-geliş 500 km yol yapıp, evin önüne geldiğimde radyatör delindi ve soğutma suyu yere boşaldı. Fakat yolda hararet, arıza vs. hiçbir sorun olmamıştı. Nitekim dün de radyatör değişti ve antifriz-saf su karışımlı soğutma suyu koyuldu. Bu değişimden sonra da bazı sorunlar oldu ama öncesinde neler olduğundan biraz bahsedeyim.
Yaklaşık 2 aydır aracın genleşme kabından tıssss şeklinde ses geliyordu. Neredeyse kaputu her açtığımda bu sesi duyuyordum. (daha önce hiç böyle bir ses duymamıştım. Ya da oluyordu ama kesinlikle bu denli yoğun değildi.)
Kapakta sorun olduğunu düşünüp babama değiştirelim dedim, o da gitmiş ustaya sormuş bir şey olmaz deyince öylece kaldı. Son zamanlarda soğutma suyu seviyesi sürekli değişiyordu. Bazen soğukken minimum seviyesine düşüyor, çalışınca tekrar olması gereken yere geliyordu. Bazen de soğukken tam da olması gereken yerdeydi. Suyun sürekli devirdaim ettiğini göz önüne alarak normal olduğunu düşündüm. Yola gitmeden önce arabanın suyunu 3-4 sefer kontrol ettim her şey normaldi. Yolda da hiçbir sıkıntı olmadı hararet, performans düşüklüğü vs. evin önüne gelince bahsettiğim olay oldu. Radyatör neden delinir aklım almıyor ustaya kalsa su az kalmış o delmiş diyor ama alakası yok zaten uzunca anlattım olan biteni.(ayriyeten suyu az olan araba 500 km boyunca hiç hararet yapmaz mı?)
Neyse dün radyatörü değiştirip arabayı park ettikten sonra 1-2 saat durup tekrar su seviyesine baktığımda yine minimum seviyesine düşmüş, çalıştırıp biraz dolaştığımda olması gereken seviyeye yükseldi. Borularda su kaçağı, şişme vs. hiçbir şey yok hararet göstergesi olması gerektiği yerde. Köye gittim arabayı kısa mesafelerde kullanıp stop ettiğimde ( sadece 2 kere oldu diğerlerinde olmadı) kaputun altından keskin bir yanık kokusu geldi. Silindir kapak contası mı yandı bilmiyorum kafayı yiyeceğim artık. Yağ seviyesini kontrol ettim hiçbir sıkıntı yok. Akşam evin önüne bıraktığımda su seviyesi, yağ seviyesi her şey normaldi. Bugün yasak var bakamadım pazartesi tekrar kontrol edeceğim ne var ne yok.
İnternetten okuduklarıma göre sorun biraz genleşme kabı kapağından geliyor gibi. 40 TL lik parça için 700 TL masraf yapmış olma ihtimali canımı çok sıkıyor. (ayriyeten kapak hala aynı, değişmedi)
Biraz uzun oldu kusura bakmayın, şimdiden teşekkür ederim.
 
Üst