Elektronik sorunu var hatasi hakkinda

1979ahmet

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
8 Nis 2015
Mesajlar
22
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
45
Merhaba Arkadaşlar,
2005 model Scenic2 otomatik aracımın ekranında anlamsız zamanlarda "ELEKTRONİK SORUNU VAR" hatası veriyor.
Airbag hatası, el freni çekili değil gibi uyarı veriyor. Ekran da sinyal ışıkları yanıyor ama gerçekte sinyaller yanmıyor. Kapılar açık uyarısı veriyor. Anlayacağınız yalancı hatalar veriyor. Akü üzerinde bulunan sigortaları temizledim ve bağlantılarını kontrol ettim. İşe yaramadı. Akünün yanındaki sigorta panelindeki soketleri temizledim buda işe yaramadı.
Bu hatayı aracı çalıştırmadan yani dururken bile veriyor. Çalıştırıp hareket ediyorum, biraz yol gittikten sonra hata gidiyor, ama sonra gene geliyor. Bir yerde bağlantı gevşekliği vardır diye düşünerek bozuk yoldan gidiyorum ama fark etmiyor.
Garip bir durumdayım. Aracın 1 ay sonra muayenesi var ve bu hatayı sorun olarak görüp ağır kusur yazarlar mı diye düşünüyorum. Çünkü Airbag ışığı yandığı için ağır kusur yazabilirler.

Benzer durumu yaşayan yada önerisi olan varmı aranızda acaba?
 

zazum55

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
19 Kas 2013
Mesajlar
74
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
ne kadar faydası olur bilemem ama megan1 aracımda da aynı sıkıntı olmuştu özellikle gündüz iyi bir yağmurun altında kalmıştı pedalların olduğu döşeme de nemlenme vardı akşam aracın yanına indiğimde kendine kendine kapı açıp kapama 4 lüleri yakma gibi hareketleri vardı elektirk ustama götürdüğümde ön camdan inmo beyni denen illete su kaçmış hatta
söktük baktık oksitlenmiş falan tamiri olmadı çıkma inmo beyni+anahtar tanıtımı işçilik falan 500 tl harcamıştım ön camıda söküp taktık bence inmo beynine baktırın
 

murat009

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
26 May 2012
Mesajlar
10
Tepki puanı
0
Puanları
0
yağmur tahliyesi var silecek kollarını sökün pilastik panjuru çıkarın iki köşede su gideri var temizleyin araç içeri şu alıyor. solda ayak dayama yerinden halıyı kaldırın büyük bi soket var orayı kurulayın oksit varsa temizleyin. bu sorun her marka araçta olur. youtubeden bakın.
 
Üst