TÜVTÜRK muayene

usayden

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
28 Mar 2013
Mesajlar
33
Tepki puanı
0
Puanları
0
reno2005 clio-symbol aracımı 28 Mart ta TüvTürk istasyonuna götürdüm. Zaten aklıma gelen başıma geldi.
Arka frenler arasında fark %37 çıktı hadi bunu anladık sağlığımız güvenliğimiz...
Trafik Tescil de araç koltuk sayısı 1 görünüyor ruhsatta 4 diye ağır kusur dediler.. (onu 1 yazandaki kafayı :halay çok merak ettim zaten)
Bu arada koca reflektörü görmemiş adam yok yazmış hafif kusur, ilk yardım çantasının içindekiler eksik yazmış hafif kusur, kısa far ayarı düşük, yönü farklı yazmış hafif kusur, uzun far ayarı fazla hafif kusur. nitekim çıktık emniyete gittik verdikleri cevap aynen yazıyorum ''nasıl olur bu motosiklet mi yahu'' neyse bilgisayar üzerinden düzelttiler oradan sanayiiye ustaya fren ayarları yapıldı. Tekrar istasyona gittiğimde sistemden baktılar bunda da koltuk sayısı 5 yazılmış:asabi neyse sorun olmaz dediler baştan kontrole başladılar başka bir teknisyen yaptı. Reflektör tamam, ilk yardım çantası tamam, kısa far ayarı düşük yönü farklı hafif kusur eee frenlerden geçtik başka? Başka eksik yok güle güle... iyi de noldu bizim önceki hafif kusurlar hiçbirine nasılsa hafif kusur diye dokunmadığım halde ikinci de onay aldı..
bundan 2 sene sonra o ruhsatta 4 yazıyor diye bırakacaklar biliyorum gidip ruhsat değiştirtecekler bana vatandaşın işi mi var nasılsa vakti çok bütün gününü saçma işler (fren ayarlarını ayrı tutuyorum güvenlik için gerekliydi) peşinde koştursun..
 

Ahmet Mert

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
18 Mar 2014
Mesajlar
477
Tepki puanı
0
Puanları
0
ya biraz garip işliyor. ben mecidiyeköyden kurtköye gittim muayeneye. ön cama ufak bi taş gelmiş oda camı çizmiş ama ufacık ben bile muayene istasyonunda fark ettim onu gorusu engelleyen hafif kusur diye yazmıslar. birde rot başında hafif boşluk varmış yanı ben bile fark etmedim o kadar büyütücek birşey değildi ama ağır kusurr diyip geçirmedi işte.. dediğin gibi bazen garip yürüyebiliyor bu işler
 

Baki Cali

,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 Ağu 2013
Mesajlar
456
Tepki puanı
178
Puanları
0
Yaş
27
geçmiş olsun
 

Fethi

Fethi Beyazay,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
15 Nis 2011
Mesajlar
686
Tepki puanı
8
Puanları
0
Yaş
35
Tüv Türkde kafasına göre saçma şeylere takıldığını çok kez gördüm. Halbuki ne kadar hurda araçların ordan geçtiğini hepimiz biliyoruz.
 

Emre3444

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
1 Ocak 2014
Mesajlar
1,671
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Birazda muayene yapan arkadaşa bağlı bizim tanıdık bi arkadaşta kamyonet vardı muayeneden gecmesi imkansız 1993 model kasalı kamyonet 2 kez gidildi geçemedi 3 de bi baska eleman bakınca geçirmiş arabayı :)
Biraz garip işliyor sürec ama hayırlısı diyelim :)
 
Üst