Sürücü, Yolcu ve Arka Koltuk

ozgury1905

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Ara 2011
Mesajlar
4
Tepki puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar merhabalar. Geçen gün maddi bir sıkışıklıktan dolayı 2009 model arabamı satarak kalan paramla dün bir twingo aldım. Açıkçası hiç bu kadar güzel bir sürüş keyfi beklemiyordum. Ama aldıgım aracın başlıca sıkıntıları var elimde de bir miktar param var bunları yaptırabilmek için.
Ancak nasıl bir yol izlemem gerekir nerelerde yaptırabilirim kendi değiştireceğim parçalar olabilir mi ya da nereden temin edebilirim bunu sormak istiyorum açıkçası :)
Özellikle şuanda aracın koltukları berbat durumda. tamamen yıpranmış ileri geri yaslama durumları bozulmuş langır langır sallanıyorlar :sinirli ve birazcık sert bir frende öne dogru dişlerinden çıkıyorlar. Aslında koltuk döşemelerini de hiç begenmiyorum. Bu yüzden koltukları komple değiştirme maliyeti nedir ? ya da mekanizma ve koltuk döşeme dahil bi sanayide daha ucuza mı yapılır durum nedir acaba ? :confused:

Ayrıca aracın bir kaç eksik parçasını ve hatasını da yazarsam ve yardımcı olursanız çok sevinirim.

- Ön küllük dişleri kırılmış takılmıyor yenisi lazım.
- Şöför tarafındaki elektrikli aynam yukarı çıkmıyor ve bazen aşagı dogru boynunu büküyor içerisindeki camı
- Açılır tavanımın bir bölümünde ciddi bir kaydırma sorunu var resmen büyük handikap arzediyor.
- ön panelin üzerinde bulunan aydınlatma mekanizması sorunlu ve oradaki ampül yok.
- son olarak da kapılar sert kapatıldıgında geriye dogru atıyor ve kapanmıyor. ayrıca içerden kapıyı açarken kapı koluna dokundugunuz anda tık diye açılıyor sanki hiç kapanmamışcasına..
bu sorunlarımı nereden halledebilirim bir yardımcı olursanız sevinirim. yarın gidip ne varsa halletmek istiyorum :(
 

ÖZGÜR G

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
231
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
Keşke önce bir kendinizi tanıtsanız,insanlar tanısaydı çok daha iyi olurdu.Hoşgeldiniz tekrardan.Konuyla ilgi alakası olan arkadaşlar muhakkak ki yardımcı olmaya çalışacaklardır en kısa zamanda...Güle güle kullanın yeni aracınızı.
 

UĞUR BAŞAR

Uğur Başar
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
10 Eki 2010
Mesajlar
4,000
Tepki puanı
419
Puanları
83
Yaş
48
Öncelikle Hoşgeldiniz, kendinizi ve aracınızı tanıtırsanız seviniriz..
ÜYE TANITIMLARI

Bilmediğiniz bir aracı alarak hata etmişsiniz bir kere, anlattığınız sorunlar ufak tefek görünse de twingo için biraz sorunlu şeylerdir.

Sırayla sorunlara bakarsak;

-Koltuklar için özel kılıf diktirebilirsin, twingonun koltujları enteresan olduğundan hazır kılıfları kullanamayacaksın çünkü.
buda kumaşına ve işlçiliğine göre sana 150-200 TL arasına malolur.
koltuk değişimi ne kadardır bilemem. yatırma kolları için çıkma bulmak zorundasın piyasada yok, servisin iki plastik parçası için verdiği fiyatları görünce arabayı benzin döküp yakarsın :)

-Küllük içinde aynı şey geçerli, ya söküp kendin yapmaya çalışacaksın yada çıkma bulman gerekecek.

-Aynasını bulman çok zor olduğu için aynayı söküp tamir ettirmen yada elinden geliyorsa bakmanı öneririm dişleri kırılmıştır muhtemelen

-Sunroof tamiri için sanayide herhangi bir sunroof çuya gidebilirsin. onlar bakar, neye malolur bilmiyorum.

-Ön panel aydınlatması derken km göstergesi değilde direksiyon önündeki bildirim ışıklarıysa 2 vide ile sökülen arkasına ufak ampuller takılan basit bir şey, yalnız sökerken dikkat edip tırnaklarını kırmaman lazım yoksa sıfırını bulamazsın..

Kapılar için bir kilitçiye gitmen ve kangoo kapı kollarından alman yeterli (10 tl çifti idi en son, şimdi ne kadardır bilmiyorum) tabi menteşelerde sorun yoksa.
eğer menteşelerde sorun varsa tornacıya gidip ortalama bir menteşe için 30 tl vermen gerekebilir. (serviste 200 tl bir menteşe)

son olarak genelde twingonun parçaları pahalıdır. türkiyeye ithal edilmediği için genelde parçasını bulmakta zordur. o yüzden başka modellerin uyumlu parçalarını alıp kullanabilirsin bunun için forumdaki şu konuya bak --> http://www.renaultfanclub.com/twingo-teknik/2548-twingoya-uyumlu-renault-parcalari.html

sıfır parça için şu konuya yazabilirsin ---> Renault SIFIR YEDEK PARÇA-ePARCACİM.COM.TR

çıkma olarakta şöyle bir şey düşünebilirsin, forumda Erdem adında bir arkadaşımız var, hollandadan çıkma twingo parçaları getiriyor, onunla parçalar için irtibata geçebilirsin. daha ekonomik olabilir..
 
Son düzenleme:

ozgury1905

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Ara 2011
Mesajlar
4
Tepki puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar kusura bakmayın tanıtma ve tanışma kısmının önemini bilmiyordum eğer ki o konuda da bilgilendirirseniz saygıda kusur etmem :)
Yusuf Akdoğan bey size de çok teşekkür ederim bilgiler için.
sanırım bu araca biraz fazla harcama yapıcam :(
ama olsun değer bu araca çok sevdim çünkü şu sürüş rahatlığını :)
Eğer Erdem arkadaşımıza da nasıl ulaşabilecegimi söylerseniz sevinirim :)
 

UĞUR BAŞAR

Uğur Başar
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
10 Eki 2010
Mesajlar
4,000
Tepki puanı
419
Puanları
83
Yaş
48
Erdem'in profili bu -> Profil bilgileri: tezcatcatl - Renault Fan Club | RFC | Renault | Renault Kulübü | Renault Türkiye | Teknik | Destek | Renault Butik | renaultfunclub | Türkiye'nin En Kaliteli Renault Kulübü |
buradan ulaşabilrsin kendisine.

twingolar keyifli araçlardır, ama her keyifinde kendine göre bir bedeli var, bu aracın keyif bedeli ise paçalarının kolay bulunamaması ve pahalı olması,
bunun dışında küçücük fıçıcık içi dolu turşucuk :) hiç bir arabada böyle donanım bu fiyata bulunmaz zaten.
bir de Buradan --> RFC ÜYE ARAÇLARI - kendine bir konu açıp aracını tanıtırsan sevinirim. Eski twingoculardan olarak aracını görmeyi çok isterim :)
 

ozgury1905

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Ara 2011
Mesajlar
4
Tepki puanı
0
Puanları
0
Çok teşekkür ederim Yusuf Bey :) yarın iç dış temizlikten sonra fotografları paylaşırım. Bugun aracımın koltuklarını gözden geçirttim ve yeni kılıflarını döşettirdim sünger takviyesi yaptırdım. Ayrıca Ön silecek değişti ama arka silecek ve silecek suyu haznesi için çarşambayı beklemem gerekecek :(
He bir de eski aracımdan ( Geely Familia 1.5 Comfort) alıştıgım üzere ön kol dayama taktırmak zorunda kaldım yoksa aracı kullanamazdım :(
Gerekirse 1000 lira harcarım ama bu aracı adam ederim inadına bindi iş. Çünkü sürüş keyfini çok sevdim gerçekten :)
Son olarak bugun yaptıgım silecek ve koltuk masrafları 220 liraya halloldu :)
 

ozgury1905

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Ara 2011
Mesajlar
4
Tepki puanı
0
Puanları
0
Eminim aracınıza ok bakmışsınızdır. Bu twingo konusundaki paylaşımlarınızı gördüm. Elimde olsa sizin eski aracı alırdım :(
 

McvPower

Cem Deniz AYDIN,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
31 Ağu 2011
Mesajlar
347
Tepki puanı
0
Puanları
0
Arabanız Hayırlı Olsun. Twingo Kullanım açısından Rahat bir arabadır,Fazla yakacağını zannetmiyorum,Performans olarak da tatmin eder sizi diye düşünüyorum,Masraflarını yaptırdıktan sonra uzun süre kullanırsınız.Aracanızı görmeyi çok isteriz,Fotoğraflarını paylaşırsınız.
 

UĞUR BAŞAR

Uğur Başar
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
10 Eki 2010
Mesajlar
4,000
Tepki puanı
419
Puanları
83
Yaş
48
Kısmet diyelim :)
 
Üst