Yakıt Tüketimini Düşürmek İçin Uygulanması Gerekenler!!!!

Levoci

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Eki 2013
Mesajlar
2
Tepki puanı
10
Puanları
0
Yaş
50
Merhabalar Arkadaşlar ,

Admin ve Moderatör arkadaşlarımdan konu yanlış bir yerdeyse değiştirmenizi rica edeceğim.Zira forumda açtığım ilk konu :)

Malumunuz , araç kullanan herkesin en büyük problemi yakıt fiyatlarının yüksek oluşu.Aracımızı verimli kullanıp , hem çevremize hemde kesemize fayda sağlayabiliriz

İşte detaylar ;

* Öncelikle 100 kilometre hızı aşmamaya çalışın.Bu hızda giden bir araç saatte 140 kilometre hızla giden bir araçtan en az yüzde 30 daha az yakıt tüketir.Unutmayın ; 100 km sonrası rüzgarın direnci önemli derecede artacağından yakıt tüketiminizde artacaktır.
* Yeni model otomobillerde uygulanan vites değişim uyarılarını dikkate alın. Aracınızı yüksek devirlerde kullanmayın.Otomatik vitesli araçlarda Overdrive'ın ON olması yakıt tüketiminizi azaltır.Manuel vitesli araçlarda ise aracın devri düşmeden vitesi düşürmelisiniz.
* Kullandığınız zamanlarda klimanızı sürekli açıp kapatmayın. Bu daha fazla yakıt tüketmenize sebep olacaktır.
* Camlar açık yolculuk yapmak otomobilin aerodinamisini bozacağı için klimadan daha fazla yakıt tüketimine yol açar.

* Gölgeye park etmeye çalışın.Yakıt tankınız ne kadar ısınırsa buharlaşmada o kadar fazla olur.Bunun yanında gölgede beklemiş olan aracınızda klima açma ihtiyacı duymayabilirsiniz.
Benzin deponuzdaki buharlaşmayı ve basıncı en aza indirmek için yakıt deposunu sürekli dolu bulundurun ve benzin alırken tabancanın otomatik atmasının ardından yakıt eklettirmeyin.Yakıt alımlarınızı sabah yada akşam saatlerinde almayı tercih edin.Çünkü ; öğlen sıcağındaki buharlaşma daha fazla olacağından alınan litreye göre %1 ila %5 arasında kaybınız olacaktır.

* Ani hızlanmalardan mümkün olduğu kadar kaçının.

* Öndeki aracı yakın mesafeden takip etmeyin ve mümkün olduğu kadar sabit hızla gitmeye çalışın. Sürekli gaz ve fren pedalını kullanmanız halinde yakıt tüketiminizi bir hayli artıracaktır.
* Yolculuk yaparken aracınızın içinde çok fazla eşya ve ağırlık bulundurmayın. Fazla ağırlıklar motorunuzu daha fazla zorlayacak, gaz pedalına daha fazla basmak zorunda kalacaksınız.Örneğin , çocuğunuzun evde olduğu durumlarda çocuk koltuğu,çocuk arabasını arabanızdan çıkartabilirsiniz.
* Yokuş aşağı inerken ayağınızı gazdan çekin, ancak kesinlikle vitesi boşa almayın. Bu şekilde daha fazla yakıt tüketirsiniz.
* Atmosferik motorlu araç kullanıyorsanız motorunuzu rölantide ısıtmayın. Hareket halindeyken ısıtmaya çalışın.
* Lastik seçimine ve lastik basıncına dikkat edin.Aracınızın lastiklerini sıft havalı olsun diye dar yanaklı lastiklerden yana kullanırsanız yakıt tüketiminizin artacağınıda unutmayın.Doğru lastik seçimi için aracınızın kullanım kılavuzunu yada servisinize başvurmanız doğru olacaktır..Düşük hava basınçlı veya geniş tabanlı lastikler sürtünmeyi artıracağı için yakıt tüketiminizi yüzde 10 artıracaktır.En az haftada 1 kez mümkünse araç hiç hareket etmemişken kontrol etmeniz en doğrusu olacaktır.
* Benzin deponuzdaki buharlaşmayı ve basıncı en aza indirmek için yakıt deposunu sürekli dolu bulundurun ve benzin alırken tabancanın otomatik atmasının ardından yakıt eklettirmeyin.Yakıt alımlarınızı sabah yada akşam saatlerinde almayı tercih edin.Çünkü ; öğlen sıcağındaki buharlaşma daha fazla olacağından alınan litreye göre %1 ila %3 arasında kaybınız olacaktır.
* Aracınızın bakımını aksatmayın. Buji temizliği veya değişimi, yağ değişimi ve temiz hava filtresi yakıt tüketiminizi olumlu yönde etkilecektir.

* Bu başlık çoğu kişiye tuhaf gelebilir ama inanın etkisi var. Aracınızın camlarına film çektirdiğinizde klimayı açmanıza gerek kalmayabilir yada klimaya düşen yükü azaltabilirsiniz.Cam filmleri aynı zamanda aracın iç kısmına doğrudan güneş ısığının gelmesine mani olacağından iç menaknın güneşten dolayı deforme olmasını engeller.Cam filmi çektirirken yasaların müsade ettiği limitleri unutmayın ve mümkün olan en kaliteli cam filmlerini tercih edin.


Ve en önemlisi ; Yakıt alırken bildik markaları tercih etmeye çalışın.Şunu asla unutmayın ; bir markadan 1 depo yakıt aldıktan sonra diğer markayı denemek doğru veri değildir.1 markadan en az 3 depo alınıp karar verilmelidir.

Örneğin ; X akaryakıt (istasyon değil ana dağıtım firması - örneğin PO) 3 depo deneyin verilerinizi hafızanızda değil yazarak tutmaya çalışın.3 depo mümkünse aynı yol güzergahı,aynı yük ve aynı hızlarda olması aldığınız verinin kesinliğini sağlayacaktır.


Sorularınız olursa elimden geldiğinde yardımcı olmaya çalışacağım

Keyifli sürüşler ....

 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Faydali bir paylaşim tskler :eyv
 

burakdemirel

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
13 Ağu 2011
Mesajlar
0
Tepki puanı
11
Puanları
0
Karadüzen pedalın altına yumurta koyun :)
 

Onur Gönüllü

RENAULT MAİS SERVİS DANIŞMANI,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 Ara 2012
Mesajlar
6,190
Tepki puanı
517
Puanları
0
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz :eyv
 

zaforitos

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
28 Ara 2014
Mesajlar
5
Tepki puanı
0
Puanları
0
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler
 

Fethi

Fethi Beyazay,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
15 Nis 2011
Mesajlar
686
Tepki puanı
8
Puanları
0
Yaş
35
Bilgiler için çok teşekkür ediyorum :)
 

halimaduy

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 Ocak 2015
Mesajlar
87
Tepki puanı
0
Puanları
0
Bilgiler icin tesekkurler..
Peki vitescdegisirken mac tork tami degismek iyidir yoksa 2.000-3000 devir arasimi daha iyidir ozellikle rampalarda max torkta iyi tirmaniyor arac renault 19 1.4 rna yani demem o ki bu aracin motoru 1.4 kitapçığında 3500 devir 11.kgm yaziyor 3500 devir yüksek mi yani 2000-3000 iyimi yoksa max tork olan 3500 devirdemi vites değiştirmeliyiz ve sabit hizla ilerlerkende max torkla mi ilerlemeliyiz tesekkurler simdiden...
 

or_by

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Ara 2014
Mesajlar
1,411
Tepki puanı
0
Puanları
0
faydalı bilgiler teşekkürler
 
Üst