Motor Yağı Raf Ömrü

SYSOP

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
7 Tem 2015
Mesajlar
70
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
Malumunuz motor yağını kimisi yılda kimisi iki yılda kimisi 10binde kimisi 15binde kimisi yağ azalınca... ekler-değiştirir.

"Hangi Yağ" sorusunun cevabı yağ markalarının sitelerindeki Yağ Seçici menüleriyle bulunuyor. Miktarı için araç kaputu, kitapçığı alternatif çözümler.

Benim merak edip araştırdığım ise bu yağların Raf Ömrü. Yağ o yıla mı ait olmalı? Geçen yıl üretimi kullanılabilir mi? sorularının farklı cevapları var. Bende bu soruyu üreticilerine sordum ve cevapları sizlerle paylaşmak istiyorum. Mobil 1 saat geçmeden geri dönüş yaptı, Castrol 2 saat civarında dönüş yaptı, Elf (Total) den ses yok :)
SORU (Kısaca): Benzinli veya hafif dizel binek araçlar için üretilen motor yağlarının raf ömrü ne kadardır?


CEVAP (MOBIL): Iyi gunler,
Belirttiginiz yagin raf omru 5 yildir, genelde motor yaglarimizin raf omru bu sekildedir.
Selamlar,
Barkın Özgürer
Technical Help Desk Engineer
ExxonMobil Business Support Center Czechia s.r.o.


CEVAP (CASTROL):Sayın müşterimiz,
Binek araç yağlarımızın genelinde kullanım süreleri ortalama 24 aydır. 24 ayın sonunda iyi depolanma şartlarına bağlı olarak, üründen alınacak numune yardımıyla analiz yapılarak kullanıma uygun olup olmadığı kararı verilebilir.
İyi günler dilerim.
Saygılarımla,
Ece Durkan
Customer Responsiveness Specialist
Mobile: +90 216 571 2952
http://www.castrol.com.tr

Benim için sonuç, farklı yanıtlar gelse de asıl amacım internette indirimli satılan geçen yıla ait olan yağın kullanılıp kullanılamayacağı idi. Türkiye'deki depolama şartları da düşünülürse en geç bir önceki yıl üretimi yağı almakta sakınca olmadığını görmüş oldum.
 

ROADFOX

Kerem SAYARI, T.C. Vatandaşı,
Başkan
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
12,738
Tepki puanı
530
Puanları
113
Yaş
55
Güzel paylaşım + bilgilendirme için teşekkürler....işin doğrusu ben yağ değiştirirken bakmıyordum tarihe bu önemli ayrıntıya dikkat edeyim bir dahaki sefere .
 
Üst