<-> Renault Fluence Z.E Hakkında Teknik Bilgi...

MatraX_07

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
27 Mar 2011
Mesajlar
2,647
Tepki puanı
0
Puanları
0
Şarjsız gidebildiği mesafe : 160 Km
Azami Güç : 70kW (95 bg.)
Uzunluk : 4820 cm (termik motorlu versiyonundan 13 cm fazla)Genişlik : 1882 cmYükseklik :1520 cm
Jantlar : 21 inç
Boş Ağırlık :1600 Kg. (termik motorlu versiyonundan 200 kg fazla)
Batarya: 100 km’de 2.70 TL. elektrik harcıyor . Otomobilin 185 Km'lik bataryası 4,5 TL'ye doluyor.Dolum işlemi gece yapılırsa elektrik faturası 100 Km. için 1,5 TL ,185 Km içinde 2,5 TL' ye düşüyor. Bataryanın kirası aylık 79 Euro,Arka koltukla bagaj arasında yer alan lityum-iyon akü
Garanti Süresi : Motor ve Batarya için 5 Yıl
Bagaj hacmi : 327 dm3 (VDA/ISO)
Aksesuarlar : Panoramik tavan üzerindeki güneş enerjisiyle çalışan hücreler, Kasa yanlarının alt kısmının kavisi içinde görülebilen özel ışıklı mavi imza, Önde ve arkada yer alan parlak LED’ler, Farların nefis geometrik çizimi, Kaput üzerindeki zarif Renault logosu, Yolcular için, açık renk deri ve bedenleri saran dört koltuk, ayaklar altında açık mavi yarı saydam jel halı, Fren ve gaz pedalları da sürücünün rahatı için jel kaplı, Kapılar açıldığında yanan karşılama lambası, Torpido panelinde ileri ve sezgisel teknolojiler yer alıyor. TFT (Thin Film Transistor) teknolojili dokunmatik bir ekran, multimedya ve sürüş yardım verilerini gösteriyor. Önde, orta kolçakta stop/start düğmesi, klima ve ses ayarları ile dokunmatik ekranlı yeni Samsung Jet telefon, Eller serbest fonksiyonlu bu telefon sayesinde müzik dinleyebilir veya ön koltukların sırtlığındaki ekranda projeksiyon seyredebilirsiniz. Arka orta dirseklikte Klima, ses ayarları, ikinci bir Samsung Jet telefonu ve koltuk sırtlarındaki ekranları çalıştıran iki uzaktan kumanda mevcut. Michelin lastikleri, devrilmeye karşı düşük dirençli tipten seçilmiş. Klima sistemi, ön ve arka koltuklar için en doğru ayarları elde etmek üzere üç bölümlü olarak gerçekleştirilmiş. Bu sistemde ayrıca hava çıkışlarında ışıklı bir animasyon var. Soğuk hava için mavi, sıcak hava için kırmızı. Renault Fluence Z.E. Elektrik Motorunun işleyişi:
Motoredüktör:
Elektrikli motor, döner bir manyetik alan yaratan bir “stator”dan oluşuyor ve böylece rotorun, motor ekseni üzerinde dönmesini sağlıyor. Söz konusu rotor, üretilen “tork”u tekerleklere aktarmak için sabit küçültme oranlı bir redüktörü çalıştırıyor. Bu gruba motoredüktör deniliyor. Direkt ve darbesiz hızlanmalar sağlayan bu redüktör sayesinde motor hiçbir zaman stop etmiyor. Geri vitese almak için sadece rotorun ters yöne dönmesi yeterli. Elektrikli motor, termik motorların % 25 dolayındaki verimlerinin çok üzerinde, neredeyse % 90 gibi çok yüksek bir enerji randımanına ulaşıyor.
Elektronik güç birimi: Elektrik enerjisi, motoredüktöre UPS içeren elektronik bir güç birimi aracılığıyla iletiliyor. Bu UPS, stoklanmış 400 V’luk doğru akımı, statoru beslemek için trifaze alternatif akıma dönüştürüyor. UPS ile aynı karterde bulunan transformatör ise çekiş aküsünün 400 V’luk doğru akımını, klasik araç içi şebekesini ve otomobilin yardımcı fonksyonlarını (iç ve dış aydınlatma, radyo, elektrikli camlar vs.) beslemek üzere 12 V’luk doğru akıma çeviriyor.
Ara bağlantı kutusu: Bu kutu; tüm motor aksamları, akü, klima ve ısıtma için güç akımını dağıtan kontrol kulesi niteliğinde. Kutu aynı zamanda şebekenin 220 V alternatif akımını yeniden şarj etmek için 400 V doğru akıma dönüştüren şarj cihazını da içeriyor.

Renault Fluence Z.E. Elektrik Batarya işleyişi:
Son nesil lityum-iyonlu akü:
Elektrikli motor, lityum-iyonlu teknolojiye sahip bir akü ile besleniyor. Lityom-ion akülerde ‘’hafıza etkisi’’ diye bilinen sorun yaşanmaz.Bu aküler sık sık, hatta 10-15 dakika arayla dahi şarj edilebilirler.Akü’nün 24 kW saatlik bir gerçek kapasitesi vardır.Ancak müşteriye sunulan kısım sadece 20 kW saatlik bölümdür.Böylece 6 yıl yoğun kullanımdan doğan % 20 kapasite azalmasını müşteri hiç hissetmez.Kullanılan Batarya oldukça güvenli olup, termik araçlarla eşdeğer bir performansa sahiptir.Akünün mimari boyutları, kullanılacağı aracın tipine bağlı. Örneğin; deneme sürüşleri yapan Kangoo be bop Z.E.’de akü, her biri 4 elementer hücre içeren 48 güç modülünden oluşuyor. Akım üretilmesini veya enerji stoklanmasını sağlayan elektrokimyasal tepkimeler işte bu hücrelerin içinde gerçekleşiyor. Her modül, bir dizüstü bilgisayar büyüklüğünde. Modüller yan yana iki sıra halinde konumlandırılmış. Bu modüllerin her birinin 4 hücresi 8,4 V stokluyor; yani aküyü oluşturan 48 modülün tamamı, 400 V stoklama gücüne sahip.Güneş enerjisiyle çalışan hücreler, akülere yardımcı olmak üzere çeşitli donanımlarıyla enerji ihtiyacının bir bölümünü üretiyor.Farlar, yüksek performans- az enerji tüketimi sağlayan özel LED’ler yardımıyla çalışıyor.
Renault Fluence Z.E. Şarj Etme Şekilleri:

http://www.renaultfanclub.com/araba-galeri/renault/renault-fluence-ze.html1 - Standart Şarj

2 - Hızlı Şarj

3 - Quickdrop Şarj




1 - Standart Şarj
Priz tipi:
standart ev prizi 220V-10a veya 16A
Şarj süresi: Aracı tam şarj etmek için 6 ile 8 saat
Ne zaman şarj edilir: Araç gece park edildiği zaman veya gün içerisinde toplu otoparklarda
Şarj yerleri: Bu şarj tipi özel şahıslar tarafından rahatlıkla kurulabilecektir. Uyarlanmış bir ağ prizine güvenlikli bir otomatik anahtar sistemi ile takılarak hem üçüncü kişilere karşı güvenliğin sağlanmış hem de oluşabilecek teknik arızalar önlenmiştir.
Standart şarj, siz uyurken tam enerji dolumuna olanak tanıyor.
Nasıl bir priz?
Twizy için 220V – 16A ya da 10A'lık standart bir ev prizi.
Ya da Renault Z.E. yelpazesinin diğer tüm araçları için akıllı ve güvenli şarj cihazı Wall-Box yardımıyla. Kısacası, elektrik motorlu aracınızı doğrudan ve pratik bir şekilde garajınızda şarj edebilirsiniz!

Ne kadar sürede?
Twizy'nin tam şarjı için 3 saat 30 dakika.
Diğer araçların tam şarjı için 6 - 8 saat.

Ne zaman?
Zamanınızı en iyi şekilde değerlendirebilmek için, geceleri özel park yerinde ya da gündüz iş saatlerinde ortak otoparklarda.

Priz nereye yerleştirilmeli?
Müstakil evinizin garajına ya da apartmanınızın ortak otoparkına. Uygun bir şebeke prizine emniyetli bir otomatik anahtar sistemi takılarak her türlü saldırıya karşı koruma sağlanabilir.


Wall Box (ev tipi şarj terminali) ile doğrudan kendi evinizde. Evde standart şarjın vazgeçilmez donanımı Wall Box aracınızın bataryasını, ideal olarak siz uyurken 6 - 8 saatte şarj etme olanağı sunuyor! Ne de olsa gece elektriğin daha ucuz olduğu saatlerdir. Kullanımı gayet kolay olan Wall Box bir elektrikçi tarafından garajınıza takılabilir. Bu donanım: tamamen güvenliklidir ve her türlü saldırıya karşı korumalıdır.

Her zaman daha düşük bir karbon izi için.
Geceleri, termik santraller beklemeye geçip hidrolik, nükleer ve rüzgar santralleri görevi devraldığında çok daha olumlu bir karbon bilançosu çıkar karşımıza.

Üstelik Renault-Nissan ortaklıkları sayesinde tüm dünyada.

Renault tüm dünyada hükümetler, belediyeler ve elektrik tedarik şirketleriyle ortaklıklar imzalıyor. Amaç: Renault Z.E. Elektrik Motorlu Araçları kitlesel olarak kullanıma sokarak otomobil kullanıcılarının çoğunluğunun Elektrik Motorlu Otomobil seçimi yapabilmesine otomobil ile çevre arasında yeni bir ilişki kurulmasına olanak tanımak.

2 - Hızlı Şarj
Priz tipi:
Yüksek güçlü priz 400V-36A
Şarj Süresi: 20kWh lik bir aküyü şarj etmek için 20 ile 30 dk (altyapısı geliştirilme aşamasında)
Ne zaman şarj edilir: Şehir içinde, bir randevu için beklerken, öğle yemeği arasında, akünün şarj olmadan gidebileceği süreyi uzatman için bir yolculuk esnasında.
Şarj yerleri: Şarj uçları, yerleşim alanlarının, iş yerlerinin, veya alışveriş bölgelerinin yakınındaki yerlerde kurulacaktır.
Hızlı şarj sayesinde menzilinizi birkaç dakikada artırın.
Nasıl bir terminal?
Yüksek güce sahip (400 V - 36A) özel bir terminal.

Ne kadar sürede?
50 km menzil kazanmak için 10 dakika yetecek!

Ne zaman?
Şehirde, bir randevudan önce, öğle yemeği arasında ya da hatta bir yolculuk sırasında akünüzün menzilini artırabilirsiniz.

Bir terminali nerede bulabilirim?
Şarj terminalleri yerleşim, işyeri ve ticaret bölgelerinin civarında kurularak size daima yakın olmaları sağlanacak.

Hızlı şarj: bütün Avrupa yakında dahil olacak.
Renault da dahil olmak üzere yirmi kadar üretici, Elektrik Motorlu Araçların önünü açma amacı çerçevesinde, Avrupa çapında yüksek güce sahip bir prizin standartlaştırılması için çalışıyor. Alman şirketler grubu RWE ile birlikte geliştirilen bu proje, elektrik şebekelerinin ve Elektrik Motorlu Araçların değişken kapasitelerinin dikkate alınması kaydıyla, şarj altyapılarının standartlaştırılmasına olanak tanıyacak. Hannover'da geçtiğimiz nisan ayında sunulan bu priz, geleceğin Renault Z.E. Elektrik Motorlu Araçlarının şarj edilmesine olanak tanıyacak.
3 - Quickdrop Şarj
Şarj tipi:
Akü değiştirerek
Değiştirme Süresi: %100 dolu yeni bir akü için 3dk.Akünün otomatik olarak çıkartılıp, takılması sayesinde, sürücü kolaylıkla aküyü değiştirebilir.
Ne zaman değiştirilir: Uzun bir yolculukta karayolunda veya otoyolda seyrederken aracın yeniden şarj olmadan gitme mesafesini sonuna kadar kullanmak için veya standart şarj yapmak için zaman olmadığı zaman.
Nerelerde değiştirilir: Quickdrop istasyonunda. Bu akü değiştirme istasyonu, sürücünün hayatını kolaylaştırılması için bir otomatik araç tanıma işlevine sahipolacaktır. Böylece, sürücünün banka kartını çıkarmasına bile gerek kalmayacaktır.
Quickdrop Sistemi sayesinde tam 3 dakikada yeni bir akü.
Nasıl çalışıyor?
Batarya değiştirme sistemiyle.

Ne kadar sürede?
%100 dolu bir bataryanın takılması için 3 dakika yetiyor. Üstelik otomatik çıkarma ve takma yöntemi sayesinde, sizin hiçbir şey yapmanıza gerek yok.

Ne zaman?
Yolculuklarınız sırasında, yolda ya da otoyolda.

Quickdrop sistemi nerede kullanılır?
Bir batarya değiştirme istasyonunda! Bu istasyonlar otomatik araç tanıma sistemiyle çalışacak. Bir robot gelip batarya bölmesini açacak ve büyük bir güvenlik içinde 3 dakikadan daha az sürede boş bataryayı dolu batarya ile değiştirecek.

Quickdrop: yaygınlaşan parlak bir fikir.
Renault-Nissan Ortaklığı ve Better Place şirketi şu anda batarya değiştirme istasyonlarının geliştirilmesi üzerinde çalışıyor. İlk istasyonlar 2011'de İsrail'de ve Danimarka'da hayata geçirilecek.
Renault Fluence Z.E. Navigasyon Sistemi:
-Mevcut şarj ile daha ne kadar gidebileceğinizi gösterir.
-Gidebileceğiniz mesafe ve şarj noktalarına göre optimum güzergahı gösterir.
-En yakın nokta şarj istasyonları ,quickdrop istasyonlarının yerlerini gösterir.
-Bir şarj istasyonu veya quickdrop istasyonunda akü değiştirmeyi önceden rezerve etme imkanı sunuyor

Renault Fluence Z.E. Sürüş:
Renault, eco² çevre politikası ile uyumlu olarak, Renault Z.E. elektrik motorlu araçları çevre konusunda devrimsel nitelikte ilerlemeler sağlamak üzere büyük miktarlarda satışa dönük olarak geliştirildi.
Renault Fluence Z.E.’nin elektrik motoru 70 kW’lık (95 bg) bir güç üretiyor. Azami devir 11.000 d/d’ye ulaşıyor. Elektrikli motor azami 226 Nm’lik torkunu hemen kullanıma sunabiliyor. Düşük devirde net ivmelenmeler ve ara hızlanmalar elde ediliyor. Vites değiştirme olmaması ve motorun sessizliği yepyeni bir sürüş keyfi sağlıyor



 

16-UğUR-55

Uğur Kaymak,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Eki 2010
Mesajlar
2,572
Tepki puanı
1
Puanları
0
Teşekkürler Güzel bilgiler var.
Şöyle bir maliyet hesabı yapacak olursak

Aylık kira: 79 euro = 197 tl Yaklaşık 200 tl desek.
Aylık 2000 km yol yapıyor olsam.
Hergün şarj etsek kendi evimizde 185 km deki elektrik masrafı 2,5 tl denilmiş
2000/185 = 10,8 kere şarj etmek gerek ama Biz bunu 15 e tamamlayalım
Yani 2 günde bir şarj.
İstanbulda olanlar hergün şarj etmek zorunda kalabilir.

15*2,5 = 37,5 tl

Toplam 200+37,5 =237,5 tl Aylık masrafı var aracın.

bunun yanında bu kadar km yapmak için benzinli tercih yapanlar 500-600 tl yü gözden çıkarmalı.

Bence Gayet tasarruflu.
 
Son düzenleme:

Kadir Salim

T.C. Vatandaşı,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
7,391
Tepki puanı
247
Puanları
0
Yaş
31
Acaba fiyatları ne durumda olacak . Açıklama göze güzel gönüyor .
 

excoupe

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
28 Nis 2011
Mesajlar
1,183
Tepki puanı
24
Puanları
0
tşk kardeşim nerde bienim scenic fotolarım :))
 

MatraX_07

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
27 Mar 2011
Mesajlar
2,647
Tepki puanı
0
Puanları
0

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Genel Başkan
09-Aydın
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33,496
Tepki puanı
1,664
Puanları
113
Yaş
55
​Teknik özellikleri ve görselliği çok iyi...
 

Burock

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 Ara 2010
Mesajlar
782
Tepki puanı
1
Puanları
0
Paylaşım için teşekkürler, yerinde veriler. Elektrikli araç için en az 2-3yıl daha bir gelişim süreci var. Makul fiyata satılır, şarj süresi pratikleşirse neden olmasın kullanılabilir.
 

babyolog

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
0
Tepki puanı
0
Puanları
0
Herşey güzelde acaba jant ölçülerinde yanlışlık mı var?
 

utku

Utku GÜLOĞLU,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
28 Ağu 2011
Mesajlar
657
Tepki puanı
20
Puanları
0
Speedman, ben söylemiştim bu aracın boyutları standart Fluence'den büyük diye!!!
Fluence Uzunluk: 4620 mm ==>Z.E. uzunluk: 4820 mm
Fluence Genişlik : 1809 mm ==> Z.E. Genişlik : 1882 mm
Fluence Yükseklik : 1479 mm ==> Z.E Yükseklik : 1520 mm

Farklar az buz da değil hani. Bursa'da gördüm aracı o anda daha büyük gelmişti zaten. Bu arada Haydar fotoğrafları ilk paylaştığında Fluence yerine Megane yazmıştım, ama anladın sen onu:eyv
 
Üst