Isırgan Otunun Faydaları

scolak_53

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
397
Tepki puanı
25
Puanları
0
Herbalist Cahit Gürkaş, B5 vitamini içeren ısırgan otunun çok yönlü tedavide kullanıldığını söyledi.

Diyarbakır'da faaliyet gösteren Akdemir Baharat'ın Herbalisti Cahit Gürkaş, ısırgan otunun faydalarını anlattı. Isırganın bağırsakların temizlenmesinde ve idrar çoğaltmak amacıyla kullanıldığını söyleyen Gürkaş, "Özellikle yüzde ve vücudun değişik bölgelerindeki sivilcelerin ortadan kaldırılmasında çok etkilidir. Balgam söktürücü olarak, hemoroit tedavisinde kullanılır. Yorgunluğa, astıma, prostat rahatsızlıklarına, migrene karşı kullanılır. İdrar yapma zorluğunu gidererek, tansiyon düşürücü etkide
bulunur. Böbrek ve mesanede taş oluşumunu engeller. Böbrek hastalıklarıyla birlikte görülen şiddetli baş ağrılarında tavsiye edilir" dedi.

Isırganın diğer bitkilerden farklı olarak provitamin B5 içerdiğini belirten Gürkaş, "Antioksidan, antibakteriyel, antiseptik, antivirutik özellikleri vardır. Yüksek oranda demir içerir. Kan yapıcı ve temizleyicisidir. Tüm dolaşımı olumlu yönde etkileyerek destekler. Çayı uzun süre içilebileceği gibi ısırgan tohumunun uzun süre kullanımında dikkatli davranılmalıdır. Zira ısırgan tohumu oldukça güçlü etkilere sahiptir. Günde bir iki çay kaşığı kullanmak yeterlidir. Haftada birkaç gün kullanıma ara vermek isabetli olur" diye konuştu.
 

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Genel Başkan
09-Aydın
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33,537
Tepki puanı
1,678
Puanları
113
Yaş
55
Babam bu ısırganı kaynatarak suyunu içmişti,şeker seviyesini inanılmaz düşürüyor...
 

demir45

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
10 Kas 2011
Mesajlar
74
Tepki puanı
0
Puanları
0
Her taraf ısırgan otu kaynıyor.Biz bir tek pide,gözleme yapıp yiyoruz birde çayı mı varmış bunun?:)
 

DEMİRTAS

Bilgi Girilmemiş
evet bizim oralarda bunun çorba türünde yemeğini yaparlar çokta leziz bişey olur tavsiye ederim :)
 
Üst