Masa Başı Çalışanlarının Beslenme Çantasında Olması Gerekenler

Kerem Mert

Kerem Mert BERBER,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
10 Şub 2012
Mesajlar
663
Tepki puanı
0
Puanları
0
Hemen herkesin ortak sıkıntılarından biri hareketsiz yaşam… Özellikle masa başı diye tanımlanan çalışma modeli içinde olan ve sabahtan akşama kadar çalışmalarını oturarak geçiren kişiler hareketsizlikten sık sık dem vurular. Hareketsiz yaşam ile birlikte zamanla kilo ve kiloya bağlı olarak gelişen kalp-damar hastalıkları, aşırı yağlanma gibi sorunlar baş göstermeye başlar. Peki, işimiz masa başındaysa ve hareketlerimiz sınırlı ise biz bu sorunlarla nasıl mücadele edebiliriz?

Bazı gıdalar, kilo alımını hızlandırırken bazı gıdaların tüketilmesi de metabolizmayı harekete geçirerek hareketsiz geçen zamanlardan alınan zararın en aza indirgenmesini sağlar. Peki, nedir bu gıdalar?

[h=2]Yeşil Çayı Hayatınıza Sokun![/h] Yeşil çay içeriğinde bulunan maddelerle toksin atımını sağlar ve metabolizmayı hızlandırır. Özellikle şeker kullanımı olmaksızın tüketilmesi önemlidir. Hatta kişisel tavsiyem yeşil çayınızı var ise bir dilim limon ile tüketmeniz yönünde olacaktır. Günde 3 bardak tüketilen yeşil çay hareketsiz geçen saatlerin size dokunmamasını sağlayacaktır.

[h=2]Atıştırmalıkları Sağlıklı Hale Getirin![/h] Eğer çalışma saatlerinde bir şeyler atıştırma ihtiyacı duyuyorsanız bunu sağlıklı gıdalardan seçmek, sağlığınızı korumanıza yardımcı olacaktır. Örneğin kurutulmuş meyveler bu sorunla mücadelede birebirdir. Elma ve armut kurusu (cipsi diye de satışa sunulur) gün arasında size keyifli ve sağlıklı bir mola sağlayacaktır. Dilerseniz mevsiminde taze olarak satın aldığınız elma ve armutlardan siz de evde kolaylıkla cips hazırlayabilirsiniz. İnce dilimlerle kestiğiniz elma ve armutları küçük karelere ayırarak bir yağlı kağıt üzerine dizebilir ve fırının turbo özelliğinde kurutarak her daim tüketilebilecek cipsler hazırlayabilirsiniz.

[h=2]Yoğurt ve Sütü İhmal Etmeyin![/h] Meyveli küçük yoğurtlar, kalorisi azaltılmış süt (özellikle keçi sütü çok faydalı) masa başı çalışanların sıklıkla tüketmesi önerilen besin grupları. Ara öğünlerinizde yoğurt, süt, meyve ve kuruyemiş tüketimi (kuruyemişten kasıt badem, ceviz, kuru kayısı, kuru dut… vb) size sağlıklı bir beden kazandıracaktır.

 
Üst