Aile ve Çift Terapisi, Aile Terapistleri ve Aile Terapisti Seçim

Kerem Mert

Kerem Mert BERBER,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
10 Şub 2012
Mesajlar
663
Tepki puanı
0
Puanları
0
Aile ve çift terapisi günümüz modern çağında hemen her evli çiftin ihtiyaç duyabileceği bir hizmet alanıdır. Bizler için yeni bir kavram olsa dahi aile terapisi uzun yıllardır uygulanmaktadır. Birden çok yöntemi ile aile ve çift terapisi, aile birliği çatısı altında bir araya gelen bireyleri kapsar. Kapsam sadece eşlerden ibaret değildir. Aile terapisi evli çiftler kadar, aile bireylerinin tümü (kardeş, anne, baba, akraba, çocuklar…) hatta o haneyi paylaşan evcil hayvanları dahi kapsamaktadır.

Söz konusu iletişim ve birlikte yaşam olunca bireylerin birbirlerinden ayrılan karakter yapısı ve alışkanlıkları çeşitli çatışma ve anlaşmazlıklara sebebiyet verebilir. Bazen de sorunun temeli bireylerden birinin yaşam dengesini kuramaması ile de başlar ve sonuçta bireysel alınan terapi, aile terapisine dönüştürülebilir.

Aile terapisi zaman zaman da yardımcı bir yöntem olarak alınır. Mesela, çiftlerden birinin depresyon, alkol ya da madde bağımlılığı gibi tedavi süreçlerinin aile birliğinin bozulmasına sebebiyet vermemesi ya da destek noktalarının belirlenmesi gibi konularda da aile terapisi alınmaya başlanabilir. Peki, aile terapisti nasıl seçilir?

Aile Terapisti Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken Önemli Noktalar Nelerdir?

Bir aile terapisti arayışına girdiğinizde araştırmanızı internet üzerinden yapabilirsiniz. Bu adımda pek çok isim ile karşılaşmak mümkün. Bir diğer seçenek ise hali hazırda bir aile terapistine sahip yakınların önerilerini dinlemektir.

İyi bir aile terapisti bulmanın en iyi yolu, öneri ve yorumlara dikkat etmekten geçer. Araştırmanızı internet üzerinden gerçekleştiriyorsanız seçtiğiniz kişinin danışanlarının kişi ile ilgili yorumlarını dikkate almak ya da hali hazırda evliliğinde doğru dengeler kurabilmiş arkadaşlarınızın tercih ettiği aile terapistlerinden birini seçmek en doğru karar olacaktır.

Aile terapisti seçiminde, ihtiyaçlarınızı önceden belirlemek sizi doğru isimle buluşturacaktır. Benim önerim bu alanda hizmet veren isimlerin bir listesini internet üzerinden yapmak ve bir liste hazırlamaktır. Hazırladığınız listede ulaştığınız aile terapistlerinin web siteleri olup olmadığını araştırın. Web siteleri size aile terapistinin yaklaşım tarzı ile ilgili ipuçları verecektir. Seçtiğiniz aile terapisti web sitesinde ihtiyaç duyduğunuz konulara ilişkin bilgi aktarımında bulunmuş mu? Site üzerinde aile terapistine ilişkin danışan yorum, soru ve cevapları var mı? Verilecek hizmet karşılığı talep edilen bedel açık şekilde site üzerinden paylaşılmış mı? Bu ve benzeri donanımlar, paylaşımcı içerikler alacağınız hizmet konusunda sizlere ipuçları verecektir.



 
Üst