Psikolojik Destek Almanın Önemi ve Gerekliliği

Kerem Mert

Kerem Mert BERBER,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
10 Şub 2012
Mesajlar
663
Tepki puanı
0
Puanları
0
İnsan mükemmel bir varlık olarak yaratılmıştır. Biyolojik, fizyolojik ve psikolojik bir varlık olarak insan, diğer yaratılmışların yanında eşsiz kalmaktadır. Her şeyi mükemmel olarak yaratılmış olsa da insan, özel şartlar, bireysel sorunlar, çevresel sorunlar ya da benzer yaşam deneyimleri dolayısı ile sürekli olarak dış ve iç etkenlerle etkileşim içerisindeyken etkilenebilir, hasar görebilir.

Özel yaşam deneyimleri, geçmişin derinliklerinde yatan bir takım tecrübeler, çocukluk yaşantımız ve ortamımız, gençlik ve yetişkinlik yaşantılarımız ve deneyimlerimiz bizlere öğretici oldukları kadar da yıpratıcı da olabilirler.

Aile içi yaşantımız, çevremiz, kültürümüz, inançlarımız ve geleneklerimiz bize hiç ummadığımız kadar olumlu ya da olumsuz etkilerde bulunur. Tüm bu yaşam deneyimlerimiz de gerilim yaratan, huzursuzluk veren, öfke, korku, kaygı ya da kin, nefret gibi duygularımızın sürekli olarak tetiklenmesine sebep olabilir.

Yaşam deneyimlerimiz biz farkına varmadan zaman içerisinde birikim yaparak bize pek çok sorun yaşatabilir. Biyolojik, fizyolojik ve psikolojik sorunlar açığa çıkartabilir. Günümüzde hekimlik uygulamaları ile pek çok hastalığın ortadan kaldırılması mümkün ancak önemli olan hastalandıktan sonra hastalıkla mücadele etmek değil, hastalığın açığa çıkmadan durdurulabilmesidir.

Hastalıkların pek çoğu psikolojik gerilimlerin uzun sure yaşanmasından sonra hücre üzerinde oluşan olumsuz yüklenmelerden açığa çıkar. İnsan kendini koruyabilmek adına aklını ve mantığını kullanarak bu çıkmazların önüne geçmeye çalışır. Ancak çoğu zaman insan aklı ve mantığı ile bu gerilimlerle baş edemez.

Günümüzde önleyici tıp kavramı çok önemli bir yer tutar hale gelmiştir. Gelişmiş ülkelerde artık insanlar hastalanmamak için sağlık hizmetlerinden faydalanmaktadırlar, önleyici tıp da daha çok psikolojik destekle mümkün olabilmektedir. Gerek hastalık açığa çıkmadan, gerekse hastalıktan sonra alınan psikolojik destek her türlü tedavinin başarı şansını nerdeyse iki katına çıkarmaktadır. Akla gelebilecek tüm sorunlar hakkında alınabilecek psikolojik destek yardımı sorunun ortadan kaldırılmasında çok önemli avantajlar sağlayacaktır.

Aslında psikolojik destek olmaksızın yapılabilecek bir tedavi de yoktur. Kurumumuz pek çok alanda psikolojik destek vermekle beraber, var olan sorun hakkında alanında en iyisi olan uzmanlarla çalışmaktadır.

 
Üst