Yardım (Triger kayışı - Yağlı dişli)

vivident

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Ocak 2013
Mesajlar
21
Tepki puanı
0
Puanları
0
Merhaba

55.000 km'de Benzinli ve lpg'li scenic dynamic aracım var. İki problemim var. Bugün renault servisinde konulan teşhis hakkında sizden bilgi almak istiyorum

1) Araç ilk çalışmadan motor ısınıncaya kadar (takriben 5 dk sürüyor) gaza basınca kayış sesi geliyor. Alternatör kayışı söküldüğünde de problem devam etmesi üzerine triger kayışından sesi yaptığı servis çalışanları tarafından söylendi. Aracın triger kayışını benden önceki sahibi 35.000 km'de 2011 yılında değiştirmiş. Servis çalışanlarına sorduğumda büyük ihtimal kayışın gergisi yüzünden bu sesin çıkabileceğini söylediler. Böyle bir şey olabilir mi ? veya triger kayışı ses yaparmı ?

Çıkan ses aşağıdaki video'da ki (ilk çalıştırma anında gelen Füvvviivvvüffüffff sesi)
http://www.renaultfanclub.com/megan...soguk-motorda-ilk-calistirmada-cikan-ses.html

2) İkinci problem araç ısındıktan sonra, Örneğin ; Bu sesi vites boşda iken gaza basıp, ayağınızı gazdan kestiğinizde net duyuyorsunuz, ayağınızı gaz pedalından çektiğinizde tır tır tır 2-3 saniye sürüyor, sonra birden bire kesiliyor. Araç normal seste çalışmaya başlıyor. Bu seside şöyle keşfettim, trafik ışıklarında durduğumda araç 2-3 saniye sanki dizelmiş gibi bu tır tır tır sesi çıkartıyor ve sonra kesiliyor. Servis bu ses ile ilgili yağlı dişi, (açı kaydırıcı) veya yağlı dişli sensörü olabilir dedi. Ben yağlı dişinin yani açı kaydırıcının ilk çalışma esnasında yaptığını ve 2-3 kez start düğmesine basarak aracın çalıştığını biliyorum. Araç hareket halindeki iken böyle bir ses açı kaydırıcıdan gelebilir mi ?
 

UĞUR BAŞAR

Uğur Başar
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
10 Eki 2010
Mesajlar
4,000
Tepki puanı
419
Puanları
83
Yaş
48
Bilgisi olan arkadaşlar net cevaplar verecektir. Ama ilk problem klima kompresörün gergi bilyasıda olabilir. Ses yaparken klimayı devreye alıp deneyince ses artıyor mu dinlemek lazım.
 

Uğur

Yönetici
Başkan
33-Mersin
Katılım
14 Şub 2011
Mesajlar
3,704
Tepki puanı
28
Puanları
48
Yaş
48
Öncelikle kayış ve bilya sesini biribirinden ayıramayan , şundanda olabilir bundanda diyen servisten uzak durmanızı ; hatta arkanıza bakmadan uzaklaşmanızı öneririm.
Kayan , gevşek olan kayış ses yapar.Triger kayışının kayma ve ya gevşek olma gibi bir şansı ve lüksü yok.Bir diş atlasa sentesi kaçar.
ama anlatımınıza göre kayış, kasnak , avare bilya ve gergide bir şey yok.Düşük bir ihtimal ama buna benzer bir seside çok soğukta şanzıman yapar.Yakın zamanda şanzıman yağı değiştirdiyseniz birde orayı kontrol ettirmenizi tavsiye ederim. en önemlisi kayış ve bilya sesini ayırt edebilen bir usta bulmanız.
 

vivident

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Ocak 2013
Mesajlar
21
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yusuf bey ilk problem için klimayı devreye alarak denedik. Ses de değişiklik olmadı. Zaten bu ses arac ısınana kadar devam ediyor. Bilya ve rulman olsa sürekli ses yapar diye düşünüyorum. Cuma günü için servisten randevu almıştım. Götürsem mi götürmesem mi bilemedim. Forum kullanıcılarından kadir bey ilk problem ile ilgili bir video paylaşmış, fakat konunun sonunda araçta ne gibi bir işlem uygulandığını yazmamış. Bu mesajı okuyorsa yapılan işlemi öğrenebilirmiyim
 
Üst