kukuleta

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
29 Kas 2011
Mesajlar
5
Tepki puanı
0
Puanları
0
iyi günler arkadaşlar. forumunuz yeni takipcisiyim ve daha bir kaç gün evvel babam için 2011 model renault scenic siparişi verdik (elimize daha ulaşmadı). özellikle bu başlık altında bazı şeyleri okuyunca dehşete düştüm. öncelikle aracın donanımı konusunda oldukça titiz davrandık ve ford c-max yerine scenic tercih ettik. aracı satın almadan önce 2012 model scenic'leri sürüşümüz mümkün olmasa da içini görme fırsatımız oldu. aracı sipariş verirken de tarafımıza gelecek olan aracın (2011 model) sadece bluetooth özelliği olmadığı, diğer özellikleriyle 1e1 aynı olduğu söylendi. ancak bu forumda yazılanlar sonucunda 2011 modellerde 140 wattlık arkayms ses sistemi yerine 60'lık ses sisteminin kullanıldığı ve kendiliğinden kararan dikiz aynasının ve usb bağlantısının olmadığını öğrendim. sizce renault bayisi bizi yanılttı mı? bize söylenenler (bluetooth haricinde 1e1 aynı olması) yanlış bilgi midir?
 

16-UğUR-55

Uğur Kaymak,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Eki 2010
Mesajlar
2,572
Tepki puanı
2
Puanları
0
Evet malesef ranultta yazılanların haricinde bazı durumlar ile karşı karşıya kalınabiliyor özelllikle bluetooth meselesi.
ama 2012 modellerin hepsinde bluetooth megane lar için konuşayım standart olarak geliyor.
benim aracım içinde 140 watt yazıldığı söylenmişti ama öyle olduğunu hiç sanmıyorum.
 

kukuleta

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
29 Kas 2011
Mesajlar
5
Tepki puanı
0
Puanları
0
aracı babam için alıyoruz. kendisi yürürken bile telefonla konuşan biri deil bu yüzden bluetooth'un olmaması da kendisi için bir eksiklik olmayacaktır. ancak kararan iç dikiz aynası, arkayms ses sistemi ve usb bağlantı noktasının olması sürüş keyfini arttıracak özellikler olduğundan ötürü benim için önem arzediyor. benim merak ettiğim konu da budur. gelecek olan 2011 model scenic aracımızda bu özellikler olacak mıdır?
 

burakdinler

Burak DİNLER,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
13 Ocak 2011
Mesajlar
6,048
Tepki puanı
1
Puanları
0
hoşgeldiniz..aracınız hayırlı olsun..benim babamdada 2010 model grand scenic var arkamys ses sistemi beni tatmin etmiyor açıkcası..kaç w oldugunu bilmiyorum muhtemelen 60w tır..140 olsa dikkatimi çekerdi ses kalitesi..aynalarda yok öyle birşey gayet arkadan gelen araçların farlarını karartıyor..bizzat özellikle söylenenler dogrultusunda merak edip gece çıkmıştım denemek için...usb zaten yok bilindiği üzere..bluetooth özelliği var bizdekinde telefonu tanıttık tek başına seyahat ederken güzel oluyor..onun haricinde ne deniliyorsa var..
 

kukuleta

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
29 Kas 2011
Mesajlar
5
Tepki puanı
0
Puanları
0
teşekkür ederim ancak pek hayırlı olacağa benzemiyor. sebebi bayi tarafından yanıltılmış olduğumuzdur. gerçi daha araba elimize geçmedi. aracı görmeden konuşmak pek doğru olmayacaktır. yine de özellikle belirtmek isterim ki showroom'da 2012 model GS'i denerken satış sorumlusuna üstüne basa basa sordum. elimize gelecek olan 2011 model aracın bluetooth özelliğinden başka eksikliği olacak mıdır diye? gittikçe hayal kırıklığı yaşıyorum doğrusu...
 

ardu

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
29 Haz 2011
Mesajlar
7
Tepki puanı
0
Puanları
0
Bayi size satış taktiği yapmış.Aynısını bizede yaptılar bunlar.Araçlarını satana kadar herşey güzel.Sattıktan sonra yüzüne bile bakmazlar.Sana önerim araç geldiğinde ruhsat çıkmadan araba galeriye geldinde arabaya bir bak.Ama sakın ruhsatı çıkarttırma.Araçta eksiklerini gördüğün anda arabayı kabul etme sakın.Bizde aynısı oldu arabayı beğendiğimizde herşey fulldu.Araç gelmiş ama babam gil bakdılar ben çalıştığım için.Ruhsat çıktı arabayı almaya ben gittim.Konu hakkındada pek bir bilgim yoktu sonradan araştırdım.Arabayı alırken bir kağıt imzalattılar.Onu imzaladığım için herşeyi kabül etmiş oldum.Babamda rahatsız olduğu için pek üstüne düşemedim üzülmesin diye.Şimdi vefat etti.Gördüğü son raba olacaktı o yüzden imzalamak zorunda kaldım.Sen sakın ruhsatı çıkarttırma aracı da böyle kabül etme sakın.Aldıktan sonra teknik bakımdan birşey yapılmıyor diye söyleniyor.Bize bluetooth kiti hediye takdılar.Yoğun ısrarım nedeniyle İkinci kauçuk paspas hediye ettiler.2 bakımda arkasına hediye geldi.20000 ve 40000 bakımları. Ama bukadar verdiklerine istinaden hiç gözüm yok.Gene insan teyibe gözü takılıyor.Çok da sinir oluyorum.Sana tavsiyemdir.Sen eğer bunları yaparsan bende çok sevinirim.RENAULT MAİS firması asla bayisini suçlamaz.İyi akşamlar
 

kukuleta

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
29 Kas 2011
Mesajlar
5
Tepki puanı
0
Puanları
0
beni bu konuda bilgilendirdiğiniz ve ilgilendiğiniz için çok teşekkür ediyorum. aynı zamanda baş sağlığı diliyorum, babanızın mekanı cennet olsun. araç elimize geçmediği için erken konuşmak istemiyorum. ancak yine de bana söylenenler dışında araçta herhangi bir eksiklik olduğu taktirde alacağımız son renault marka araç olacaktır bu.
 
Üst