Lpg bakimi sonrasinda boşta seyir halinde stop etme sorunu clio 2001 rna

ercan44

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
26 Ağu 2020
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
36
Merhabalar. Aracımı alalı yaklaşık 3 ay oldu. Benzinle kullanıyordum. LPG sisteminde sorun vardı çünkü LPG'ye aldığımda gaz verdiğimde stop ediyordu araç. Muayenesi yaklaştı diye LPG sistemine bakım yaptırmak istedim. İstanbul Büyükçekmecede bir sanayi sitesinde bir LPG ustasına gösterdim. Adam kaçakları kontrol etti enjektörden kaçak var dedi enjektör değişmesi lazım dedi. Isı sensörünü de değiştirdi. Başka işlem yaptı mı hatırlamıyorum kaçakları falan kontrol etti. Arabada su sesi gibi bir ses çıkıyordu, bi hortum yerinden çıkmış ondan çıkıyor dedi onu da halletti ses kesildi. Sonra kendisi test etti arabayı sorun yoktu. Sanayiden çıktım, tam arka sokağına girdim araba seyir halinde iken stop etti. Sonra kontağı çevirdim araba marş basıyor ama çalışmıyor. 5-6 denemeden sonra çalıştı. Adama geri gösterdim, immobilizerden olabilir dedi ama benden değil dedi. Dedim abi sana getirene kadar bir sorun yoktu. Neyse adama anlatamadım çıktım eve gittim.

Aradan bir hafta geçti zaten moral bozukluğundan arabayı çıkartmadım bile. Dün test ettim mahallede. Benzinde çalıştırdım. Araba ilk çalıştırmada çalıştı ama şunu farkettim, yine gaza geçmiyor. Gaz bitmiştir diye doldurayım 30 liralık dedim, 20 liradan fazla dolmadı tank doluymuş. Benzine aldım yine ilerlemeye başladım. Viteste giderken veya durduğu yerde değil, düz yolda boşa alıp giderken 100-200 metre sonra stop ediyor. Sonra araba çalışmıyor, marş basıyor ama 7-8 defadan sonra çalışıyor. İmmobilizer ışıklarında bir anormallik yok. Kulanıyorum baya, sonra düz yolda boşa alıyorum yine 100-200 metre sonra stop ediyor ve yine aynı şekilde çalıştırmak için 7-8 defa denemek zorunda kalıyorum. Aradan biraz zaman geçince tekrar tekrar kontağı kapatıp çalıştırıyorum sorun yok.

Anlayacağınız, LPG ustası işini doğru yapmadı ama arabayı bir kere gaza aldığımda sonra benzine de alsam iflah olmuyor bu sorunu yaşatıyor. Bu sorun nedendir yaşayanlar var mıdır? Çıldırmak üzereyim. Şimdi ustaya göstereceğim bi tane ama ustalar güvenilir biri olmadığı müddetçe deneme yanılma yöntemiyle hareket ediyorlar arızanın teşhisini koyamıyorlar. Desteklerinizi rica ediyorum.
 

coskun34

Coşkun,
Süper Moderator
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 Eki 2016
Mesajlar
4,317
Tepki puanı
0
Puanları
0
Öncelikle geçmiş olsun. Farklı bir LPG ustasına göstermenizi tavsiye ederim.
 

zekiak

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
26 Eki 2013
Mesajlar
26
Tepki puanı
0
Puanları
0
Krank volant sensörü arızalı
 
Üst