Renault 19 k7m-702 motor tekleme-rolanti dalgalanması yakıt tutarsız ALINTIDIR..

urall

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 Eyl 2011
Mesajlar
131
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
51
[h=2]Renault 19 k7m-702 motor tekleme-rolanti daldalanması yakıt tutarsızlığı vb....devran[/h]


Merhaba arkadaşlar, sizinde dikkat ettiğiniz üzre yeniyim forumda lakin bu edindiğim tecrübem hepimiz için fayda sağlayacak kanaatindeyim. 2000 model alize sahibiyim 8 yıldır. k7m-702 motor,1.6 sıralı sistem atiker 2 sene önce takıldı son 1 senedir arabamda dengesizlikler baş gösterdi. bu forumda söylenenlerin hepsini yaptım yinede sonuç elde edemedim....ilginçtir sorunu yine kendim tesadüf eseri çözdüm. öncelikli sorunum arabamda 2 sene evvel 30 litre lpg ile şehirler arası 450 km gider iken( 90-100 ) bu mesafe birden 300 330 km aralığına düşmesiyle başladı. arabamda çeiş sorunu başladı sonradan açılıyordu sizin anlayacağınız.derken rolanti dalgalanmaları yüksek rolanti ve stop etmeler. yolda giderken kesiklik yapmalar. çalışma sorunları frene basınca stop etmeler aniden rolanti yükselmesi falan. hepsi zaten forumda var. tüm arkadaşların dediklerini aynen yaptım

1-rolanti motoru değişti
2 gaz kelebek potansiyometresi değişti
3-manifolt temizliği ve conta değişti
4-silindirkapak contası değişti
5-beyin ecu serviste kontrol edildi
6-map sensörü değişti
7-sibop ayarları yapıdı
8-gaz kelebek mili değişti
9-lamda sensörü değişti
10-manifolta bağlı tüm borular değişti

yine aynı yine aynı

ilginç değilmi yinede arabada 1 haftadan fazla randıman alamadım sizinkiler nasıl olduysa düzelmiş ve ben bunca işlemin huzuli olduğu kanaatine vardım neden mi? r 19 k7m motorlu arabaların gaz kelebek potansiyometresinin plastik yapısı ısınma ve soğumada ek yerinden çatlıyor kılcal çatlağı göremiyorsunuz ben mikroskopla baktım ve gördüm dikkat edecek olursak potansiyometrenin kelebek boğaz miline takıldığı yerde oring denilen conta var bu conta vakuma karşı dayanıklı ama bu vakum potansiyometrenın iç kısmına negatif basınç olarak etki ediyor ve çatlaklardan içeriye hava sızması oluyor aynı olay rolanti müşürüiçn de geçerli düşünün manifolt havayı emiyor nerden emiyor boğazdan boğazda ne var 1-kelebek 2-potansiyometre 3-rolanti motoru nasıl oluyorda bu bunlar yağlı ve kurumlu oluyor özellikle potansiyometre ve rolanti motoru bunlara hava girmesi imkansız.... şayet ek ve montaj yerlerinden hava alıyorsa kirlenecektir. yani motor kaputunu alt kısmındaki hava buradan içeri sızarak havalanma kararsızlığı yapmasına sebep oluyor sonrasıda zaten malum insanı çıldırtacak şekilde yekinmeler titremeler. rolanti dalgalanmaları yakıt yüksekliği işte sorunun çözümü fotoğraf eklemeyi beceremedim ama enkısa zamanda bi arkadaşla halledecem. un utmayın arkadaşlar bu iki parçanın içine manifolttan havagirmesi imkansız. sadece ek yerlerinden yani dış kısımlarındaki montaj kısmından hava giriyor bu da kirnemeye veya havalanma kararsızlğına yol açıyor.bu iki parçanın dış kısınlarına benin yaptığım gibi sıvı conta kaliteli olsun würth tercihimdir sürün ve sonucu görün şu anda arabam 200.000 km de 2 yıl önce 30 lt lpg ile 450 km gidiyordu demiştim 1 hafta önce 330 km 1 gram sıcı conta ile dün yoldan geldim 438 km tekleme yok silkelenme yok dalgalanma yok çakiş süper işte ben 2000 tl harcadım sizler dikkat edin. teşekkürler​




 

cantekin67

Cantekin YAVUZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Şub 2012
Mesajlar
647
Tepki puanı
7
Puanları
0
Yaş
35
Bu arkadaş, ustaya gitmemiş. İşi, parça değiştirerek çözen kişilerle çözmeye kalkışmış. Aynı sorun RSI'lar da da var ve benzer problemi bende yaşadım, tek seferde çözdüm. Bu işlere biraz tecrübe ve usta lazım. Özellikle elektronik destekli araçların ustası çok az var sanayilerde. Sorunu usta değil, aracını tanıyan; tanıması gereken sürücüsü bulmalıdır diye düşünüyorum.
 

urall

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 Eyl 2011
Mesajlar
131
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
51
Bu arkadaş, ustaya gitmemiş. İşi, parça değiştirerek çözen kişilerle çözmeye kalkışmış. Aynı sorun RSI'lar da da var ve benzer problemi bende yaşadım, tek seferde çözdüm. Bu işlere biraz tecrübe ve usta lazım. Özellikle elektronik destekli araçların ustası çok az var sanayilerde. Sorunu usta değil, aracını tanıyan; tanıması gereken sürücüsü bulmalıdır diye düşünüyorum.

SLM CANTEKİN KARDEŞ.

bizim buralarda ve çok yerde ustalar üzerine alınsın istemiyorum ama, çoğunlukla parça değişikliğine giderek çözümü çözmeye çalışılıyor.

AYNI SORUN sizdede olduğunu yazmış sınız.ve TEK SEFERDE ÇÖZDÜĞÜNÜZÜ belirtmiş siniz.

burada çözümü bizlerle paylaşırsan eminimki pekçok arkadaşımız memnun kalacak. zaten bu form birbirimize yardımcı olalım diye açılmış bir forum.

KAZASIZ BELASIZ GÜNLER DİLERİM

..
 

cantekin67

Cantekin YAVUZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Şub 2012
Mesajlar
647
Tepki puanı
7
Puanları
0
Yaş
35
Potansiyometre'yi söktüm ve kıl testere ile dikkatlice keserek parçayı böldüm, içindeki devreye bağlı kablonun koptuğunu gördüm, lehimledim ve yolları ölçtüm.
Parçayı takmadan önce boğazı iyice temizledim ve ateşleme kablolarını elden geçirdim ve sorunu düzelttim.

Ustalara kalsa tevzi makarası, kaptör, egr valf sensörü, tesisat vs değişecekti.
Bu tür problemleri anlamak için aracınızı tanımanız gerek, açıkçası meraklı yani. Mesela yeni aracımda da rolanti sensörü yaşıyorduk, ustalar sensör değişecek dedi, ben bir gece kendimi aracıma ayırdım ve tek tek kontrol ettim parçaları, sorun emme manifoldun sensörüne giden hava borusunun kırılması çıktı.
 

tUGRULL

Tuğrul ÖZTÜRK , f(7)R Coupe,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
31 Tem 2012
Mesajlar
352
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
kardeşim çok yararlı bilgiler yazmışsın bendede buna benzer 3 aydır hatta daha fazladır cozulmeyen sorun war..sorun sadece lpg deykenmi yapıyodu benzinde kullanırkende warmıydı bu sorun? benim sadece gazdeyken stop ediyor tıpkı anlattıgın gibi ani stop etmeler kendine gelmeler dururken yawaşlarken dalgalanmalar stop etmeler yakıtım cok az arttı ama şimdi fulledim tekrar deniyorum yakıtı onca ayar yaptılar falan...benzinde kullanırken hic bi sıkıntı yaratmıyo.

http://www.renaultfanclub.com/renau.../48183-f-7-r-coupe-rolanti-sorunu-yardim.html
 
Son düzenleme:

dirdap

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
26 Kas 2012
Mesajlar
2
Tepki puanı
0
Puanları
0
evet arkadaşlar bu mesajı yazan kişi benim aydında ikamet ediyorum anlattılarımında arkasındayım. CANTEKİN kardşim demiş ki parça değiştiren ustaya gitmiş evet doğru diyorsun parça değiştiren ustaya gitmiş olabilirim çünki bunun bu kdar basit olduğunu bilmiyordum sizlerle payşalmak istedim diğer forum sayfasına da bakardanız zaten ben olduğumu anlarsınız işin mantığı şu k7m motorlar yarı sıralı sistem bu sebeple lpg ayarlarının mükemmel olması gerekiyor. en küçük kontrolsüz hava girişi hem gaz da hem de benzinde problem yaşatıyor lgp de daha fazla çünki benzin ateşleme zamanı 2,5 2,9 aralığın da iken lpg de bu rakam 4 e kadar çıkıyor. yanı araba lpg de daha fazla ısınıyor neyaparsanız yapın lpg de lambda sensör arzası oluyor yüksek ısınma ise plastik aksamda yorgunluk yapıyor. zaten hepimiz biliyoruz.
gelelim sıvı conta olayına sıvı contayı süreceğiniz yer sadece potansiyometrenin dış kapak kısmı ve rolanti müşürünün dış ek yerleri bir arkadaş yazmış ki kıltestere ile parçaladım kablo kopuk lehimlettim çalıştı imkansız çünki her iki parçanın da açık kısımları manifolta bakıyor değil mi yani buralara vakum etkisi var peki nasıl oluyor da rolanti motorunun içi ne ve potansiyometrenin içine dışarıdan kir giriyor ? vakum oluşan taraftan içeriye kir girmesi imkansız bu iki parçanın hava alması durumu arabada dengesiz çalışmaya sebep uluyor. işte bütün mesele map sensörü potansiyometre ve lambda senkronize çalışıyor bu sebeple rolanti motorunun ve potansiyometrenin fişlerini söktüğünüzde çalışmasında değişiklik olmuyor çünki sorun hava girişi haa eğer potansiyometrenin fişini çektiğinizde araba stabil çalışıyor ise bu parçanın içindeki yarım daire şekli,nde olan 2 tane iletken zemin üzerindeki erozyondan dolayıdır bu durumda kesin değişmesi gerekir. iyi günler.. iyi çalışmalar
 

urall

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 Eyl 2011
Mesajlar
131
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
51
cantekin kardeşe ve dirdap kardeşe buradan teşekkürlerimi sunarım. ikisininde verdiği bilgiler değerli ve çözüm olan bilgilerdir.
 

mackolkk

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Haz 2014
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Puanları
0
renault 19 egr valfi degistirdim sorun çözüldü debriyaj frende stop ediyordu şimdi sorunsuz calısıyor
 

ahmet.yildirim89

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
23 Eyl 2014
Mesajlar
2
Tepki puanı
0
Puanları
0
evet arkadaşlar bu mesajı yazan kişi benim aydında ikamet ediyorum anlattılarımında arkasındayım. Cantekin kardşim demiş ki parça değiştiren ustaya gitmiş evet doğru diyorsun parça değiştiren ustaya gitmiş olabilirim çünki bunun bu kdar basit olduğunu bilmiyordum sizlerle payşalmak istedim diğer forum sayfasına da bakardanız zaten ben olduğumu anlarsınız işin mantığı şu k7m motorlar yarı sıralı sistem bu sebeple lpg ayarlarının mükemmel olması gerekiyor. En küçük kontrolsüz hava girişi hem gaz da hem de benzinde problem yaşatıyor lgp de daha fazla çünki benzin ateşleme zamanı 2,5 2,9 aralığın da iken lpg de bu rakam 4 e kadar çıkıyor. Yanı araba lpg de daha fazla ısınıyor neyaparsanız yapın lpg de lambda sensör arzası oluyor yüksek ısınma ise plastik aksamda yorgunluk yapıyor. Zaten hepimiz biliyoruz.
gelelim sıvı conta olayına sıvı contayı süreceğiniz yer sadece potansiyometrenin dış kapak kısmı ve rolanti müşürünün dış ek yerleri bir arkadaş yazmış ki kıltestere ile parçaladım kablo kopuk lehimlettim çalıştı imkansız çünki her iki parçanın da açık kısımları manifolta bakıyor değil mi yani buralara vakum etkisi var peki nasıl oluyor da rolanti motorunun içi ne ve potansiyometrenin içine dışarıdan kir giriyor ? Vakum oluşan taraftan içeriye kir girmesi imkansız bu iki parçanın hava alması durumu arabada dengesiz çalışmaya sebep uluyor. Işte bütün mesele map sensörü potansiyometre ve lambda senkronize çalışıyor bu sebeple rolanti motorunun ve potansiyometrenin fişlerini söktüğünüzde çalışmasında değişiklik olmuyor çünki sorun hava girişi haa eğer potansiyometrenin fişini çektiğinizde araba stabil çalışıyor ise bu parçanın içindeki yarım daire şekli,nde olan 2 tane iletken zemin üzerindeki erozyondan dolayıdır bu durumda kesin değişmesi gerekir. Iyi günler.. Iyi çalışmalar
sivi conta sürdüğünz yeri tam olarak fotoğraf ile gösterirseniz sevinirim. Yanliş yere sürüp parçayi heder etmek istemiyorum. Lütfen yardim edin.
 

ahmet.yildirim89

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
23 Eyl 2014
Mesajlar
2
Tepki puanı
0
Puanları
0
renault 19 k7m-702 motor tekleme-rolanti daldalanması yakıt tutarsızlığı vb....devran



merhaba arkadaşlar, sizinde dikkat ettiğiniz üzre yeniyim forumda lakin bu edindiğim tecrübem hepimiz için fayda sağlayacak kanaatindeyim. 2000 model alize sahibiyim 8 yıldır. K7m-702 motor,1.6 sıralı sistem atiker 2 sene önce takıldı son 1 senedir arabamda dengesizlikler baş gösterdi. Bu forumda söylenenlerin hepsini yaptım yinede sonuç elde edemedim....ilginçtir sorunu yine kendim tesadüf eseri çözdüm. öncelikli sorunum arabamda 2 sene evvel 30 litre lpg ile şehirler arası 450 km gider iken( 90-100 ) bu mesafe birden 300 330 km aralığına düşmesiyle başladı. Arabamda çeiş sorunu başladı sonradan açılıyordu sizin anlayacağınız.derken rolanti dalgalanmaları yüksek rolanti ve stop etmeler. Yolda giderken kesiklik yapmalar. çalışma sorunları frene basınca stop etmeler aniden rolanti yükselmesi falan. Hepsi zaten forumda var. Tüm arkadaşların dediklerini aynen yaptım

1-rolanti motoru değişti
2 gaz kelebek potansiyometresi değişti
3-manifolt temizliği ve conta değişti
4-silindirkapak contası değişti
5-beyin ecu serviste kontrol edildi
6-map sensörü değişti
7-sibop ayarları yapıdı
8-gaz kelebek mili değişti
9-lamda sensörü değişti
10-manifolta bağlı tüm borular değişti

yine aynı yine aynı

ilginç değilmi yinede arabada 1 haftadan fazla randıman alamadım sizinkiler nasıl olduysa düzelmiş ve ben bunca işlemin huzuli olduğu kanaatine vardım neden mi? R 19 k7m motorlu arabaların gaz kelebek potansiyometresinin plastik yapısı ısınma ve soğumada ek yerinden çatlıyor kılcal çatlağı göremiyorsunuz ben mikroskopla baktım ve gördüm dikkat edecek olursak potansiyometrenin kelebek boğaz miline takıldığı yerde oring denilen conta var bu conta vakuma karşı dayanıklı ama bu vakum potansiyometrenın iç kısmına negatif basınç olarak etki ediyor ve çatlaklardan içeriye hava sızması oluyor aynı olay rolanti müşürüiçn de geçerli düşünün manifolt havayı emiyor nerden emiyor boğazdan boğazda ne var 1-kelebek 2-potansiyometre 3-rolanti motoru nasıl oluyorda bu bunlar yağlı ve kurumlu oluyor özellikle potansiyometre ve rolanti motoru bunlara hava girmesi imkansız.... şayet ek ve montaj yerlerinden hava alıyorsa kirlenecektir. Yani motor kaputunu alt kısmındaki hava buradan içeri sızarak havalanma kararsızlığı yapmasına sebep oluyor sonrasıda zaten malum insanı çıldırtacak şekilde yekinmeler titremeler. Rolanti dalgalanmaları yakıt yüksekliği işte sorunun çözümü fotoğraf eklemeyi beceremedim ama enkısa zamanda bi arkadaşla halledecem. Un utmayın arkadaşlar bu iki parçanın içine manifolttan havagirmesi imkansız. Sadece ek yerlerinden yani dış kısımlarındaki montaj kısmından hava giriyor bu da kirnemeye veya havalanma kararsızlğına yol açıyor.bu iki parçanın dış kısınlarına benin yaptığım gibi sıvı conta kaliteli olsun würth tercihimdir sürün ve sonucu görün şu anda arabam 200.000 km de 2 yıl önce 30 lt lpg ile 450 km gidiyordu demiştim 1 hafta önce 330 km 1 gram sıcı conta ile dün yoldan geldim 438 km tekleme yok silkelenme yok dalgalanma yok çakiş süper işte ben 2000 tl harcadım sizler dikkat edin. Teşekkürler​



fotoğraf ile yardimci olabilirmisiniz? Nerelere sürülecek sivi conta. 28 lt lpg ile max 300-310 km gidiyor. Diğer sorunlar da ayni zaten silkeleme, rölanti, vb...
 
Üst