Delirmemek Elde Değil, Lütfen Yardım..

onrblnt

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 Ağu 2015
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar Merhaba;

Renault Master dCi120 2006 model minibüsüm var. Yolcu taşımacılığı yapıyorum. Baştan söyleyeyim triger gittiği için subaplar, lifter ve set komple değişti. 1 gün sonra da turbo göçtü. Turboda sıfır şu an. Haliyle yağ ve filtre vb şeyler de değişti turboyla birlikte. Bu kadar girizgahtan sonra gelelim sorunuma:

Aracım düzde ve rampa aşağı hiçbir problem yaratmıyor ancak rampa çıkarken (özellikle yolcu dolu olduğunda) 2'den 3'e ya da 3'ten 4'e vites yükselttiğimde devir 2100 ve altına gerilerse stop ediyor. Hemen kesiyor ve kontağı kapatıp tekrar açmadan da çalışmıyor. Bahsettiğim devir benim genel analizimden kaynaklanıyor. Değişedebiliyor yani, standart değil. Devir düşük geldiğinde araç kesiliyor ve stop ediyor. Dikkat ettiğim kadarıyla bununla ilintilimi bilmiyorum ama stop etmeden önce siyah duman atıyor. Triger ve turbo sorunundan önce de böyleydi. Kime sorsam net bir cevap yok. Farklı teoriler var ama anladığınız gibi yeterince masraf ettim, deneme yanılma yöntemiyle daha fazla masraf etmek istemiyorum. Lütfen bana yardımcı olun. Sorunumun kaynağı nedir? Nasıl çözülür. Teşekkürler.
 

misyon41

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
22 Ocak 2015
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Puanları
0
Aynı sorun bendede olmuştu egr denen bir parça var ona giden hortumu çıkardım sorun bitti
 

emrahsezen

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
21 Haz 2018
Mesajlar
43
Tepki puanı
0
Puanları
0
aynen egr giden hortumla alakalı bir sorun bu
 

Cngzyğt

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
21 Eki 2019
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
2005 14+1 master ım var arkadaşın dediği gibi 2-3 yada 3-4 3000 devir i geçirince vites i atar atmaz stop ediyor kontoğı açıp kapatmadan çalışmıyor debriyaj a basıp kontagı aç kapat çalışıyor 4 gündür servis de araç arızayı bulamadılar araba geçtiğimiz ay yeni üst kapak aldım conta yeni enjektörler yapıldı ponpa değişti basınç sensörü basınç sibobu beyin her yer değiştirildi bakıldı yine sorun devam ediyor başına gelen yada yaptırabilen arkadaşlar var sa lütfen yaZsın
 
Üst