Clio kango cam açma düğmesi sorunu. (resimli anlatım) çözümü

ahmet27

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Haz 2016
Mesajlar
514
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
29
aL8nnO.jpg
Selamunaleykum. aracımın sağ camının açma ve kapama düğmeleri çok zor çalışıyordu. bu gün söktüm yaptım çok şükür. tam takıp düzecekken bari bir iki resim çekeyim arkadaşlara faydam olur belki dedim. eve çıkarıp resimledim. düğme elimizde
YD8ddz.jpg
kırmızı le çizdiğim yerden dikkatlice çıkarıyoruz.
8MW66V.jpg
üstteki kapak çıkınca burası görünüyor.
DPWOOz.jpg
tornavida ile burdan azıcık ayırıp çıkarıyoruz. kırmamaya dikkat.
m3gXXV.jpg
j8rqAJ.jpg


2rWOPv.jpg
yine çizili yerdeki beyaz parçaları yanındaki tırnaklardan ayırıp çıkaralım.
BrWOG9.jpg
içi bu şekilde o beyaz parçalar düğmeye bastığında devreyi tamamlayan metali metale değdiriyor.
ZZj5nA.jpg
bu resimde çizdiğim yerle ok ile gösterdiğim yerin arası. yani ok ile gösterdiğim yer ile altta görünen bakır parça birbirine değdikçe bi siyahlık oluşuyor. böyle yanma gibi. o sebepten çok zor açılıp kapanıyor cam. düğmedeki devre birbirini tam tamamlamadığı için düğmeye çok basmak felan gerekiyor işte :D ben temizledikten sonra çektiğim için temiz ama orası ilk açtığımda simsiyahtı.
ojqdy2.jpg
ortadaki parçayı yukarı doğru çekince çıkıyor. karga burnu ile çekince. çıkmazsa hizasından takip edip alttan soketlerin girdiği yer varya ordan yitersenizde çıkar. bu resimde çizdiğim yuvarlakları ve çıkan parçada temas eden yerleri temizleyip takınca fıstık gibi oluyor tık tık tık tık :)
GBWZ46.jpg
çıkardığımız parçanın temizlenecek yeri. sol taraftakinide bi siyahlık duruyor hala. ilk aldığımda daha siyahtı ama şuanda çalışıyor.
yEJGpy.jpg
69pDp7.jpg
içinde duran beyaz plastiklerin bastığı parça çıkarıp iyice temizlerseniz sağlam olur. silmeyle kolay çıkmıyor. ufak bir zımpara parçası iş görür. veya tornavida ucu ile hafif kazıyınız
W08X82.jpg
37WOW2.jpg
burdada tornavida ile bastığım yerler çıt çıt etmeli yan tarafa doğru. tornavida ile basarken parça yukarı doğru çıkıp az önce çıkardığınız parçanın altına değiyorsa çıt çıt takıp düzün geri kalanını çalışacaktır. içindekileri dikkatli düzün kısa devre yapmasın. ben taktım ilk baktım gösterge ışıkları yanıyor. tekrar söktüm temas etmemesi gerekn bir parça vardı kenarda yanlışlıkla eğdiğim. düzeltip taktım tertemiz oldu. adeta elini değirmeyle çalışıyor düğme.
p0M5Mm.jpg
iki tane düğmedede sıkıntım vardı. ikisinide yaptım. iki düğme alsam 50 liradan aşağı tutmazdı sanırım. kolay gelsin. duaları esirgemeyelim.
 

ÇAĞRI

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 May 2012
Mesajlar
1,583
Tepki puanı
0
Puanları
0
Detaylı anlatımınız için teşekkürler :eyv Elinize sağlık.
 

*Renault9

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
22 Eki 2010
Mesajlar
8,212
Tepki puanı
225
Puanları
63
Yaş
34
Eline sağlık kardeşim.:eyv
 
Üst