Renault 30 bin liraya elektrikli otomobil yapıyor

coskun34

Coşkun,
Süper Moderator
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 Eki 2016
Mesajlar
4,317
Tepki puanı
0
Puanları
0
Renault 30 bin liraya elektrikli otomobil yapıyor

TÜRKİYE’de üretilecek yerli otomobile ilişkin yapılması gerekenleri uzmanların görüşlerine dayanarak ‘İşte reçete!’ başlığıyla yan sayfada madde madde ortaya koydum. Buradaki en kritik nokta süre. Yani bizim elimizi çok hızlı tutup, dünyadaki gelişmelere bir an önce ayak uydurup hatta onların ötesine geçmemiz gerekiyor. Aksi takdirde rekabet şansımız pek olmayacak gibi. Çünkü dünya devlerinden her geçen gün yeni açıklamalar geliyor.
Elektrikli otomobil konusunda en vizyoner yöneticilerden biri olan Fransız Renault’un Dünya Başkanı ve CEO’su Carlos Ghosn, rakiplerinin çok önünde yer alarak 2010 yılında bu alana 5 milyar dolar yatırım yapmış ve hızla elektrikli otomobilleri devreye sokmuştu. O dönem hatırlarsınız, Bursa’da üretilen Fluence’nin bile elektrikli versiyonu geliştirilmişti.

Ghosn, yönetimindeki Renault ve Nissan ile Amerika, Avrupa ve Japonya’da elektrikli otomobil üretim tesisleri ve pil fabrikaları kurmuştu. O dönem bir çok otomotiv devi elektrikli otomobile uzak dururken,*tüketicilerin ilgilenmediğine ilişkin beyanatlar vermişti. Ama bugün gelinen noktada BMW’den Volkswagen’e kadar bir çok otomotiv üreticisi elektrikli otomobil yarışına girmiş durumda. Toyota, General Motors (GM) , Ford, Mercedes, Jaguar, Land Rover ve Volvo son aylarda art arda büyük EV (elektrikli araç) planlarını açıklıyor.

ŞİMDİ HERKES GELİYOR
Elektrikli otomobil endüstrisinin giderek büyüdüğünü ve anlaşıldığını kaydeden Ghosn gülerek, “Şimdi herkes geliyor. Çünkü gerçek bugünlerde birçok insana daha açık bir şekilde göründü” yorumunu yapıyor. Eylül ayında Japon Mitsubishi’nin de Renault-Nissan ortaklığına dahil olması sonrasında grubun hedeflerine ilişkin bir toplantı düzenleyen Carlos Ghosn, 6 yıllık plan dahilinde dünya çapında 12 yeni elektrikli model yaratacaklarını açıkladı.

Bu modellerin Renaut, Nissan ve Mitsubishi ortaklığıyla geliştirilip bu 3 marka adıyla satılacağı belirtildi. Ghosn, elektrikli otomobillerde en büyük başarıyı Nissan Leaf ve Renault Zoe ile sağladı. Çünkü bu iki otomobilde sıfırdan elektrikli doğdu. Yani bir modelden devşirilmedi. Bu da başarıyı getirdi. Ghosn, “Leaf ve Zoe ile elde ettiğimiz bilgiler son derece değerli. Çünkü biz tüketicilerin artık elektrikli araçları nasıl kullandıklarını, nelere ihtiyaç duyduklarını ve sorunlarını biliyoruz. Bu önümüzdeki altı yıl içinde çok daha iyi elektrikli otomobil üretmemizi sağlayacak” açıklamasıyla aslında ne kadar önde oldukları mesajını da net olarak veriyor.

2019’DA GELİYOR
Ghosn’un EV planları devam ederken, Çin’de ucuz elektrikli otomobil geliştirilmesi için özel bir mühendis ekibini atadığı belirtiliyor. Bu ekibin Çin’de küçük sınıfta yer alan Renault Kwid’i (Dacia Duster) temel alan bir elektrikli otomobil üzerinde çalıştığı ve prototipin ekim ayında Ghosn tarafından denenip beğenildiği söyleniyor. Aracın 2019 yılında Çin dışında Hindistan ve Brezilya’da satışa sunulması bekleniyor. Fiyatının ise 8 bin dolar (30 bin TL) olacağı belirtiliyor. İşte bu durumda ‘Türkiye’nin otomobili’nin işi de biraz zorlaşabilir, çünkü elektrikli otomobilde ÖTV yüzde 3 olduğu için bu araç KDV eklendiğinde yaklaşık 10 bin dolara (38 bin TL) Türkiye’de satılabilir. Bekleyip göreceğiz.
"Alıntıdır"http://m.hurriyet.com.tr/eyvah-renault-30-bin-liraya-elektrikli-otomobil-yapiyor-40642689#yorumlar
*
 

tanseler

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 Tem 2015
Mesajlar
4,375
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
41
Abi zaten dogan kabak youtube kanalinda zoe yi “ticari taksi” olarak test etti ve yaklasik 400 km menzili vardi aracin. Bugun bende bi tane gordum. Taksiciler gunde ciddi km ler yapiyor. Eger bu araci alip sorunsuz kullandiysalar bi is var demek ki bunda. Taksici adamlar iyice arastirmadan almaz arabayi maliyet son derece onemli onlar icin.


Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Genel Başkan
09-Aydın
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33,438
Tepki puanı
1,639
Puanları
113
Yaş
55
Babayiğitler hapı yuttu... :)
 

coskun34

Coşkun,
Süper Moderator
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 Eki 2016
Mesajlar
4,317
Tepki puanı
0
Puanları
0
Renault ve diğer firmalar 5 yıla kadar elektrikli araçlara geçiş yapacaklar.Bu tarz hamleleri diğer firmalar danda duyacağız [emoji4] Erken kalkan yol alır [emoji3]
 
Üst