Süper Kupa Galatasaray'ın.

ROADFOX

Kerem SAYARI, T.C. Vatandaşı,
Başkan
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
12,738
Tepki puanı
530
Puanları
113
Yaş
55
timthumb.php




Süper Kupa’da zafer elde etmek isteyen Galatasaray ve Fenerbahçe, Kayseri Kadir Has Stadı’nda karşı karşıya geldi.






Sezonun ilk resmi mücadelesinde Fenerbahçe ile Galatasaray Süper Kupa’da kozlarını paylaştı. Galatasaray Didier Drogba’nın 99. dakikada kafayla atttığı golle 1-0 yenerek Süper Kupa’yı kazandı.

GALATASARAY 1-0 FENERBAHÇE

Stat: Kayseri Kadir Has

Hakem: Bülent Yıldırım

Galatasaray: Fernando Muslera, Emmanuel Eboue, Gökhan Zan, Semih Kaya, Hakan Balta, Felipe Melo, Hamit Altıntop (Umut Bulut dk. 81), Selçuk İnan, Nordin Amrabat (Erman Kılıç dk. 81), Wesley Sneijder (Emre Çolak dk. 108), Didier Drogba
Teknik Direktör: Fatih Terim

Fenerbahçe: Mert Günok, Mehmet Topuz, Bruno Alves, Bekir İrtegün, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu (Caner Erkin dk. 104), Cristian Baroni (Alper Potuk dk. 57) , Dirk Kuyt, Moussa Sow, Pierre Webo (Kadlec dk. 81)
Teknik Direktör: Ersun Yanal

Gol: Dk. 99 Drogba (Galatasaray)

Sarı Kartlar: Amrabat, Hamit Altıntop, Gökhan Zan, Melo, Drogba, Muslera (Galatasaray), Mehmet Topuz, Bruno Alves (2) (Fenerbahçe)

Kırmızı Kart: Dk. 63 Bruno Alves (Fenerbahçe)

MAÇTAN NOTLAR…

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı’nda Süper Kupa heyecanı hakem Bülent Yıldırım’ın düdüğü ile başladı. Selçuk Yula için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla seremoni tamamlandı. Bu sırada yeşil zemin üzerinde Galatasaray, Fenerbahçe ve Türkiye Futbol Federasyon’nun dev bayrakları açıldı. Maçta kale arkasında iki yardımcı hakem daha görev yaptı.

-5 BİN GÜVENLİK PERSONELİ GÖREV ALDI

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanana Süper Kupa maçı için 3 bin 800′ü polis olmak üzere 5 bin güvenlik personeli görev aldı. Öğle saatlerinde stada gelen güvenlik görevlileri, toplantılar yapıldıktan sonra stattaki görev yerlerini aldı. Polis, stat dışında geniş önlemler alarak özellikle takımların giriş ve çıkış yapacağı bölümlerde araç bulundurmadı. Taraftarın girmesine de müsaade etmedi. Takımlar otellerden polis eşliğinde statta intikal ettirildi.

-HER İKİ TAKIM TARAFTARI DA STADI DOLDURDU

Maçın başlamasına 4 saat kala taraftarın tribünlere girişine izin verildi. Tribün giriş kapısında görev yapan özel güvenlik ve polis maytap, meşale, bozuk para ve benzeri eşyaların içeri alınmasına izin vermedi. Yaklaşık 15 bin kadar Fenerbahçe taraftarı ile 15 bin kadar da Galatasaray taraftarı tribünlerdeki yerlerini alarak takımlarını maç boyunca destekledi.

-TÜRKİYE KAYSERİ’YE AKIN ETTİ

Fenerbahçe Galatasaray derbini için adeta Türkiye Kayseri’ye akın etti. Kayseri’nin çevre illerinden çok sayıda taraftar geldi. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Gaziantep, Diyarbakır gibi şehirlerden de sabah saatlerinde şehre ulaşan taraftarlar, polisin gösterdiği bölgelerde ihtiyaçlarını gidererek alışveriş yaptı. Maç saatine doğru ise stadyuma gelerek tribündeki yerlerini aldı.

-2 BAKAN MAÇI İZLEDİ

Süper Kupa derbisini iki bakan birlikte izledi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız maçı protokol için oluşturulan locadan izledi.

-AZİZ YILDIRIM VE FATİH TERİM MAÇI LOCADAN İZLEDİ

Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım, maçı kendisine ayrılan 114 numaralı locadan izledi. Fatih Terim ise cezalı olması nedeniyle maçı locadan takip etti.

-KUPAYI EFSANE KAPTANLAR GETİRDİ

Süper Kupa’yı yeşil sahaya Fenerbahçe ile Galatasaray’ın eski takım kaptanları getirdi. Efsane takım kaptanları Oğuz Çetiner ve Cüneyt Tanman kupayı birlikte tutarak seremoni yapılacak alandaki yerine getirdi. Her iki takım kaptanına da plaket verildi.

-SELÇUK YULA’YA VEFA

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan Süper Kupa maçı için haftalar önce akredite yaptıran eski futbolcu Selçuk Yula, hayatını kaybetmeseydi bu maçı izleyecekti. Yula, için Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) vefa örneği göstererek, basın tribününde onun için ayrılan masadaki bölümü çiçekle süsledi. Selçuk Yula’nın fotoğrafının da bulunduğu bölümde “Kalbimizdesin” ibaresi yazıldı.

super-kud.jpg



kaynak :
http://www.theworldline.com/



 

metmert

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 Mar 2013
Mesajlar
32
Tepki puanı
0
Puanları
0
Tebikler GALATASARAY şimdi sıra 4. yıldızda...:eyv
 

colco

Fatih UZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
14 Nis 2013
Mesajlar
126
Tepki puanı
1
Puanları
0
Teşekkürler Galatasaray
 

kangomania

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
28 Mar 2011
Mesajlar
1,674
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
tebrikler GS.
en büyük Fener :aytuğ
 

excoupe

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
28 Nis 2011
Mesajlar
1,183
Tepki puanı
24
Puanları
0
yetkililerin yaptığı açıklamalar; müzede koyacak yerin kalmadığı doğrultusunda :D
 

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Genel Başkan
09-Aydın
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33,514
Tepki puanı
1,671
Puanları
113
Yaş
55
Tebrik ederiz...
 

Aykut Karabulut

,
Başkan
35-İzmir
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
12,080
Tepki puanı
729
Puanları
113
Yaş
59
Tebrik eden tüm arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürler. Maşallah demeyi lütfen unutmayın. Nazara gelmeyelim.;)
 

SinanSoylu

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
10 Şub 2013
Mesajlar
1,384
Tepki puanı
58
Puanları
0
Sonuc belliydi zaten, takimimi tebrik ederim ayrica Mert i de tebrik etmek lazim 11 kisiye tek kisi oynadi
 
Üst