09.10.2013 Spor Haberleri

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Burak Chelsea'ye Demba Ba Galatasaray'a


21743811.jpg
[h=2]Galatasaray'ın golcü oyuncusu Burak Yılmaz'a, Chelsea'nin talip olduğu ve Demba Ba'nın sarı-kırmızılı takıma teklif edileceği iddia edildi...[/h]

Galatasaray'da son dönemin en çok tartışılan isimleri arasında yer alan Burak Yılmaz ile ilgili İngiltere basınında sürpriz bir iddia geldi.Yeni teknik direktör Jose Mourinho ile sezon istediği başlangıcı yapamayan Chelsea'nin, devre arasında Demba Ba'nın içinde olduğu bir takas teklifi ile sarı-kırmızılıların kapısını çalacağı belirtildi.Haberde, Manchester United ve Arsenal'in de gündemine gelen Burak'ın geçtiğimiz sezon 39 maçta 32 gol gibi üst düzey bir performans yakaladığı ifade edildi.

21743904.jpg
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Küskünlüğe Fatih Terim hamlesi


21753496.jpg
[h=2]F.Bahçe-Trabzon maçı bitimi tartışan ay yıldızlı kalecilerle görüşen Fatih Terim, Volkan Demirel ile Onur’un barışmasını sağladı.[/h]

Fatih Terim, F.Bahçe-Trabzon maçı bitimi tartışan kaleciler Volkan ve Onur ile dün özel bir görüşme yaptı.
Zorlu maç bitimi saha içinde kavga etme noktasına gelen ve önceki günkü idmanda oyuncuların birbirlerinden kaçması üzerine duruma Terim el koydu. Estonya maçı öncesinde Terim, iki kalecisine “Küskünlük istemiyorum” mesajı verdi.


‘SÖZ KONUSU MİLLİ TAKIM’


ARASI açık olan kaleciler Volkan ve Onur ile konuşan Fatih Terim’in küskün eldivenlere “Söz konusu Milli Takım ise her şeyi unutacaksınız. Ay yıldızlı forma için oynayacaksınız. Dargınlıkları unutun. Ülke adına çok önemli 2 maça çıkacağız. Bu konuyu Mili Takım’a yansıtmanızı istemiyorum” dedi. Terim’in bu konuşması sonrasında da iki eldiven arasında barışın sağlandığı belirtildi.


Cenk: ‘Geri dönmek çok güzel’


ESTONYA maçı hazırlıklarını Kemerburgaz Tesisleri’nde dünkü taktik antrenmanla sürdüren A Milli Takım kadrosunda yer alan Cenk Tosun, yeniden Milli Takım’da yer almaktan dolayı çok mutlu olduğunu ve Dünya Kupası’na katılabilmeyi çok istediklerini söy-
ledi.


Tallinn’e uçuyorlar


A Milli Takım, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu’nda 11 Ekim Cuma günü deplasmanda Estonya ile yapacağı maç için bugün Tallinn’e gidecek. Ay yıldızlılar,İstanbul’dan sabah saatlerinde Estonya’ya uçacak.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Ve Bülent Tulun otobüsten indi


21752806.jpg
[h=2]Mancini’ye destek için Ünal Aysal’ın talimatıyla İzmir’e giden Tulun’un yarattığı sıkıntı sonrası kendisine, hassas dönemde tahriklere fırsat verecek davranışlardan uzak durması gerektiği söylendi.[/h]

İzmir’deki bu fotoğraf karesindeki görüntü sadece bir maçlık yaşandı, tekrarı olmayacak... Galatasaray Kulübü Sportif Koordinatörü Bülent Tulun’un, İzmir’de takım otobüsünün en ön koltuğuna oturması büyük yankı uyandırmıştı. Hem Galatasaray tribünlerinde hem de sosyal medyada bir hayli tepki alan karenin perde arasında ise ilginç olaylar yaşandı.
Fatih Terim’in görev yaptığı süre zarfında zaman zaman tecrübeli hoca ile tartışmalar yaşayan ve yıldızı barışmayan Bülent Tulun’un, hocanın görevinden alınmasının ardından otobüsün en ön koltuğuna oturması infial yaratmıştı.
Bundan sonra Tulun’un yeni dönemde de görev tanımı, görev yeri konusunda herhangi bir değişiklik yaşanmayacak. Bülent Tulun’un Florya’da aktif olarak herhangi bir görevi olmayacak. Tulun, çalışma sahası Türk Telekom Arena’daki ofisinde görev yapacak.
Bülent Tulun’un Galatasaray kafilesi ile Akhisar Bld. deplasmanında takımı yalnız bırakmaması ise Başkan Aysal’ın onayı ile Ege’ye gittiği öğrenildi.


ADRESİ FLORYA DEĞİL, ARENA


G.SARAY
Sportif Koordinatörü, Roberto Mancini ve takıma destek olmak adına İzmir’de bulunuyordu. Bu konuda bizzat başkan Ünal Aysal’dan izin ve onay almıştı.
İzmir’deki bu görüntü ve ertesi gün tribünlerin Tulun’u istifaya daveti sonrası Aysal, uyarıda bulundu.
Başkan ve yöneticiler, Bülent Tulun’dan daha dikkatli davranmasını istedi. Tulun’a bu hassas dönemde tahriklere fırsat verebilecek şeylerden uzak durması gerektiği söylendi.
Kısaca Tulun’a, Fatih Terim’in ayrılmasına karşın Florya Metin Oktay Tesisleri’nde bulunmayacağı ve görevini şimdiki çalışma yeri Türk Telekom Arena Stadı’nda sürdüreceği bir kez daha söylendi.


Tatil bitti idmanlar bugün başlıyor


G.SARAY, ligde 8. hafta 19 Ekim’de evindeki Kardemir Karabükspor maçı hazırlıklarına bugün başlayacak. İki gün izin yapan sarı kırmızılılar, zorlu karşılaşma için ilk çalışmasını Florya Metin Oktay Tesisleri’nde gerçekleştirecek. Cimbom milli oyuncularından yoksun çalışacak.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Kim botoksluysa o konuşsun



21752797.jpg
[h=2]Trabzon Başkanı’nın sözleri üzerine Aysal, yakın çevresine “Ben botoks işine girmedim ve yaptırmadım. Botokslu kimse, cevabı o versin” dedi.[/h]

Ve Ünal Aysal’dan, İbrahim Hacıosmanoğlu’nun imasına yanıt geldi... Aysal, Hacıosmanoğlu’nun bu sözlerini kendisine aktaran yakın çevresine, “Ben bu botoks işine hiç girmediğim ve yaptırmadığım için, bu tip saçmalıkları da bugüne kadar hiç üstüme almadım. Kim botoks yaptırıyorsa, çıkıp o konuşsun” dedi.
Aysal dün de Londra’ya gitti. Chelsea Kulübü’nün ev sahipliğinde bu akşam gerçekleşecek olan “Futbolun Liderleri” adlı panele davet edilen Galatasaray Kulübü Başkanı, burada bir konuşma yapacak.
Aysal, Avrupa’daki dev ve önemli kulüp başkanlarının katılımı ile gerçekleşecek olan panele katılacağı için bugünkü Divan Kurulu toplantısına da katılamayacak.


HACIOSMANOĞLU NE DEMİŞTİ?


Başkaları gibi Botoks mu yaptırayım!


İBRAHİM Hacıosmanoğlu kendisine “Kurtlar Vadisi” denilmesine sinirlenerek, “Ne yapayım gidip, başka başkanlar gibi botoks mu yaptırayım?” dedi. Hacıos-manoğlu’nun, Aysal’ı ima ettiği öne sürüldü.
Hacıosmanoğlu, Başbakan Erdoğan’ın verdiği destek ile ilgili de, “Allah onu başımızdan eksik etmesin. Bizim ömrümüzden ona versin” dedi.



G.Saray
’da hararetli divan



GALATASARAY Kulübü Divan Kurulu toplantısı bugün yapılacak. Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda İrfan Aktar başkanlığında gerçekleştirilecek toplantı, saat 13.30’da başlayacak. Toplantıda, güncel konularla ilgili görüşmeler yapılacak. Son günkü gelişmelerin ardından divanın hararetli geçmesi bekleniyor.



Mancini, ocak ayını düşünüyor


İtalyan teknik adam, ligin devre arasında sarı kırmızılı takımda revizyona gidecek...
ROBERTO Mancini, ocak ayına hazırlanıyor... Galatasaraylı futbolcuların ligin ilk yarısında kalan 10 haftada gösterecekleri performans, geleceklerini de yakından etkileyecek. Çünkü İtalyan teknik adam, sarı kırmızılı takımda beğenmediği futbolcuları tek tek yönetim kuruluna rapor edecek. Roberto Mancini’nin gözüne giremeyen oyuncular ile yolların ayrılması gündeme gelecek.
Ve Mancini, devre arasındaki Ocak ayı transfer döneminde takviyeleri bildirip Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu’na alınmasını istediği futbolcuları ve mevkiileri bildirecek.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
"Başka başkanlar gibi botoks mu yaptırayım?"


21726135.jpg
[h=2]Beyaz TV'de yayınlanan Derin Futbol programına bağlanan İbrahim Hacıosmanoğlu, Ahmet Çakar'ın kendisiyle ilgili sözlerine ve "Kurtlar Vadisi" benzetmesine sert yanıtlar verdi. Çakar'ın yakıştırmalarına tepki gösteren Hacıosmanoğlu, "Türk futbolunda bu kadar ahlaksız varken, gülmemi mi bekliyorsunuz? Bizim tavrımız belli. Ne yapayım gidip başka başkanlar gibi botoks mu yaptırayım?" şeklinde cevap verdi.[/h]

Yaşanan olaylara tekrar açıklık getiren bordo-mavililierin başkanı, "Konuşmayarak gidecektim. Basın mensupları ısrar edince biraz kaldım. Ben ister miydim orada taraftarla karşı karşıya gelmek. bana emniyet müdürü deseydi oradan çıkmanız tehlikeli, biraz bekleyin diye, ben sabaha kadar statta beklerdim olay çıkmaması için" diyerek emniyet müdürünü suçladı.


"HERKESİ BAŞKANLARI GİBİ ZANNEDİYORLAR"


Aziz Yıldırım'a yüklenen Hacıosmanoğlu, "Bize saldırı yapmak öyle kolay değil, bir başkan protokol kapısından girer ve çıkar. Biz fare değiliz otopark deliklerinden çıkalım. Dünyanın her yerinde başkanlar protokol kapısından çıkar. Olayları başka yöne çekmesinler.Fenerbahçe taraftarı başkanlarından satın alma işlerine alışkın olduğu için herkesi öyle zannediyorlar" ifadelerini kullandı.


"FENERBAHÇELİLER'E YÜKLENMEM MÜMKÜN DEĞİL"



Olaylardan Fenerbahçe taraftarlarını sorumlu tutmadığının altını çizden Hacıosmanoğlu, "Olaylara neden olanlar üç beş çapulcuydu, yaşananları Fenerbahçeli taraftarlara yüklemem mümkün değil. Fenerbahçeli taraftarların bir çoğu Fenerbahçe başkanını lanetliyor. Ben bugün ne söylüyorsam başkan olmadan önce de aynı şeyi söylüyordum" diye konuştu.



BAŞBAKAN'IN DESTEĞİNE TEŞEKKÜR



Hacıosmanoğlu
Başbakan Erdoğan'ın kendisine verdiği destek ile ilgili de, "Sayın başbakanımızı Allah başımızdan eksik etmesin. Allah bizim ömrümüzden ona versin" ifadelerini kullandı.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Bundesliga'da kırmızı isyan


21752511.jpg
[h=2]Almanya Futbol Federasyonu, penaltı yapan futbolcunun oyundan atılmamasını istiyor.[/h]

DFB Başkanı Niersbach, penaltıya sebep olan oyuncunun ihraç edilmemesi için tüm girişimleri yapacaklarını ve FIFA’ya kuralda değişiklik adına itiraz etmeye devam edeceklerini dile getirdi.FUTBOLDA, penaltıya neden olan futbolcunun kırmızı kart görmesi ve bir sonraki maçta da oynayamaması Almanya Futbol Federasyonu Wolfgang Niersbach’ı da isyan ettirdi. Başkan Niersbach, üçlü cezanın futboldaki en büyük haksızlıklardan biri olduğunu dile getirdi. Alman Ligi’nde hafta sonu oynanan maçlarda Dortmundlu Mats Hummels ve Augsburglu Ragnar Klavan penaltıya neden olduklarından dolayı kırmızı kart gördüler ve gelecek maçta da cezalı duruma düştüler.

GEÇMİŞTE RAPOR DEĞERLENDİRİLMEMİŞTİ


ALMANLAR yıllardır bu kuralın değişmesi için mücadele ediyor. Alman hakem komitesi defalarca kuralın değişmesi için FIFA’ya başvuruda bulundu. Gerekçe olarak da, “Penaltı zaten en büyük ceza. Kırmızı kartla o maç için ikinci bir ceza veriliyor. Üstüne futbolcu bir sonraki maçta oynayamıyor. Tek suça üç ceza çok fazla” görüşü gösterildi.
Bu kuralın değişmesi için FIFA bünyesinde Franz Beckenbauer başkanlığındaki bir çalışma grubu da rapor hazırlamış fakat bu rapor da değerlendirilmemişti.
Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Wolfgang Niersbach, kesinlikle pes etmeyeceklerini, bu kuralın değişmesi için mücadeleye her zaman devam edeceklerini belirtti. Bu konuyla ilgili Türk futbolunun önemli isimleri ise şu yorumları yaptı...
Sarısı yoksa atılmasın


Altan Tanrıkulu (Hürriyet yazarı)

ALMANYA Futbol Fede-rasyonu’yla aynı görüşteyim. Hatta penaltıyı yaptıran oyuncunun sarı kartı yoksa, kırmızı görmemeli... Bariz gol şansı olsa bile... Aynı harekete iki defa ceza verilmesi futbolun ruhuna kesinlikle aykırı...
Bence kural değişmemeli


Kenan Başaran(Hürriyet yazarı)


Oyun kuralları konusunda tutucuyum. 6 hakeme bile alışamadım. Fenerbahçe-Trabzon maçında bir oyuncu hakemlere, “Kaç kişisiniz, bir doğru faul kararı veremiyorsunuz” diye itiraz etti. Bence temel kurallar değişmemeli...
Kırmızı kart kaldırılsın


Yılmaz Vural (Teknik direktör)


KASTİ yapılmayan penaltıya kırmızı vermek ağır ceza... Kural değişirse, suistimal edilme şansı doğar. Ben oyuncunun atılmasına karşıyım. Bir takım 9-10 kişi kalınca keyif kaçıyor. Kırmızı yerine para cezası verilmeli.
Bariz değilse sarı kart çıksın


Selçuk Dereli (Eski hakem)


KURALDA değişiklik olmalı. Bunu UEFA’nın seminerlerinde dile getirdik. Bence oyuncu bariz gol şansını engellerken şiddetli hareket dışında, ‘normal’ bir faul yaptıysa sarı verilmeli. Kurallara uygun değişim yapılabilir.

Mehmet Özdilek (Teknik direktör)


BAZEN hakemin aldığı kararlar dahi maç sonrası tartışılıyor. Hakemlerin birinci düşüncesi oyuncuları sahada tutmak olmalı. Bu değişim yapılırsa kriterin ne olacağı önemli. Ortak bir noktada buluşulursa değişime gidilsin.


Rehhagel çağrı yaptı


ALMAN futbolunun duayen antrenörü Rehhagel de bu kuralı bir felaket olarak nitelendirdi. Otto Rehhagel, dünya çapında çalışan tüm futbolcu ve hocaların, FIFA’nın kural değişikliği için ayaklanması gerektiğini dile getirdi.
Almanya’da geçen hafta sonu M’Gladbach-B.Dortmund maçının 80. dakikasında Hummels (En sağda) penaltıya sebep olup kırmızı kart görmüştü.

 
Üst