11.10.2013 Spor Haberleri

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Yen Estonya'yı sık portakalı


21774092.jpg
[h=2]Milliler, bu akşam Estonya’ya konuk olacak. Kazanırsak, Dünya Kupası yolunda salı akşamı son finali Hollanda ile oynayacağız.[/h]

BREZİLYA iddiasını sürdüren Milli Takımımız, bu akşam Dünya Kupası yolunda kader sınavlarından ilkine çıkacak. Deplasmanda Estonya ile karşılaşacak olan ay yıldızlı ekibimiz, rakibini yenip salı günü de Hollanda’yı dize getirirse büyük ihtimalle baraj maçı biletini alacak. Karşılaşmanın hakemi İtalyan Nicola Rizzoli.

Kulaklar Amsterdam’da


MİLLİLERE, Estonya’da galibiyetten başka sonuç yaramazken, kulaklar ise grupta oynanacak diğer iki maçta olacak. Hollanda evinde ağırlayacağı Macaristan’ı yenerse yolumuzu açacak. Diğer maçta ise Romanya, Andorra’ya konuk olacak. Maçlar 21.30’da başlayacak.


ESTONYA


PAREJKO
REİNTAM
KLAVAN
JAAGER
KİNK
VUNK
MOSNİKOV
TENİSTE
ANİER
PURJE
AHJUPERA


TÜRKİYE


VOLKAN
G.GÖNÜL
SEMİH
ÖMER
CANER
G.TÖRE
MEHMET
SELÇUK
ARDA
UMUT
BURAK
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Konak Belediyespor 2-1 Unia Raciborz


21774523.jpg
[h=2]UEFA Kadınlar Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkmayı başaran ilk Türk takımı olan Konak Belediyespor, birinci tur ilk maçında Polonya’nın RTP Unia Raciborz takımını 2-1 mağlup etti.[/h]

İzmir Alsancak Stadı'nda oynanan mücadelede goller ilk yarıda gelirken, Konak Belediyespor'un golleri 9. dakikada Dusa ve 31. dakikada Sevgi Çınar'dan geldi. Konuk ekipin tek golü ise 43. dakikada Mika kaydetti.

Bu maçın rövanşı 17 Ekim'de Polonya'da oynanacak.

Stad: Dyo Alsancak
Hakemler: Petra Chuda (Slovakya), Maria Sukenikova (Slovakya), Miroslava Obertova (Slovakya)
Konak Belediyespor: Fatma, Didem, Esra, Sibel, Didem, Sarhghe, Yaşam, Gülbin (Dk. 54 Eylül), Sevgi (Dk. 80 Ceren), Cosmina, Cansu (Sutidze)
RTP Unia Raciborz: Katarzyna, Natasza, Donata, Hanna, Natalia, Marta, Gabriela, Ewelina (Dk. 66 Daria), Anna, Patrycya (Dk. 78 Emilia), Gloria
Goller: Dk. 8 Cosmina, Dk. 30 Sevgi (Konak Belediyespor), Dk. 43. Marta (RTP Unia Raciborz)
Sarı Kartlar: Dk. 46 Gülbin, Dk. 75 Cosmina, Dk. 90 Eylül (Konak Belediyespor), Dk. 32 Gabriela, Dk. 74 Daria (RTP Unia Raciborz)



KIZLAR BAŞKAN'A SÖZ VERDİ: YENECEĞİZ




"OYUNCULARIMIN BACAKLARI TİTRİYORDU"



UEFA Avrupa Kadınlar Şampiyonlar Ligi 1. Tur ilk maçında Polonya Temsilcisi RTP Unia Raciborz: 2-1 mağlup eden Konak Belediyespor'un teknik direktörü Hüseyin Tavur, zor bir maçı galip tamamladıkları için mutlu olduklarını söyledi.


Tavur, maçın ardından düzenlenen basın toplansıtısında, karşılaşmada kontra ataklarla skora gitmeye çalıştıklarını ve bunu başardıklarını belirtti. Kadın futbolunu geliştirme mücadelesi verdiklerini, henüz yolun başında olduklarını ve yapılacak çok işin bulunduğunu ifade eden Tavur, "Zor oldu, ama kazandığımız için mutluyuz. Maçtan önce yaptığımız toplantıda, daha önce bu düzeyde uluslararası bir karşılaşmaya çıkmadıkları için futbolcularımın bacakları titriyordu. Cosmina cezalı duruma düştü. Rövanşta daha iyi olacağımızın sözünü verebilirim" diye konuştu.

Takım kaptanı Didem ise, galip geldikleri için mutlu olduklarını belirterek, "Gördüğünüz gibi yapabiliyoruz. Kadın futboluna destek bekliyoruz" dedi. RTP Unia Raciborz Teknik Direktörü Trawinski Remigiosz ise iki takımın da iyi mücadele sergiledeklerini, rövanşın da bu müsabaka gibi zevkli olacağını dile getirerek, Konak Belediyespor'u tebrik etti.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Fatih Terim kritik maç öncesi önemli açıklamalar


21771658.jpg
[h=2]Fatih Terim yarın akşam oynanacak olan Estonya maçı öncesi hem Milli Takım hem de Galatasaray hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Estonya maçının ilk 11'ini açıklayan Terim, Galatasaray'dan ayrılışı hakkında ise zamanı geldiğinde açıklamalarda bulunacağını ancak bu süreçte duyulan her şeyden şüphe edilmesi gerektiğini söyledi.[/h]

Milli futbolcu Mehmet Topal ile birlikte karşılaşmanın oynanacağı A. Le Coq Arena'da basının karşısına çıkan Terim, Milli Takım'ın 2008'de Tallinn'de Estonya ile golsüz berabere kaldığı hatırlatılarak, kendisine yöneltilen "Bu kez farklı olan ne?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"O zaman yitirdiğimiz puanın telafisi vardı ama şimdi burada kaybedebileceğimiz herhangi bir puanın telafisi yok. En belirgin fark bu. Play-Off'lara gidebilmemiz için son iki maçta sadece kazanmak da yetmiyor. Birçok hesabın olduğu ortam içindeyiz. Bizim için mühim olan puan kaybetmemek. İki dönem arasında değişen bir şey de Estonya'nın takım olarak daha ileriye gittiğidir. İbrenin kimden tarafa göründüğünü bilmiyorum ama kazanmamız gerektiğini biliyoruz. Galibiyetin dışında herhangi bir sonuç bizi mutlu etmeyeceğine göre, bu atmosferde oynayan bir Türk milli takımı olacak. Muhakkak kifutbol bu, hiç itirazımız yok, her şey olabilir, oluyor da ama kazanmak için de her şeyi deneyeceğiz. Burada bizim psikolojik durumumuz tabii ki Estonya ile aynı değil. Biz, genel olarak baskı altında olan tarafız ancak yarın gerek fizyolojik, gerek psikolojik, hiçbir bahaneyi öne sürmeden çıkıp, oynayıp, kazanmalıyız. Oyuncularımın da bu konsantrede olduğunu biliyorum. Ümit ederim Hollanda maçını play-off öncesi final gibi bir duruma getirebiliriz."




"HEP BAHANELERİ KALDIRMAK İÇİN UĞRAŞTIM"



Fatih Terim
, Estonya'nın en iyi oyuncusunun kim olduğu sorusuna, "14 numaralı oyuncu. Son maçta iki gol atmıştı" yanıtını verdi. Teknik direktör Terim, kariyerinde yaşanan ani değişimin milli takıma nasıl yansıdığı sorusunu ise şöyle yanıtadı:

"Son iki maçta onların başındaydım. Nasıl davranıyorsam öyle davranıyorum. Herhangi bir şekilde oyunculara bir zarar verdiğini ya da daha değişik bir atmosfer yarattığını düşünmüyorum." Türk futbolunda, derbi maç sonrası milli takım oyuncularının ruh hallerinden bahsedildiği belirtilerek, bunun takıma nasıl yansıdığı sorusu üzerine Terim, "Ben, futbol hayatımda çok sebebe ve bahaneye sığınan bir nesilden geliyorum ki antrenörlüğümde çalıştığım tüm takımlarda bu bahaneleri kaldırmak için çok uğraştım. Bu da onlardan birisi. Yarın bir gün derbiler birinci, ikinci maça denk gelecek. Avrupa'da ve dünyada örnekleri var. Derbiler hep olmalı. Sahada olanın sahada kaldığı bir derbi olursa, onun dışına taşan herhangi bir şeyi çok çabuk hallederiz milli takımda. Bunlar olmalı da. Bize herhangi bir yansıması olmadı, olmaz da" diye konuştu.



"BUNDA SONRA HER ŞEY YANINIZDA OLACAK"



Dünya Kupası için, ümitleri devam ettirmek için sahada çok çalışmaları gerektiğini vurgulayan Terim, "İyi bir insansanız, kalbiniz temizse ve işinizi iyi yapmak için uğraşıyorsanız zaten Allah size verir. Ama siz gereğini yerine getirmeden de kimseden bir şey bekleyemezsiniz. Şu anda neredeyse herkes çok ümitli. Ama biz, çok az bir süre önce Avrupa Şampiyonası kuralarına hazırlanıyorduk. Allah'a şükür bu duruma geldik. Bu ümidi devam ettirmemiz için de sahada çok iyi çalışmamız ve söylediklerimizi saha içinde yapmamız bizim için çok önemli. Bundan sonra her şey yanınızda olacaktır, en başta da Allah yanınızda olacaktır" şeklinde konuştu.


Mutlu olup olmadığı sorulan tecrübeli teknik adam, "Tabii hayat mutlulukla, mutsuzluk arasında geçen bir süreç. Mutluluğum da var, mutsuzluğum da ama şu anda tamamen Estonya ve Hollanda maçların düşünüyorum" dedi.
Teknik direktör Terim, oyuncularının bu önemli iki maça çok çabuk adapte olduklarını ifade ederek, "Şu anda maçı sabırsızlıkla bekliyorlar. Endişelerimizden bir tanesi işin paniğe ve telaşa dönmemesi" diye konuştu.
Normal oyunlarını sahaya yansıtmaları durumunda mücadelenin büyük bir ihtimalle Türkiye'nin baskısı altında geçeceğini anlatan Terim, şöyle devam etti:

"Oyun içinde yaptığımız çeşitli taktik çalışmalarının varyasyonlarını uygulayabilmemiz için sakin olmalıyız. Bir an önce neticeyi hepimiz isteriz ama sonuçta üç puan çok önemli, eğer diğer maçlar da istediğiniz gibi gelişirse. Her şeyin önü ve başı bizim kazanmamız. Bunun futbolcular üzerinde yaratacağı baskının oyuna yansımasından endişeli olduğum için daima bu durumu anlatmaya çalışıyorum. Yoksa bizim belli bir oyun planımız ve taktiğimiz var. Oyunu gördükten sonra bunları değiştirebiliriz. Bu telaş ve panik inşallah olmaz."



YENİ SİSTEM SONRAKİ ŞAMPİYONAYA




Fatih Terim, çok ümitli ve inançlı olduğunu, futbolcularına da güvendiğini belirterek, "İçimden, Hollanda maçına inşallah bir Play-Off finali gibi gideceğiz gibi geliyor veya dileğim öyle ama içimden öyle geliyor. Onu hak ettiler bence" değerlendirmesinde bulundu. Sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılan Nuri Şahin'in yerine bir oyuncu almamasıyla ilgili Terim, şunları söyledi:


"İlla her çıkan oyuncunun yerine birini alacağız diye bir kaide yok. Böyle uygulamalar çok yaptım. Bu sefer değişik bir uygulama yapacaktık, vazgeçtim. Yeni şampiyonada yaparız diye düşündüm. Normal açıklanan kadronun dışında 4 tane bekleme listesi açıklayacaktım. Bir şey olursa, 1, 2, 3, 4 öncelikle takıma girerler diye. Yeni bir şampiyonaya bıraktım. Gerekli oyuncular da var gibi geldi bana. Eğer bir şey yapacaksam, yarın maçtan sonra yapacağım, çünkü 9 tane sarı kart sınırında olan oyuncumuz var. 6'sı burada. İnşallah cezalı oyuncumuz olmaz."

Milli takımdaki sözleşmesinin 2014 yılının Mayıs ayına kadar olduğu dile getirilerek, sonrasında devam edip etmeyeceği ve Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra konuşulanlara ne zaman yanıt vereceğiyle ilgili sorulara Fatih Terim, şöyle yanıt verdi:

"Milli takımdayken başka bir alanla ilgili konuşmayacağımı daha önce söylemiştim. Şu an tüm konsantrasyonumu ve enerjimi Estonya ve Hollanda maçlarına veriyorum. Bu, son 2,5 yılda veya 2,5 haftada yaşadıklarımı paylaşmayacağım anlamını taşımıyor. Galatasaray Kulübü üyesi ve divan üyesi biri olarak Galatasaray'ı uluorta her yerde tartışmam, tartışılmasına da vesile olmam ve olmayacağım. Ancak Galatasaray kültür ve değerlerine uygun bir ortamda ve uygun zamanda açık yüreklilikle kendimi ve yaşanılanları ifade edeceğimden de emin olabilirsiniz. Şimdilik tek bir şey söyleyebilirim. Duyduğunuz, okuduğunuz her şeyden şüphe duyun. Gerçekmiş gibi sunulan, yorumlanmış servis edilen ve doğru bilgi olduğu iddia edilen haberlere temkinli yaklaşın. Yakın zamanda kimsenin aklında soru işareti kalmayacak. Benim mayısa kadar sözüm var, mukavelem yok."



İŞTE ESTONYA 11'İ




"Sonrası için sözünüz var mı?" sorusuna Terim, "Şimdi her şey için serbestim, ama mayısa kadar sözüm var, sadece" yanıtını verdi. Bu arada, Fatih Terim kadroyla ilgili bir soru üzerine Estonya maçında sahaya süreceği ilk 11'i açıkladı.


Estonya karşısında sahalarında 2 stoperi bırakıp, 8 kişiyle rakip yarı alanında olmaya çalışan bir taktik anlayışla kazanmak için oynayacaklarını vurgulayan Terim, "Bizim için üç puan önemli. 1-0 bile yeter" ifadesini kullandı.
Terim'in açıklamasına göre, yarınki maçta sahaya çıkacak 11 kişilik kadro şöyle:

"Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Semih Kaya, Ömer Toprak, Caner Erkin, Gökhan Töre, Selçuk İnan, Mehmet Topal, Arda Turan, Burak Yılmaz, Umut Bulut."



MEHMET TOPAL: "BÜTÜN KONSANTRASYONUMUZU OYUNA VERİP İKİ MAÇI DA KAZANIP PLAY-OFFLARA KATILACAĞIZ"




A Milli Futbol Takımı oyuncusu Mehmet Topal ise zorlu bir ekibe karşı oynayacaklarını, takım olarak iyi durumda olduklarını belirterek, "Her şeyin farkındayız. Umut ediyorum ki sahaya en iyi oyunumuzu yansıtıp galip geliriz. Kazanma arzumuz en üst düzeyde. Kendi hatalarımızdan bu noktaya geldik. Hatalarımızdan dersler çıkarttık. Hocamızla beraber iyi bir çıkış yakaladık. Ülkemiz açısından iki önemli maç oynayacağız. Hatanın telafisi yok. Bütün konsantrasyonumuzu oyuna verip iki maçı da kazanıp Play-Offlara katılacağız. Umut ediyorum ki Dünya Kupası'na gideceğiz" diye konuştu.


Fenerbahçe'nin Trabzonspor ile Spor Toto Süper Lig'de yaptığı maçta yaşananlarla ilgili soru üzerine milli futbolcu, "Bazen maçlarda yorulduğunuzda adrenalin üst seviyeye çıkıyor. Burası milli takım. Bu kapıdan girince hiçbir zaman sorun olmamalı ve olmamıştır. Burada hepimiz kardeş gibiyiz. Kesinlikle bir sorun olduğunu düşünmüyorum" ifadesini kullandı.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Ünal Aysal'dan çok konuşulacak sözler

[h=2]
19797862.jpg
[/h][h=2]Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, sarı kırmızılı kulübün taraftar sayısının, rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın üzerinde olduğunu söyledi.[/h]

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Stamford Bridge Stadı'nda düzenlenen Futboldaki Liderler Konferansı'na katılan Aysal, UEFA şampiyonlar ligi'ndeki rakiplerinden Juventus Kulübü Başkanı Andrea Agnelli ile "Sağlıklı Rekabet: Avrupa Kulüp Başkanları Tartışması" başlıklı oturumda yer aldı ve Liverpool'un eski idari direktörü Christian Purslow'un sorularını cevapladı.

Teknik direktör Fatih Terim'le yolların ayrılması konusuna değinen Aysal, "İki yılın ardından teknik direktörümüzü değiştirdik. Oldukça başarılı biriydi. Onun yaptıklarıyla her zaman gurur duyduk. Türkiye için olağan bir durum. Bu tür değişimler daha önce de Galatasaray tarihinde yaşandı. Bu bir ilk değil. Başarılı bir teknik adam ve Türk Milli Takımı'nda da önemli işler yaptı. Türkiye Futbol Federasyonu onu milli takımın başına getirmek istedi. Ve biz de sonrasında buna izin verdik" diye konuştu.

Takımın başına getirilen Roberto Mancini'yle ilgili olarak ise "Biz daha önce de yüksek kalibreli teknik adamlarla çalıştık. Türkiye'deki birçok kulüp, isim yapmış teknik direktörler getirdi. Ben Sayın Mancini'nin Galatasaray için olumlu işler yapacağına inanıyorum" diyen Aysal, "Müthiş tecrübeli bir teknik direktör. Avrupa ligleri ve Şampiyonlar Ligi tecrübesi var. İtalya ve İngiltere'de önemli takımlar çalıştırdı. Galatasaray'a da yeni bir bakış açısı getireceğine inanıyorum" ifadesini kullandı.

Ligde ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde alınan sonuçların eleştirildiğini söyleyen başkan Aysal, kendisinin böyle düşünmediğini vurgulayarak, "Türkiye'de durumlar çok değişik. İki üç maç beklenmedik sonuçlar alınınca, yetenekleriniz ve yaptıklarınız sorgulanmaya başlıyor. Sahada olmasanız da geri planda olsanız da siz en baştaki isimsiniz ve herkes sizden cevap bekliyor. Aldığımız sonuçlardan memnunum. Uzun bir yarış bu, önümüzde çok maç var. Bence kötü başlamadık" değerlendirmesinde bulundu.



"UEFA Şampiyonlar Ligi gelir dağılımından tatmin değiliz"




Ünal Aysal, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılan ekipler arasında adil olmayan bir gelir dağılımı olduğunu ve bu durumdan duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Son 10 yılda UEFA Şampiyonlar Ligi gelirlerinde yüzde 12'lik bir artış olduğunu kaydeden Aysal, şunları söyledi:

"Ama bu gelirin toplamının ve yansımasının her takıma aynı şekilde olmadığı da bir gerçek. Galatasaray olarak bu durumdan ötürü tatmin değiliz. Örnek vermek gerekirse geçen sezon Juventus, çeyrek final oynadığı Şampiyonlar Ligi'nin gelirlerinden 44,8 milyon avro pay alırken, Galatasaray sadece 5,3 milyon avro gelir elde edebildi. Demek ki bu noktada bir yanlış var."



"En fazla taraftar bizim"



Konuşmasında, Türkiye'deki kulüplerin taraftar sayılarına değinen Aysal, en fazla taraftara Galatasaray'ın sahip olduğunu savundu. "Galatasaray'ın taraftar sayısı, diğer büyük rakiplerimizden daha fazla. Bizim 25 milyon taraftarımız varken, Fenerbahçe'nin taraftar sayısı 23-24 milyon civarında" diyen Aysal, bu rakamın Beşiktaş'ta 6 milyon, diğer takımlarda ise bir milyon ya da yarım milyona düştüğünü savunarak, İspanya'da da en yüksek taraftar grubuna sahip, Real Madrid ve Barcelona'yı örnek verdi.



Roberto Mancini tercihi



Ünal Aysal, konferans sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, teknik direktör Fatih Terim'in görevine son verilmesinin ardından takımın başına getirilen İtalyan teknik adam Roberto Mancini'yi, başarılı olduğu için tercih ettiklerini belirtti.

Sarı kırmızılı takımın bir değişikliğe ihtiyaç duyması nedeniyle böyle bir karar verdiklerinin altını çizen Aysal, "Galatasaray'ın bugünlerde değişikliğe ihtiyacı vardı. Son iki sezonda ligde başarılı bir dönem geçirdik. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise çeyrek final oynadık. Bence Roberto Mancini, Türk futboluna ve Galatasaray'a yeni bir renk katacaktır" değerlendirmesini yaptı.

Aysal, UEFA Şampiyonlar Ligi'de gruptan çıkma şanslarıyla ilgili yöneltilen bir soruya ise "Zor bir grup. Read Madrid, Juventus ve Kopenhag'la oynuyoruz. Üçü de çok iyi takımlar. Karşımızda zorlanacağımız bir iş var ancak şansımız olduğunu düşünüyorum" cevabını verdi.



"Futbolu kulüpler yönetmeli"



Ünal Aysal, futbolda kulüplerin daha fazla söz hakkı olması ve futbolun geleceğine federasyonların değil kulüplerin yön vermesi isteklerini vurguladı. Türkiye'de de dikkati bu konuya çekmeye çabaladıklarını anlatan başkan Aysal, "Çünkü futbol, Türkiye Futbol Federasonu tarafından yürütülüyor. Bizim istediğimiz, futbolun kaderinin ve geleceğinin kulüplerin ellerinde olması. Bence federasyonlar, futbolun geleceği için yatırımlar yapabilir. Mesela akademik ve eğitim alanlarına eğilebilir ama futbol takımlarının yönetimlerine değil" görüşünü aktardı.


"Avrupa Süper Ligi kurulmalı"



Ünal Aysal, futbolun gelişmesiyle ilgili olarak konferansta iki konunun ön plana çıktığını bunların: liglerin Kulüpler Birliği tarafından idare edilmesi ve Avrupa Süper Ligi'nin kurulması olduğunu vurguladı. Avrupa Süper Ligi fikrinin Juventus Kulübü Başkanı Andrea Agnelli ve kendisinden büyük destek gördüğünü anlatan Aysal, Türk takımlarının da bu lig içinde yerlerini alması isteğini ifade etti.

Bu konunun önümüzdeki günlerde çok konuşulacağına inandığını söyleyen Aysal, "Avrupa Süper Ligi'nin oluşturulması teklifi sadece Avrupa futbolunun geleceği için değildir. Bence bu plan oluşturulmalı. 10 yıl sonra değil, en kısa zamanda yapılmalı. Çünkü futbol hem çok büyük hem de büyümeye devam eden bir sektör. Genel olarak, Avrupa Süper Ligi, futbola yeni bir enerji getirecektir" diye konuştu. Avrupa Süper Ligi'ni, küme düşme olmayan ancak yer değiştirme olan, 20 takımlı bir organizasyon olarak tanımlayan Aysal, "UEFA tarafından ya da kulüpler tarafından kontrol edilebilir. Eğer UEFA bunun zorluğunu kendileri üstlenmek isterse UEFA yapabilir. İnisiyatif alan herkes, kontrol edebilir. Bence UEFA'nın bu inisiyatifi alması en iyisi olacaktır" görüşlerini paylaştı.

Bir gazetecinin, "O zaman Avrupa kulüplerine, 'UEFA'dan ve Şampiyonlar Ligi'nden ayrılın mı diyeceksiniz?' sorusuna ise "Evet, belki de bu başlangıç noktasında olabilir. Belki de bu durum 20 büyük takım için geçerli olabilir. Ancak daha sonra, son 5 takım yeni gelenlere yerlerini verebilir. Burada bir yenileme sistemi olmalı yoksa iyi yürümeyecektir" yanıtını verdi.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
F.Bahçe başkaları gibi af beklemez


21768023.jpg
[h=2]Sarı lacivertli kulüpten rakiplerine vergi borcu göndermesi geldi.Hasan Hakkı Yılmaz, “Devletten af beklemek iyi politika. Bunu yapabilenler var. Bizim düşüncemiz ise, ‘daha çok çalışalım, fazla imkanlar bulalım ve vergilerimizi ödeyelim’ şeklinde olacak” diye konuştu.[/h]

FENERBAHÇE Kulübü Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Hasan Hakkı Yılmaz, rakip kulüplere vergi göndermesinde bulundu. Sarı lacivertli kulüp tarafından gerçekleştirilen “Fenerbahçe Spor Kulübü’nde Kurumsallık ve Sürdürülebilirlik” konulu konferansta açıklamalarda bulunan Yılmaz, vergilerini ödemeyip, af dönemlerini bekleyerek tasarruf yapmayı düşünüp düşünmedikleri sorusunu, “Af beklemek iyi politika. Bunu yapabilenler var. Bizim politika yapmamız güçlü değil. Bizim düşüncemiz, ‘daha çok çalışalım, fazla imkanlar bulalım ve vergilerimizi ödeyelim’ şeklinde olacak” diye yanıtladı.

‘FENER DEMOKRASİYLE YÖNETİLİR’


SARI lacivertli kulüpteki işlerinin sistemi yönetmek olduğunu kaydeden Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fenerbahçe tam demokrasiyle yönetilen bir kulüptür. Başkan ve yönetim kurulu ortaya vizyonu koyar, biz de bu hedefe ulaşmak için mekanizmayı tıkır tıkır çalıştırmaya çalışırız. Ülke olarak sportif başarılardan hiç memnun değiliz. Artık harekete geçme zamanı. Gençlik ve Spor Bakanlığı kulüplere farklı branşlarda yön vermeli. Her konuda olduğu gibi F.Bahçe bu konuda da liderlik yapmaya hazır. Liderlik sadece çok puan almakla, şampiyon olmakla gelmiyor. Prensibimiz her konuda lider olmaktır.”

21773828.jpg



ÇAMUR DA ATSALAR ALTIN LİRAYIZ


YILMAZ, şike iddiaları sonrası Fenerbahçe’nin marka değerine zarar verildiği yönündeki sözler üzerine ise şu ifadeleri kullandı: “Böylesine önemli bir markanın itibarsızlaştırma çalışmalarıyla zarar göreceğine inanmıyorum. Fenerbahçe’yi altın bir lira gibi görüyorum. Çamura atabilirsiniz, üstünde tepinebilirsiniz ama altın, yine altındır. Bugünün konjonktüründe çeşitli komplolarla bu markaya zarar vermek için çalışanlar, o markayı itibarsızlaştıramazlar. Yarın biz olmayabiliriz ama F.Bahçe her zaman olacaktır.”


Yanal da katıldı


OTURUMA Başkan Aziz Yıldırım, yöneticiler, F.Bahçe Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Vefa Küçük, eski yöneticiler Ali Koç, Uğur Dündar ve teknik direktör Ersun Yanal da katıldı.


Bütçemiz 221 milyon dolara çıktı


Fenerbahçe CEO’su Hasan Hakkı Yılmaz, sarı lacivertli kulübün gerçekleştirdiği büyümeyi rakamlarla anlattı.
FENERBAHÇE’nin son 15 yılda çok büyüdüğüne dikkat çeken kulüp CEO’su Hasan Hakkı Yılmaz, şunları söyledi: “Faal üye sayısı 2,5 katına, bütçe 21 milyon dolardan 221 milyon dolara çıktı. 800 milyon dolar değeriyle en önemli şirketlerden biri oldu. Fenerbahçe Kulübü çok büyük bir holding. Ve çok değerli bir markamız var...”

‘Kulüpler geride’


Türkiye’nin dünya ekonomisinde 17’nci sırada olduğunu ve birçok alanda iyi bir yerde bulunduğunu ifade eden Hasan Hakkı Yılmaz, “Ne yazık ki spor kulüpleri bunun çok çok gerisinde...
Şunu çok net belirtmek isterim... Dünyada ve Avrupa’da hak ettiğimiz yere gelmek için kurumsal yapıyı mutlaka ve mutlaka ciddiye almalıyız. Kurumsallık, asla kağıt üstünde kalmamalı” şeklinde konuştu.


Bu desteği beklemiyordum


“KURUMSALLAŞMA hiçbir zaman amaç değil; uzun vadeli, tutarlı ve sürdürülebilir başarı elde etmek için kullanılacak bir araçtır” ifadelerini kullanan F.Bahçe CEO’su Yılmaz, “Göreve geldiğim zamanlarda hiç tanımadığım başkan ve yönetim kurulunun böyle destek vereceklerini beklemiyordum” itirafında bulundu.


Etik sonradan öğrenilmez


SUNUMDA etik değerler üzerine fazla bilginin olmadığı yönündeki soruyu yanıtlayan Yılmaz, “Etik değer dediğinizde hemen yerine gelmiyor. Öğretilecek bir değer değildir. Bu prensibe sahip olmayana talimatla bunu veremezsiniz. O bizim içimize sinmiştir” dedi.


Kiğılı görev almayacak


BAŞKAN Vekili Abdullah Kiğılı, “Her zaman F.Bahçe’nin emrindeyim ama yeni dönemde görev almayacağım. Çok yoruldum” açıklamasında bulundu. Kiğılı, 6+0+4’lük yabancı kuralına da kişisel olarak muhalefet ettiğini söyledi.


BELGÜ BAŞKAN ADAYI


SARI lacivertli kulüpte kongre tarihi yaklaşırken eski yöneticilerden Hulusi Belgü, Olağanüstü Genel Kurul’da Fenerbahçe Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.
 
Üst