14.10.2013 Spor Haberleri

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Vettel şampiyonluğa koşuyor


21798459.jpg
Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 15. yarışı Japonya Grand Prix'sini kazanan Red Bull-Renault'nun Alman pilotu Sebastian Vettel, üst üste 5., son 7 yarıştaki 6. galibiyetini aldı ve rakipleriyle arasındaki farkı biraz daha açtı.


Japonya'daki 5 bin 807 metre uzunluğundaki Suzuka pistinde 53 tur üzerinden koşulan yarışa dördüncü sıradan başlayan Lotus-Renault'un Fransız pilotu Romain Grosjean, rakiplerine göre daha iyi çekiş yakaladı ve ilk virajda liderliği aldı. Ferrari'nin şampiyona ikincisi İspanyol sürücüsü Fernando Alonso da startta iki sıra birden atlayarak, 6. sıraya yerleşti.Mercedes'ten Lewis Hamilton, startta Red Bull-Renault'lar ile girdiği mücadele Sebastian Vettel ile temas edince aracının sol arka lastiği patladı. Hamilton, ilk tur sonunda lastiklerini değiştirdi ancak patlak lastikle attığı bir tur aracının arka tarafına zarar verdiği için 9. turda otomobilini pite çekmek zorunda kaldı.12. turda Red Bull-Renault'dan Mark Webber ile başlayan İlk "pit stop"lar sonunda, zirve için yarışan pilotlar arasındaki sıralama değişmedi. İkinci sıradaki Webber'in 26, lider konumdaki Grosjean ise 30. turda yaptığı ikinci "pit stop"lar sonunda, pite girmeyen Vettel liderliğe yükseldi. Alman pilotun takım arkadaşı Webber de "pit stop" stratejisiyle Grosjean'ı geride bırakarak, ikinci sıraya çıktı.Webber, 38. turda Vettel'in pite girmesiyle liderliği takım arkadaşından devraldı. Pit çıkışında, 8 tur daha yeni lastikleriyle Grosjean'ın peşine düşen Vettel, 40. turda rakibini yakaladı ve bir tur sonra start-finiş düzlüğünde zorlanmadan geride bıraktı. Webber'in, 42. turda 3. kez pite girerek, yumuşak hamurlu lastiklere geçmesiyle şampiyona lideri Vettel, bir kez daha liderliği ele geçirdi.Lastik avantajıyla Grosjean'ı yakalayan Webber, birkaç başarısız girişimin ardından 52. turda Fransız pilotu geçti ve ikinci sıraya tırmandı. 42. turda aldığı liderliği bırakmayan Vettel, 1:26.49.301'lik derecesiyle yarışı ilk sırada bitirdi. Vettel böylece sezondaki 9., kariyerindeki 35. yarış galibiyetine ulaştı. Vettel'in 7.1 saniye arkasında damalı bayrağı geçen Webber, ikinci, liderin 9.9 saniye gerisindeki Grosjean ise Güney Kore'den sonra Japonya'da da üçüncü oldu.Yarış sonunda puanını 297'ye çıkaran Vettel, sürücüler klasmanındaki en yakın rakibi Alonso ile arasındaki farkı 90 puana yükseltti ve şampiyonluğa bir adım daha yaklaştıSezonun 16. yarışı Hindistan Grand Prix'si, 27 Ekim'de düzenlenecek.

Yarışta ilk 10 sırayı alanlar


Japonya Grand Prix'sinde ilk 10 sırayı alan isimler ile pilotlar ve markalar klasmanında son durum şöyle:


1. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault)
2. Mark Webber (Red Bull-Renault)
3. Romain Grosjean (Lotus-Renault)
4. Fernando Alonso (Ferrari)
5. Kimi Raikkonen (Lotus-Renault)
6. Nico Hulkenberg (Sauber-Ferrari)
7. Esteban Gutierrez (Sauber-Ferrari)
8. Nico Rosberg (Mercedes)
9. Jenson Button (McLaren-Mercedes)
10. Felipe Massa (Ferrari)

Pilotlar klasmanı


1. Sebastian Vettel (Almanya) 297 puan
2. Fernando Alonso (İspanya) 207
3. Kimi Raikkonen (Finlandiya) 177
4. Lewis Hamilton (Büyük Britanya) 161
5. Mark Webber (Avustralya) 148
6. Nico Rosberg (Almanya) 126
7. Felipe Massa (Brezilya) 90
8. Romain Grosjean (Fransa) 87
9. Jenson Button (Büyük Britanya) 60
10. Nico Hulkenberg (Almanya) 39


Markalar klasmanı


1. Red Bull 445 puan
2. Ferrari 297
3. Mercedes 287
4. Lotus 264
5. McLaren 83
6. Force India 62
7. Sauber 458. STR 31
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Olaylı Trabzonspor yürüyüşü

TFF bayrağını indirip Trabzon bayrağı astılar

[h=2]Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) önünde toplanan Trabzonsporlu taraftarların şike ve kupa protestosu kontrolden çıktı.[/h]

S13165936.jpg


[h=2]Öğle saatlerinde İstinye’de toplanan bordo mavili taraftarlar, büyük bir grupla meşaleler yakıp, sloganlar atarak TFF binasına doğru yürüyüşe başladı.Bina önünde toplanan yaklaşık bin kadar taraftar, önce Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım aleyhinde sloganlar attılar.Taraftarlar daha sonra binadaki Türkiye Futbol Federasyonu bayrağını indirdi ve yerine Trabzonspor bayrağı astı.[/h]

S13170047.jpg


[h=2]Ayrıca, bir piknik tüpü de bina önüne bırakıldı[/h]
[h=2]‘O KUPA BURAYA GELECEK’[/h]
[h=2]BİNA önünde kısa bir basın açıklaması yapan bordo mavili taraftarlar, “O kupa buraya gelecek adaletsizliğin son bulmasını ve çalınan kupamızın geri gelmesini istiyoruz” ifadelerini kullandılar.Bu arada protestolarını sürdüren Trabzon-sporlu taraftarlar, polisin kurduğu barikatı yıkmaya çalışınca da kısa süreli arbede yaşandı.Daha sonra ise bordo mavili taraftarlar Futbol Federasyonu binasına taş ve pet şişe fırlatmaya başladılar.Devreye giren polis göstericileri dağıttı.[/h]

S13170135.jpg


S1317021.jpg
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
İşte zafer planı


21802937.jpg
[h=2]SALI akşamını ülke olarak iple çekiyoruz. Dünya Kupası hayalleri kuruyoruz ve Brezilya hesapları yapıyoruz...[/h]

Fatih Terim ile yardımcısı Hamza Hamzaoğlu’nun hesaplarına Hürriyet ulaştı...Galibiyete mecburuz ama bilinçsizce saldırmak yok.
Savunma, orta saha ve forvetler, blok halinde oynayacak.
Hollanda’nın orta sahadaki gücü mutlaka kırılacak.
Geriye yaslanmak yok. Topa maç boyu biz hükmedeceğiz.

İhtimaller belli... Öncelikle zorlu Hollanda maçını kazanmamız lazım. Rakip çok dişli. Önüne geleni ezip geçiyor, makine gibi işliyor, gole doymuyor... Tablo bu... Ay yıldızlı ekibimizin teknik kurmayları da bu tabloyu önlerine koydu ve “Hollanda nasıl durdurulur, zafer nasıl gelir?” sorusuna yanıt aramaya başladı. Ve, Teknik Direktör Fatih Terim ile yardımcısı Hamza Hamzaoğlu’nun planına Hürriyet ulaştı...

Estonya maçından beri Terim ile Hamzaoğlu ikilisi, uykuya hasret. Varsa, yoksa Hollanda var kafalarında. Öncelikle, Macaristan karşısında 8-1’lik bir zafere imza atan Portakalların o maçını mercek altına aldılar. Ay yıldızlı oyuncularla da yapılan toplantıda ön plana çıkarılan karşılaşma bu. 8-1’lik maçtaki verilere göre Terim oyuncularına, salı gecesi öncesi şu mesajları verdi. Yapılacakları, maddeler halinde şöyle anlattı...


BASKI KURARSAK, İSTEDİĞİMİZİ ALIRIZ


1- Karşımızdaki takım, Dünya’nın şu anda en güçlü ekiplerinden biri. Tam bir sistem takımı. Çizgilerini bozmuyorlar.

2- Teknik oyuncularının yüzdesi çok yüksek. Şu an için bizim de üst düzeyde olduğumuz ortada. Çok fark yok bence.

3- Bizim açımızdan önemli olan tek şey var. O da galip gelmek. Bunu nasıl başaracağız. Öncelikle bilinçsizce saldırmak yok.

4- Kazanmak için tüm gücümüzü, bilinçli şekilde kullanmak zorundayız. Seyirci gücüyle, rakibe karşı her yerde üstün olmalıyız.

5- Öncelikle defans ve orta sahaya çok iş düşüyor. Blok halinde oynamalıyız. Orta saha, ne forvet ne de savunmadan kopmamalı.

6- Hollanda’yı sıkıştırıp, etkisiz hale getirmek için toplu savunma, toplu hücum felsefesini uyum içinde yapmalıyız.

7- Rakip rahat. İstediğini elde etmiş durumda. Bu hem dezavantaj hem de avantaj. Baskıyı kurarsak, amacımıza ulaşırız.

8- Hollanda’nın orta sahadaki gücünü kırmak zorundayız. Böylelikle forvetle olan bağları kesilecek. Bu ibreyi bize döndürür.

9- Defansımız, orta sahaya yakın olacak. Geriye yaslanmak yok. Aktif görüneceğiz ve öyle de oynayacağız. Panik işimize gelmez.

10- Top kaptırmamalıyız hatta rakipten her bölgede top çalmalıyız. Maç boyunca topa biz hükmetmeliyiz ve Hollanda’ya oynama fırsatı vermemeliyiz.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Beşiktaşlılar'a Ronaldinho müjdesi


21802696.jpg
[h=2]Brezilyalı yıldız dışında iki yıldızın daha önerildiğini belirten Beşiktaş 2. Başkanı “Kulübün menfaatleri ışında Ronaldinho ya da diğer isimlerden birini alabiliriz” dedi..[/h]



Ronaldinho %51 Kartal



SÜPER Lig’de geride kalan 7 hafta sonunda topladığı 15 puanla ikincilik koltuğunda oturan
Beşiktaş, devre arası transferleri için şimdiden çalışmaya başladı. Siyah beyazlılarda İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, siyah beyazlı taraftarları heyecanlandıracak önemli yıldızların kadrolarına katmak için büyük çaba sarf ettiklerini ifade etti. Sezon başında Brezilyalı dünya yıldızı Ronaldinho’nun menajerleri ile görüştüklerini ve kulübün menfaatleri doğrultusunda temas halinde olduklarını söyleyen Çebi “Ronaldinho’nun menajerleri önümüzdeki hafta Türkiye’ye gelmek için randevularını yineliyorlar. Bizde kimseye hayır demiyoruz. çünkü fikir alış verişinde bulunmak zarar getirmez” dedi.



SPONSORLAR ÇOK İSTEKLİ


HER takımın Ronaldinho gibi bir oyuncuyu kadrosunda barındırmak isteyeceğini belirten Ahmet Nur Çebi yıldız futbolcu konusunda yönetimin tam istekli olduğunun da altını çizdi. Bazı sponsorlarının bu transferin sonuçlanması konusunda çok istekli olduğunu da vurgulayan Çebi “Bu oyuncunun menajerleri ise yeşil ışık yaktılar. Ronaldinho Beşiktaş için önemli bir oyuncu. Menajerler gelir ve bizlerin yani kulübün menfaatleri doğrultusunda transfer ücreti teklifini kabul ederse neden formayı giymesin. Şu anda Ronaldinho konusunda yüzde 51 umut olabilir diyorum” yorumunu yaptı.




SON KARAR BILIC’İN


YİNE devre arasında takıma katılacak oyuncularla ilgi son kararın teknik direktör Slaven Bilic’in olduğunu da ifade eden Beşiktaş İkinci Başkanı “Devre arasında transfer etmemiz için Ronaldinho dışında iki önemli yıldız daha bize önerildi. Bu Ronaldinho ile olduğu gibi bu oyuncularla ilgili de son kararı verecek olan kişi sayın Bilic’ti. Zamanı geldiğinde bu oyuncularla ilgili gerekli değerlendirme yapılacak ve hem yönetim hem de Bilic transfere onay verirse, futbolcular da kabul ederse bu oyuncular kadroya dahil edilecek” diye konuştu.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Çalışkan, disiplinli, dindar


21802842.jpg
[h=2]Futbolcularla çok iyi bir iletişim kuran İtalyan çalıştırıcı oyunculara göre hareket etmeyi tercih ediyor. Hatta onlar istediği için antrenman saatini bile değiştirebiliyor.[/h]



ÇALIŞKAN, DİSİPLİNLİ, DİNDAR




ROBERTO Mancini... “Çalışkan, disiplinli, dindar ve özgür” bir antrenör profili.
G.Saray’ın yeni teknik direktörü İstanbul’da 2. haftasını tamamladı. Futbolcularını çalışma dışında özgür bırakan İtalyan hoca, henüz İstanbul’da daire tutmadığı için Florya ile konakladığı Polat Hotel arasında mekik dokuyor. Peki Mancini ve G.Saray arasındaki uyum süreci nasıl geçiyor:



OYUNCUYA GÖRE ANTRENMAN SAATİ


1- MİLLİ takım arasında oyuncularına göre de hareket etmeye çalışıyor. Antrenman saatlerini şu anda sürekli değiştiren Mancini, cumartesi günü sabah yapılan çalışmayı futbolcuların isteği üzerine saat 10.00’a aldı. Çift antrenman olacağı günler ise idman saatlerini 10.00 ile 15.00 saatlerinde yapılması kararını aldı. Mancini, futbolcularının da psikolojik olarak rahat etmesini istiyor. Oyuncuların tesis zorunluluğu da yok. Futbolcularını bu konuda özgür bırakıyor




ÖZEL SAVUNMA ÇALIŞMASI


2- MANCINI takıma özel savunma çalışması yaptırıyor. Bloklar halinde idman yaptıran Mancini, hücuma çıkarken oyuncuların kanatları açarak kullanmasını isterken, top rakipte iken ise futbolcularını birbirine yakın durmasını istiyor. Antrenmanlar esnasında ayrıca hücum ve savunma konusunda ayrı çalıştırma yaptırıyor.




KİLİSEYE GİTMEYE ÖNEM GÖSTERİYOR


3- DİNİNE bağlı bir teknik direktör. İbadetlerini yerine getiriyor ve bunu yaşamayı seviyor. Kiliseye gitmeye önem veriyor. Özellikle İstanbul’da fazla sayıda kilise olmasını ise büyük bir mutlulukla olumlu karşıladı. İtalyan çalıştırıcının dinine bağlı yapısını öne çıkaran İstanbul yorumu ise şu: “İstanbul’da her türlü insan dinini, ibadetini yaşayabilir. Bu çok önemli bir faktör.”




O DA ANTRENMAN YAPIYOR


4- DIŞARIDA şık giyimi ile Mancini yapı olarak sakin bir profil çizse de antrenmanlarda ise tam tersi bir o kadar hareketli. Eşofmanlarını giyen İtalyan teknik adam, sık sık taktik antrenmanlarda aktif rol alıyor. Topla birlikte yapılan taktik idmanlarında kendisi de çalışıyor, taktik idmanına giriyor. Topla sık sık oynayıp oyuncularının çalışmasında dahil oluyor.




YARDIMCILARI DA ARKADAŞ GİBİ


5- G.SARAY’da Mancini’nin yardımcı antrenörleri Tugay Kerimoğlu ve Taffarel ise futbolcuların antrenörleri dışında aynı zamanda arkadaşları gibi davranıyor. Özellikle Tugay hoca dışarıdan mesafeli bir profil çizse de G.Saraylı yerli yabancı futbolcularla sık sık şakalaşıyor. Ve oyuncuları ile iletişimi çok pozitif.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Emre'nin dönüşü


21802887.jpg
[h=2]Antrenmanlarda iyi çalışarak eksiğini kapattı ve ilk 11’e göz kırpmaya başladı[/h]

Yanal, idman performansını üzerindeki özel yelek sayesinde her an takip ettiği Emre’nin yüksek verilerinden çok memnun kaldı. Hatta deneyimli yıldızın çalışkanlığını, gençlere örnek gösterdi.

ERCİYES MAÇINDA SAHADA


FENERBAHÇE
’de kaptan sahalara dönüyor. Milli maç arası ve sakatlıklar nedeniyle tam 15 oyuncusundan yoksun olarak çalışmalarını sürdüren sarı lacivertli takımda teknik direktör Ersun Yanal tatlı bir sürpriz yaşıyor. Bir süredir takımdan ayrı kalan Emre Belözoğlu’nun idmanlardaki yüksek performansı ve iyi çalışması Yanal’ın da planlarında değişikliğe neden oldu. Öyle ki, sarı lacivertli teknik adam Emre’nin çalışma temposunu kadrosundaki gençlere de örnek gösterdi.


MİLLİ ARA ONA YARADI


KAPTANININ özverisinden çok memnun kalan Yanal, tecrübeli futbolcuyu Kayseri Erciyesspor karşılaşmasında yüksek ihtimalle ilk 11’de oynatacak. Raul Meireles’in de sakatlığı nedeniyle orta alanda arayışta olan Yanal, Emre’nin performansı nedeniyle bu arayışlarına nokta koydu. Sakatlıktan yeni kurtulan deneyimli oyuncu, milli maç arasını çok iyi değerlendirerek eski formuna yaklaştığı mesajını verdi.


FORMAYA HASRET KALDI


TRABZONSPOR
karşılaşmasında ikinci yarıda görev alıp fizik olarak hazır görünmeyen Belözoğlu, bu açığını günde çift idmanla çalışmalarını sürdürmesi sonucu büyük ölçüde kapattı. Giydiği özel yelek sayesinde tüm antrenman verileri hocasınının bilgisayarına düşen Emre’nin yüksek çıkan rakamları Ersun Yanal’ın yüzünü güldürdü. Sezon başında oynanan Konya maçında attığı golün ardından sevinci ile gündeme gelen ve Arsenal maçından sonra sakatlanan sarı lacivertli futbolcu formasına hasret kalmıştı.



Mutluluğu fotoğrafa yansıdı


DÜNKÜ antrenmana oğlu Ömer ile gelen sarı lacivertli futbolcu, medya sorumlusu Orkun Yazgan’ın kızını da yanına alarak poz verdi. Belözoğlu’nun son derece mutlu olduğu gözlendi.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı Dünya Kulüpler Şampiyonu oldu

A13185614.jpg


[h=2]Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası finalinde Vakıfbank, Unilever Volei'yi 3 - 0 yenerek şampiyon oldu.İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenen Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası finalinde Vakıfbank, Brezilya'nın Unilever Volei takımını 3 - 0 yenerek şampiyon oldu. Unilever Volei ise şampiyonayı ikinci sırada tamamladı..Saal Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın setleri; 25-23, 27-25 ve 25-16 sonuçlandı[/h]

A13194012.jpg


[h=2]B Grubu'nu yenilgi almadan 6 puanla tamamlayan VakıfBank, Unilever Volei takımı ile grup müsabakalarında da karşılaşmış ve 20-25, 18-25, 25-21 ve 18-25'lik setlerle 3-1 mağlup etmişti.Şampiyonanın 3.'lük karşılaşmasında ise bugün Çin'in Guangdong Evergrande takımı ile İsviçre'nin Volero Zurich takımları karşı karşıya geldi. Guangdong Evergrande, Volero Zurich'i; 24-26, 25-23, 25-18 ve 25-21'lik setlerle 3-1 mağlup ederek, şampiyonayı 3. sırada tamamladı.[/h]

A13194038.jpg


[h=2]Şampiyonada son sıralama şu şekilde oluştu;

1. VakıfBank (Türkiye)

2. Unilever Volei (Brezilya)

3. Guangdong Evergrande (Çin)

4. Volero Zurich (İsviçre)

5. Iowa Ice (Amerika)

6. Kenya Prisons (Kenya)
[/h]
[h=2]
Yenilmezlik serisini 52 maça çıkardı
[/h]
[h=2]Vakıfbank, Unilever Volei karşısında aldığı galibiyetle üst üste 52. resmi maçından da galibiyetle ayrıldı.

Geçen sezon CEV şampiyonlar ligi, Acıbadem Bayanlar Ligi, Türkiye Kupası ile Süper Kupa'da oynadığı 48 maçı kazanan sarı-siyahlı takım, FIVB Dünya Kulüplerarası Voleybol Şampiyonası'nda oynadığı 4 maçtan da galibiyetle ayrılarak, yenilmezlik serisini 52 maça çıkardı.
[/h]


A13212354.jpg
 
Üst