16.10.2013 Spor Haberleri

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Fatih Terim çılgına döndü

S152122f.jpg


[h=2]Türkiye ile Hollanda arasında oynanan kritik karşılaşmada kaçan her golde ve hatalı oyunlarda Fatih Terim adeta çıldırdı...Siniri yaptığı hareketlerden anlaşılan Terim, kızgınlığını yanındaki yardımcıları ve yedek kulübesindeki oyunlarla paylaştı..[/h]

İşte O Anlar.

S152122530.jpg


S15212254.jpg


S15212255.jpg
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Wesley Sneijder attı ama sevinmedi


21821414.jpg
[h=2]Türkiye ile Hollanda arasında oynanan karşılaşmada konuk takımın 2. golünü Galatasaraylı Wesley Sneijder attı ama yıldız oyuncu gol sonrasında sevinmedi.[/h]

.A Milli Takımımız ile Hollanda, Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşı karşıya geldi... Kritik maçta Portakalları 2-0'lık üstünlüğe taşıyan golü Galatasaraylı futbolcu Wesley Sneijder kaydetti. Ancak Sneijder'in gol sonrasında sevinmemesi dikkatlerden kaçmadı...
Sneijder'in attığı golde asisti Fenerbahçe'nin yıldızı Dirk Kuyt yaptı.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Bosna Hersek'ten tarihi başarı


21822416.jpg
[h=2]Bosna Hersek Milli Futbol Takımı, 2014 Dünya kupası elemeleri kapsamında oynadığı son maçında Litvanya'yı 1:0 skorla yenerek, tarihinde ilk defa Dünya Kupası'na katılmayı başardı.[/h]

Litvanya'nın Kaunas kentindeki Dariaus ir Gireno Stadyumu'nda yapılan maçın ilk yarısı golsüz berabere sona erdi. Maçın ikinci yarısında daha etkili bir oyun ortaya koyan Bosna Hersek, 68. dakikada Vedad İbişeviç'in attığı golle öne geçti. Maçın sonuna kadar oyunu kontrol altında tutan Bosna Hersek, maçı 1:0 skorla kapattı ve tarihinde ilk defa Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı.Dariaus ir Girno Stadyumu'nda oynanan maçı yerinde izlemeyi fırsat bulamayan Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da yaşayan taraftarlar ise maçı kentin merkezindeki açık alanda izledi.Maçın bitmesinin ardından, başta başkent Saraybosna olmak üzere, ülke genelindeki kentlerinde caddelere akın eden vatandaşlar, Bosna Hersek'in ilk defa Dünya Kupası'na katılmanın sevincini yaşadı. Ellerinde Bosna Hersek ile 2014 yılında Dünya Kupası'nın oynanacağı Brezilya bayraklarını taşıyan taraftarlar, "Bosna şampiyon", "Bekle bizi Brezilya" şeklinde sloganlar attı.BBI'dan Marşala Tita Caddesi üzerinden Başçarşı'ya doğru ilerleyen binlerce Bosna Hersek'li taraftarlar, ellerinde 6 zambağın bulunduğu eski Bosna Hersek bayrağını taşıdı ve zaman zaman tekbir getirdi. Taraftarlar, ayrıca cadde boyunca havai fişek patlattı. Başkent Saraybosna ve ülkenin diğer kentlerinde yaşayan Bosna Hersek'li vatandaşların sevinç kutlamaları devam ediyor.Bu arada, 1992-1995 yılları arasında kanlı bir savaş yaşayan Bosna Hersek'te başta Saraybosna olmak üzere diğer kentlerde caddelere dökülen halkın, savaştan sonra ilk kez böylesi coşkulu bir sevinç yaşadığı kaydedildi.
21821489.jpg
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Brezilya'ya veda ettik


21822108.jpg
[h=2]2014 Dünya Kupası Elemeleri D Grubu'nda son ve kritik maçında Türkiye, konuk ettiği Hollanda'ya 2-0 mağlup olarak Brezilya'ya veda etti.[/h]

Abdullah Avcı’nın Milli Takım Teknik Direktörlüğü'nden istifa etmesinin ardından görevi devralan Fatih Terim, A Millilerin Brezilya’da düzenlenecek olan 2014 Dünya Kupası’na katılma şansını 3’te 3 yaparak tekrar yeşertmişti.Andorra, Romanya ve en son Estonya karşısında alınan galibiyetlerle grupta ikinci olma umudunu kazandıran Terim ve öğrencilerinin son umudu Hollanda maçıydı. Fakat bu kritik mücadeleden mağlubiyetle ayrılan Millilerimiz Brezilya'ya veda ettiler.

Hollanda'ya galibiyeti getiren golleri 8. dakikada Arjen Robben, 47. dakikada Wesley Sneijder kaydetti. Holanda bu skorun ardından grup lideri olarak Brezilya vizesini aldı.

Hollanda'ya 2-0 olarak 16 puanda kalan ay yıldızlılar grubu ikinci sırada bitiremedi ve play-off oynama şansını kaçırdı. Macaristan’ın da Andorra’yı yenmesiyle birlikte A Milli Takım D Grubu’nu 4. sırada noktaladı.


Stat:
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler:
Olegario Benquerença, Ricardo Jorge Ferreira Santos, Joao Ferreira Dos Santos (Portekiz)

Türkiye:
Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Semih Kaya, Ömer Toprak, Hasan Ali Kaldırım, Olcan Adın (Dk. 56 Gökhan Töre), Selçuk İnan (Dk. 74 Cenk Tosun), Mehmet Topal, Arda Turan, Burak Yılmaz (Dk. 55 Olcay Şahan), Umut Bulut

Hollanda:
Cillesen, Janmaat, Vlaar, Indi (Dk. 46 Bruma), Blind, Fer, Clasie, Lens (Dk. 89 Depay), Robben, Sneijder, Van Persie (Dk. 46 Kuyt)

Goller:
Dk. 8 Robben, Dk. 47 Sneijder (Hollanda)

Sarı kartlar:
Dk. 23 Indi, Dk. 41 Blind, Dk. 51 Janmaat (Hollanda), Dk. 33 Hasan Ali Kaldırım (Türkiye)


D GRUBU PUAN DURUMU


21822452.jpg


ROMANYA PLAY-OFF BİLETİNİ KAPTI


Gruptaki diğer maçlarda Macaristan Andorra'yı, Romanya da Estonya'yı 2-0'lık skorlarla geçti. Bu sonuçların ardından puanını 28'e çıkaran lider Hollanda Dünya Kupası'na direkt olarak katılacak. Puanını 19'a yükselterek grubu ikinci sırada tamamlayan Romanya ise Play-Off'larda mücadele etmeye hak kazandı. Grubu, 17 puanlı Macaristan üçüncü sırada, 16 puanlı Türkiye dördüncü sırada, 7 puanlı Estonya beşinci sırada ve 0 puanlı Andorra son sırada tamamlayarak, gruptan çıkma şanslarını kaybettiler.


Maçtan önemli dakikalar;


- GOL:
Sneijder'in golüyle Hollanda 2-0 öne geçti.

-
İlk yarı Hollanda'nın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

-
Grubumuz'daki bizi çok yakından ilgilendiren diğer maçta Romanya, Estonya karşısında 2-0 öne geçti.

-
Indi rakibine yaptığı sert faul sonrası sarı kartla cezalandırıldı.

- GOL:
HollandaRobben'in golüyle 8. dakikada 1-0 öne geçti.

-
Maç rakip takım Hollanda'nın vuruşu ile başladı. Haydi Türkiyem başarılar...


MAÇTAN NOTLAR...



- Türkiye ısınmak için sahaya Mehter Marşı eşliğinde çıktı. Marşa tüm tribünler eşlik etti.
- Karşılaşma öncesi resmi maç yemeği, Şenes Erzik'in yanı sıra her iki ülke federasyon yetkililerinin katılımıyla yenildi.


Kadıköy'de milli bayram coşkusu



A Milli Futbol Takımı'nın 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda Hollanda ile yaptığı 10. ve son maça Türk taraftarlar çok büyük ilgi gösterdi. Maçtan dakikalar önce stadı dolduran 50 bin futbolseverler, mücadele öncesinden itibaren coşkulu destekleriyle Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nı adeta bayram yerine çevirdiler. Koltuklara konulan bayraklarla maç başlamadan önce tezahüratlar yapan taraftarlar, tribünlerde renkli görüntüler ortaya koydu. Karşılaşmanın biletlerini iki gün önceden tüketen futbolseverler, mehter marşı ile coşkulu anlar yaşadı. Taraftarların büyük çoğunluğunun milli takım formasıyla maça gelmesi dikkati çekti. Giydikleri formanın yanı sıra ellerindeki bayraklarla sporseverler, Kadıköy'ü adeta kırmızı ve beyaz renklere boyadı.

Mücadelede bine yakın Hollandalı taraftar da kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek verdi. Stat dışında da taraftarların coşkulu halleri dikkati çekti. Bazı Hollandalı ve Türk taraftarların beraber maçı bekledikleri, birlikte eğlendikleri gözlendi. Maç öncesi gerçekleştirilen seremoni sırasında bazı taraftarların Hollanda Ulusal Marşı'nı ıslıklaması sırasında A Milli Takım Kaptanı Arda Turan, el hareketleriyle bu durumu engellemeye çalıştı.


Türkiye'de iki değişiklik


A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Fatih Terim, son Estonya maçına göre kadroda iki değişiklik yaptı. Estonya karşısında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Caner Erkin'in yerine savunmanın solunda Hasan Ali Kaldırım görev aldı. Son karşılaşmada Burak Yılmaz'a yaptığı asistle ikinci golün hazırlayıcısı olan Gökhan Töre, Hollanda karşısında yedek soyunurken bu oyuncunun yerine Olcan Adın ilk 11'de görev yaptı.


Hollanda'da 5 değişiklik


Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü Louis Van Gaal, Macaristan'ı 8-1 yendikleri karşılaşmaya göre Türkiye karşısında 5 değişiklik yaptı. Macaristan karşısında kalede görev yapan Michel Vorm, yedek soyunurken bu oyuncunun yerine Jasper Cillessen kalede görev yaptı. Macaristan karşısında ilk 11'de oynattığı Jeffrey Bruma, Kevin Strootman ve Rafael van der Vaart'ı yedeğe çeken tecrübeli teknik adam, bu futbolcuların yerine Bruno Martins Indi, Jordy Clasie, Leroy Fer ve Wesley Sneijder'i sahaya sürdü. Son karşılaşmada gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Nigel De Jong, Türkiye karşısında takımını yalnız bıraktı.


Bakan Egemen Bağış milli formayla maçı izledi


Türkiye'nin play-off oynaması için mutlak galibiyete ihtiyaç duyduğu Hollanda maçını Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da izledi. Milli forma giyen Bakan Bağış, elindeki Türk bayrağıyla birlikte UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile birlikte protokol tribünündeki yerini aldı.

Kaleciler Volkan ve Onur el ele


Karşılaşma öncesi ısınmaya çıkan A Milli Takım'ın iki kalecisi Volkan Demirel ve Onur Recep Kıvrak el ele tribünleri selamladı. Taraftarlar, bu iki oyuncuyu el ele tribünlere çağırırken, daha sonra sahaya gelen tüm oyuncuları tribünlere davet etti.


Sneijder ilk 11'de, Kuyt yedek


Galatasaray'ın Hollandalı futbolcusu Wesley Sneijder, Türkiye karşısında ilk 11'de sahaya çıktı. Hollanda'nın bir başka milli oyuncusu Fenerbahçeli Dirk Kuyt ise yedekler arasında yer aldı. İki takımın ısınmak için sahaya çıktığı sırada Wesley Sneijder ile Dirk Kuyt, Türkiye'deki takım arkadaşlarıyla hasret giderdi.


Rumen gazeteciler takipte


Karşılaşmaya medya mensupları da büyük ilgi gösterdi. Toplam 320 gazetecinin takip ettiği karşılaşmada 24 Hollandalı ve 5 Rumen basın mensubu da görev aldı. Wesley Sneijder, maç öncesi, Galatasaray'daki görevinden ayrılan eski teknik direktörü Fatih Terim'e başarılar diledi. Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Pierre van Hooijdonk da yayıncı kuruluşa maçla ilgili yorumlarda bulundu.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Burak Yılmaz'a milli maçta büyük şok


21822134.jpg
[h=2]Türkiye - Hollanda karşılaşmasında Burak Yılmaz oyundan çıkarken tribünlerden protestolar yükseldi.... Milli oyuncuyu yuhalayanlara sosyal medyada büyük tepki oluştu...[/h]

A Milli Futbol Takımımız, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde D Grubu’ndaki son maçında Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Hollanda'yı konuk etti.56. dakikada oyundan çıkana kadar mutlak gol şanslarından yararlanamayan Burak Yılmaz, kenara gelirken büyük tepki gördü... Tribünlerin ıslıklarla protesto ettiği Burak Yılmaz, hiçbir tepki vermeden yedek kulübesine geldi...Burak Yılmaz'a yapılan tepki gösterilerine sosyal medyada da tepki oluştu.
[MENTION=1920]ata[/MENTION]ncagdas


Milli tkmdaki futbolcuyu ıslıklayan taraftar sen niye geldin ya. Biri bana bunu acıklasın ya
[MENTION=7790]Nihat[/MENTION]Kahveci8

Burak alkışlanır yuhlanılmazzzzz,,, milli takım seyırcısı olamıyoruz bır turlu

@_ertemsener


Burak'a değil Burak'ı yuhlayana YUHHHH !!! yazıklar olsun böyle taraftara böyle insanlara... Teşekkürler BURAK YILMAZ

@BenCanOrhanCan


Burak yuhlanarak sahadan çıktı. Ne kadar acı bir sahne..
[MENTION=10338]ozkan[/MENTION]ozzturk

Çıkan oyuncuyu ıslıklamak da nedir.. Skora göre taraftarlık.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Yatan adama vurmam ayağa kalk


21822476.jpg
[h=2]Sezer Öztürk, İbrahim Toraman ile Beşiktaş’ta kadro dışı kalmalarına neden olan olayları anlattı...[/h]

İbrahim bana, ‘Temponu kaybetmişsin’ dedi. Ben de “Kendi işine bak, kaptansan kaptanlığını bil” diye çıkıştım. Neden karşılık veriyorsun. Ben kaptanım. F.Bahçe’deki kaptanlarına da böyle mi davranıyordun’ diye devam etti. Bir gün sonra tesislerde masaj yaptırıyordu. Orada da atıştık ve kadro dışı kaldığımız yumruklaşma o an başladı.İBRAHİM Toraman ve Sezer Öztürk’ün kavgası Beşiktaş’ı sarstı, gündemdeki sıcaklığını kaybetmedi.. Olay patladıktan sonra İbrahim Toraman cephesinden açıklamalar geldi ama Sezer Öztürk sessiz kalmıştı. Gelin, Sezer Öztürk’ün yakın çevresine kendi ağzından kavgayla ilgili anlattıklarına hep birlikte bakalım...
- H.Split maçı sonrası fitil takım otobüsünde ateşlendi. Önce İbrahim ile Gökhan Süzen polemiğe girdi. Ortam elektriklendi. İbrahim, ardından da benim yanıma geldi ve “Uzun zamandır oynamadığın için maç temponu kaybetmişsin” dedi.


BANA NECİP’E DAVRANDIĞIN GİBİ ASLA DAVRANAMAZSIN


- 4 aydır oynamadığım için maç tempom yok. Eleştirilerini sürdüren İbrahim’e, “İşine bak, kaptansan kaptanlığını bil. Her şeye karışmak zorunda değilsin” diye çıkıştım. Birbirimizin üzerine yürüdük. İbrahim’in boğazına sarıldım. Karşılık verdi. Ahmet Nur Çebi ve teknik heyet araya girdi.
-Türkiye’ye döndük. Otobüste İbrahim tekrar yanıma geldi ve “Tesislerde odama gel, konuşalım” dedi. “Nereye istersen gelirim” dedim. Odasına giderken Ömer ve Gökhan Süzen de kavga olmasın diye arkamdan geldiler. İbrahim gitmelerini istedi. Odaya girince kapıyı kilitledim. Bana, “Neden karşılık veriyorsun. Ben kaptanım” dedi. Şu cevabı verdim: “28 yaşındayım. Bana, Necip’e ve diğer gençlere davrandığın gibi davranamazsın.”


FENERBAHÇE
KAPTANLARI ADAM GİBİ ADAMLARDI


- “F.Bahçe’deki kaptanlarına da böyle mi davranıyordun?” diye çıkıştı. “Onlar adam gibi adamdı. Alex, Emre her sorunumla ilgilenirdi. Sen bize sürekli laf sokuyorsun” dedim. Konuşmaya devam etti ve boğazını sıktım. Dışarıdaki oyuncular kilitli kapıyı kırdı. İkimizi ayırdı. Araya ilk giren Fernandes oldu. Onun da boğazını sıktım. Bana, “Vurabilirsin. İstediğini yap. Ama kendine zarar verme” dedi. Yatıştım. İbrahim’e döndü ve “Sorunları hep sen çıkarıyorsun. Fuck you bitch” dedi.
- Tesislere idman için gittim. İbrahim masaj yaptırıyordu. Yanına vardım ve “Ayağa kalk. Ben uzanmış bir adama vurmam” dedim. “Çekil başımdan, seninle uğraşamam” diyerek ayağa kalktı. İşte kadro dışı kaldığımız kavga o an başladı. Yumruklar konuştu. Belki de bu kavga, Beşiktaş kariyerimin sonu olacak.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Doğduğu yere çağırıyorlar


21824045.jpg
[h=2]Hollanda devlerinden Ajax, eski 10 numarası Wesley Sneijder’a kanca atmış durumda...[/h]

G.SARAY’ın geçen sezon Inter’den 7.5 milyon Euro bonservis bedeli ile kadrosuna kattığı Wesley Sneijder’a alt yapısından yetiştiği Ajax kanca attı. 1992-2002 arası alt yapısında oynadığı, 2002-2007 yıllarında ise 10 numaralı formayı giydiği Hollanda Kulübü Sneijder’ı yakın takibe almış durumda...
Hollanda Ligi’nde 17 puanla 3. sırada olan ve şampiyonlar ligi’nde mücadele eden Ajax’ın, yıldız ve lider futbolcu açığını Wesley Sneijder ile kapatmanın planları yaptığı ortaya çıktı.
Sezon başında teklifleri, “Türkiye’de yapacak işim bitmedi” diyerek geri çeviren Sneijder’ın nasıl bir karşılık vereceği ise merak konusu oldu.


YÖNETİM SATMAYI DÜŞÜNMÜYOR AMA...


SARI kırmızılılara büyük umutlarla getirilen ve geçen sezon Galatasaray forması ile çıktığı 12 lig maçında 3 gol atan, Şampiyonlar Ligi’nde 4 karşılaşmada 1 gol ve 1 asistle oynayan Sneijder, bu sezon ise lige iyi bir giriş yapmadı. Ligde 6 mücadelede 1 gol kaydeden Sneijder için Ajax’tan resmi teklif gelirse, Galatasaray’ın tavrı net olacak.
Wesley Sneijder’ı satmak, şu an için yönetimin kafasında yok. Hollandalı’nın ayrılması gibi bir konu gündeminde olmayan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ve yönetim kurulu, daha önce belirlediği anlayışı uygulayacak.
Sneijder’ın Hollanda devi Ajax’a yeşil ışık yakması halinde yönetim, kapıyı tam 15 milyon Euro’dan açacak.


Teklif gelirse indirim olabilir


ŞU anda ülkesi Hollanda ve transfer kazanında Sneijder-Ajax flörtü konuşulurken teklif resmiye dönüşürse Galatasaray’ın planı da hazır... Sarı kırmızılı kulüp, Sneijder gitmek isterse kapıyı 15 milyon Euro’dan açacağı Ajax’a en fazla 2-3 milyon Euro’luk bir indirim uygulayacak.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Zirvedeki teknik adam: Yılmaz Vural


21816119.jpg
[h=2]Teknik direktörlük kariyeri boyunca 22 takım çalıştıran Yılmaz Vural, bu kariyeri ile Avrupa'nın zirvesinde yer alıyor.[/h]

Derlenen bilgilere göre, profesyonel teknik adamlık kariyerine 1986-1987 sezonunda Malatyaspor'u yöneterek başlayan Vural, bugüne kadar Türkiye'de toplam 22 futboltakımının başında sahaya çıktı. Vural'ı 15 takım çalıştıran İngiliz teknik adam Roy Hudgson, 13'er takımla Hollandalı Guus Hiddink, İspanyol teknik direktör Javier Clemente, Samet Aybaba ve Ümit Kayıhan takip ediyor. Kariyeri boyunca bin 504 maça çıkan Sir Alex Ferguson, en fazla maçta görev alan teknik adam unvanına sahip. Bu maçların 902'sini kazanan Ferguson, Avrupa'nın en fazla maç kazanan spor adamı oldu. Ferguson'u bin 359 maçın 706'sını kazanan Arsen Wenger takip etti.



Yılmaz Vural, 684 maçta takım yönetti


Türk teknik direktörler arasında en fazla maça çıkan spor adamı da 684 maçla Yılmaz Vural, oldu. Vural'ı 614 maçla Şenol Güneş, 575 karşılaşmayla Samet Aybaba, 554 müsabakayla Fatih Terim izledi. Fatih Terim, sahaya çıktığı 554 maçın 308'ini kazanarak, en fazla galibiyetle tanışan Türk teknik direktör oldu. Bu karşılık Yılmaz Vural da çalıştırdığı takımlarda 258 mağlubiyet alarak en fazla maç, kaybeden teknik adam oldu.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Ümitlerimiz zirvede


21824245.jpg
[h=2]Ümit Milli Takım, Avrupa Şampiyonası elemelerindeki 5. maçında Musa Çağıran’la güldü.[/h]

TÜRKİYE Ümit Milli Futbol Takımı, U-21 2015 Avrupa Şampiyonası Elemeleri 7. Grup’taki beşinci maçında karşılaştığı Polonya’yı 1-0 mağlup etti. Antalya Akdeniz Üniversitesi Stadı’nda oynanan karşılaşmayı İngiltere Futbol Federasyonu’ndan hakem Anthony Taylor yönetti. Maçın ilk yarısında iki takım da son vuruşlarda başarısız göründü. Devre golsüz sona erdi.

Altın
vuruş Musa’dan


MİLLİLER, aradığı golü ikinci yarıda buldu. 66. dakikada, Emrah Başsan’ın sağdan kale önüne ortasında güzel bir kafa vuruşu yapan Musa Çağıran, Türkiye’yi 1-0 öne geçirdi. Türkiye’nin kalan dakikalardaki baskısı başka gol getirmedi ve maçı Ümit Milliler 1-0 kazandı. Milliler, alınan bu galibiyetin ardından puanını 10’a çıkararak liderliğe yükseldi.


U23’lerden de mutlu haber


A2 Milli Takımımız, U23 International Challenge Trophy turnuvasındaki ilk maçında, Estonya’yı 2-1 mağlup etti. Tallin kentindeki A. Le Coq Arena’da oynanan müsabakada ay yıldızlıların gollerini 77. dakikada Emre Çolak ve 86. dakikada Serdar Gürler kaydederken, Estonya’nın golünü 40. dakikada Igor Subbotin attı. Türkiye, gruptaki ikinci maçında, 5 Mart 2014 Çarşamba günü Slovakya’yı konuk edecek. A2 Milli Takımı, gruptaki son maçında ise 14 Ekim 2014 Salı günü sahasında İngiltere ile oynayacak.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Fatih Terim: Şanssızlık diye diye yıllarımız geçti


21822330.jpg
[h=2]A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, 2-0 mağlup olduğumuz Hollanda karşılaşması sonrasında açıklamalarda bulundu… Terim, şanssızlık kelimesinin yanlış olduğunu belirterek ‘Şanssızlık diye diye yıllarımız geçti’ dedi…[/h]


İşte Fatih Terim’in açıklamaları…



Seyircilere çok teşekkür ediyoruz. Bu bayram gününde burayı boş bırakmadılar, geldiler. Tüm Türk halkından özür diliyoruz. İstedik ama olmadı. Bir defa gerçeklerle yüzleşmek lazım. Bizden daha iyi bir takım var karşımızda. Bu tip takımlara karşı gol bulmanız gerekir. Bir-iki pozisyon var, onlar gol olmalıydı. Karşı karşıya kaldığınız golleri atamayınca skoru alamadığınız gibi morali de alamıyorsunuz.


Uluslararası maçlarda kendi ligimizin üstüne çıkmalıyız. Son 1 haftada ülkede milli takım olgusu var. Bu milli takım iyi ama daha iyi bir milli takım olacak. Her şekilde bizi yenebilirlerdi.

Yediğimiz gol şanssızlık değil. Şanssızlık diye diye yıllarımız geçti. Bu çocuklar olmazı oldurmaya çalıştı ve herkese bu heyecanı yaşattı. Çok az kalmıştı. 1-1'i yakalasak her şey değişik olurdu. Olmadı, girmedi, atamadık. Daha güzel bir milli takım inşallah Avrupa Şampiyonası'nda...

Hayat durmuyor, şampiyonalarda durmuyor. Analizlerimizi yapacağız, daha oturaklı, genç oyuncular da bularak inşallah sahaya süreceğiz. Milli Takım ülke için önemli. Dünya Kupası'nda olamamak herkes gibi beni de üzdü. Çok istediler ama bazen çok istemek yetmiyor. Biz bu maçta onlardan daha az doğru yaptık.
 
Üst