18.10.2013 Spor Haberleri

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Sezon sonu 9 branşta şampiyonuz


21841305.jpg
[h=2]
Aziz Yıldırım yıllar sonra ilk röportajı Hürriyet’e verdi çarpıcı açıklamalarda bulundu.
[/h]



15 YILLIK BAŞKANA SORULUR MU?



Aday olup olmayacağımı açıklamasam da, 15 yıl başkanlık yapmış birine, “Projen ne?” ya da “Fenerbahçe için neler yapacaksın?” diye sormak saçma.


F.BAHÇE EN BÜYÜK VE ŞEFFAF



Fenerbahçe en büyük. Fenerbahçe herkesin tartışabileceği kadar şeffaf ve göz önünde. Bu nedenlerle de en çok tartışılan ve konuşulan kulüp.


ZENGİN VE SEÇKİN HOBİSİ DEĞİL



Bu külübü yönetmeyi zengin ve seçkinlerin hobi ve meşgale dernek yönetimleriyle karıştıranlar, gerekli cevabı yine bu camiadan alacaklar.


BANA SÖYLENENLER ÖNEMSİZ



Benim ve yakın çevrem için söylenenler ve yaratılan algılar önemli değil. Ancak F.Bahçe camiasına ve büyük F.Bahçe taraftarına dil uzatılamaz.


F.BAHÇE İÇİN BABAMI TANIMAM



Beraber yürüdüğümüzü sandıklarımız, bize sadece gidecekleri yere kadar eşlik ediyorlarmış. F.Bahçe’nin menfaatleri konusunda babamı bile tanımam.


PARA, GÜÇ VE AHLÂK...



Biz mali açıdan en büyük ve en güçlü kulübüz. Gençlere ahlâk, erdem ve ülke sevgisini kazanmanın değerini anlatmaya çalışıyoruz.
BAYRAM öncesi Fenerbahçe Kulübü’ne başvuruda bulunuyoruz... Başkan Aziz Yıldırım ile röportaj yapmak istediğimizi belirtiyoruz.
3 Temmuz süreci sonrası hiçbir gazeteye röportaj vermeyen Fenerbahçe Başkanı teklifimizi hiç düşünmeden kabul ediyor.
Kulübe gidiyoruz. Başkan, basketbolda Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Galatasaray ile oynanan maçı izliyor. Biz de soluğu yanında alıyoruz. Heyecan içinde izlediği karşılaşma bitiyor, şampiyonluk geliyor. Yüzü gülüyor.
Yıldırım, her konudaki sorularımızı içtenlikle yanıtlıyor. Taraftara, rakiplere önemli mesajlar veriyor, yargı sürecine ilişkin görüşlerini açıklıyor.

21841303.jpg




İŞTE O BRANŞLAR


- FUTBOL



Avrupa’da boy gösteremeyecekler ama Süper Lig’de lider durumdalar.


- BASKETBOL



Sezona kadınlarda ve erkeklerde Cumhurbaşkanlığı Kupası ile başladılar.


- VOLEYBOL



Hem erkek, hem kadın takımı önemli transferlerle sezona hazır.


- ATLETİZM



Olimpiyatların altın madalyalısı Gamze Bulut ve çok önemli sporculardan kurulu kadro var.


- BOKS



Madalya makinesi gibiler. Türkiye şampiyonluklarına ambargo koydular.


- KÜREK



F.Bahçe’nin en önemli branşlarından bir tanesi. Her sezon iddialılar.


- YELKEN



Dünya çapında sporculara sahipler. Olimpiyatlarda boy gösteriyorlar.


- YÜZME



Her sezon Türkiye Şampiyonası’nın en önemli favorisi.


- MASA TENİSİ



Geçtigimiz sezonun Avrupa Şampiyonu. Bu yılın da favorisi.


Kaynak : HÜRRİYET
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Terim Divan’da konuşacak mı?


19387630.jpg
[h=2]
Estonya maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında G.Saray’dan ayrılık süreci hakkında konuşacağını açıklayan ve Hollanda maçı bitimi ise bu toplantının tarihinin sorulması üzerine “Bu G.Saray etiği ve ananelerine uygun bir zamanda konuşacağım” cümlesi akıllara “Terim Divan Toplantısı’nda mı konuşacak” sorusunu getirdi.
[/h]


Ancak Terim, bu konuda resmi bir açıklama yapmadı ve yakınları ile de bu konuda bir düşüncesi olup olmadığını paylaşmadı.

Kaynak : HÜRRİYET
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Fenerbahçe'den muhteşem başlangıç


21840644.jpg
[h=2]
Fenerbahçe Ülker THy Euroleague A Grubu ilk hafta maçında Budivelnik Kiev’i deplasmanda 102-84 mağlup etti.
[/h]

Fenerbahçe Ülker maçın son çeyreğe kadar başa baş giden mücadelede son periyotta aldığı 31-7'lik skorla maçı farklı kazanmayı bildi. 21 sayı kaydeden Bojan Bogdanovic maçın en skorer ismi olurken sarı lacivertlilerde 7 oyuncu çift hanelerde skor üretmeyi başardı...



BUDİVELNİK KİEV (84):
Blake Ahearn 16 (2 asist), Darjus Lavrinovic 21 (4 ribaund), Artur Drozdov (3 asist), Sergiy Gorbenko 2, Janis Strelnieks 14 (5 asist), Michailis Anisimov 3, Andriy Lebedintsev, Oleksandr Tishchenko, Kostiantyn Aniliienko 2, Micah Downs 7, Ricky Minard 7, Dajuan Summers 12


FENERBAHÇE ÜLKER (102):
Bo McCalebb 11 (4 ribaund - 2 asist), Nemanja Bjelica 11 (6 ribaund - 1 asist), Melih Mahmutoğlu 12 (1 ribaund), Linas Kleiza 12 (4 ribaund- 2 asist), Gasper Vidmar 9 (6 ribaund), Luka Zoric 10 (4 ribaund), Kenan Sipahi 2 (2 6 asist), Bojan Bogdanovic 21 (4 ribaund - 1 asist), Emir Preldzic 14 (5 ribaund - 7 asist)


1.PERİYOT: 15-18



2.PERİYOT: 28-23



3.PERİYOT: 34-30



4.PERİYOT: 7- 31


İlk 3 dakikası 5-5 eşitlikle geçilen mücadelede Linas Kleiza ve Luka Zoric ile pota altını iyi değerlendiren Fenerbahçe Ülker, ilk çeyreği de 15-18 önde tamamladı. İkinci periyotun başında oyunun temposu artarken, ev sahibi ekip de Blake Ahearn’ın basketiyle skorda dengeyi yakaladı (22-22). Mücadelenin ilk yarısını Budivelnik Kiev, Ricky Minard’ın serbest atışlarıyla 43-41 önde kapattı. Mücadelenin üçüncü periyotunda özellikle savunmada rakibini durdurmakta zorlanan temsilcimiz, son 10 dakikalık bölüme de 77-71 geride girdi. Karşılaşmanın dördüncü çeyreğinde iki takımda hücumda skor bulmakta zorlanırken, 34.dakikaya ev sahibi ekip 79-75 üstün girdi. Bu dakikadan sonra oyuna ağırlığını koyan ve 15-2’lik seri yakalayarak skoru 81-90’a Fenerbahçe Ülker, maçtan da 84-102 galibiyetle ayrıldı.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Unia Raciborz 0-0 Konak Belediyespor


21838456.jpg
[h=2]
Avrupa Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde İzmir temsilcisi Konak Belediyespor, Türk sporu için tarihi bir başarıya imza attı. Ön eleme turunu geçmeyi başaran ilk Türk temsilcisi olan mavi beyazlılar, 1. tur rövanş maçında Polonya'nın RTP Unia Raciborz takımı ile deplasmanda 0-0 berabere kalarak adını son 16 takım arasına yazdırdı.
[/h]


İzmir Dyo Alsancak Stadı'nda iki hafta önce 2-1 mağlup ettiği rakibine deplasmanda da boyun eğemeyen Konak Belediyespor, Şampiyonlar Lig Son 16 Turu'nda Avusturya ekibi Neulengbach ekibi ile eşleşti.

Konak Belediyespor'un rakibi Neulengbach, Kıbrıs Rum Kesimi'nden Apollon Limasol'ü 1-1 ve 2-1'lik skorlarla elemişti.


Stat:
Osir

Hakemler:
Elia Martinez, Yolanda Parga Rodriguez, Judit Romano Garcia (İspanya)

RTP Unia Raciborz:
Jankowska, Konsek, Grzywinska, Gornicka, Lesnik, Kamczyk (Dk. 73 Kasperska), Zelazko (Dk. 65 Zdunek), Mika, Chudzik, Chinasa, Wisniewska

Konak Belediyespor:
Fatma Şahin, Didem Taş, Sibel Duman, Esra Erol, Didem Karagenç, Yaşam Göksu, Sevgi Çınar (Dk. 90+3 Eylül Elgalp), Cansu Yağ, Sarghe, Gamze İskeçeli (Dk. 75 Gülbin Hız), Cosmina

Sarı kartlar:
Dk. 45 Mika, Dk. 88 Chudzik (RTP Unia Raciborz), Dk. 49 Sarghe (Konak Belediyespor)




Tartan: Bu bir kentin sporla uyanışıdır


Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, maç sonrası duygularını hurriyet.com.tr ile paylaştı:


“Bir tarih yazdık” diyen Tartan artık herkesten destek beklediklerini vurguladı. Tartan, “0.99 ülke puanıyla çıktığımız yola dünya devlerini devirerek devam ediyoruz. Polonya’yı da devirerek dünyanın en iyi 16 takımı arasına girdik. Bu Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş yani üç büyüklerin elde ettiği başarılardan daha üstün bir başarıdır. Herkes bu kızlara el uzatsın, bundan sonra herkes destek olsun. Herkes burada kızlarımızın hem başarısını hem de duruşlarını konuşuyor. Sokaklarda meclis üyelerimiz ve İzmirliler bu zaferi kutluyor. 9 ve 16 Kasım’da Viyana takımıyla iki maçımız var. Bu sadece bir sportif bir başarı değil bir kentin sporla uyanışıdır. Onu sağlayan herkese bu mücadelede bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz ancak bundan sonra kızlarımıza destek bekliyoruz” dedi.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Başkan'dan Hoca'ya destek mesajı


21836724.jpg
[h=2]

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, teknik direktör Mustafa Akçay'a tam yetki verdi, "Sonuna kadar arkandayız" dedi.
[/h]

Başkan Hacıosmanoğlu ile Teknik Direktör Mustafa Akçay, dün tesislerde geniş kapsamlı bir toplantı yaptı. Baş başa gerçekleşen toplantıda Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Akçay'a, "Sonuna kadar arkandayız, yapmak istediğin her şeyde de arkanda olacağız.Trabzonspor'un çıkarlarını herkesten iyi savunacağın konusunda sana güvenimiz tam" dedi. Tecrübeli teknik adam da başkanın bu sözlerine teşekkür ederek, "Tek amacımız Trabzonspor'u daha iyi noktalara getirmek. Bu manada bana verdiğiniz destek çok önemli. Her türlü derdimize bundan önce olduğu gibi bundan sonra da koşacağınızdan şüphemiz yok" yanıtını verdi. Bayramlaşma töreninde de oldukça samimi bir görüntü vereh ikili, bordo mavili camiaya her şeyin yolunda gittiği mesajını verdi.



SADECE SİVASSPOR MAÇINI DÜŞÜNÜN


Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, akılları daha çok gelecek hafta içerisinde oynanacak olan Legia Varşova maçında olan futbolcularını uyardı. Oyuncularından sadece hafta sonunda oynanacak olan Sivasspor maçına odaklanmalarını isteyen tecrübeli teknik adam, 20 günde oynayacakları 6 maçta tüm futbolcularına şans verebileceğini söyledi. Bordo - mavili takımda Colman ve Soner'in tedavisinin tüm hızıyla sürdüğü belirtilirken, milli takım kamplarına giden futbolcuların hiçbir sakatlık yaşamadan geri dönmesi ise teknik heyeti sevindirdi.




JANKO TAKIMA UYUM SAĞLIYOR


Uzun bir sakatlık döneminin ardından iyileşme sürecini tamamlayan Avusturyalı futbolcu Marc Janko'nun, ülkesinin formasını giydiği son milli maçta 90 dakika sahada kalması teknik heyeti sevindirdi. Bu futbolcunun maç eksiğinin gidermesinin takıma avantaj sağlayacağını belirten Akçay, Janko'dan faydalanmak istediklerini söyledi. Bu arada teknik direktör Mustafa Akçay'ın 6 yabancı sınırlaması nedeniyle dış saha maçlarında Colman'ı, iç saha maçlarında ise Janko'yu 18 kişilik kadroya alması bekleniyor. Akçay, Zokora, Malouda, Henrique Adrian ve Bosingwa'dan ise vaz geçmeyi düşünmüyor.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
İflas etmedi borç eritti


19484990.jpg
[h=2]
Galatasaray’ın iflas ettiğine dair iddialara karşın kulüp alacak verecek farkını düşürdü.Başkan Aysal’ın 5 aylık sürede 70 milyonluk bir azalma daha hedeflediğini belirten yöneticiler “Mali disiplin içindeyiz. Bilançomuz UEFA tarafından da 3 ayda bir kontrol ediliyor ve en ufak mali bir risk taşımamaktadır” dedi.
[/h]

GALATASARAY Kulübü borçları eritiyor, yönetim kurulu ‘iflas ediyor’ haberlerini art niyetli olarak nitelendiriyor... G.Saray ve kamuoyunda sarı kırmızılı kulübün borçlarının arttığı iddiası kulaktan kulağa yayılırken aslında gerçeğin hiç de böyle olmadığı ortaya çıktı. Başkan Ünal Aysal’ın 2011 Mayıs ayında başkanlık koltuğuna oturduğu tarihte sarı kırmızılı kulübün borç alacak farkı tam 328 milyon dolar idi. Ve Aysal döneminde Eylül 2013 sonu itibari ile borç alacak farkı 3’te bir azaldı. Eylül sonu itibariyle G.Saray’ın borcu 240 milyon dolara düştü.

KİMSE ENDİŞE ETMESİN


BAŞKAN Ünal Aysal ve Yönetim Kurulu’nun borç alacak farkını Mart 2014 tarihine kadar 70 milyon dolar daha düşürmeyi hedeflediği ortaya çıktı. Yöneticiler, camia içinde çıkartılan “G.Saray iflas ediyor” söylentilerinde ise kasıt aradıklarını belirtip, “G.Saray ödemelerini 2.5 senedir düzenli yapıyor. Mali disiplin içindeyiz. UEFA tarafından bilançomuz 3 ayda bir kontrol edilmektedir. Ve en ufak bir mali risk taşımamaktadır. Kimse bir endişe duymasın. Bu söylentiler kasıtlı bir şekilde SPK’ya yapmış olduğumuz Sermaye artırımı başvurusuna mani olmaya ve durdurmaya yönelik bir çalışmadır” yorumunda bulundular.


Ben söylemedim


SARI kırmızılıların iflas ettiğini kamuyu ile paylaştıığı iddia edilen eski yönetici Semih Haznedaroğlu, kendisinin böyle bir açıklama yapmadığını dile getirdi.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Anadolu Efes de geleneğe uydu


21841320.jpg
[h=2]

THY Euroleague'de ilk hafta maçlarından Galatasaray LH, Fenerbahçe Ülker'in ardından Anadolu Efes de kendi evinde Armani Jeans Milano'yu devirdi. Lacivert Beyazlılar THY Euroleague B Grubu mücadelesinde rakibini 87-67’lik skorla mağlup etti.
[/h]



ANADOLU EFES (87):
Doğuş Balbay (1 ribaund), Kostas Vasileiadis 16 (3 ribaund - 4 asist), Semih Erden 7 (2 ribaund), Dusko Savanovic 22 (3 ribaund - 4 asist), Jamon Gordon 16 (6 ribaund - 7 asist), Scootty Hopson 22 (4 ribaund), Tadija Dragicevic (1 ribaund), Zoran Planinic 2 (3 ribaund - 3 asist), Stanko Barac 2 (3 ribaund)


EA7 EMPORİO ARMANİ (67):
Marquez Haynes 3, Alessandro Gentile 19 (3 ribaund- 2 asist), Bruno Cerella, Nicolo Melli 6 (9 ribaund), Keith Langford 20 (5 ribaund- 2 asist), Samardo Samuels 10 (5 ribaund), CJ Wallace 4 (3 ribaund), Curtis Jerrells 5 (1 ribaund- 1 asist)


1.PERİYOT: 25-17


2.PERİYOT: 17-18


3.PERİYOT: 24-17


4.PERİYOT: 21-15


Oyuna hızlı başlayan temsilcimiz, 4.dakikada Savanovic’in basketiyle 10-2’lik üstünlüğü yakaladı. Televizyon molasının ardından hücumda toparlanan rakibi karşısında temsilcimiz, Semih Erden’i boyalı alanda kullandı. Anadolu Efes, ilk periyotu da Gordon’un basketiyle 25-17 önde tamamladı. İkinci periyota hızlı başlayan konuk ekip, 10-2’lik seriyle skorda dengeyi yakaladı (27-27). Ancak temsilcimiz, temponun düştüğü dakikalarda rakibine oranla daha iyi hücum etti ve devre sonunda da soyunma odasına 42-35 üstün gitti. Üçüncü periyota iyi başlayan Anadolu Efes, televizyon molasına girilirken 11 sayılık farkı yakalarken, 28.dakikada da durumu 66-50’ye getirdi. Son 10 dakikalık bölüme 66-52 üstün giren Anadolu Efes, maçtan da 87-67 galibiyetle ayrıldı.

 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
PFDK kararını açıkladı


21773003.jpg
[h=2]
Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu(PFDK), yaptığı toplantıda Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na ihlal unsurları oluşmadığından ceza vermedi.
[/h]

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu(PFDK), yaptığı toplantıda Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na ihlal unsurları oluşmadığından ceza vermedi.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Türkiye 9 basamak birden yükseldi

[h=2]FIFA’nın Ekim ayı dünya sıralaması açıklanırken Türkiye, geçen ay olduğu gibi bu ay da 9 basamak tırmandı ve 40. sıraya çıktı.[/h]

FIFA’nın internet sitesinden yapılan açıklamada İspanya, 1513 puanla liderliğini yerini korurken, Almanya, bir sıra yükselerek, 1311 puanla 2. oldu. Arjantin ise bir basamak gerileyerek 3. sırada yer aldı.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Topal’da kısmi yırtık

[h=2]Milli Takım’dan dönen Mehmet Topal’ın sağ arka alt adalesinde yırtık tespit edildi.[/h]

FENERBAHÇE iki günlük iznin ardından pazar günü oynayacağı Kayseri Erciyesspor maçının hazırlıklarını dün sürdürdü. Ersun Yanal yönetimindeki idman 1 buçuk saat sürdü.
Milli takımdan dönen Mehmet Topal’ın sağ arka alt adalesindeki kısmi yırtık tespit edildi. Topal’ın tedavisine başlandığı bildirilirken, Alves ile Meireles ise takımdan ayrı çalıştı.
 
Üst