22.10.2013 Spor Haberleri

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Beşiktaş 0-0 Çaykur Rizespor


21875825.jpg
[h=2]
Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ağırladığı Çaykur Rizespor ile 0-0 berabere kaldı.
[/h]

Beşiktaş'ın cezası nedeniyle sadece kadınlar ve 12 yaş altı çocukların izlediği maçta Atatürk Olimpiyat Stadı büyük ölçüde boş kalırken, her iki ekipte gol bulmayı başaramadı.



KADROLAR


Hakemler: Yunus Yıldırım, Volkan Narinç, Adil Sinem


Beşiktaş:
Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Escude, Ersan Adem Gülüm, Motta, Gökhan Töre, Necip Uysal (Dk. 67 Ömer Şişmanoğlu), Veli Kavlak, Olcay Şahan (Dk. 62
Dentinho), Fernandes, Almeida (Dk. 80 Mustafa Pektemek)


Çaykur Rizespor:
Serkan Kırıntılı, Koray Altınay, Viera, Oboabona, Ali Adnan, Tevfik Köse, Sylvestre, Cernat (Dk. 64 Kağan Söylemezgiller), Kıvanç Karakaş, Sercan Kaya (Dk. 89 Sezer Özmen), Kweuke (Dk. 60 Cenk Ahmet Alkılıç)

Sarı kartlar:
Dk. 35 Ali Adnan, Dk. 55 Viera (Çaykur Rizespor), Dk. 84 Ersan Adem Gülüm (Beşiktaş)




Olimpiyat'ta tribünler boş



Galatasaray
ile yaptığı derbi maçta yaşanan olaylar nedeniyle 4 maç seyircisiz oynama cezası alan siyah-beyazlı takımın, cezasını çektiği ilk maça, kadın ve çocuk taraftarların ilgisi az oldu. Tribünlerde yaklaşık 3 bin kadın ve çocuk taraftarın bulunduğu görüldü.

Karşılaşmayı izleyen taraftarların, takım arkadaşı Sezer Öztürk ile kavga ettiği için kadro dışı bırakılan İbrahim Toraman lehine tezahürat yapmaları dikkat çekti Maçta, 20 kadar Çaykur Rizespor taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek verdi.



Beşiktaş'ta kayıplar sürüyor




Spor
Toto Süper Lig'in 8. hafta mücadelesinde Çaykur Rizespor ile 0-0 berabere kalan Beşiktaş'ta puan kayıpları sürüyor. Siyah-beyazlı ekip, bu akşamkiyle beraber, oynadığı son üç Süper Lig maçında toplam 5 puan yitirdi. Ligde 6. haftada deplasmanda Medical Park Antalyaspor'a 2-0 mağlup olan, 7. haftada deplasmanda Eskişehirspor'u 1-0 yenen Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki mücadelede Çaykur Rizespor karşısında da 0-0'lık skorla puan kaybına engel olamadı.

Siyah-beyazlı ekip, beraberlikle aldığı 1 puanın ardından, zirve yarışında puanını 16'ya yükseltti. "Kara Kartal", taraftarının sahaya girmesi nedeniyle tamamlanamayan Galatasaray derbisi de dahil olmak üzere son 4 lig maçında sadece 1 kez galibiyet gördü.



Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ilk kez gol atamadı



Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ilk kez gol sevinci yaşayamadı. Bu sezon ligde, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yaptığı 3 maçta rakip filelere gol atan siyah-beyazlı ekip, Çaykur Rizespor karşısında aynı başarıyı gösteremedi. Trabzonspor ve Gaziantepspor filelerini 2'şer kez havalandıran Beşiktaş, Galatasaray derbisinde de 1 gol atmıştı. Siyah-beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi'nde Norveç'in Tromso takımıyla yaptığı maçta da 2 gol kaydetmişti.



Dentinho, 6 maç sonra şans buldu



Siyah-beyazlı takımda 62. dakikada Olcay'ın yerine oyuna dahil olan Brezilyalı futbolcu Dentinho, 6 lig maçının ardından forma şansı buldu. Ligin ilk haftasında Trabzonspor ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada ilk 11'de yer alan Dentinho, daha sonra oynanan 6 maçta görev alamamıştı.



Beşiktaş'ta cezalı maçlar başladı



Beşiktaş'ın, derbide yaşanan olaylar nedeniyle aldığı 4 maçlık ceza, Çaykur Rizespor mücadelesiyle başladı. Siyah-beyazlı ekip, bu maçın yanı sıra, iç sahadaki 3 resmi maçta daha taraftarından yoksun mücadele edecek.


Almeida ve Motta takıma döndü



Ligin 7. haftasındaki Eskişehirspor maçında hasta oldukları için forma giymeyen Hugo Almeida ile Ramon Motta, Çaykur Rizespor karşısında takımdaki yerlerini aldı. Eskişehirspor mücadelesinde forvette görev yapan Eneramo, bu kez teknik direktör Slaven Bilic tarafından 18 kişilik kadroya alınmadı. Almeida, Eneramo'nun yerine bu bölgede görevlendirilirken, Eskişehir'de takımının galibiyet golünü atan Ömer Şişmanoğlu, yedekler arasında tutuldu.

Motta'nın yokluğunda, Eskişehirspor karşısında sol bekte oynayan Hutchinson, sakatlığı nedeniyle Çaykur Rizespor maçının kadrosunda yer almadı. Bilic, birçok mevkide görev yapabilen Hutchinson'un yokluğunda, orta alanda Necip Uysal'ı görevlendirdi

Son 3 maçta kadroya giremeyen Mehmet Akgün'ün yanı sıra son iki maçta durumu yaşayan Kerim Frei Koyunlu da Çaykur Rizespor karşısında yedekler arasında yer buldu. Bilic, bu oyuncuların yanı sıra Cenk Gönen, Dentinho ve Mustafa Pektemek'i de yedek soyundurdu.

Hutchinson'ın yanı sıra sakatlığı bulunan Muhammed Demirci, henüz hazır olmayan Oğuzhan Özyakup, Filip Holosko ve İsmail Köybaşı, kadroda yer almadı. Pedro Franco, Uğur Boral ve Gökhan Süzen de diğer karşılaşmalarda olduğu gibi 18 kişilik maç kadrosuna giremedi. Çaykur Rizespor'da ise sakatlıkları bulunan Eren Albayrak ve Hakan Hacıbektaşoğlu, Beşiktaş'a karşı forma giymedi.


Maç öncesi sakatlanan Sivok'un yerine Ersan görev aldı



Beşiktaş'ta maç öncesinde ilk 11'de yer alan Tomas Sivok, ısınma sırasında yaşadığı sakatlık nedeniyle yedek kulübesine giderken, bu futbolcunun yerine Ersan Adem Gülüm, kadroya dahil edildi. Sivok, karşılaşma öncesi ısınma hareketleri yaptığı sırada sol baldırındaki sorun nedeniyle sahada tedavi edildi. Tedavisinin ardından ısınmaya devam ederek kendisini deneyen Sivok, daha sonra yedekler arasına çekildi. Bu futbolcunun yerine de yedekler arasında bulunan Ersan Adem Gülüm, 11 kişilik kadroya dahil edildi. Tomas Sivok'un yokluğunda genç oyuncu Necip Uysal, sahaya kaptan olarak çıktı.


Bilic'in son cezalı maçı



Çaykur Rizespor karşılaşması, Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'in son cezalı maçı oldu. Galatasaray derbisinde hakeme yönelik hakareti nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 3 maç men cezası verdiği Bilic, Medical Park Antalyaspor ve Eskişehirspor maçlarının ardından, Çaykur Rizespor mücadelesinde son kez yedek kulübesinde yer alamadı.

Beşiktaşlı futbolcular, sahaya "Acın acımızdır değerli başkanım, acını paylaşıyoruz" yazılı pankartla çıkarak, geçen hafta babası Abdulkadir Orman'ı kaybeden kulüp başkanı Fikret Orman'ın acısına ortak oldu. Maç öncesi de Abdulkadir Orman için saygı duruşunda bulunuldu.

Kaynak : Hürriyet
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Kötü karneyi düzeltme zamanı


21876414.jpg
[h=2]
Devler Ligi’nde M.City ile hüsran yaşayan Mancini, rüzgarı G.Saray ile tersine çevirecek.
[/h]

İtalyan hoca, Lazio, Inter ve Manchester City ile zorlu arenada 54 maçta, 23 galibiyet, 14 beraberlik ve 17 mağlubiyet elde etti... Çeyrek finalin ötesini göremedi. Kopenhag maçlarını ise gözüne kestirdi.ROBERTO Mancini, Manchester City ile şampiyonlar ligi’nde yaşadığı hayal kırıklığını Galatasaray’ın başında silmek istiyor. İtalyan hoca, İngiliz ekibi ile zorlu arenada yaşadığı başarısız günlere sünger çekip, yeniden yükselişe geçirmeyi planlıyor... Manchester City ile Devler Ligi’nde son iki sezonda gruptan çıkma başarısı gösteremeyen Mancini, G.Saray’da bu şanssızlığı kırıp Kopenhag maçlarında son 16 adına dev bir adım atıp takımına avantajı getirip, kendi kariyerini de düzeltmenin hesabını yapıyor. Kopenhag maçları kazanılırsa Galatasaray, grupta avantajlı bir konuma geçecek.
Gelin Roberto Mancini’nin karnesine birlikte bakalım...


TEK YENİLGİ FENERBAHÇE’YE


BU arenada ilk deneyimini Lazio ile 2003-04 sezonunda yaşayan Mancini, grupta tek galibiyetini İnönü’de Beşiktaş’a karşı aldı. Temsilcimizi 2-0 mağlup eden Lazio, sonuncu oldu. Inter ile 2004-05 ve 2005-06 sezonlarında çeyrek finale kalan Roberto Mancini, en iyi derecesini burada yakaladı. Inter’deki son 2 sezonunda ise gruptan lider çıkmasına rağmen bir üst turda elendi. O dönem tek yenilgisini de F.Bahçe’den aldı.
2010-13 sezonları arasında Manchester City’yi çalıştıran İtalyan hoca, İngiliz ekibini üst tura taşımayı başaramadı. City 2011-12 sezonunda 10 puan toplamasına karşın grubunda 3. oldu. Geçen sezon ise en kötü Şampiyonlar Ligi kariyerine imza attı. M.City, grupta galibiyet alamazken, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşadı. Mancini, Şampiyonlar Ligi’nde son galibiyetini Manchester City ile 7 Aralık 2011 tarihinde Bayern Münih’e karşı elde etti.


G.Saray’ın 3 puanı veriliyor


TFF Yönetim Kurulu bugün 14.00’te yapacağı toplantıda yarıda kalan Beşiktaş-Galatasaray derbisi ile ilgili kararını verecek. Sarı kırmızılılar 2-1 öndeyken tatil edilen maçın 3-0 G.Saray lehine tescil edilmesi bekleni-
yor.


Jose Mourinho’nun olduğu yerde adım hep anılır


Wesley Sneijder, hakkındaki transfer haberleri için “Mourinho ile ilişkim iyi. O hangi takıma gitse, medya beni de o takıma transfer ediyor” dedi.
G.SARAY’ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, hakkında çıkan transfer haberlerini yalanladı. Chelsea ile ismi anılan Sneijder, ayrılmayı düşünmediğini söyledi. Yıldız oyuncu, teknik direktör Fatih Terim’le ilişkisini ve Türkiye’ye attığı gol sonrası hissettiklerini de Lig TV’ye anlatırken, şöyle konuştu:

- Mourinho’nun olduğu yerde her zaman benle ilgili bu tarz haberler çıkar. Ara transfer döneminde başka takımlar da gündeme gelebilir. Ancak ben Galatasaray’da mutluyum. İstanbul’u ve kulübümü seviyorum. Ayrılmaya niyetim yok.
- Türk Milli Takımı’nın aldığı galibiyetler sonrası Fatih Terim’e mesaj attım, kutladım.


GOLE SEVİNMEDİM ÇÜNKÜ...


TÜRKİYE maçında gol attığımda sevinmedim. Çünkü bu ülkede yaşıyorum, futbol oynuyorum ve para kazanıyorum. Saygımdan dolayı attığım gol sonrası sevinmedim. Bu durumun da çok büyütülmemesi gerekiyor.
- Takımda frikikleri atacak isim çok. Ancak, bu toplara vuracak çok isim olmasına rağmen henüz frikik golümüz yok. Önümüzdeki maçlarda umudum var. Maç öncesi bir isim belirlenirse, iyi olur.


Kopenhag maçı Makedon Stavrev’in


ŞAMPİYONLAR Ligi’nde yarın oynanacak Galatasaray-Kopenhag maçını Makedon Aleksandar Stavrev yönetecek. Karşılaşma TT Arena’da saat 21.45’te başlayacak.


MANCiNi’NiN DEVLER LiGi SERÜVENİ


21876408.jpg
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Potada haftanın ilk 5'i


21876259.jpg
[h=2]
Obradovic’in F.Bahçesi maçların yanında gençleri de kazanıyor. Efes maçında Ayberk de şans buldu.
[/h]



PARKEDE EZELi REKABET!


BBL’de derbi heyecanının tavan yaptığı hafta geride kalırken şampiyonluğun en büyük iki adayı F.Bahçe ile G.Saray dev maçlardan alınlarının akıyla çıktı... Arroyo’suz Aslan, Kartal’ı avlarken, Obradovic’in F.Bahçesi, Anadolu Efes önünde havasını attı. İşte derbilerin damgasını vurduğu geride bıraktığımız ikinci haftanın öne çıkan ilk 5’i...


BEN DEĞİL ‘BİZ’ OLGUSU


1- HAFTANIN belki de en etkileyici karesi Ülker Arena’da yaşandı... Farklı Efes galibiyeti sonrası F.Bahçeli basketbolseverlerin maç sonu büyük sevgi gösterisinde bulunduğu Zeljko Obradovic, taraftarların tezahüratları sonrası bençi göstererek, başarının mimarının öğrencileri olduğunu işaret etti. Sırp efsaneye tribünlerin tezahüratı bir kat daha arttı.


EFES SONDAN İKİNCİ!


2- EFES, geçen haftaki G.Saray yenilgisi (87-65) sonrası önceki gün de F.Bahçe’ye 84-65’le boyun eğdi. Maçta öne çıkan Efes’in iki yıldızının sönük performansıydı. Planinic ile Vasileiadis toplam 10 sayı ve 4 asistle oynayınca F.Bahçe’den fark yenmesi sürpriz olmadı. 2 hafta sonunda puan durumunda derbi mağduru Efes 15.’likte kaldı.


YENİ SEZON ESKİ İSYAN


3- ERGİN Hoca’nın yayıncı kuruluşa maç saati isyanı bitmiyor. Geçen sezon -G.SarayFutbol Takımı’nın şampiyonluk kutlaması olduğu gün- Abdi İpekçi’de 13.00’te oynanan play off çeyrek finalindeki Tofaş maçına tepki gösteren Ataman, önceki gün yine 13.00’teki Beşiktaş derbisine İpekçi’deki boşluklar için karşılaşma saatine tepki gösterdi.


KANDEMiR’İN FAULÜ OLMASA!


4- G.SARAY-Beşiktaş derbisinde son 3.14’e 72-68 Aslan önde girdi. Kandemir’in teknik faulü sonrası 2.57’de fark 9’a çıktı: 77-68. Yine de oyunu son topa kadar getiren Beşiktaş’ta Lofton son topu ezdi ve uzatma ümitleri tükendi.


EL AMİN’SİZ FIRTINA YOK!


5- SEZONA Tutku, Kaya, Penney gibi transferlerle giren Trabzonspor, ligdeki ikinci maçında da galibiyetle tanışamadı. Bordo mavililer, Olin Edirne’ye 93-88 yenildi. El Amin’in sezon öncesi sakatlığı Trabzon’u çok kötü etkiledi.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Badmintonda tam 13 madalya birden


21876325.jpg
[h=2]
Slovenya'da 18-20 Ekim’de gerçekleştirilen 15 ve 19 yaş Avrupa Gençler Badminton Ranking Turnuvası’nda Türk Milli Takımı, 13 madalya kazandı.
[/h]

Erkekler ve genç kızların tüm kategorilerinde dereceye giren Türkiye, büyük bir başarıya imza attı. Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, “Bizlere vermiş olduğu imkanlardan dolayı Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç’a ve Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan’a teşekkür ediyorum” dedi.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Diktatör değil 'Peptatör'


21873218.jpg
[h=2]
Bayern Münih teknik direktörü Pep Guardiola, hafta sonu oynanan Mainz maçı sonrası taraftarlarca diktatör olarak anılmaya başlandı.
[/h]

Robben’in muhteşem performans sergilediği karşılaşmanın 82. dakikasında kazanılan penaltıyı Hollandalı oyuncunun kullanmasına müsaade etmeyen Guardiola, saha kenarından vuruşu Muller’in yapması yönünde talimat verdi. Bu karar karşısında tepkisini topu fırlatarak gösteren Robben’e tribünlerin de destek vermesi “Guardiola yasalarının” tartışılmasına neden olurken, İspanyol teknik adama “Peptator” ismi verildi.

Karşılaşma boyunca yanında oturan Javi Martinez ile sık sık sohbet eden Guardiola, oyuncularına sürekli direktifler verdi. Bu manzara sonrası ise “Guardiola, ne diyorsa yasadır” söylentileri dolaşmaya başladı.



Ben sadık bir oyuncuyum




Robben ve Muller arasındaki penaltı gerilimi, her iki oyuncunun verdiği cevaplarla daha da ilginç bir hal aldı. Robben, “bu konuda çok şey söyleyemem. Bu durumu sorun olarak görmüyorum, kimin vurduğu değil gol olması önemli” ifadelerini kullanırken, penaltıyı gole çeviren Muller ise, “Guardiola, vuruşu benim yapmamı istedi. Sadık bir oyuncu olduğum için teknik direktörümün emrini yerine getirdim” dedi.




Yıldız oyunculara tehdit




Başarılı teknik adamın geçtiğimiz hafta içi Bayern Magazin dergisine verdiği röportajda “kim benim direktiflerime uyar ve beni destekler bu takımda yer bulur. Aksi halde sık sık tribünde oturacaktır” ifadeleriyle yıldız oyunculara gözdağı vermesi ise dikkatlerden kaçmadı.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
3 puandan fazlasını aldılar


21876383.jpg
[h=2]
Sarı lacivertliler, Kayseri Erciyesspor deplasmanından önemli kazanımlarla döndü.
[/h]


Sahada son düdüğe kadar pes etmeyen futbolcular, karşılaşmayı birçok istatistikte rekor kırarak kazandı. İşte madde madde Fenerbahçelileri gelecek için ümitlendiren detaylar.



660 PAS YÜZDE 70 TOP


1- FENERBAHÇE maçı tam 660 pas ile tamamladı. Bu, oyuncuların sabırlarını göstermesi açısından önemliydi. Ayrıca yüzde 70 oranında topla oynayan sarı lacivertliler 11 korner kazandı ve rakibe tek korner şansı vermedi.


KAZANMA İSTEĞİ BİTMEDİ


2- FUTBOLCULAR ilk dakikadan uzatmanın son anına kadar kazanma isteği ile mücadele etti. Ersun Yanal’ı en çok sevindiren de bu oldu. Paniğe girmeden ve disiplinden kopmadan oynanan oyun teknik ekibi fazlasıyla memnun etti.


TAKIM RUHU OLUŞTU


3- GALİBİYET golü sonrası yaşanan sevince herkesin katılması ve futbolcuların soyunma odasında 3 puanı getiren Emenike’nin kafasına dokunma yarışı yapması sarı lacivertlilere “Biz artık takım olduk” dedirti.


EMENİKE KAZANILDI


4- F.BAHÇE için bir başka önemli konu ise uzun zamandır gol atamayan Emenike’nin hem de çok önemli bir anda attığı gol ile geri dönüş yapmasıydı. Nijeryalı böylece psikolojik olarak da rahatladı.


DEPLASMAN FOBİSİ BİTTİ


5- GEÇTİĞİMİZ yıllarda F.Bahçe adına en önemli sıkıntılardan biri deplasmanlardaki puan kayıplarıydı. Ancak sarı lacivertliler son 3 deplasmanı olan Kasımpaşa, G.Birliği ve Erciyesspor’dan 9 puan çıkarmayı başardı.


Aydınlar cumaya kadar açıklıyor


F.BAHÇE’de olağanüstü genel kurula doğru gözlerin çevrildiği Mehmet Ali Aydınlar, ”En geç cuma gününe kadar adaylıkla ilgili kararımı yazılı açıklama ile kamuoyuna duyuracağım” dedi.


Aynı saatte 2 maç isyanı


F.BAHÇE, cuma 20.00’de evinde G.Antepspor ile karşılaşırken, basketbol takımı da aynı saatte Euroleague’de Barcelona’yı ağırlayacak. Bu iki önemli maçtan hangisine gideceğine karar veremeyen sarı lacivertli taraftarlar tepkili.


O şoför de sevinçte


F.BAHÇE’nin Erciyes’i devirdiği son dakika golünde futbolcuların arasında sevinen sürpriz bir isim vardı. F.Bahçe takım otobüsünün emektar kaptanı Cemal Karakış. Peki Karakış orada ne arıyordu?



Geçen sezonu unutmadı



Soyunma odasına giriş akreditasyonu olan Cemal Kaptan, tünelin girişinden maçı izliyordu. Sevincinin nedeni kendisine sorulduğunda ise şu yanıtı verdi: “Geçen sezon Kayseri’de otobüsümüz taşlanmış ve yanımdaki camın kırılması ile hayati tehlike yaşamıştım. O günü hiç unutmadım. Son dakikada o gol gelince de dayanamadım ve kendimi futbolcuların yanında buldum.”


Futbolcularla aynı karede


CEMAL Karakış’ın bu sevinci her ne kadar sempatik olsa da sarı lacivertliler TFF’den muhtemelen küçük bir para cezası alacak.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Babasına sorulmadan çocuğun adı değişti


21876284.jpg
[h=2]
35. Vodafone İstanbul Maratonu tanıtım toplantısına, Selahattin Yıldız ile Kadir Topbaş’ın yaşadığı diyalog damga vurdu.
[/h]

17 Kasım’daki maratonun adı bu yıl ‘Avrasya’ değil, ‘35. Vodafone İstanbul Maratonu’ oldu. Sepetçiler Kasrı’ndaki toplantıda, organizasyonun isim babası Selahattin Yıldız, “Tam 35 yaşındaki bir çocuğun ismi değiştirilirken bu babasına sorulmaz mı” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, “Malum, günümüz reklam dönemi. Maratonlar şehirlerle özdeşleştiği için bu yola gidildi” karşılığını verdi.
Bunun üzerine Selahattin Yıldız, “Aldığınız karara uyarız ama ileride hukuki süreç başlatabilirim” diye konuştu.


Rekor katılım bekleniyor


Maratonu Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Vekili Gökhan Öğüt ve Spor AŞ Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin ile tanıtan Kadir Topbaş, bu yıl yapılacak olan koşuda ilk kayıtların 16 bin 400’e ulaştığını, yarışa 20 bin kişilik katılım beklediklerini dile getirdi. Öte yandan milli atlet Elvan Abeylegesse de, bu sene ilk kez İstanbul Maratonu’na katılacak.


Ya Ibra ya Ronaldo Brezilya’da yok


2014 Dünya Kupası’nın Avrupa play off’larında Ronaldo’nun ülkesi Portekiz ile Ibrahimoviçli İsveç eşleşti. Diğer eşleşmeler; Ukrayna-Fransa, Yunanistan-Romanya ve İzlanda-Hırvatistan şeklinde oldu. Maçlar 15 ve 19 Kasım’da oynanacak.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Timsah son nefeste


21876386.jpg
[h=2]
Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor, sahasında Kayserispor'u maçın uzatma dakikalarında bulduğu gollerle 2-0 yendi.
[/h]

Spor Toto Süper Ligi'nin 8'nci haftanın kapanış karşılaşmasında Bursaspor, Atatürk Stadı'nda Kayserispor'u konuk etti. Bursaspor uzatma dakikalarında Batalla ve Enes Ünal ile bulduğu gollerle sahasındaki sezonun ilk galibiyetini ulaştı. Sert futbolu tercih eden Kayserispor'da ise Cleyton ile Abdullah kırmızı kartla oyun dışı kalan isimler oldu.

Stat: Atatürk
Hakemler: Ali Palabıyık, Cemal Bingül, Asım Yusuf Öz
Bursaspor: Frey, Basser, Serdar Aziz, Civelli, Taiwo, Belluschi, Şamil Çinaz, Murat (Dk. 71 Tuncay Şanlı), Batalla, Ferhat Kiraz (Dk. 71 Enes Ünal) Kazım Kazım (Dk. 90+8 Şener Özbayraklı)
Kayserispor: Ertuğrul Taşkıran, Salih Dursun, Sereno (Dk. 90+8 Cüneyt Köz), Simic, Alper Uludağ, Mijailovic (Dk. 90+1 Olcay Yokuşlu), Abdullah Durak, Ömer Bayram (Dk. 83 Jaja), Cleyton, Mouche, Sefa Yılmaz
Goller: Dk. 90+4 Batalla, Dk. 90+8 Enes (Bursaspor)
Sarı Kartlar: Dk. 35 Serdar Aziz, Dk. 70 Taiwo, Dk. 80 Civelli, Dk. 90+7 Belluschi (Bursaspor), Dk. 34 Salih Dursun, Dk. 40 Cleyton, Dk. 55 Ömer Bayram, Dk. 56 Mijailovic, Dk 78 Abdullah Durak, Dk. 90+7 Sefa Yılmaz (Kayserispor)
Kırmızı Kartlar: Dk. 19 Cleyton, Dk. 90+7 Abdullah Durak (Kayserispor)



DAUMLAR TRİBÜNDE



Bursaspor Teknik Direktörü Chirstoph Daum'un Almanya'dan Türkiye'ye gelen eşi, kızı ve oğlu Atatürk Stadı'ydı. Ailesi Daum'a Kayserispor maçı öncesi moral desteği verdiler.




ATİLLA TATVEREN UNUTULMADI



Bursaspor Divan Başkanlık Kurulu'nda uzun yıllar görev yapan ve dün yaşamada veda eden Atilla Tatveren anısına Kayserispor karşılaşması öncesinde 1 dakikalık saygı duruşu yapılırken, yeşil beyaszlı futbolcular kollarına siyah bant taktı.




MAÇTAN DAKİKALAR



16'ncı dakikada Belluschi ile başlayan Bursaspor atağında Batalla'nın pasında topla ceza alanı içinde buluşan Kazım, sağ çarprazdan sert vurdu. Meşin yuvarlak yan direkten dışarıya gitti.

29'ncu dakikada Bursaspor atağında Murat pasında Yıldırım'ın topla buluşan Batalla, kaleci Ertuğruil'u geçti, kaleye attığı plasesinde topu Fonseca uzaklaştırdı ve gole izin vermedi.
35'nci dakikada Salih Batalla'yı faulle durdurdu. Batalla'nın serbest atışında köşeye giden topu Ertuğrul yumruklarıyla uzaklaştırdı.
42'nci dakikada Cleyton'un derinleme pasında ceza alanına giren Mouche'nin ayaklarına yatan Frey mutlak bir gole izin vermedi. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.
53'ncü dakikada Kazım'ın pasında Batalla ceza alanı içersinde topla buluştu. Vuruşunda meşin yuvarlak direğin dibinden dışarıya gitti.
59'ncu dakikada Ferhat'ın ceza alanı içersine yaptığı ortada Fonseca topu eliyle kesti. Ancak hakem Ali Palabıyık oyunu devam ettirdi.
73'ncü dakikada Taiwo'nun ortasında Civelli topu kafa ile Serdar Aziz'in önüne indirdi. Serdar'ın vuruşu kötü olunca kaleci Ertuğrul tehlikeliyi önledi.
89'ncu dakikada Serdar Aziz'e tekme atan Cleyton ikinci sarıdan kırmızı kart gördü ve Kayserispor on kişi kaldı.
90+3'ncü dakikada Kazım'ın taç atışında Basser'e attı. Basseir'in ortasında defanstan seken topu Belluschi Batalla'nın önüne düşürdü. Batalla düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0.
90+4'de hakemin kararına itiraz eden Abdullah ikinci sarı kartı görerek takımını 9 kişi bıraktı.
90+8'de Şener sağdan Kayserispor ceza alanına girdi. Kale sahasında yaptığı ortada. Enes Ünal dokundu 2-0.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Beşiktaşlılar 'Cezafest'te buluştu


21876321.jpg
[h=2]
Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı'nın, Galatasaray derbisinde çıkan olaylar nedeniyle futbol takımına verilen 4 maç seyircisiz oynama cezasının ardından kulübe destek sağlamak için düzenlediği "Cezafest" Küçükçiftlik Park'ta düzenlendi.
[/h]

Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki maçı tribünde izleyemeyen taraftarlar, düzenlenen organizasyonda bir araya geldi.

Organizasyona katılan bini aşkın siyah-beyazlı taraftar, etkinliğin düzenlendiği alanı bayraklar ve posterlerle süsledi. Sadece kadınlar ve 12 yaş altı çocukların izleyebildiği Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçı başlayana kadar, Ali Altay, Birol Can ve Seda Üren, devre arasında da Ceza konser verdi.

Taraftarlardan oluşan bando takımı da sahneye çıkarak, etkinliğe katılanları coşturdu.

Taraftarlar, daha sonra organizasyon alanına kurulan barkovizyondan, Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçını izledi. Maç sırasında meşale yakan taraftarlar, karşılaşmayı stadyumda izliyormuş gibi tezahürat yaptı.
Bu arada taraftarlar, aynı zamanda bir sosyal yardım organizasyonu olarak değerlendirdikleri etkinlikte, alana çeşitli stantlar kurdu.




MELİS'E VE KÖY OKULLARINA DESTEK




Lösemi hastası 7 yaşındaki Melis Akbaş için kurulan stantta, yaklaşık 2,5 yıldır hasta olan ve kemik iliği nakli bekleyen Melis'in sağlıkdurumu hakkında bilgilendirme yapıldı. Sosyal medyada Melis'in durumuyla ilgili kampanya başlatan Emrah Besler, duyarlı taraftarları kan örneği vermeleri için İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yönlendirdi. Melis'in ailesi de etkinliğe katılarak taraftarlara bilgi verdi. Öte yandan organizasyonda köy okulları için de yardım kampanyası düzenlendi.



BEŞİKTAŞ'TAN İLGİMİZ YOK AÇIKLAMASI




Beşiktaş, bu akşam düzenlenen ’cezafest’ adlı organizasyonla ilgili bugün öğlen saatlerine bir açıklama yaptı. Siyah beyazlı kulüpten yapılan açıklama şöyle:
"Kulübümüzün ’cezafest’ adlı organizasyonla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır.Son zamanlarda bazı şahıs ve grupların Türkiye Futbol Federasyonu’nun kulübümüze vermiş olduğu dört müsabakayı seyircisiz oynama cezasını öne sürerek ’cezafest’ adlı bir organizasyon düzenleyecekleri ve bu etkinlikten elde edilecek gelirin Kulübümüze verileceğine ilişkin duyumlar alınmaktadır.Kulübümüz, Türkiye Futbol Federasyonu’nun vermiş olduğu seyircisiz oynama cezası sonrası gelir toplamaya yönelik hiçbir organizasyon düzenlememiştir ve ’cezafest’ ismiyle düzenlenecek etkinlikle de herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır."
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Es-Es soyunma odasına mağlup girmiyor


19389571.jpg
[h=2]
Eskişehirspor, Spor Toto Süper Lig'de yaptığı 8 maçta ilk yarının ardından soyunma odasına mağlup girmedi.
[/h]



Siyah-kırmızılılar, ligde yaptığı 8 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. Topladığı 13 puanla 6'ncı sırada kendisine yer bulan Es-Es'ler, sahasında 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Eskişehirspor, deplasmanda yaptığı 4 maçta da 2 galibiyet ve 2 mağlubiyetle 6 puan toplayabildi. Kırmızı şimşekler, karşılaşmaların ilk yarısının ardından soyunma odasına 2 kez galip, 6 kere de beraberlikle girdi.

Es-Es'ler maçların 1-15. dakikalarında 2 gol, 31-45. dakikalarında 1 gol, 46-60. dakikalarında 2 gol, 61-75. dakikalarında 2 gol ve 76-90. dakikalarında da 3 gol buldu. Bu hafta sonu sahasından yapacağı Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarına başlayan Eskişehirspor'da, Dede, Kayacan Erdoğan ve Mahmut Boz'un tedavileri devam ediyor.



ÇAYKUR RİZESPOR HAZIRLIKLARI BAŞLADI


Öte yandan Eskişehirspor, 27 Ekim'de sahasında yapacağı Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarına da başladı. Eskişehirspor Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda, teknik direktör
Ertuğrul Sağlam yönetimindeki futbolcular, antrenmana pas çalışmasıyla başladı. Yaklaşık 90 dakika süren idmanda 5'e 2 ve topla yapılan dar alan çalışmaların ardından taktik maçı gerçekleştirildi.

Dede, Kayacan Erdoğan ve Mahmut Boz, sağlık ekibinin gözetiminde takımdan ayrı çalışırken, A2 kadrosunda olan Gökhan Siverek, Erkut Şentürk, Hasan Hüseyin Acar, Bertul Kocabaş ve Okan Aydın, antrenmanda yer almadı.
 
Üst