25.10.2013 Spor Haberleri

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Açılışı lider yapıyor


21285561.jpg
[h=2]

SÜPER Lig’de 9. hafta bu akşam oynanacak iki maçla başlıyor. Lider Fenerbahçe, evinde Gaziantepspor’u konuk edecek.
[/h]

Seyircisi önünde 3 puan hedefleyen sarı lacivertlilerde Meireles, Gökhan Gönül ve Emre sakat. Alper ise kart sınırında bulunuyor.

FENERBAHÇE


VOLKAN
M.TOPUZ
BEKİR
EGEMEN
CANER
M. TOPAL
HOLMEN
ALPER
SOW
EMENIKE
KUYT


GAZİANTEP


SERDAR
ŞENOL CAN
MEDUNJANIN
STANKEVICIUS
KECOJEVIC
ORHAN
TRAORE
STILIC
EKREM
CENK
MUHAMMED
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Avni Aker'de 'Fırtına' esti


21907132.jpg
[h=2]

UEFA Avrupa Ligi’ndeki temsilcimiz Trabzonspor, lider durumda olduğu J Grubu'ndaki 3. maçında Legia Varşova’yı 2-0 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.
[/h]


Grubundaki ilk maçında Apollon’u deplasmanda 2-1 yenen, ardından kendi evinde Lazio ile 3-3 berabere kalan bordo mavililer 3. maçta Legia Varşova'yı 2-0 mağlup ederek turnuvada saf dışı bıraktılar.

Bordo mavililere galibiyeti getiren golleri 7. dakikada Janko, 82. dakikada Olcan'dan geldi. Bu skor'un ardından Trabzonspor puanını 7'ye yükselterek grup liderliğini sürdürdü.



Grubun diğer maçında ise Kıbrıs Rum Kesimi ekibi Apollon Limassol ile İtalyan temsilcisi Lazio karşı karşıya geldi. Kıbrıs Rum Kesimi'nde oynanan ve orta saha mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmada taraflar girdikleri gol pozisyonlarından yararlanamadı ve maç golsüz berabere sona erdi. J Grubu'nda 4. hafta maçları 7 Kasım Perşembe günü oynanacak. Trabzonspor, Polonya ekibi Legia Varşova ile deplasmanda karşılaşacak. Lazio ise sahasında Apollon Limassol ile mücadele edecek.


J GRUBU puan durumu


21907206.jpg



Stat:
Hüseyin Avni Aker

Hakemler:
Vladislav Bezborodov, Nikolai Golubev, Viacheslav Semenov (Rusya)

Trabzonspor:
Onur Recep Kıvrak, Bosingwa, Mustafa Yumlu, Bamba, Aykut Demir, Zokora, Adrian (Dk. 81 Soner Aydoğdu), Malouda, Olcan, Henrique (Dk. 80 Emre Güral), Janko (Dk. 70 Yusuf Erdoğan)

Legia Varşova:
Skaba, Broz, Rzezniczak, Dossa Junior, Brzyski, Jodlowiec, Vrdoljak (Dk. 65 Furman), Zyro (Dk. 8 Ojamaa), Pinto, Kosecki (Dk. 74 Kucharczyk), Dvalishvili

Goller:
Dk. 7 Janko, Dk. 82 Olcan Adın (Trabzonspor)

Sarı kartlar:
Dk. 32 Kosecki, Dk. 36 Jodlowiec, Dk. 79 Rzezniczak (Legia Varşova) Dk. 36 Zokora, Dk. 61 Bamba, Dk. 69 Henrique, Dk. 90+3 Emre Güral (Trabzonspor)



Maçtan önemli dakikalar;



- GOOLLLL Olcan'ın golüyle Trabzonspor farkı ikiye çıkardı. 2-0

- İkinci yarı Trabzonspor'un vuruşu ile başladı.

- GOOLLLL Trabzonspor Janko'nun 7. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti

- Karşılaşma konuk ekip Legia Varşovalı oyuncuların vuruşu ile başladı.



TRABZONSPOR - LEGİA VARŞOVA MAÇINDAN NOTLAR
AKÇAY'DAN JANKO SÜRPRİZİ

Trabzonspor Tenik Direktörü Mustafa Akçay, Legia Varşova maçında sürpriz bir 11'i sahaya sürdü. Tecrübeli teknik adam genç futbolcu Yusuf Erdoğan'ı kulübeye çekerken, bu sezon fazla forma şansı tanımadığı Janko'yu ise 11'de sahaya sürdü. Akçay, sakatlığı geçmeyen Colman'ı 18 kişilik kadroya almazken, sakatlığı geçen Giray Kaçar ise 18 kişilik kadroya girdi. Son haftalarda form düşüklüğü gözlenen Aykut Akgün ise 18 kişilik kadroda yer almadı.



BAŞKAN HACIOSMANOĞLU TAKIMI YALNIZ BIRAKMADI



Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, PFDK'nın verdiği 20 maçlık hak mahrumiyeti cezasının Avrupa Ligi maçlarında geçerli olmaması nedeniyle protokol tribününden maçı izledi. Hacıosmanoğlu, maç öncesi yaptığı açıklamada, "Değerli büyüğümüz Kadir hocamızı kaybettiğimiz bu hüzünlü günde inşallah futbolcularımız bize mutlu bir sonuç yaşatır" dedi.



Fatih Terim
MAÇI İZLEDİ


Bugün efsane futbolculardan Kadir Özcan'ın cenaze namazına katılmak için Trabzon'a gelen Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Trabzonspor'un Legia Varşova ile oynadığı maçı protokol tribünde izledi. Terim, stada giriş esnasında taraftarların yoğun ilgisiyle karşılaştı.



KADİR ÖZCAN'IN KOLTUĞUNA ÇİÇEK BIRAKILDI


Önceki gün vefat eden ve bugün düzenlenen törenin ardından ikindi namazından sonra defnedilen Kadir Özcan'ın, Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oturduğu koltuğuna çiçek bırakıldı. Maç öncesinde ise müzik yayını yapılmazken dev ekrandan Kadir Özan'ın hayatını anlatan mini bir gösteri yapıldı. Kadir Özan'ın ardından tribünlerde, "Biliyoruz hep bizimlesin" ve "61 ruhu bizimle yaşayacak" yazılı pankartlar asıldı.



KADİR ÖZCAN İÇİN SAYGI DURUŞU


Trabzonspor'un UEFA'ya yaptığı başvuru sonucunda maçın başlamasından önce önceki gün hayatını kaybeden Kadir Özcan anısına, maç öncesi 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.



TRİBÜNLER DOLMADI


Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, dün akşam yapılan son antrenmanda, "Yarın akşam tribünler dolacak, buna eminim" diyerek, futbolcularını motive etmişti. Ancak zorlu karşılaşma öncesi J Grubu'nda zirvede bulunan Trabzonspor'un Legia Varşova ile oynadğı maçta tribünlerin önemli bölümü dolmadı. Özellikle maraton tribünde ciddi boşluklar göze çarparken, stadın boş olduğunu gören Teknik Direktör Mustafa Akçay da, büyük şaşkınlık yaşadı.



IRKÇILIĞA KARŞI SİNEVİZYON


Maçın oynanacağı stattaki dev ekranda maç öncesi ırkçılığa karşı hazırlanan bir sunum düzenlendi. Sunumda Ribery, "Irkçılığa hayır" diyerek taraftarları uyardı.



LEGİA TARAFTARLARI TAKIMLARINI YALNIZ BIRAKMADI


Grupta oynadığı ilk iki maçta hayal kırıklığı yaratan Polonya temsilcisi Legia Varşova'nın taraftarları, statta kendilerine ayrılan yerin önemli bir bölümünü doldurdu. Misafir takım tribününe Legia flaması açan taraftarlar maç öncesinde takımlarını yanlarına çağırıp desteklediler.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
İmparator bu fotoğrafa çok kızdı


21909552.jpg
[h=2]

Dünya ve Alman futbolunun efsane ismi, “Didier Drogba’nın yaptığı artistlik, utanmazlık ve rezillik. Bu konuşma taraftarın önünde değil, soyunma odasında yapılır” dedi.
[/h]

ALMANYA’da şifreli kanaldan yayın yapan Sky televizyonunda Galatasaray-Kopenhag maçını yorumlayan dünya futbolunun efsane ismi Franz Beckenbauer’in hedefinde Didier Drogba vardı...


Almanların “İmparator” lakabını taktığı futboladamı Fildişi Sahilli oyuncunun maçın başlamasından yaklaşık yarım saat önce ısınan takım arkadaşlarını toplayıp taktik verir şekilde onlarla konuşmasına tepki gösterdi. Beckenbauer, “Yaptığı artistlik ve utanmazlık” dedi.
Beckenbauer, “Bunu maça çıkmadan önce soyunma odasında yapabilirsiniz. Onun yaptığı artistlik. Utanmazlık. Mancini’ye karşı saygısızlık. Gerçekten inanılmaz bir hareket. Eğer bir durum varsa soyunma odasında konuşulur. Öyle ısınırken taraftarların önünde takımı toplayıp konuşma yapmanız artistliktir. Rezillik” diyerek Drogba’yı bombaladı.


MANCİNİ’YE SAYGISIZLIK


Programın diğer yorumcuları da “Takımla bütün gün berabersiniz. Maçtan önce de bunları konuşmak için yeterince vaktiniz var. Bu kadar aşina bir şekilde taraftarın önünde bu tabloyu sergilemek abartı” dediler.
Beckenbauer, Drogba’nın dünyanın en iyi oyuncularından biri olduğunun altını çizerken “Ona futbolculuğuna büyük saygı duyuyorum. Ama onun seyircinin önünde bu şekilde bir davranışta bulunmasına da anlam veremedim” dedi. Tartışmanın ilerleyen kısmında ise “Belki de Mancini ona bu görevi vermiştir” yorumu da yapıldı.


21909484.jpg


BECKENBAUER HAKLI MI ?


Avrupa kafası

YILMAZ VURAL

TAKIMIN kazanması için yapılan her hareketi desteklerim, kompleks yapmam. Beckenbauer’in değerlendirmesi yanlış. Zaten takımın şu an gizli kaptanı Drogba’dır. Beckenbauer, Avrupalı kafasıyla düşünüyor.


ANORMAL DEĞiL


BÜLENT KORKMAZ


BUNUN bir çok örneğini görüyoruz. Bir takımda kim olursa olsun eğer takıma moral motivasyon açısından birşeyler söylemek isterse çıkar söyler. Soyunma odasında da bunlar olur. Bana göre anormal bir durum yok ortada.

 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Bakan Kılıç'tan Holosko'ya sınav

[h=2]
[/h][h=2]Suat Kılıç, Türk vatandaşlığı isteyen Beşiktaşlı Holosko’yu sınava aldı(!)..Bakan Suat Kılıç, Holosko’ya “Kulüp yöneticileri işlemlerini hazırlasınlar” dedi.[/h]



Bakan Kılıç: Rize çayı mı Seylan çayı mı ?


Holosko: Elbette Rize çayı


Bakan Kılıç: Aferin sınavı geçti


Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, G.Saray’ın Hollandalı yıldızı Sneijder, Trabzonlu Abdulkadir, Beşiktaşlı Holosko, Mustafa Pektemek, İsmail Köybaşı ile CeBIT Bilişim Fuarı’ndaki Gençlik Spor Genel Müdürlüğü standında buluştu. Kılıç, vatandaşlık isteyen Holosko’yu sözlü yaptı! Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın da katıldığı sohbetin diyaloglar şöyle:
Bakan Kılıç: Türk vatandaşlığına geçtin mi?
Holosko: Daha kabul etmediler.
Kılıç: Çay mı, kahve mi içersin?
Holosko: Çay.
Kılıç: Seylan mı, Rize mi?
Holosko: Rize Çayı.
Kılıç: Tamam, sen sözlüden geçtin! İçişleri Bakanlığı ile konuşacağım sen artık Türk vatandaşı olmalısın. Çünkü sözlüden olumlu cevaplar aldım. Kulüp yöneticilerine söyle işlemlerini hızlandırsınlar.


PEKTEMEK VE KÖYBAŞI’NA ‘EVLENİN’ TAVSİYESİ


Bakan Suat Kılıç, daha sonra Mustafa ve İsmail’e de “Evli misiniz, bekar mı” diye sordu. İki oyuncu da bekar olduklarını söyleyince Bakan evlenmelerini tavsiye etti: “Bir an evinizin lideri olun. Çünkü sizler profesyonel oyuncularsınız. Sizin etrafınızı kuşatılır. Gece hayatı falan filan derken, pırıl pırıl gençler heba oluyor. Bir an önce evlenin. Biraz profesyonelce davranmak gerek. Onun için bir an önce evlenin.”


SNEIJDER KOPENHAG KRİTERLERİNİ AÇIP KAPATTI


Kılıç, AB’ye üyelik için gerekli olan Kopenhag Kriterleri’ne göndermermelerde bulunarak, “Sneijder, Kopenhag faslının açılıp kapatılmasında desteğini esirgemedi” dedi.


Bağış’tan ‘Estonya’ gafı!


AB Bakanı Egemen Bağış, “Galatasaray’ın Estonya galibiyeti herkesi sevindirdi” diyerek Danimarka ekibi Kopenhag’ı karıştıması ise tebessüm ettirdi.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Eski F.Bahçeli yöneticiden şok sözler


21902578.jpg
[h=2]

Fenerbahçe eski yöneticisi Sadettin Saran, Habertürk televizyonunda Faik Gürses'in sorularını yanıtladı. Saran gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalar yaparken Fenerbahçe Kulübü başkanı Aziz Yıldırım'a sert göndermeler yaptı ve Yıldırım'ın kendisinden korktuğunu iddia etti. Saran kongre öncesi rengini de açıkca belli etti; "M. Ali Aydınlar'ın kazanması için elimden geleni yapacağım."
[/h]

Fenerbahçe Kulübü'nün eski yöneticisi Sadettin Saran, "Aziz Bey (Aziz Yıldırım) benden korkuyor. Çünkü benim bu işi ondan daha iyi yapabileceğimi biliyor" dedi. Habertürk Televizyonu'nda canlı yayın programına katılan Saran, kulüpten ihracı ve olağanüstü genel kurul süreciyle ilgili açıklamalar yaptı. Sarı-lacivertli kulüpten, bir röportajda kullandığı bazı ifadeler ve Vladimir Beschastnykh'nin transferinde kulübü zarara uğrattığı gerekçesiyle iki kez ihraç edildiğini hatırlatan Saran, "400 bin dolar için bir insana iftiralar atmak, bunlara tenezzül etmek ne insanlığa sığıyor, ne adamlığa sığıyor. Bir koltuk uğruna bunlar çok ağır şeyler" ifadelerini kullandı.

Yaptığı iş doğrultusunda, yayın haklarını aldığı kulübün, sözleşmeye uymaması nedeniyle sarı-lacivertlilerle mahkemelik olduğunu anlatan Saran, kulüpten 6 milyon dolar alacaklı olduklarını anlatarak, şunları söyledi:

"Uzlaşmak istedik olmadı, sonunda mahkemeye gidildi. Fenerbahçe'nin kendi atadığı hakem bile bizim lehimize karar verdi. Bugün ben ve arkadaşlarım Fenerbahçe Kulübü'nden 6 milyon dolar alacaklıyız. İki yıldır bir gün gidip de kapıya 'Nerede bizim paramız?' demedik. 400 bin dolardan bahsediyorsun, 6-7 milyon doların bir gün lafını etmedim. 3 Temmuz sürecinde 'bir tane amatör şubeyi verin' dedik. Biz Fenerbahçe için bunu yaptık. Ama bugün Fenerbahçe o parayı bana ödemek zorunda. Kim ödeyecek? Fenerbahçe mi, Aziz Bey mi? Çünkü Aziz Bey kişisel nefretini Fenerbahçe'nin menfaatinden her zaman önde tuttu. Sadettin Saran'a olan nefretini bir şekilde çözebilirdik. Aziz Bey benden korkuyor. Çünkü benim bu işi ondan çok daha iyi yapabileceğimi biliyor."



"Aziz Yıldırım son derece samimiyetsiz"



Aziz Yıldırım'ın bir açıklamasında, seçimli olağanüstü genel kurul öncesi, kulüpten ihraç edilenlerin affı için, yönetim kuruluyla beraber genel kurula bir teklif getireceğini ifade etmesi konusunda da Saran, Yıldırım'ın samimiyetsiz davrandığını savundu. Yıldırım 'Hodri meydan' dedikten 2-3 gün sonra, kendisinin başkan adaylığını düşündüğünü açıkladığını hatırlatan Saran, şunları kaydetti:


"İnandım. Fenerbahçe Başkanı, Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütünün başkanı çıkıp, 'Bunu yapacağım' diyorsa, herhalde yapar diye düşündüm. Daha önce bir sürü şey söyledi, yapmadı. İnsanların gözünün içine baka baka son derece samimiyetsiz, gerçekleri yansıtmayan bir konuşma. Benim için ara kongre yapmaya da lüzum yok. Yargıtay'da itirazını geri çekse otomatikman aday olabiliyorum. Çünkü davamı kazandım. Aziz Yıldırım son derece samimiyetsiz. Bu ne demek? 'Elimi kaldırsam 5 bin kişi...' Bu kongre üyelerine hakaret. Fenerbahçe'nin sahibi görüyor kendisini."



"Aydınlar'ın kazanması için elimizden geleni yapacağız"



Sadettin Saran, ihraç nedeniyle aday olamadığı için seçimli olağanüstü genel kurulda Mehmet Ali Aydınlar'a destek verdiğini ifade etti. Aziz Yıldırım'ın aday olacağını düşündüğünü kaydeden Saran, nasıl bir kongre beklediği sorusunu ise şöyle yanıtladı:


"2003'te istifa ettim. Aday olamayacağım bilinmesine rağmen anketlerde çok ciddi bir teveccüh var. Ne kadar katılan olursa Mehmet Ali Aydınlar'ın lehine olur, şansı artar diye düşünüyorum. Aydınlar ile çok aşırı bir samimiyetim yok ama sonuçta başarılı bir iş adamı. Fenerbahçe'ye ilk dünya kupasının getirilmesinde etkili olan insan. Dolayısıyla ona bir vefa borcu var. Kaldı ki, yine bir kişisel husumetten dolayı Fenerbahçe'nin çıkarları göz ardı edilerek sponsorluğu kesildi. Oyum olsaydı Mehmet Ali Aydınlar'a atacaktım. Yine de arkadaşlarımız atacak (oylarını). Elimizden geleni yapacağız kazanması için. Sonuçta en önemlisi, Mehmet Ali Aydınlar'ın iyi bir insan olduğunu düşünüyorum."
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Efsane son yolculuğuna uğurlandi
[h=2]
Trabzon'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Trabzonspor'un efsanevi kadrosundaki oyunculardan 1461 Trabzon Teknik Direktörü Kadir Özcan için Yavuz Selim Stadı'nda tören düzenlendi.
[/h]


1461 Trabzon'un vefat eden teknik direktörü Kadir Özcan defnedildi




Trabzon'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 1461 Trabzon Teknik Direktörü Kadir Özcan, doğum yeri Akçaabat'ta defnedildi. Özcan için Akçaabat ilçesindeki Ak Cami'nde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazına, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, A Milli Takım Teknik Direktörü
Fatih Terim, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, eski Milli Takım ve Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, futbolcular, takım arkadaşları, ailesi ve çok sayıda kişi katıldı. Cenaze namazının ardından Özcan'ın Türk bayrağı ve bordo-mavili bayrağa sarılı, 4 numaralı Trabzonspor ve milli takım formalarının üzerine konulduğu tabutu, A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ile 1461 Trabzon takımı oyuncularının omuzunda caminin yakınındaki Dürbinar Mezarlığı'na götürüldü. Özcan'ın cenazesi burada, dualarla toprağa verildi. Cenaze töreni boyunca Özcan'ın oğlu Ersan Özcan ve diğer aile üyeleri göz yaşlarına hakim olamadı.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nın yanında yer alan Yavuz Selim Stadı'ndaki törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ak Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Caniloğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, TÜFAD Genel Başkanı İsmail Dilber, Eski Milli Takım ve Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, teknik direktör Özkan Sümer, Metin Türel, Giray Bulak,1416 Trabzon futbolcuları, Trabzonspor'un altyapı oyuncuları, Trabzonspor yeni ve eski yöneticileri, eski takım arkadaşları, ailesi ve çok sayıda kişi katıldı. Özcan'ın Türk bayrağı ve bordo-mavili bayrağa sarılı, 4 numaralı Trabzonspor ve milli takım formalarının üzerine konulduğu tabutun önünde ailesi ve yakınları göz yaşı döktü. Özcan'ın oğlu Ersan, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na sarılarak ağladı.



Bakan Bayraktar: "Ektiği sevgi tohumları çiçek açacak"


Törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kadir Özcan'ı kaybetmenin çok derin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, "Ama bizi teselli eden Kadir kardeşimiz, hayatı boyunca usta futbolunun yanında hep sevgi ekti. Bu sevgi tohumları Trabzon'da yeşerdi. Ektiği sevgi tohumları bundan sonra Trabzon'da çiçek açacak, meyve verecek" dedi. Zamansız kaybının,
futbol camiasını derinden yaraladığını, üzdüğünü dile getiren Bayraktar, "Eşine sabırlar diliyorum. Avusturalya'dan gelen evladına, kızlarına, bütün yakınlarına, Trabzon'a, futbol caimasına sabırlar diliyorum. Başımız sağolsun, yeri mekanı cennet olsun, efendimizle komşu olsun. Trabzonspor'un, Türk futbolunun başı sağolsun, Allah gani gani rahmet etsin" ifadelerini kullandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise "Ben de Kadir hocamızı rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Bütün ailesine başsağlığı diliyoruz. Hepimiz biliyor ve inanıyoruz hayat bir sınav, hayat bir oyun. Mesele
burada bu sınavı nasıl verdiği, bu oyunu nasıl oynadığı. Kadir hocayı bütün Türkiye seviyor, kalbinde hissediyor. Geriye kalan şey bu eseri bırakmak, bu sevgiyi, muhabbeti sağlamak" dedi.



Özak: "Defansımızın sol tarafı çöktü"


AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak da Kadir Özcan ile aynı takımda oynama şansı bulduğunu ifade ederek, "Çok acılı bir gün yaşıyoruz. Ben Turgay, Necati, Cemil, Kadir'in yer aldığı takımda 6 yıl oynadım. Bu büyük mutluluğu yaşadım ama defansımızın sol tarafı çöktü. Dozer Cemili'mizi kaybetmiştik, şimdi Kadir'imizi kaybettik ama bu efsane yıkılmaz" dedi. Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da Kadir Özcan'a Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diledi.


Eski takım arkadaşı Şenol Güneş ise Kadir Özcan'ın özelliklerinin anlatılması halinde bunun kitaplara sığmayacağını kaydederek, "Takımda biri kırmızı kart gördüğü zaman o da peşinden kart görerek giderdi. Yalnız hiçbir yere gitmezdi. Bugün tek başına gidiyor. Ölümün soğuk yüzünü bize göstermemek için acısını bize bıraktı. Güzel bir günde, 61 yaşında tedasüflerin olduğu dönemde kendisini kaybettik. Bu takım eksik de olsa oynamaya devam edecek ama bir yerde birleşecek. Ailesine başsağlığı diliyorum" dedi.



Hacıosmanoğlu: "Altın harflerle tarihe yazdırdı"


Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanolğu da söylenecek çok şey olduğunu ancak sözün bittiği yerde olduklarını belirterek, "Kadir hocam benim de çok sevdiğim, saydığım, değerli bir dostumdu. Ölmeden 2 saat önce konuşmuştuk ben de cenazeden geliyordum. Kulüpte görüşecektik. Kendisini altın harflerle tarihe yazdırmış biridir. Allah mekanını cennet etsin, günahlarını affetsin. Ailesi, çocukları onlar da benim kardeşimlerimdir" diye konuştu. Özcan'ın takım arkadaşı İlyas Akçay'da yaşarken Kadir Özcan'ın değerinin bilinmediğini ifade ederek, "Oynarken Trabzonspor'da hiç hata yapmadı ama yaşarken aynı başarıyı gösteremedi, aynı savunmayı yapamadı" dedi.




Barış Memiş


Törende gözyaşlarını tutamayan takım kaptanı Barış Memiş ise "Türk futbolunun ve Trabzonspor'un efsanevi oyuncularındandı, bizim babamızdı. Bize 'evlat derdi, her şeyi hak ediyorsunuz' derdi. Güzel yerlerde bizi görmek istiyordu. Onun bizi gördüğünü bilerek kendimizi avutmayacağız, bunu bilerek yaşayacağız. Bizi bir yerlere getirdi, bize bir miras bıraktı. Her şeyin yarıda kalmasına izin vermeyeceğiz. Bunun için en güzel şekilde onun adını yükseltmeye çalışacağız" dedi.




Pankartlar


Yavuz Selim Stadı'na Özcan'ın gülen fotoğrafı ile "61 ruhu sizi asla unutmayacak", "biliyoruz efsane bizimlesin", "cennetin defansı geçilmez artık" yazılı pankartlar asıldı. Törende dua edildikten sonra Özcan'ın cenazesi ikindi vakti kılınacak cenaze namazı için Akçaabat ilçesi Ak Camisi'ne götürüldü.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Aydınlar: Kongreye her şeyimle hazırım


21901607.jpg
[h=2]

Fenerbahçe Kulübü'nün seçimli olağanüstü genel kurul toplantısı öncesi başkanlığa aday olduğunu açıklayan Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanlarından Mehmet Ali Aydınlar, kongreye her şeyiyle hazır olduğunu söyledi.
[/h]

Acıbadem Maslak Hastanesi'nde Acıbadem Sağlık Grubu'nun yeni markası "Acıbadem New Life"ın tanıtım toplantısına katılan Aydınlar, toplantının ardından Fenerbahçe ile ilgili sorular üzerine, "Bugün Fenerbahçe'yi konuşmuyoruz. Fenerbahçe'yi önümüzdeki günlerde konuşacağım. Basın toplantısı yapacağım. Benim kafamda program belli ancak stratejim gereği şu anda açıklamıyorum" diye konuştu.

Aydınlar, "Yönetim Kurulu listeniz hazır mı" şeklindeki soru üzerine, "Her şeyimle hazırım ama bir süreç var. O süreç içinde adımlarımızı atacağız. Bugün burada sağlıkla ilgili toplantımız vardı. Yarın üniversiteyle ilgileneceğiz. Artık hafta sonundan itibaren Fenerbahçe'ye ağırlık veririz" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe ile ilgili yapacağı basın toplantısıyla ilgili soruya karşılık Mehmet Ali Aydınlar, "Kimse merak etmesin, Fenerbahçe camiasına çok iyi mesajlar gelecek" şeklinde konuştu.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Galatasaray Olympiakos'u yıkamadı


21909143.jpg
[h=2]
Galatasaray Liv Hospital, Basketbol THY Avrupa Ligi C Grubu'ndaki ikinci maçında, son iki sezonun şampiyonu Yunan ekibi Olympiakos'a 11 sayı farkla 78-67 yenildi.
[/h]

Karşılaşmanın özellikle ilk periyotunda oldukça kötü bir performans sergileyenGalatasaray Liv Hospital, ikinci ve üçüncü çeyrekteki oyunuyla maça ortak olurken, son periyotta yine beklenenin altında kaldı ve müsabakayı kaybetti.

Karşılıklı basketlerle başlayan maçın ilk bölümünde Ersin Dağlı, Markoishvili ve Gordon ile sayılar bularak 4. dakikayı 7-6 önde geçen Galatasaray Liv Hospital, ardından oyunda adeta tutukluk yaşadı. Üst üste hücumlardan boş dönen sarı-kırmızılı ekip karşısında Spanouilis, Dunston, Agravanis ve Simmons'la basketler kazanan Oliympiakos, yakaladığı 13-0'lık seriyle 9. dakikaya 19-7 üstün girdi. Erceg'in basketleriyle maçta uzun bir süre sonra skor üreten sarı-kırmızılılar, Spanoulis'in son saniyedeki 3 sayılık basketiyle ilk çeyreği 22-11 geride tamamladı.
İkinci periyotta düşük bir şut yüzdesiyle oynamayı sürdüren Galatasaray Liv Hospital, aradaki farkı kapatmakta başarılı olamadı. Dış atışlarda Petway ve Sloukas'la basketler kazanan konuk ekip, pota altında da etkili oyununu sürdürdü. Maçın 17. dakikası içinde farkı 16 sayıya kadar (36-20) çıkaran Olympiakos, Jawai'nin pota altında kazandırdığı sayılara karşın devreyi 12 sayı farkla 42-30 galip durumda kapattı.
Mücadelenin ikinci yarısında Arroyo, Ersin Dağlı, Göksenin Köksal ve Jawai'nin oyuna ağırlığını koymalarıyla maçın dengesi Galatasaray Liv Hospital'a döndü. Periyota 6-0'lık seriyle başlayan sarı-kırmızılılar, savunmada da ilk yarıya oranla oldukça başarılı bir görüntü çizdi. Maçın 26. dakikasında farkı 5 sayıya (47-52), 28. dakikasında 4 sayıya çeken "Cim Bom", Arroyo'nun 3 sayılık basketiyle periyotun bitimine 1 dakika kala 57-56 öne geçti. Ancak Spanoulis'le ayakta kalan Olympiakos, son çeyreğe de 59-57 önde girdi.
Maça yeniden ortak olan Galatasaray Liv Hospital, son çeyreğe pota altında Jawai'nin basketleriyle iyi başlasa da ilerleyen dakikalarda hücum fırsatlarını iyi kullanamadı. Oyunun kritik anlarında Olympiakos skor bulurken, sarı-kırmızılı takımın zorlama atışları sayı olmadı. Farkı yeniden açan konuk
ekip, son 25 saniyesine 13 sayı farkla (78-65) önde girdiği karşılaşmadan 78-67
galip ayrıldı.
Öte yandan, müsabakayı izleyenler arasında Galatasaray Futbol Takımı Teknik Direktörü Roberto Mancini ile oyuncular Didier Drogba ve Emmanuel Eboue de yer aldı.

Hakemler
: Jose Martin (İspanya), Robert Lottermoser (Almanya), Sasa Maricic (Sırbistan)


Galatasaray Liv Hospital
: Arroyo 10, Gordon 5, Markoishvili 7, Erceg 7, Ersin Dağlı 10, Ender Arslan, Furkan Aldemir, Sinan Güler, Domercant 1, Göksenin Köksal 5, Macvan, Jawai 22


Olympiakos: Spanoulis
18, Law 2, Lojeski 15, Agravanis 2, Dunston 9, Sloukas 5, Mantzaris 1, Simmons 5, Perperoglou 5, Printezis 5, Petway 11


1. Periyot:
11-22


2. Periyot:
30-42


3. Periyot:
57-59


5 Faulle Çıkan: 34.18 Simmons (Olympiakos)
 
Üst