28.10.2013 Spor Haberleri

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Kayserispor 2-4 Galatasaray



21940093.jpg

[h=2]
Spor Toto Süper Lig'in 9 Hafta maçında Galatasaray, Kayserispor'u deplasmanda 4-2 mağlup etti. 1974 yılından bu yana
Kayserispor'a kaybetmeyen Cimbom, bu istatistiği de sürdürmüş oldu.
[/h]

Lider Fenerbahçe'yi takibini sürdüren Galatasaray, puan farkının daha da açılmaması için gittiği Kayseri'den istediği üç puanla dönmeyi bildi. G.Saray için ilklerin gecesinin yaşandığı gecede, Drogba sarı kırmızı formayla ilk frikik golünü atarken, Chedjou ise ilk kez gol sevinci yaşadı, Mancini de ilk deplasman galibiyetini alırken Burak Yılmaz ise 25 Ağustos'taki Bursaspor maçından sonra ilk kez filelerei havalandırdı ve gol orucunu noktaladı.Sarı kırmızılılara 3 puanu getiren goller 14. dakikada Sneijder, 25. dakikada Chedjou, 57. dakikada Burak Yılmaz ve 74. dakikada Didier Drogba kaydetti.Kayserispor'un golleri ise 44. dakikada Mouche'nin penaltısı ve 45. dakikada Jaja'dan geldi.



Stat:
Büyükşehir Belediyesi Kadir Has

Hakemler:
Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Kayserispor:
Ertuğrul Taşkıran, Cüneyt Köz (Dk. 74 Zurab), Sereno, Simic, Ömer Bayram (Dk. 76 Mert Nobre), Mijailovic, Taner Yalçın (Dk. 65 Okay Yokuşlu), Alper Uludağ, Sefa Yılmaz, Jaja, Mouche

Galatasaray:
Muslera, Sabri Sarıoğlu, Dany, Chedjou, Semih Kaya, Melo, Selçuk İnan (Dk. 90 Engin Baytar), Sneijder (Dk. 46 Emre Çolak), Drogba, Burak Yılmaz (Dk. 79 Ceyhun Gülselam), Umut Bulut

Goller:
Dk. 14 Sneijder, Dk. 25 Chedjou, Dk. 57 Burak Yılmaz, Dk. 74 Drogba (Galatasaray), Dk. 44 (Penaltıdan) Mouche, Dk. 45 Jaja (Kayserispor)

Sarı kartlar:
Dk. 11 Mijailovic, Dk. 28 Sereno, Dk. 55 Taner Yalçın, Dk. 57 Simic (Kayserispor), Dk. 58 Semih Kaya, Dk. 68 Selçuk İnan (Galatasaray)



Prosinecki'den zorunlu değişiklikler




Kayserispor Teknik Direktörü Robert Prosinecki, Galatasaray maçında cezalı ve sakat oyuncular nedeniyle kadroda değişikliklere gitti. Evsahibi Kayserispor'da, Abdullah Durak, Salih Dursun ve Cleyton kart cezaları dolayısıyla takımdaki yerlerini alamadı. Hırvat teknik adam, orta saha oyuncusu Taner Yalçın'a bu sezon ilk kez görev verirken, sağ bek Cüneyt Köz'ü de ilk kez ilk 11'de sahaya sürdü.
Kayseri temsilcisinde sakatlığını tam anlamıyla atlatamayan golcü Bobo kadroda yer almazken, sakatlıktan yeni çıkan Mert Nobre ile Zurab ise kendilerine ilk 18'de yer buldu. Sarı-kırmızılı ekipte, ailevi sebeplerden dolayı izin alarak ülkesine giden Biseswar da kadro da yer almadı.Konuk ekip Galatasaray'da ise sakatlığı bulunan Hamit Altıntop, Gökhan Zan ve Hakan Balta kadroda yer almazken, teknik direktör Roberto Mancini, yabancı sınırı nedeniyle Albert Riera, Nordin Amrabat ve Emmanuel Eboue de kadroya almadı.

Tribünler boş kaldı


Kayserispor ile Galatasaray arasında oynanan maçta tribünlerde büyük boşluklar göze çarptı. Galatasaraylı taraftarlar kendilerine ayrılan misafir tribününü büyük oranda doldururken, Kayserispor tribünlerinde boşluklar görüldü.



Kayserispor kazanmayı unuttu




Spor
Toto Süper Lig'de, son 8 maçta 2 beraberlik, 6 mağlubiyet sonucu sadece 2 puan toplayabilen Kayserispor, galibiyete hasret kaldı. Lige Sivasspor galibiyetiyle başlayan sarı-kırmızılılar, daha sonra oynadığı yedi maçta galibiyet elde edemedi.
Kayseri temsilcisi, ikinci hafta Kasımpaşa'ya konuk oldu. Bu maçta, 3-1 yenilen Kayserispor, üç puanı rakibine kaptırdı. Bir sonraki hafta, geçen sezon hem sahasında, hem de deplasmanda farklı skorlarla mağlup ettiği Elazığspor'u ağırlayan sarı-kırmızılılar, bu kez rakibine 3-1'lik skorla farklı yenildi.Kayserispor ligin dördüncü haftasında Gençlerbirliği deplasmanına çıktı. Bu karşılaşmada 1-0 öne geçen Kayseri temsilcisi, 90+5. dakikada yediği golle sahadan beraberlikle ayrıldı. Beşinci haftada konuk ettiği Trabzonspor'a 1-0 mağlup olarak, haftayı puansız kapatan sarı-kırmızılılar, altıncı haftada konuk olduğu Kayseri Erciyesspor ile 1-1 berabere kaldı.Kayserispor, ligin yedinci haftasında iç sahada karşılaştığı Gaziantepspor'a 1-0, sekizinci haftada da deplasmanda Bursaspor'a 2-0 ve dokuzuncu haftada iç sahada Galatasaray'a 4-2 yenilerek, galibiyet hasretini 8 maça çıkardı.Dokuz hafta sonunda topladığı 5 puanla ligin son sırasında kendine yer bulan Kayserispor, onuncu haftada Medical Park Antalyaspor'a konuk olacak.

Kadir Özcan unutulmadı


Maç öncesi, 22 Ekim Salı günü antrenman sonrası evinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden 1461 Trabzon Teknik Direktörü Kadir Özcan'ı için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Kayserispor taraftarlarının da Kadir Özcan için pankart açtıkları görüldü.


Kaynak : Hürriyet
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
10 yıl ceza gelse de aday


20617330.jpg
[h=2]

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım hakkında dün bir gazetede çıkan ‘10 yıl ceza alacak’ haberlerine karşın Yıldırım’ın adaylığı hakkında herhangi bir engel bulunmadığı öğrenildi.
[/h]
F.Bahçe’nin hukukçuları UEFA’dan gelebilecek herhangi bir cezanın kendilerini etkilemeyeceğini belirterek, “Fenerbahçe bir dernek. Derneğin başkanı seçiliyor. TFF’ye ise Fenerbahçe AŞ tabii... Yani Fenerbahçe Kulübü derneğinin başkanının kim olacağının önünde hukuken bir engel yok. Sadece Yargıtay, Fenerbahçe aleyhine bir karar verirse dernekler yasasına göre Yıldırım’ın başkanlığı düşebilir. Bu kararın da aralıktan önce açıklanması beklenmiyor” dediler.

Kaynak : Hürriyet
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Kongre üyeleri de sahaya inmiş



21941993.jpg
[h=2]

Başkan Fikret Orman’ın “Hain” diyerek suçladığı G.Saray derbisinde sahaya giren taraftarların altısı kongre üyesi çıktı. Bu isimler hakkında ihraç istemiyle soruşturma açıldı.
[/h]

BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman’ın ‘hain’ diye nitelediği G.Saray derbisinde sahaya girenler arasında altı Beşiktaş Kongre üyesinin olduğu ortaya çıktı. Siyah beyazlıların dün yapılan divan kurulu toplantısında söz konusu isimler açıklandı. Ceylan Otel’deki divan kurulu toplantısında konuşan yönetici Metin Albayrak, “Derbide sahaya girenler arasında kongre üyelerinin olduğunu da tespit ettik.

Karadeniz’den stat tepkisi


Bu isimler Engin Yüce, Levent Sesli, Mustafa Uysal, Remzi Şimşek, Savaş Ersavaş ve Suat Özmen. Bu üyeler hakkında disiplin soruşturması açıldı. Kulüpten ihraç edeceğiz” dedi.
Öte yandan Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, stadın nasıl yapılacağı konusunda hiç bir yöneticiden cevap alamadığını belirterek, “Yetkililer ‘Ben bir şey bilmiyorum, başkan bilir’ diyorlar. Herkesin gözü önünde ve aleni yapılan bir inşaat için yönetim kurulu üyelerinin böyle konuşma hakı ve lüksü yoktur” diye konuştu.


iŞTE SAHAYA GiREN ÜYELER


· Engin Yüce

· Levent Sesli

· Mustafa Uysal

· Remzi Şimşek

· Savaş Ersavaş

· Suat Özmen


Kaynak : Hürriyet
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Gol attığım sürece en iyisiyim



21942160.jpg
[h=2]

Emmanuel Emenike İngiliz medyasına önemli açıklamalarda bulundu.F.Bahçe’nin Nijeryalı golcüsü, “Bir forvet olarak işim gol atmak. İleri uçta oynatılınca tehlikeli oluyorum. Böyle olunca en başarılı Emenike’yi görüyorsunuz” diye konuştu.
[/h]

SON haftalarda sergilediği etkili performansıyla taraflı tarafsız herkesin takdirini toplayan Emmanuel Emenike, İngiliz basınına konuştu. Eski günlerine dönme sinyali veren tecrübeli futbolcu, en çok verimli olduğu mevkiyi de açıkladı. Nijeryalı forvet, “Bir forvet olarak işim gol atmak. En uçtaki adam olarak oynamayı seviyorum, böyle olduğunda en iyi Emenike’yi görüyorsunuz. Gol attığım sürece en iyisi benim” ifadelerini kullandı.

‘TARAFTAR HER DAİM YANIMDAYDI’


FENERBAHÇE
’nin yıldız oyuncusu, bu sezon gollerini atmaya başladığı için mutlu olduğunu ve takımına katkı sağlamaya devam edeceğini dile getirdi. Emenike, “Bir gol hedefi koymak için henüz erken olduğunu düşünüyorum. Ama bu kulüp için çok fazla gol atma konusunda kendime güveniyorum” şeklinde konuştu.
Emmanuel Emenike taraftarın da kendisine çok destek olduğunu söyledi ve “Gol atmadığım dönemlerde bile taraftar benim arkamda durdu ve bu beni çok mutlu etti. Umarım ben de onları daha fazla mutlu ederim” diye konuştu.


‘KARDEŞİM ETO’O İÇİN ÇOK SEVİNDİM’


SÖZLERİNİN son bölümünü vatandaşı Kamerunlu arkadaşı Samuel Eto’o’ya ayıran Emenike, dünyaca ünlü golcü hakkında da değerlendirmede bulundu. Eto’o’nun Chelsea forması altında Cardiff’e karşı attığı ilk golü izlediğini söyleyen Emenike, yıldız oyuncudan “Kardeşim” diye bahsederken, “Eto’o’nun Chelsea forması ile attığı ilk golü seyrettim ve buna çok sevindim. Sonra ben de Fenerbahçe’deki ilk golümü attım. Eto’o ile hem arkadaşım hem kardeşim. Aynı forma numarasını giyiyoruz ve aynı mevkide oynuyoruz” ifadelerine yer verdi.


Kaynak : Hürriyet
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Şampiyon Serena Williams


21938983.jpg
[h=2]

TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası tekler finalinde Çinli Li Na'yı 2-6, 6-3 ve 6-0'lık setlerle 2-1 yenen kadınlar 1 numarası ABD'li Serena Williams, şampiyon oldu.
[/h]

43. kez düzenlenen TEB BNP Paribas WTA Championships Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda teklerde şampiyon olan kadın tenisinin dünya 1 numarası Serena Williams, 4. kez mutlu sona ulaştı. WTA Championshisps'te 8. kez yer alan Serena Williams, 2001 yılında kariyerinde ilk kez mücadele ettiği organizasyonda vatandaşı Lindsay Davenport sakatlığı nedeniyle çekilince, final oynamadan kupanın sahibi oldu.

2009 yılında da Doha'da kardeşi Venüs Williams'ı finalde mağlup eden Serena Williams, ikinci kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Dünya 1 numarası, geçen sene ise finalde Rus raket Maria Sharapova ile karşılaştı. 2004 finalinin rövanşını alan Williams, mücadeleyi 2-0 kazanarak, 3. şampiyonluğuna ulaştı.




Rekor Navratilova'da



Dünyaca ünlü eski Çek sporcu Martina Navratilova, teklerde 8, çiftlerde de 11 şampiyonluk kazanarak turnuva tarihinin en başarılı oyuncusu olarak dikkati çekiyor. 1975 yılında ABD'ye iltica eden Navratilova, 1983-1986 (1986 yılında iki kez) yılları arasında teklerde üst üste 5 kez turnuvada mutlu sona ulaşırken, Monica Seles de 1990-1992 yıllarında üst üste 3 kez kupanın sahibi oldu. Alman Steffi Graf, teklerde kazandığı 5 şampiyonlukla Navratilova'yı en yakın takip eden isim. WTA Championships, 1986 yılında iki defa düzenlenirken, her ikisinde de Martina Navratilova birinciliğe ulaştı.
Karşılaşmaya iyi başlayan Li Na, iki kez servis kırarak, 6. oyun sonunda 5-1 öne geçti. Çekişmeli geçen 7. oyunda iki kez set puanı şansını değerlendiremeyen Li Na karşısında Serena Williams, skoru 5-2 yaptı. Ancak servis kullandığı 8. oyunu alan Çinli raket, 36 dakika süren ilk seti 6-2 kazanarak, 1-0 öne geçti. İkinci sette, ilk oyunda büyük çekişme yaşandı. 7 kez oyunu alma şansını değerlendiremeyen Serena Williams, zorlanmasına karşın oyunu alarak, 1-0 öne geçti. İkinci oyunda servis kıran ABD'li raket, servis oyununu da alarak skoru 3-0 yaptı. Ancak bir kez rakibinin servisini kırıp arka arkaya 3 oyun alan Li Na, 3-3 beraberliği yakaladı. Servis kullandığı oyunu alıp, rakibinin servisini kıran Serena Williams, 12. oyunda zorlansa da rakibine servisini kırdırmadı ve seti 6-3 kazanarak, 1-1 eşitliği sağladı. Üçüncü sette çekişmeli geçen ilk oyunda rakibinin servisini kıran Serena Williams, diğer oyunları rahat bir şekilde alarak, 5-0 öne geçti. 6. oyunda Li Na, 1 kez rakibinin servisini kırma şansını değerlendiremedi ve dünya 1 numarası Serena Williams, seti 6-0 kazanarak, ilk setini kaybettiği maçı kazandı.

2 milyon 145 bin dolar kazandı



Turnuvada yenilgisiz şampiyon olan Serena Williams, 2 milyon 145 bin dolar para ödülü kazandı. Finale kadar yenilgi almayan Li Na ise 1 milyon 90 bin dolar para ödülü elde etti.



Finaller dolu tribünler önünde oynandı



Turnuvanın tekler ve çiftler finalleri, dolu tribünler önünde oynandı. Çiftler finali öncesi Sinan Erdem Spor Salonu'na gelmeye başlayan tenisseverler, gişelerde uzun kuyruklar oluşturdu. Seyirciler çiftler maçı sırasında da salona gelirken, tekler finali öncesinde salon tamamen doldu. Bazı tribünlerde merdiven boşluklarında da sporseverlerin olduğu görüldü. Bu arada, tekler finali öncesinde Enbe orkestrası mini bir konser verdi.



Kazananlar



Serena Williams'ın 2013 şampiyonu olduğu WTA Championships'te daha önce şampiyon olan ve final oynayan oyuncular şunlar:



Yıl Şampiyon Finalist Setler


1972 Chris Evert (ABD) Kerry Melville (Avustralya) 7-5, 6-4
1973 Chris Evert (ABD) Nancy Richey (ABD) 6-3, 6-3
1974 E. Goolagong (Avustralya) Chris Evert (ABD) 6-3, 6-4
1975 Chris Evert (ABD) M. Navratilova (Çekoslovakya) 6-4, 6-2
1976 E. Goolagong (Avustralya) Chris Evert (ABD) 6-3, 5-7, 6-3
1977 Chris Evert (ABD) Sue Barker (İngiltere) 2-6, 6-1, 6-1
1978 M. Navratilova (Çekoslovakya) E.Goolagong (Avustralya) 7-6, 6-4
1979 M. Navratilova (Çekoslovakya) Tracy Austin (ABD) 6-3, 3-6, 6-2
1980 Tracy Austin (ABD) M. Navratilova (Çekoslovakya) 6-2, 2-6, 6-2
1981 Martina Navratilova (ABD) Andrea Jaeger (ABD) 6-3, 7-6
1982 Sylvia Hanika (Almanya) M. Navratilova (ABD) 1-6, 6-3, 6-4
1983 M. Navratilova (ABD) Chris Evert (ABD) 6-2, 6-0
1984 M. Navratilova (ABD) Chris Evert (ABD) 6-3, 5-7, 6-1
1985 M. Navratilova (ABD) Helena Sukova (Çek Cumh.) 6-3, 5-7, 6-4
1986 M. Navratilova (ABD) Hana Mandlikova (Çek Cumh.) 6-2, 6-0, 3-6, 6-1
1986 M. Navratilova (ABD) Steffi Graf (Almanya) 7-6, 6-3, 6-2
1987 Steffi Graf (Almanya) G. Sabatini (Arjantin) 4-6, 6-4, 6-0, 6-4
1988 G. Sabatini (Arjantin) Pam Shriver (ABD) 7-5, 6-2, 6-2
1989 Steffi Graf (Almanya) M. Navratilova (ABD) 6-4, 7-5, 2-6, 6-2
1990 Monica Seles (Yoguslavya) G. Sabatini (Arjantin) 6-4, 5-7, 3-6, 6-4, 6-2
1991 Monica Seles (Yoguslavya) M. Navratilova (ABD) 6-4, 3-6, 7-5, 6-0
1992 Monica Seles (Yoguslavya) M. Navratilova (ABD) 7-5, 6-3, 6-1
1993 Steffi Graf (Almanya) A. Sanchez-Vicario (İspanya) 6-1, 6-4, 3-6, 6-1
1994 G. Sabatini (Arjantin) Lindsay Davenport (ABD) 6-3, 6-2, 6-4
1995 Steffi Graf (Almanya) Anke Huber (Almanya) 6-1, 2-6, 6-1, 4-6, 6-3
1996 Steffi Graf (Almanya) Martina Hingis (İsviçre) 6-3, 4-6, 6-0, 4-6, 6-0
1997 Jana Novotna (Çek Cumh.) Mary Pierce (Fransa) 7-6, 6-2, 6-3
1998 Martina Hingis (İsviçre) Lindsay Davenport (ABD) 7-5, 6-4, 4-6, 6-2
1999 Lindsay Davenport (ABD) Martina Hingis (İsviçre) 6-4, 6-2
2000 Martina Hingis (İsviçre) Monica Seles (ABD) 6-7, 6-4, 6-4
2001 Serena Williams (ABD) Lindsay Davenport (ABD) Davenport çekildi
2002 Kim Clijsters (Belçika) Serena Williams (ABD) 7-5, 6-3
2003 Kim Clijsters (Belçika) Amelie Mauresmo (Fransa) 6-2, 6-0
2004 Maria Sharapova (Rusya) Serena Williams (ABD) 4-6, 6-2, 6-4
2005 Amelie Mauresmo (Fransa) Mary Pierce (Fransa) 5-7, 7-6, 6-4
2006 Justine Henin (Belçika) Amelie Mauresmo (Fransa) 6-4, 6-3
2007 Justine Henin (Belçika) Maria Sharapova (Rusya) 5-7, 7-5, 6-3
2008 Venus Williams (ABD) Vera Zvonareva (Rusya) 6-7, 6-0, 6-2
2009 Serena Williams (ABD) Venus Williams (ABD) 6-2, 7-6
2010 Kim Clijsters (Belçika) Caroline Wozniacki(Danimarka) 6-3, 5-7, 6-3
2011 Petra Kvitova (Çek Cumh.) Victoria Azarenka (Belarus) 7-5, 4-6, 6-3
2012 Serena Williams (ABD) Maria Sharapova (Rusya) 6-4, 6-3


Kaynak : Hürriyet
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Fenerbahçe zirveyi bırakmadı


21938420.jpg
[h=2]
Beko Basketbol Ligi'nde yapılan derbi maçta Fenerbahçe Ülker, Beşiktaş İntegral Forex'i 77-69 yenerek 3. haftayı da galibiyetle geçti.
[/h]




Salon:
Beşiktaş İntegral Arena


Hakemler:
Murat Biricik, Kaan Büyükçil, Mehmet Karabilecen


Beşiktaş İntegral Forex:
Perkins 25, Muratcan Güler 2, Caner Topaloğlu 5, Buckman 15, Iverson 8, Lofton 8, Ruzic 1, Gökhan Şirin 5, Kartal Özmızrak, Broekhoff


Fenerbahçe Ülker:
Kenan Sipahi 3, Preldzic 10, Bogdanovic 12, Bjelica 5, Zoric 15, Melih Mahmutoğlu 11, McCalebb 11, Kleiza 7, Ömer Onan 3


1. Periyot:
19-18


Devre:
34-34


3. Periyot:
45-56


5 faulle çıkanlar:
33.34 Iverson (Beşiktaş İntegral Forex), 37.26 Bjelica, 37.56 Zoric (Fenerbahçe Ülker)



Çekişmeli başlayan maçın 4. dakikası 8-8 beraberlikle geçildi. Beşiktaş İntegral Forex, Caner'in üç sayılık basketiyle 6. dakikada 12-10 üstünlük yakaladı. Ancak rakibinin hücumlardan boş dönmesini pota altında Zoric ile iyi değerlendiren Fenerbahçe Ülker, 6-0'lık seri yakalayarak 8. dakika içinde 16-12 üstünlük yakaladı. Perkins, son dakikada üst üste sayılar bularak siyah-beyazlı takımın ilk çeyreği 19-18 önde tamamlamasını sağladı.

İkinci periyotun başında üst üste dört hücumdan boş dönen ev sahibi takım, McCalebb ile Kleiza'nın basketlerine engel olamadı ve 13. dakika içinde 24-19 geriye düştü. Savunmasını sertleştiren siyah-beyazlı ekip, hücumda da tempoyu artırdı ve Caner'in basketiyle 19. dakika içinde Lofton'un basketiyle 32-31 öne geçti. Mücadelenin ilk yarısı da 34-34 beraberlikle tamamlandı. Beşiktaş İntegral Forex, ikinci yarıya kötü başladı ve hücumlardan sürekli boş döndü. 22. dakika içinde 43-39 üstünlük sağlayan Fenerbahçe Ülker, rakibine 5 dakika sayı izni vermedi. Bu sürede 9-0'lık seri yapan konuk ekip, Bogdanovic'in üç sayılık basketiyle 27. dakika içinde farkı 13 sayıya (52-39) çıkardı ve üçüncü periyotu 56-45 önde tamamladı.
Son periyotta Beşiktaş İntegral Forex, Perkins ile oyuna tutunmaya çalıştı. Bu oyuncunun basketleriyle farkı eritmeye başlayan siyah-beyazlı takım, kritik anlarda dış şutları kaçırsa da Lofton'ın sayısıyla 38. dakika içinde farkı 2 sayıya (67-65) indirdi. Preldzic'in üç sayılık basketiyle skoru 70-65'e getiren Fenerbahçe Ülker, son anlarda hata yapmadı ve karşılaşmayı 77-69 kazandı.



KANDEMİR: "KAZANMA NOKTALARINDA BASİT HATALARIMIZ OLDU"


Beşiktaş İntegral Forex Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ahmet Kandemir, Fenerbahçe Ülker'e 77-69 mağlup oldukları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu. Zor bir dönemden geçtiklerini dile getiren Kandemir, "Arada Avrupa kupası maçları oynuyoruz. Daha sonra içeride iddialı takımlarla karşılaşıyoruz. Bunların hiçbiri mazeret değil. Kazanmak için fedakarlık yaptığımızı düşünüyorum. Kazanma noktalarında basit hatalar yaptık. Lofton gününde değildi. Perkins'e skorda yardımcı olabilseydi avantaj sağlayabilirdik" dedi.

Tecrübeli çalıştırıcı, rakipleri karşısında önemli hücum ribauntları verdiklerine dikkati çekerek, "Bu maçın en önemli noktası; gereğinden fazla hücum ribaundu vermemiz oldu. Fenerbahçe, tecrübeli ve önemli oyunculardan kurulu bir takım. Takıma inanan taraftara teşekkür ediyorum. Galatasaray ve Fenerbahçe'ye karşı küçük nüanslarla gerideyiz. Biz iddialıyız. Eksiklerimizi çalışarak giderip büyük maçları kazanacak hale geleceğiz" diye konuştu.
Siyah-beyazlı takımın oyuncusu Muratcan Güler de, Fenerbahçe Ülker'in kritik anları kendilerinden daha iyi oynadığını ve basit hatalar yaparak salondan mağlup ayrıldıklarını ifade etti.



OBRADOVİC: "ÜÇÜNCÜ ÇEYREKTE GÜCÜMÜZÜ ORTAYA KOYDUK"



Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic ise, bekledikleri gibi zorlu bir mücadele oynadıklarını vurgulayarak, "Beşiktaş kaliteli bir takım. Galatasaray'a karşı nasıl performans sergilediklerini gördük. Özellikle üçüncü çeyrekte gücümüzü ortaya koyduk" şeklinde konuştu. Geçen cuma günü THY Avrupa Ligi'nde maç oynadıklarını hatırlatan tecrübeli çalıştırıcı, "Sonra pazar derbi maçına çıkıyorsunuz. Çok önemli şey. Ama oyuncularıma hiçbir şekilde bahane olarak izin vermiyorum. Herkes beynini bu şekilde programlayacak. Beşiktaş taraftarına da teşekkür ediyorum. Müthiş bir taraftarı var. Bize karşı tezahürat yapıyor olsalar da takımlarına müthiş destek verdiler. Böyle bir atmosferde oynamak bizim için mutluluk verici" dedi. Sarı-lacivertli takımın uzun oyuncusu Luka Zoric de karakterlerini ortaya koyarak ve savaşarak kazandıklarını söyledi.




GÜNÜN DİĞER SONUÇLARI;



Royal Halı Gaziantep: 65 - Aykon TED Ankara Kolejliler: 82


Kaynak : Hürriyet
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Beşiktaş'ın borcu 544 milyon 459 bin 992 TL

[h=2]Beşiktaş Kulübü'nün bugün gerçekleşen divan kurulu toplantısında kulübün toplam borcunun 31 Ağustos 2013 tarihi itibari ile 544 milyon 459 bin 992 TL olduğu, tahmini alacaklar düşüldükten sonra ise net borcun 476 milyon 822 bin 728 TL olacağı açıklandı[/h]



Beşiktaş
'ın üç ayda bir yapılan divan kurulu toplantısı, Ceylan Intercontinental Otel'de gerçekleşti. Son yılların en kalabalık divan toplantısında ayakta kalanlar olurken, bu kalabalığın aksine yönetim kurulu açısından da en düşük katılım gerçekleşti. Başkan Fikret Orman'ın mazeret bildirerek katılmadığı divan kurulu toplantısında sadece 6 yönetici hazır bulundu.
Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz'in açılış konuşmasının ardından kulüp üyeliğinde 60 yılını dolduranlara ikinci başkan Ahmet Nur Çebi tarafından plaketleri takdim edildi. Yönetim kurulu adına ise genel sekreter Metin Albayrak konuşma yaptı.

Öte yandan Metin Albayrak konuşmasında önemli bir detayı da paylaştı. Olaylı derbide sahaya girenler arasında siyah beyazlı kulübün kongre üyeleri de bulunuyormuş. Albayrak bu isimleri açıklarken haklarında disiplin soruşturması açıldığı ve kulüpten ihraç edilebileceklerini de söyledi. Albayrak sözlerini şöyle sürdürdü; "Bundan sonra yönetim olarak çok ciddi ve hassas davranıyoruz. Sizlerin de bildiği üzere 4 maç ceza aldık, fakat dönüp incelediğimizde son 8 yılda 24 maçımız kapatılmış. Bu aşağı yukarı 2 sezon eder. Bunu takdirinize bırakıyorum. Böyle taraftarlık olmaz diyorum. Hem maddi, hem manevi kaybımız çok. Ama bunların üstesinden hep beraber geleceğiz. Yeni stadımızda, başkanımızın da söylediği gibi 1903 kartı olmayan hiç kimseye kombine satmayacağız'' diye konuştu.


İşte sahaya giren Beşiktaş Kongre üyeleri;

Savaş Ersavaş

Suat Özmen

Levent Sesli

Remzi Şimşek

Mustafa Uysal

Engin Yüce


Kaynak : Hürriyet
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Bursa'dan tek kurşun



21940161.jpg
[h=2]
Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Torku Konyaspor, konuk ettiği Bursaspor'a 1-0 mağlup oldu.
[/h]

Bursaspor'a galibiyeti getiren golü 66. dakikada Ferhat Kiraz kaydetti. Bu skor'un ardından Bursaspor puanını 14'e çıkarırken, Torku Konyaspor 10 puanda kaldı.



STAT:
Konya Büyükşehir Atatürk


HAKEMLER:
Volkan Bayaraslan (xxx), Erdinç Sezer Tam (xxx), Alpaslan Dedeş (xxx)


TORKU KONYASPOR:
İtandje (xx) - Ali Turan (xx), Selim (xx), Erdinç (xx), Ali Çamdalı (xx), Recep (xx)(Dk. 79 Thorvaldson ?), Ergün (xx), Mehmet Güven (xx), Erdal (xx)(Dk. 61 Hasan Kabze x), Djalma (xxx)(Dk. 61 Ömer Ali x), Gekas (xx)


BURSASPOR:
Frey (xx) - Basser (xx), Serdar (xx), Civelli (xx), Taiwo (xxx), Murat (xx)(Dk. 89 Şener ?), Şamil (xx), Belluschi (xx), Ferhat (xxx)(Dk. 90+4 İbrahim ?), Batalla (xxx), Kazım (xxx)(Dk. 77 Tuncay Şanlı ?)


GOLLER:
Dk.66 Ferhat (Bursaspor)


SARI KARTLAR:
Ali Çamdalı, Ergün (Torku Konyaspor), Kazım, Belluschi, (Bursaspor);



MAÇTAN DAKİKALAR;



8'inci dakikada soldan Ergün'ün ceza sahasına ortasında topa iyi yükselen Erdinç'in kafa vuruşu az farkla yandan auta çıktı.
12'inci Taiwo'nun ceza sahasının sağ çaprazından kullandığı serbest vuruşu kaleci itandje son anda kornere çeldi.
22'inci Selim'in ara pasında sağdan ceza sahasına yaklaşan Recep'in ortasında topla buluşan Gekas'ın vuruşu direğe çarparak auta çıktı.
43'üncü dadikada Erdal'ın ceza sahasının sağ çaprazından sert şutu az farkla üstten auta çıktı.
53'üncü dakikada Batalla'nın ceza sahasının sağ çaprazından yerden ortasında topun gelişine Serdar'ın topuk vuruşu az farkla yandan auta çıktı.
58'inci dakikada Batalla'nın uzun pasında defansın arkasına sarkan Belluschi kaleci ile karşı karşıya kaldı. Yerden sert şutu az farkla yandan auta çıktı.
66'ıncı dakikada Kazım'ın sağ çaprazdan ceza sahasına ortasında topla buluşan Ferhat'ın düzgün vuruşu filelerle buluştu: 0-1.
81'inci dakikada Ömer Ali'nin sağdan kullandığı korner atışında topla buluşan Gekas müsait pozisyondaki Thorvaldson'a açtı. Thorvaldson'un sert şutu direkten döndü. Topu defans uzaklaştırdı.
90+5'inci dakikada Ali Çamdalı'nın yaklaşık 25 metreden sert şutu direğe çarparak auta çıktı.
Karşılaşma Bursaspor'un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.


Kaynak : Hürryiet
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Eskişehirspor, Rize'ye geçit vermedi



21937684.jpg
[h=2]
Spor Toto Süper Lig'in 9. hafta mücadelesinde Eskişehirspor, konuk ettiği Çaykur Rizespor'u 4-1 mağlup etti.
[/h]


Eskişehirspor'a galibiyeti getiren golleri 52. dakika Jorquera, 71. dakika Erman, 75. dakika Erman ve 80. dakikada N'Diaye kaydederken, Çaykur Rizespor'un tek golü 69. dakikada Kweuke'den geldi.

Bu skorun ardından kızmızı siyahlılar 16 puana yükselirken, Ç.Rizespor 14 puanda kaldı.



Stat:
Atatürk


Hakemler:
Hüseyin Göçek, Mustafa Emre Eyisoy, Süleyman Özay


Eskişehirspor:
Boffin, Veysel, Akaminko, Diego, Hürriyet (Dk. 83 Aytaç), N'Diaye, Serol, Jorquera, Erkan (Dk. 83 Erkut), Kamara (Dk. 86 Necati), Erman


Çaykur Rizespor:
Serkan, Koray, Oboabona, Ousmane, Ali Adnan, Kıvanç, Sylvestre, Kağan (Dk. 55 Cenk), Tevfik, Sercan (Dk. 74 Hurşut), Kalu (Dk. 46 Kweuke)


Goller:
Dk. 52 Jorquera, Dk. 71 Erman, Dk. 75 Erkan, Dk. 80 N'Diaye (Eskişehirspor), Dk. 69 Kweuke (Çaykur Rizespor)


Sarı kartlar:
Dk. 21 Hürriyet (Eskişehirspor), Dk. 26 Kıvanç (Çaykur Rizespor)



Sağlam: "Sahada maçı başından sonuna kadar isteyen, kazanmayı arzulayıp, futbolun doğrularını yapan ve sorumluluk alan bir Eskişehirspor vardı"




Eskişehirspor Teknik Direktörü
Ertuğrul Sağlam, sahada maçı başından sonuna kadar isteyen, kazanmayı arzulayıp, futbolun doğrularını yapan ve sorumluluk alan bir Eskişehirspor olduğunu söyledi. Sağlam, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, bugün ligin geride kalan bölümünde, adından en fazla söz ettiren takım olan Çaykur Rizespor ile karşılaştıklarını ve iyi mücadele edip futbolun doğrularını ortaya koyduklarını kaydetti.

Eskişehirspor'un oyunun hakimi olduğunu anlatan Sağlam, şöyle konuştu:

"Sahada maçı başından sonuna kadar isteyen, kazanmayı arzulayıp, futbolun doğrularını yapan ve sorumluluk alan bir Eskişehirspor vardı. Bu gelecek adına umut verici. Bir tarafta takımın isteği, arzusu ve coşkusunun yanından taraftarımız da sorumluluk aldı. Adeta işe karıştılar. Takımın mücadele ve coşkusuyla taraftarın isteği, arzusu bir araya gelince güzel şeyler oluyor. Bu devam etmelidir. Gelecek hafta yapacağımız Gençlerbirliği maçına bu moral ve motivasyon sayesine güçlü çıkacağız. Ligin üst sıralarına tırmanmaya başlayacağız. Taraftarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Her zaman bunu görmek istiyorum."

Sağlam, bir gazetecinin Eskişehirspor'un 30 Ekim'de Ziraat Türkiye Kupası 3. tur maçında Alanyaspor ile karşılaşacağını hatırlatması üzerine, "Kupa bizim için gerçekçi bir hedef. Rakip kim olursa olsun küçümsemeden maçın hazırlıklarına yarın başlayacağız. Kupada sürprize sebebiyet vermeyerek yolumuza devam edeceğiz" dedi. Eskişehirsporlu futbolcu Serol Demirhan da iyi mücadele edip, iyifutbol ortaya koyup, üç puan aldıklarını bildirdi. Jorquera ise güzel ve keyifli geçen maçta galibiyet almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.



Çalımbay: "Hak ettiğimiz bir mağlubiyet aldı"




Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Hak ettiğimiz bir mağlubiyet aldık" dedi. Çalımbay, Eskişehirspor maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, Eskişehirspor'u aldığı galibiyetten dolayı tebrik etti.


Takımının istediği şeyleri yapamadığını ifade eden Çalımbay, şöyle konuştu:

"Golü bulmamıza rağmen bir kaç dakika sonra gol yedik. Bu çok kötü. Bu kadar izin vermemeliydik. Futbolcularımdan beklediğim performansı alamadım. Kötü goller yedik. Antrenmanda yenilmeyecek golleri yerseniz mağlup olursunuz. Hak ettiğimiz bir mağlubiyet aldık. Bu mağlubiyetten dersler çıkartmamız lazım. Bir çok maçımız var. Bir an önce puan kayıplarını telafi etmek için elimizden geleni yapacağız."

Çaykur Rizesporlu futbolcular Kalu Uche ve Kağan Söylemezgiller de Eskişehirspor karşısında mağlup olmaktan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.


Kaynak : Hürriyet
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Efes son nefeste kazandı


21940959.jpg
[h=2]
Beko Basketbol Ligi 3. hafta maçında Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka'yı 73-68 mağlup etti.
[/h]

Bu sonuçla Anadolu Efes, ligdeki ilk galibiyetine ulaşırken, Pınar Karşıyaka ise ilk yenilgisini aldı.Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Mehmet Keseratar, Ziya Özorhon, Ahmet Tatlıcı
Anadolu Efes: Planinic 9, Birkan Batuk 9, Gordon 13, Savanovic 7, Semih Erden 6, Deniz Kılıçlı, Doğuş Balbay 8, Hopson, Cedi Osman, Vasileidas 21, Emircan Koşut,
Pınar Karşıyaka: Dixon 15, Can Altıntığ 8, Diebler 12, Barış Hersek 4, Batista 16, Lyons 9, Mutlu Demir 4, Soner Şentürk, İnanç Koç,


1. periyot: 23-21


Devre: 32-39


3. periyot: 47-54



MAÇIN AYRINTILARI




Karşılıklı basketlerle başlayan ilk periyotta Anadolu Efes, Planinic ve Doğuş Balbay, Pınar Karşıyaka ise Diebler ve Dixon ile sayılar üretirken, ilk çeyrek konuk ekibin 23-21 üstünlüğüyle sona erdi. İkinci periyoda iyi başlayan Pınar Karşıyaka, Batista ve Lyons'un da skora katkı yapmasıyla oyunda üstünlüğü ele geçirdi. Etkili savunma yapıp, rakibine 6 dakika boyunca sayı attırmayan İzmir ekibi, 16. dakikada farkı 15 sayıya (36-21) kadar çıkardı. Bu dakikadan sonra toparlanan Anadolu Efes, Vasileidas'ın basketleriyle devre bitiminde farkı 7 sayıya indirdi: 32-39.

Karşılıklı basketlere sahne olan 3. periyot da Pınar Karşıyaka'nın 54-47 üstünlüğüyle tamamlandı.

Karşılaşmanın son periyodu büyük bir çekişmeye sahne oldu. Anadolu Efes, 36. dakikada Birkan Batuk'un 3 sayılık basketiyle aradaki farkı 1 sayıya (61-60) indirdi ve hemen ardından Gordon'un basketiyle 62-61 öne geçti. Anadolu Efes, maçın kalan bölümünde rakibine oranla daha etkili oynadı ve karşılaşmayı 73-68 kazandı.



BBL'DE GÜNÜN SONUÇLARI


Beko Basketbol Ligi 3. hafta mücadelesi, bugün yapılan maçlarla tamamlandı. Bugün alınan sonuçlar şöyle;


Beşiktaş Integral Forex-Fenerbahçe Ülker: 69-77

Royal Halı Gaziantep-Aykon TED Ankara Kolejliler: 65-82

Anadolu Efes-Pınar Karşıyaka: 73-68


Kaynak : Hürriyet
 
Üst